Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθανασόπουλος (συνέντευξη): “Μπροστά με νέα φουρνιά”

Published

on

Μπροστά, με νέα φουρνιά

Η φιλοσοφία του Αστέρα Τσουκαλεΐκων και η «επόμενη ημέρα» στο ερασιτεχνικό, μέσα απ’ τη ματιά του τεχνικού της ομάδας, Σπύρου Αθανασόπουλου…

Για πολλά χρόνια τον παρακολουθούσαμε ως ποδοσφαιριστή, κυρίως στην Γ’ Εθνική ή την πάλαι ποτέ ισχυρή Δ΄ Εθνική, αλλά και σε ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α΄ κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αχαΐας.

Ο λόγος για τον Σπύρο Αθανασόπουλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει περάσει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, ωστόσο… δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από αυτές, ευρισκόμενος στην άκρη του πάγκου του Αστέρα Τσουκαλεΐκων.

Στο νέο ρόλο του έχει ιδιαίτερες βλέψεις, όπως είχε άλλωστε και σαν ποδοσφαιριστής και ειδικά για τους «νερατζούρι» διαθέτει όραμα και πλάνο, όπως φυσικά και η διοίκηση της ομάδας. Αυτό αναλύει με τη συνέντευξη του στη «Match», κάνοντας βέβαια το δικό του σχόλιο για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ εξήγησε το γιατί δεν του λείπει η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή…

Πόσο δύσκολο είναι ένας προπονητής να κρατάει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του, εν μέσω πανδημίας; Έχεις συχνή επικοινωνία με τους παίκτες σου και ποιοι είναι οι προβληματισμοί τους;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο με όλη αυτή την κατάσταση οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να προπονηθούν υπό κανονικές συνθήκες, μιας και τα γήπεδα είναι κλειστά και όσο και να τηρούν ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις στο σπίτι ή στον χώρο τους, δεν γίνεται δουλειά στο 100% και είναι λογικό να κουράζονται πνευματικά.

Συχνά υπάρχει επαφή με τους ποδοσφαιριστές και οι προβληματισμοί τους αφορούν κυρίως το τι θα γίνει με το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει «πνιγεί» στα προβλήματα και αποζητά μία ανάσα. Άπαντες θέλουμε να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

Στον Αστέρα Τσουκαλεΐκων έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο κάθε καλοκαίρι, με παιδιά από τον βασικό κορμό και ελάχιστες προσθήκες. Ποια είναι τα θετικά στοιχεία από αυτό το εγχείρημα;

«Στον Αστέρα υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία τα τελευταία 3 χρόνια και ο στόχος μας είναι να ρίχνουμε το βάρος σε νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πάρουν την απαραίτητη ώθηση από κάποια πιο έμπειρα παιδιά, που θα τους βοηθήσουν μέσα από το σύνολο της ομάδας να εξελιχθούν και να πάρουν ενεργό ρόλο στην ομάδα των Ανδρών.

Υπάρχουν δύο θετικοί παράμετροι από αυτή τη φιλοσοφία. Πρώτον, φτιάχνουμε μια σοβαρή φουρνιά αθλητών σε νεαρή ηλικία από την ευρύτερη περιοχή, που χρόνο με το χρόνο δείχνουν ικανά να προσφέρουν στον Αστέρα, και δεύτερον αποφεύγονται οι πολλές προσθήκες και έτσι υπάρχει ισορροπία στο οικονομικό κομμάτι και σε καιρούς που οι παράγοντες «ματώνουν», για να καλύψουν τις πολλές υποχρεώσεις των ομάδων τους».

Φέτος πως είδες το πρωτάθλημα και δη στον δικό σας όμιλο, με βάση όσα έγιναν στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Θεωρείς ότι οι 2 όμιλοι στην Α’ κατηγορία έχουν διαφορές μεταξύ τους;

«Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικό, διότι οι διαφορές των ομάδων δεν ήταν τόσο μεγάλες, είχε μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ τους και δεν υπήρχαν ξεκάθαρα φαβορί, όπως πέρυσι ήταν η Αχαϊκή και ο Παναιγιάλειος.

Όσον αφορά τώρα στους 2 ομίλους, θεωρώ ότι αμφότεροι είχαν δυσκολίες και αγωνιστική με αγωνιστική δεν έλειπαν οι εκπλήξεις. Άρα και οι 2 όμιλοι ήταν περίπου ισοδύναμοι και τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονταν στις λεπτομέρειες, ενώ το ενδιαφέρον στα ψηλά και στα χαμηλά στρώματα θα έμενε αμείωτο μέχρι το τέλος».

