Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αυγενάκης: Οι στρατηγικοί στόχοι για το 2021

Published

on

Τους Στρατηγικούς Στόχους της ΓΓΑ για το 2021 έθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανεβάζοντας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον πήχη συγκριτικά με τον περασμένο έτος.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Καθορίστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού οι «Στρατηγικοί Στόχοι» της ΓΓΑ, για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση το 2021

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καθορίστηκαν οι «Στρατηγικοί Στόχοι» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το έτος 2021.

Οι «Στρατηγικοί Στόχοι» αφορούν στην ανάγκη αποδοτικότερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Διοίκησης για τη συνέχεια της αθλητικής μεταρρύθμισης, την αναβάθμιση του αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υφυπουργείου προς τους πολίτες.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής «Συστήματος Διοίκησης Μέσω Στόχων» ανά Διεύθυνση, Τομέα και Τμήμα. Κάθε «Στρατηγικός Στόχος», άλλωστε, θα αναλυθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΓΓΑ σε επιμέρους «Στόχους» και με τακτικό έλεγχο θα παρακολουθείται η πρόοδος της υλοποίησής τους.

«Το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρύθμισης συνεχίζεται στοχοπροσηλωμένα και αταλάντευτα και στον αθλητισμό το 2021» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε ότι:

«Εργαζόμαστε καθημερινά, με συνέπεια λόγων και πράξεων, για όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας μας. Με προτεραιότητα στους αθλητές μας και στο κύτταρο της δραστηριότητας, τα ερασιτεχνικά σωματεία, στοχεύουμε στη διαρκή αθλητική ανάπτυξη, παρά τις δυσκολίες της εποχής στη μεγάλη μάχη με την πανδημία».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμα πως «η απόλυτη διαφάνεια σε κάθε μας ενέργεια, η ψηφιοποίηση του αθλητικού οικοδομήματος, η δημόσια πρόσβαση όλων στις πληροφορίες, η λογοδοσία, η εξωστρέφεια, η συνεχής αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων για να καταστούν ξανά σύγχρονες και ασφαλείς, όλες οι πρωτοβουλίες και οι εφαρμογές της μεταρρυθμιστικής πολιτικής μας προϋποθέτουν τη σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση του Υφυπουργείου και της ΓΓΑ. Και η στοχοθεσία για το 2021 εκεί αποσκοπεί. Σε ένα ακόμα αναγκαίο βήμα για να πάει η Ελλάδα Μπροστά και στον αθλητισμό».

Αναλυτικά οι «Στρατηγικοί Στόχοι» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το έτος 2021:

* Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης Αθλητισμού:
Συντονισμός, κεντρικές κατευθύνσεις και αποτελεσματική ροή πληροφόρησης μεταξύ των Διευθύνσεων.
* Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού:
Ενίσχυση του αγωνιστικού αθλητισμού, αποτελεσματικότερη εποπτεία των Ομοσπονδιών και σωματείων, μέσω και της δημιουργίας ηλεκτρονικού μητρώου φορέων.
* Διεύθυνση Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού:
Προώθηση επαγγελματικού αθλητισμού μέσω της συμμέτοχης στην αντιμετώπιση της βίας και προσυνεννοημε?νων αγώνων και της υιοθέτησης κάλων πρακτικών από το εξωτερικό.
* Διεύθυνση Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων:
Ενίσχυση της εξωστρέφειας, προώθηση του αθλητισμού σε όλους τους πολίτες, ιδίως μέσω της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και της ανάπτυξης Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, των ειδικών προγραμμάτων για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες κα του αναπτυξιακού αθλητισμού.
* Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών:
Ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, ιδίως μέσω των αδειοδοτη?σεων, της συντήρησης και της ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών των εποπτευομένων από? τη Γ.Γ.Α. Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, καθώς και των αθλητικών υποδομών άλλων φορέων (Δήμοι).
* Διεύθυνση Υποστήριξης Αθλητισμού:
Διοικητική υποστήριξη του αθλητισμού, ιδίως μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών, της αξιοποίησης των ηλεκτρονικών μέσων και της ψηφιοποι?ησης.
* Διεύθυνση Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού:
Στήριξη του αθλητισμού, ιδίως μέσω της άρτιας εκτέλεσης του προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού επιδόσεων, την ενίσχυση της απορροφητικότητας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τον έλεγχο και τη διαφάνεια των δαπανών.
* Γραφείο Τύπου και Δημοσιών Σχέσεων:
Αποτελεσματική επικοινωνία των πρωτοβουλιών και των δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
* Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Επεξεργασίας και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου:
Νομοθετική επεξεργασία των νομοθετικών παρεμβάσεων της Γ.Γ.Α., παρακολούθηση του νομοθετικού έργου και ενημέρωση των Διευθύνσεων και απάντηση των ερωτήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
* Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού? Ελέγχου και Ελέγχου Εποπτευομένων Φορέων:
Αποτελεσματική άσκηση του εσωτερικού ελέγχου για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α.
* Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
Διοικητική υποστήριξη του έργου της ΕΕΑ και αναζήτηση κάλων πρακτικών.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στην Πάτρα η Ολυμπιακή Φλόγα την Πέμπτη 25 Απριλίου

