ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αυγενάκης: Επαναφέρει το θέμα της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Με ανάρτηση του σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κάνει γνωστό ότι θέτει εκ νέου προς συζήτηση το θέμα της συνέχισης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Όπως φαίνεται το ενδεχόμενο για την μη αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι ακόμα ανοιχτό, καθώς ο Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι επανέφερε το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και την αναστολή των πρωταθλημάτων στην συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων η οποία θα γίνει αύριο.
Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμοξιολόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγηση μας για τα θέματα του αθλητισμού.https://t.co/O0iExO5Rk8 pic.twitter.com/XkQ4HyBhk3
— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) March 4, 2021

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΟΕ: Στην Πάτρα η ημερίδα Πελοποννήσου στις 24/4

Ανακοινώθηκε στα σωματεία, από την ΚΟΕ, το πλάνο διεξαγωγής των Ημερίδων ορίων Κολύμβησης, στην Περιφέρεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με αυτό, οι Ημερίδες για κολυμβητές / τριες άνω των 13 ετών, θα διεξαχθούν ως εξής:
*ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), 24-25/4
*ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ, Καβάλα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία των Σερρών)
*ΗΠΕΙΡΟΣ, Γιάννενα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία της Κοζάνης και Πτολεμαϊδας)
*ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Λάρισα, 24/4 (Μετέχουν και τα σωματεία της Κατερίνης, της Λαμίας, της Ιτέας και του Καρπενησίου)
*ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Πάτρα, 24/4
*ΚΡΗΤΗ, Χανιά, 24/4
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 17 Απριλίου και ώρα 14.00
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο τραπέζι και πάλι το σενάριο ακύρωσης τους!

Ο Τοσιχίρο Νικάι, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), φέρεται να δήλωσε ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί αν η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία του νέου κορωνοϊού επιδεινωθεί πολύ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από εκατό ημέρες ως την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.
Εάν η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σημάνει πως «είναι αδύνατον» να διεξαχθούν οι Αγώνες, «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε», φέρεται να είπε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με αυτό που ειδικοί χαρακτηρίζουν το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας: Χθες Τετάρτη καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα πάνω από 4.300 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η νομαρχία Οσάκα, επίκεντρο της κρίσης, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο: Χθες κατέγραψε 1.130 κρούσματα, αριθμό άνευ προηγουμένου.
Συνολικά, κατά τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η Ιαπωνία έχει καταγράψει σχεδόν 9.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 510.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Μολαταύτα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές. Τυπικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν την 23η Ιουλίου.
Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές.
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ως εδώ, επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.
(Με επιπλέον πληροφορίες από την αγγλόφωνη υπηρεσία του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo και τον ιστότοπο του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας για την πανδημία).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ
Formula 1: «Στον αέρα» το Γκραν Πρι του Καναδά

Πέρυσι η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε στις ομάδες της Formula 1 να ταξιδέψουν για να αγωνιστούν στον Καναδά.
Φέτος, η πανδημία, μαζί με σωρεία οικονομικών και μη προβλημάτων, πιθανόν να μην επιτρέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να επιστρέψει το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα.
Αρχικά, το Γκραν Πρι του Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 13 Ιουνίου, όμως μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί τελικά, όπως αναφέρει και το autoweek.
Αν τελικά ακυρωθεί, τότε οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι στην Κωνσταντινούπολη -όπως και πέρυσι- είναι μεγάλες.