Στο ρόστερ του Αστέρα έχουν πάρει ενεργό ρόλο και πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά. Πως θέλετε να αξιοποιηθούν μέσα από την ομάδα σας και τον χρόνο που έχουν στο να ανδρικό τμήμα;

«Στόχος είναι όσοι βρίσκονται στο δυναμικό του Αστέρα Τσουκαλεΐκων να έχουν ενεργή συμμετοχή και για να είναι υγιής μία ομάδα, έτσι πρέπει να λειτουργεί.

Θέλουμε τα νέα παιδιά και οι μικροί ηλικιακά παίκτες μας να παίρνουν πρωτοβουλίες και για αυτό όπως είδατε και την φετινή χρονιά, αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην ανδρική ομάδα.

Αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται, αυτή είναι άλλωστε η προσωπική φιλοσοφία και φιλοδοξία μου, να εντάσσονται στον Αστέρα πολλά παιδιά με ενεργή παρουσία στο τμήμα των Ανδρών. Έτσι θα υπάρχει παρόν και φυσικά πολύ μέλλον, αφού θα έχουν μπει γερές βάσεις από νωρίς».

Σου λείπει η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή ή πλέον έχεις αρχίσει να συνηθίζεις το πόστο του προπονητή;

«Από το 1994 μέχρι το 2018 και για σχεδόν 15 χρόνια, ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκα σε αρκετές ομάδες και έζησα όμορφες εμπειρίες, οπότε πιστεύω είμαι υπερπλήρης και γεμάτος από το ποδόσφαιρο και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Δεν μου λείπει το να είμαι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και πλέον μου αρέσει το νέο πόστο μου, αφού και σαν προπονητής έχω θέσει σαν στόχο να πετύχω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ, με δουλειά και μεθοδικότητα.

Σαν προπονητής συνεχώς μαθαίνω, προσπαθώ καθημερινά να εξελίσσομαι και να μην μένω στάσιμος και στη συνέχεια να μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις μου στα παιδιά και στους παίκτες μου.

Οπότε είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής, δουλεύω πάντοτε με προτεραιότητα την αγάπη μου προς το ποδόσφαιρο».

Ο χρόνος περνάει και δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι νεότερο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Πως κρίνεις προσωπικά την επόμενη ημέρα;

«Δεδομένα ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας. Δύσκολα θα καλυφθεί το κενό της απραξίας σε πολλούς τομείς, είτε οικονομικά είτε στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η επόμενη μέρα δυστυχώς θα είναι αρκετά δύσκολη. Χάθηκαν και θα χαθούν δουλειές και όπως καταλαβαίνετε αυτό δημιουργεί σειρά συνεπειών σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν. Να έχουμε όλοι την υγεία μας και να έρθει άμεσα η κανονικότητα στις ζωές μας»

Advertisement

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αχαϊκή: Είχε…Άγιο ο Γιώργος Σέρμπος

Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα και θα επανέλθει δριμύτερος στα γήπεδα

Published

on

Τα χειρότερα γλίτωσε ευτυχώς ο Γιώργος Σέρμπος της Αχαϊκής τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στον Αλισσό.

Το όχημα του αναποδογύρισε, αλλά κατάφερε να βγει σώος από αυτό και όπως ο ίδιος ανέφερε “Ο Θεός ήταν μαζί μου”.

Έτσι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναρρώνει πλέον και αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος στα γήπεδα και απόλυτα υγιής.

Υπομονή και σιδερένιος Γιώργο!

Η εικόνα από το αυτοκίνητο του

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο…ζώνες στα Προσφυγικά στο ντέρμπι Άρης Πατρών- Παναιγιάλειος

Καθότι θα δώσουν το παρόν και φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας

Published

on

Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 19:30 τα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα στραφούν στο γήπεδο Προσφυγικών.

Άρης Πατρών και Παναιγιάλειος θα αναμετρηθούν για την 22η στροφή του 2ου ομίλου της Β κατηγορίας και θα υπάρξουν δύο ζώνες για τον κόσμο για λόγους ασφαλείας.

Η σχετική ανακοίνωση του Άρη αναφέρει:

🚨🚨🚨ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

🔴⚪️⚽️ Ο Άρης Πατρών ενημερώνει τους φίλους της ομάδας και όσους θελήσουν να παρευρεθούν στο μεγάλο ματς του Σαββάτου 1 Απριλίου 2023 με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στο γήπεδο των Προσφυγικών, με ώρα έναρξης τις 7.30μ.μ., για την 22η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ, το πλάνο προσέγγισης στο γήπεδο και τον τρόπο εξασφάλισης εισόδου στην κερκίδα.

🏟 ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ…
Για λόγους ασφαλείας, το γήπεδο των Προσφυγικών θα «χωριστεί» και οι φίλαθλοι που θέλουν να δουν την αναμέτρηση θα μπουν κανονικά από την κεντρική είσοδο επί της οδού Προύσσης.

➡️ Οι φίλοι του Παναιγιαλείου, θα τοποθετηθούν στο αριστερό άκρο της κερκίδας του γηπέδου και θα μπουν στα Προσφυγικά από την είσοδο επί της οδού Δορυλλαίου και Εφέσου.