Οι λαμπαδηδρόμοι και η τελετή στο νέο Δημαρχείο.

Published

on

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024».

Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, θα τιμηθεί από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στις 4 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου (Μαιζώνος 19).

Η εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των Αρχών και των Φορέων της πόλης, είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση που  πραγματοποιείται στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας.

Η διαδρομή της φλόγας στην Πάτρα θα ακολουθήσει την πορεία από Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος στο νέο Δημαρχείο και μετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς Πλατεία Γεωργίου.

Την φλόγα θα μεταφέρουν οι λαμπαδηδρόμοι: Ευάγγελος Γουζούασης (Στίβος ΑμεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (Τάε Κβο Ντο), Φωτεινή Πλέα (Πυγμαχία), Χριστόδουλος Κολόμβος (Υδατοσφαίριση), Νόρα Δράκου (Κολύμβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασσικός Αθλητισμός).

Κατά τη διάρκεια αναμονής άφιξης της Φλόγας, θα εμφανιστεί το σύνολο κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, “KΡΟΥΣΙΣ”, που διδάσκει και διευθύνει ο Maxim Mankovskiy. Η πρώτη εμφάνιση του συνόλου έγινε το 1995. Από τότε  έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σημαντικές  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οργανωμένοι σαν στρατιωτικό σώμα και με ιεραρχία οι χούλιγκαν των επεισοδίων στον Ρέντη

Published

on

Άκρως οργανωμένη σαν σώμα με πειθαρχία και ρόλους οι οργανωμένοι της Θύρας των θερμόαιμων οπαδών, που ανέδειξε η έρευνα και η επιχείρηση της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία “Δαμόκλειος Σπάθη“.

Είχαν σχεδιάσει και εκτέλεσαν στο τέλος την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στου Ρέντη όπως προέκυψε από την έρευνα της Αθλητικής Βίας. Από τους περίπου 20 βασικούς οργανωτές οι οκτώ ήταν ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας και πέντε από αυτούς, οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης την μοιραία νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, που οδήγησε στον βάναυσο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και στο τέλος στον θάνατό του.

Δύο από την ηγετική ομάδα, ανάμεσά τους ο μάνατζερ του τράπερ κατασκεύασαν και στη συνέχεια μετέφεραν τα πολεμοφόδια από το γήπεδο “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ” στο “Μελίνα Μερκούρη”, ενώ μόλις φορτώθηκαν τα “αντικείμενα” έδωσαν εντολή να μεταβούν στο Ρέντη για την επίθεση στους Αστυνομικούς. Ο Αρχηγός ωστόσο της Θύρας των θερμόαιμων τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης μόλις έφτασε στο γήπεδο και έδωσε εντολή να γίνει μετά το 1ο σετ αντί του τέλους του αγώνα.

