Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αυγενάκης: «Με νομοθετική διάταξη λύση στα οφειλόμενα πριμ»

Published

on

Τη δέσμευσή του ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα με οφειλόμενα πριμ σε αθλητές του στίβου εξέφρασε τη Δευτέρα (9/11) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε επιστολή του ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ σημειώνει ότι θα υπάρξει η κατάλληλη νομοθετική διάταξη, για να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά, στην ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρονται τα εξής:

«Επιστολή απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού προς Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές

Απαντητική επιστολή προς τους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στίβου, Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστα Μπανιώτη, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Κώστα Φιλιππίδη, Βούλα Παπαχρήστου και Μιλτιάδη Τεντόγλου, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και στην Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Αυγενάκης επαναλαμβάνει ότι με νομοθετική διάταξη πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή των πριμ για διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

Τονίζει, μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού πως επανειλημμένως έχει εκφράσει δημόσια και έχει δείξει έμπρακτα την ουσιαστική στήριξη όλων των αθλητών, με σειρά θεσμικών ρυθμίσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

“Αγαπητές Αθλήτριες, Αγαπητοί Αθλητές,

Σε συνέχεια των από 02/11/2020 και 07/11/2020 ηλεκτρονικών επιστολών σας, αναφορικά με το ζήτημα των πριμ για τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου, όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία, από την ώρα που μου έγινε γνωστό το πρόβλημα, με ξεκάθαρη εντολή την επίλυση του ζητήματος, που είχε προκύψει πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Κυβέρνησης.

Ως γνωστόν το ζήτημα δημιουργήθηκε, όταν σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008, όπου ορίζεται ότι “… Ως Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά, σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς του οικείου αθλήματος. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα, λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία. …”, ο ΣΕΓΑΣ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2742/07-09-2016 έγγραφό του “…θεωρεί σημαντικότερη διοργάνωση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου”.

Κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ζήτημα νομιμότητας από τα υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού με τα πριμ του 2016 και τον καταλογισμό αυτών. Από την ώρα που ενημερώθηκα για το πρόβλημα εξέφρασα τη βούλησή μου να αντιμετωπισθεί άμεσα με νόμιμο, αλλά και μόνιμο τρόπο.

Μάλιστα, σε επικοινωνίες που είχαμε με ορισμένους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους στις 29 Οκτωβρίου 2020, ενημερώθηκαν ότι έχει εκκινήσει η διαδικασία για να δοθεί λύση πλέον μέσω νομοθετικής διάταξης.

Με εξέπληξε, λοιπόν, η επιστολή σας, αφού είχε ήδη γνωστοποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος, το συνεχές ενδιαφέρον και συνολικά η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, είχε δημοσιοποιηθεί και από το έγκυρο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σας γνωρίζω και δια της παρούσης ότι έχει δρομολογηθεί από μέρους μας η σχετική νομοθετική διάταξη και ακολουθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Μια διάταξη που αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα, όχι μόνο για τα πριμ του 2016, αλλά και για όλα τα επόμενα χρόνια.

Έχω επανειλημμένως εκφράσει δημόσια και έμπρακτα τη δέσμευσή μου για την ουσιαστική στήριξη όλων των αθλητών, πόσο δε των διακεκριμένων αθλητών που έχουν σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά και μας έχουν γεμίσει περηφάνεια. Έχουμε υλοποιήσει τη δέσμευσή μας ως Κυβέρνηση με σειρά θεσμικών ρυθμίσεων και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικά όσον αφορά τα πριμ των αθλητών συνολικά, σας υπενθυμίζω ότι:

* η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δαπανήσει αλλού τα θεσμοθετημένα πριμ του 2017, τα οποία ξεπερνούν τα 2,5 εκ. ευρώ και δεν τα είχε αποδώσει στους αθλητές ως όφειλε!

* Εμείς εξασφαλίσαμε το ποσό αυτό καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού μας και θα καταβληθούν τις επόμενες εβδομάδες.

* Προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021 και η καταβολή των πριμ του 2018 ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας με πραγματικό ενδιαφέρον και αναγνώριση του χρέους της Πολιτείας απέναντι στην αθλητική οικογένεια της χώρας μας”».

ΣΤΙΒΟΣ

Για το ολυμπιακό όνειρο Καυκάς και Αλικανιώτη

Published

on

Τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην θα δοθούν, όπως είναι γνωστό, στην Αττάλεια της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 21 Απριλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με τρεις ομάδες, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38.

Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Εκκίνηση στην Αττάλεια θα πάρει και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην ελληνική κατάταξη με 1.086 πόντους πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει ήδη προκριθεί στο Παρίσι με όριο, την Κυριακή Φιλτισάκου (37η με 1130) και την Χριστίνα Παπαδοπούλου (49η με 1.100).

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Γιάννης Σπανός: Η φάση στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο που έδειξε το ήθος του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

ΠΑΕ Παναχαϊκή και Γιάννης Τάτσης απαγόρευσαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Παναχαϊκή: Άλμα… παραμονής με Ζαμόρα και Κολοβούρη (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ24 hours ago

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Facebook