Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αυγενάκης: 12 εκατ. ευρώ σε σωματεία που διαθέτουν ειδική αναγνώριση

Published

on

Για την οικονομική στήριξη στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό μίλησε ξανά ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστήριξε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, η προστασία και η ανάπτυξή του, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της πανδημίας και της ανάγκης για στήριξη και ομαλή επανεκκίνησή του, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Το σχετικό σχέδιο νόμου για την αθλητική μεταρρύθμιση, με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και γενικότερα τον αθλητισμό των ΑμεΑ, για τη σύσταση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και άλλες διατάξεις, βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση ([http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=8163](http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=8163)) η οποία θα συνεχιστεί ως τις 20 Αυγούστου.

Ήδη τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 100, σ’ αυτόν τον παραγωγικό και γόνιμο διάλογο, απόδειξη της ανάγκης της αθλητικής οικογένειας της χώρας για ένα νέο, διάφανο, μεταρρυθμιστικό και αναζωογονητικό πλαίσιο. Η έμπρακτη στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αφορά και στην απευθείας οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, έπειτα από 12 χρόνια, με τη διάθεση ποσού 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια. Το ποσό για κάθε σωματείο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση καθώς και σε τέλος χαρτοσήμου, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με κοινή απόφαση, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, καθορίζονται τα κριτήρια για την καταβολή του ποσού ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού και το ακριβές διανεμητέο ποσό, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και ο τρόπος ελέγχου.Για τη διαφάνεια της κατανομής των 12 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων δημιουργήθηκε στη ΓΓΑ το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που αποτελεί στάδιο προεγγραφής στο καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» διασφαλίζεται ότι η διάθεση δημοσίων πόρων που θα στηρίξουν τα αθλητικά Σωματεία θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.Συγκεκριμένα, την επιχορήγηση θα λάβουν όσα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία προεγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν προεγγραφεί περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία και η λειτουργία του Μητρώου, φυσικά, συνεχίζεται.»

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

Published

on

Για την 18η και τελευταία  αγωνιστική του   πρωταθλήματος της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ,  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Νέα Ιωνία,  όπου στις 4.30 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι.

Ο αγώνας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  μιας και η Πατρινή ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας διασφαλίσει την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα,  ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Eθνική κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Παπαγιαννόπουλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί  τον αγώνα και θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς σε ηλικία  αθλητές του.

Έτσι θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους στο άθλημα και κατ’ επέκταση για την ομάδα της Πάτρας, που σημειωτέο για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας  στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

Published

on

Συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ενόργανη γυμναστική η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών, η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο τεστ για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Η νεαρή γυμνάστρια του Ηλία Τσοπάνογλου είχε την ευκαιρία σε αυτό το τεστ να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της άλμα, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι και αυτό που την έφερε στην Εθνική ομάδα μετά τις πολύ καλές παρουσίες που είχε και συνεχίζει να έχει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε.

Και βέβαια πάντα παρόντας και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος προετοιμάζεται για την υψηλών στόχων φετινή χρονιά.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κολυμβητική ομάδα της ΝΕΠ, με την κλήση του αθλητή της Φάνη Κουρή (Κ15) στην Εθνική ομάδα κολύμβησης για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024 (Μultination Swimming Meet 2024), Aγοριών και Κοριτσιών ηλικίας 13-14-15 ετών (Youth) που θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου στα Σκόπια.

Ο αθλητής της Λίνας Μαστροπάσκουα κλήθηκε για τα 100μ. πεταλούδα χάρη στον χρόνο του 57.31 που αποτελεί τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του.

Τέλος να θυμίσουμε ότι προσφάτως κλήθηκε και η αθλήτριά της ΝΕΠ Αποστολία Σκούτα.

Continue Reading
Advertisement

Facebook