Αρχηγός και μάνατζερ έβγαλαν τον κόσμο από το γήπεδο, τους “μικρούς” όπως τους αποκαλούσαν, τους εξόπλισαν και έδωσαν την εντολή με τον Αρχηγό να ρίχνει την πρώτη φωτοβολίδα. Οι αστυνομικοί άκουσαν τον μαινόμενο αλλά καθοδηγούμενο όχλο που είχε κάλυψη σαν στρατιωτικό άγημα από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα προπομπούς, να φωνάζουν: “Έχουμε πόλεμο κ@@μπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους. Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά. Θα σας βρούνε όλους κρύους“.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αφορμή για την επίθεση ήταν η επέτειος Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στον Βόλο. Έστειλαν τους φυσικούς αυτουργούς να προμηθευτούν μπιτόνια με βενζίνη από κοντινό πρατήριο και έφεραν δυναμίτες για να κατασκευάσουν επί τόπου αυτοσχέδιες βόμβες που εξαπέλυαν στους αστυνομικούς μαζί με τις φωτοβολίδες. Μάλιστα, από απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των αδερφών εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται για την μοιραία βολή, προκύπτει και η ανησυχία τους μήπως ανακαλύψει η Αστυνομία τους προπαρασκευαστικές τους ενέργειες με τον μάνατζερ να τους ενημερώνει από πού είχε συλλέξει υλικό από κάμερες η Αστυνομία.

“Πήγαν να σκοτώσουν”

Σε μεταξύ τους επικοινωνίες οι χούλιγκαν παραδέχονται τις προθέσεις που είχαν ακόμη και να σκοτώσουν και μάλιστα με αναρτήσεις στα social media έδειχναν και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

ΦΙΛΟΣ: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ: Ναι.

ΦΙΛΟΣ: Και όποιον πάρει ο χάρος.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ: Τα πήγανε 10 άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@@@ είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες τώρα;

ΦΙΛΟΣ: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ: Ναι πήγαν να γ@@@@ τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Αίσθηση προκαλεί επίσης ο διάλογος, μεταξύ του προφυλακισθένα για τη ρίψη της φονικής φωτοβολίδας και του αδερφού του, που επίσης έχει συλληφθεί, και αποκαλύπτει την κυνικότητά τους και την απαξία για αυτό που είχε συμβεί. Ο μικρότερος αδερφός καθησυχάζει τον κατηγορούμενο για τον θάνατο του αστυνομικού, για τις συνέπειες αλλά και τις συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο Κέντρο Κράτησης.

Αδερφός: Ναι ρε μ@@@@.

Δράστης: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδερφός: (Χαχαχα) Γ@@@@ τα.

Δράστης: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε, ξέρουνε τι έχω κάνει γι` αυτό δεν θα με πέρνανε μεεε…

Αδερφός: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου ‘πε ότι μου λέει μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…

Δράστης: Για πες.

Αδερφός: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό λέει θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Ερωτηματικά προκαλεί η ευκολία φυγής του Αρχηγού

Το ερώτημα που ενδεχομένως θα απασχολήσει τις Ανακριτικές Αρχές και παραμένει αναπάντητο για τον Αρχηγό των χούλιγκαν, είναι ποιοι τον βοήθησαν να διαφύγει εγκαίρως εκείνη τη νύχτα. Ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα για εκείνον είναι ότι εντοπίστηκε στα Ιωάννινα στην προσπάθειά του να διαφύγει και είχε πάνω του 5.000 ευρώ.

Κανείς άλλος από τους συλληφθέντες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την επιχείρηση της Αστυνομίας, εκτός από αυτόν που φαίνεται πως κάποιος είχε πληροφόρηση και τον ενημέρωσε. Ο ρόλος της ηγετικής ομάδας και τα οικονομικά της και όχι μόνο οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα της Αστυνομίας, ίσως αναδείξει και άλλους εμπλεκόμενους, σε πιο υψηλές θέσεις.

Το προφίλ του Αρχηγού

Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στη βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οκτώ κατηγορούμενοι. Αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”, τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της “ΘΥΡΑΣ” τους, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί.

Ο Αρχηγός: Πρόκειται για τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση.

Η πλειοψηφία των οπαδών, τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό τους και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Αποπνέει ιδιαίτερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”. Αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το “καπέλο” που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Αστυνομίας, τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για τη διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στη “θύρα”, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει.