🆘 ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι οδοί Δορυλλαίου και Ελλησπόντου θα κλείσουν και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διάβασης τους, οπότε για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος, θα πρέπει να γίνει η προσέγγιση του γηπέδου μόνο από την πλευρά που επιθυμεί ο καθένας να τοποθετηθεί, είτε στο κεντρικό τομέα της κερκίδας είτε στο κομμάτι αριστερά για τους φίλους του Αιγίου.

🎫 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Για την διευκόλυνση του κόσμου θα λειτουργήσουν δύο γκισέ εισιτηρίων, μπροστά από κάθε είσοδο ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και γι’ αυτό καλούμε τους φιλάθλους να προσέλθουν όσο νωρίτερα γίνεται στο γήπεδο, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Α.Π.Σ. Άρης Πατρών

#ArisPatron #GineArisNaGoustareis #Pregame #Ticket #ArisPatronxPanaigialeios #md22

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Π.Πανταζόπουλος: «Τελικοί οι επόμενοι αγώνες για τον Ατρόμητο Πατρών»

Ο νεαρός παίκτης του Ατρόμητου Πατρών μίλησε στην εφημερίδα Match Αχαΐας για την ισοπαλία με Νίκη Προαστείου και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα

Published

on

Ο Ατρόμητος Πατρών τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει σημαντικό έργο στα τμήματα υποδομής και ο Παρασκευάς Πανταζόπουλος είναι ένα «δικό» του παιδί, το οποίο από την περυσινή χρονιά αποτελεί βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Μιλώντας στη «Match» μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Νίκη Προαστείου, σχολίασε το παιχνίδι, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια, αφού οι «πορτοκαλί» θα παλέψουν για την απευθείας παραμονή, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, μετά την ισοπαλία του Σαββάτου.

Τα όσα ανέφερε:

«Προηγηθήκαμε στο παιχνίδι και γενικά ελέγχαμε το ρυθμό δείχνοντας ότι θέλαμε πολύ τη νίκη.

Μείναμε δυστυχώς με παίκτη λιγότερο από νωρίς και παρότι ο αντίπαλος μας ισοφάρισε, δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι και είχαμε σημαντικές ευκαιρίες, για να πάρουμε το τρίποντο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, γιατί τα έδωσαν όλα.

Έτσι θα συνεχίσουμε, αν και η συνέχεια είναι δύσκολη. Αντιμετωπίζουμε ορισμένα προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και δεν πτοούμαστε.

Οι επόμενοι αγώνες είναι ‘τελικοί’ για εμάς και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση».

Continue Reading
Advertisement
ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 hours ago

Η σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης στο μουσείο της Ακαδημίας των Σπορ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Ενόργανη: Βραβεύτηκε η Φωτεινή Λιάπη του Άτλαντα Πατρών

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Κύπελλο βόλεϊ: Πρώτο εισιτήριο για Ολυμπιακό

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ5 hours ago

Τάε κβον ντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Φωτεινή Ασπρούκου της Δύναμης Πατρών, στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Αγωνιστική δράση για τις ομάδες Κ16 και Κ14

ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Ποδηλασία: Πρωταθλητές στην πίστα οι Πολυδερόπουλος και Τουρλή του Π.Ο.Π.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

ΓΑΣ Αλέξανδρος: Βλέπει παγκόσμιο ο Στέφανος Κακογιάννης

ΣΤΙΒΟΣ7 hours ago

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Δεράος: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

FIGHT CLUB PATRAS: Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Βαρσό στο σχολικό πρωτάθλημα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 hours ago

Η σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης στο μουσείο της Ακαδημίας των Σπορ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Ενόργανη: Βραβεύτηκε η Φωτεινή Λιάπη του Άτλαντα Πατρών

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Κύπελλο βόλεϊ: Πρώτο εισιτήριο για Ολυμπιακό

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ5 hours ago

Τάε κβον ντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Φωτεινή Ασπρούκου της Δύναμης Πατρών, στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Αγωνιστική δράση για τις ομάδες Κ16 και Κ14

ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Ποδηλασία: Πρωταθλητές στην πίστα οι Πολυδερόπουλος και Τουρλή του Π.Ο.Π.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

ΓΑΣ Αλέξανδρος: Βλέπει παγκόσμιο ο Στέφανος Κακογιάννης

ΣΤΙΒΟΣ7 hours ago

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Δεράος: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ8 hours ago

FIGHT CLUB PATRAS: Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Βαρσό στο σχολικό πρωτάθλημα

Facebook

Copyright © 2023 Match Αχαΐας
Διεύθυνση: Κορίνθου 159, Πάτρα. τ.κ. 26334
Τηλ. Kέντρο: 2611 120696 / Σύνταξη: info@politeianews.gr
powered by Mikad Media Group