Ο ρόλος των “ΜΙΚΡΩΝ”

Καθοριστικής σημασίας ρόλο ως προς την επίτευξη των στόχων τους είχαν οι λεγόμενοι “ΜΙΚΡΟΙ“, άτομα δηλαδή ηλικίας συνήθως από 16 ετών έως 24 ετών περίπου, που εντάχθηκαν πρόσφατα στη “Θύρα” και τους οποίους χρησιμοποιούν οι “ΜΕΓΑΛΟΙ”, για να μπορέσουν να έχουν αριθμητική υπεροχή όταν θα πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Ειδικότερα, “ΜΙΚΡΟΙ” στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούν τα μέλη της, τα οποία έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία αξιόποινη πράξη. Η επιθυμία τους να ανέβουν στην υπόληψη των “ΜΕΓΑΛΩΝ”, τους καθιστά ιδιαιτέρως βίαιους και πάντα πρόθυμους να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών ή αντίπαλων οπαδών.

Η παρουσία έκαστου εξ αυτών, κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, αποτελούσε την βάση της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, που χωρίς αυτή θα καθίστατο ανέφικτη.

Οι επιμέρους ξυλοδαρμοί, οι φθορές οχημάτων και αντικειμένων, η κατασκευή και χρήση εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, οι ληστείες σε βάρος προσώπων, η οπλοχρησία και τα λοιπά αδικήματα που λάμβαναν χώρα π.χ. σε μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, λογίζονται ως εντασσόμενες στο συνολικό έργο της εγκληματικής οργάνωσης, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της.

Τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στρατολογούν τους “ΜΙΚΡΟΥΣ” και τους έχουν πάντα με το μέρος τους, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο. Ειδικότερα, οι “ΜΕΓΑΛΟΙ” λαμβάνουν προσκλήσεις τις οποίες μοιράζουν στους “ΜΙΚΡΟΥΣ” για να μπορέσουν να εισέλθουν δωρεάν στις θύρες του γηπέδου. Επιπρόσθετα τους δίνουν μικρά “φιλοδωρήματα” όταν τους στέλνουν να τους κάνουν θελήματα όπως το να τους αγοράσουν φαγητό ή μπίρες.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το δέος και τον σεβασμό που νιώθουν οι “ΜΙΚΡΟΙ” για τους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”, αρκούν για να υποτάσσονται πλήρως στις προσταγές τους και να είναι συνεπείς, όταν τους καλούν οι “ΜΕΓΑΛΟΙ” να πραγματοποιήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Πηγή: NEWS247

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πόλο: Ο Ολυμπιακός… κατατρόπωσε την αήττητη Φερεντσβάρος και φουλάρει για το Final 4!

Published

on

«Βασιλιάς» στο… κάστρο του ο Ολυμπιακός! Με άμυνα από… ατσάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια στη Φερεντσβάρος, την οποία νίκησαν 10-8 στο Παπαστράτειο και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Champions League!

Τη μεγάλη διαφορά στην αναμέτρηση έκανε το δεύτερο οκτάλεπτο, όπου οι Πειραιώτες έκαναν επιμέρους σκορ 4-1, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη. Αν και οι παίκτες του Κόλιανιν δεν κάλυψαν το -2 (11-9) της ήττας από τους Ούγγρους, μοιράζονται μαζί τους την κορυφή του δεύτερου ομίλου με 9 βαθμούς.

Στο μεταξύ, αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Φερεντσβάρος έπειτα από περίπου δέκα μήνες σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα η τελευταία ήταν από τον Ολυμπιακό στο περσινό Final 8 του Βελιγραδίου, στις 2 Ιουνίου του 2023!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Νίκος Γκίλλας με τρία τέρματα, με τους Μάρτον Βάμος και Αλέξανδρο Παπαναστασίου να πετυχαίνουν από δύο, ενώ από ένα είχαν οι Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Δήμου και Δημήτρης Νικολαΐδης. Φυσικά, πολύ καλή εμφάνιση με καίριες αποκρούσεις και από τον τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς.

Από τους Ούγγρους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντούσαν Μάντιτς με δύο τέρματα, ενώ ένα σημείωσε ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπαρτσελονέτα (3/5).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-3, 2-3

Continue Reading
Advertisement

Facebook