Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αυγενάκης: “Ο Πρωθυπουργός ασχολείται με το πως θα στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”

Published

on

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχωρεί νέα συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης και ενημερώνει για τα βήματα που απαιτούνται για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή γίνεται, να ενημερώσει για όλα τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να δούμε και πάλι τον αθλητισμό να επιστρέφει σιγά σιγά στο κάδρο της ελληνικής κοινωνίας.
“Για πρώτη φορά η αθλητική οικογένεια ενωμένη, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και έξω από το κυνήγι των επιδόσεων, εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης προς όλη την κοινωνία.

Αγκάλιασε το μήνυμα “Μένουμε Σπίτι”, και προώθησε στο πλαίσιο του προγράμματος “Ζήσε Αθλητικά”, δράσεις για την προαγωγή της υγείας μέσα από την άσκηση στο σπίτι, την σωστή διατροφή και βέβαια την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιούμε στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού παρέχουν ακόμη και σήμερα σε δημοπρασίες, προσωπικά ενθύμια από τις μεγάλες επιτυχίες τους για να ενισχύσουν τον λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

Επαγγελματίες αθλητές, Προπονητές, Ομοσπονδίες, Αθλητικές Ενώσεις, Σωματεία, ΠΑΕ και ΚΑΕ με δράσεις και δωρεές στηρίζουν την κοινωνία και το δημόσιο σύστημα υγείας.

Από αύριο ξεκινούν οι ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ των ομάδων της Super League σε άτομα 6-8 ατόμων. Αναμένουμε τις αποφάσεις το επόμενο διάστημα από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Πόλο αναμένουμε από αυτούς, χάντμπολ πήραμε, σήμερα το βράδυ το βόλεϊ, συνεδριάζουν από τις 2 σήμερα σούπερ λιγκ 2 και φουτμπολ λιγκ και εσάκε μέσα στην εβδομάδα”.

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και μέλη της ειδικής επιτροπής απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για το αν θα μπορούσαν να γίνουν τα ποδοσφαιρικά play offs σαν το Final 4 της EuroLeague:

Αυγενάκης: “Για αυτό το θέμα είναι αρμόδιες οι εκάστοτε αρχές. Εμείς θέλουμε να τηρούνται όσα έχουν ζητήσει οι γιατροί και η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί”.

Για το πότε μπορούν να γίνουν ομαδικές προπονήσεις:

Μαυρωτάς: “Όταν είσαι σε 1,5 μήνα σε απραξία θες ένα διάστημα προσαρμογής. Μίνιμουμ δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε. Τα πράγματα αλλάζουν θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Εβδομάδα με την εβδομάδα θα επαναξιολογούμε τα πράγματα”

Για τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην επαναξιολόγηση της κατάστασης:

Μαυρωτάς: “Να δούμε πως πηγαίνουν τα πράγματα. Οι επιστήμονες θα μας δίνουν στοιχεία για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα”.

Για το πότε θα μπορούμε να δούμε ματς με κόσμο στα γήπεδα:

Παξινός (Μέλος υγειονομικής επιτροπής): “Αυτό είναι καθαρά ένα στοιχείο που θα κριθεί από το υπουργείο υγείας. Είναι συγκέντρωση ανθρώπων σε μεγάλο αριθμό και αυτό επιδημιολογικά είναι επικίνδυνο. Όταν είναι σίγουρη η επιτροπή πιστεύω ότι θα δώσει την απάντηση”

Για τεστ στους ποδοσφαιριστές:

Μαυρωτάς (ΓΓΑ): “Όσες χωρες μελετούν επανέναρξη έχουν βάλει το μοριακό τεστ. Αυτό που θα κάνουμε είναι περιοδικοί δειγματολογικοί έλεγχοι. Αν κάθε διοργανώτρια αρχή, θέλει να γίνεται τεστ πιο συχνά, αυτό είναι δικαίωμα της”.

Αυγενάκης: “Δεν γίνεται να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν θα ρισκάρει τις οικογένειες των μελων των ΠΑΕ. Η διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη ελέγχου’.

Για τη μείωση που μπορεί να υπάρξει στα έσοδα των ομάδων και εάν υπάρχει πλάνο στήριξης της Super League και άλλων πρωταθλημάτων:

Αυγενάκης: “Σχέδιο για στήριξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου: Είμαστε ανοικτοί και συνεργάσιμοι σε οτιδήποτε λογικό φτάνει σε εμάς από διοργανώτριες αρχές. Είμαστε εδώ, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Καταλαβαίνουμε, κατανοούμε και πάμε βήμα βήμα”.

Για το εάν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες βόλεϊ σε ανοικτά γήπεδα:

Αυγενάκης: “Είμαστε ανοικτοί σε όλα. Σας είπα και νωρίτερα ότι υπάρχει σύσκεψη της Ομοσπονδίας το βράδυ. Γενικότερα πρέπει να τονίσω ότι δεν βιαζόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουμε πισωγύρισμα. Αν δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρωτόκολλα, να μην ανοίξουν τις εγκαταστάσεις”.

Για το τι γίνει αν βρεθεί κάποιο θετικό δείγμα σύμφωνα με το παράδειγμα της Κολωνίας:

Τσακρής (υγειονομική επιτροπή): “Το εξετάζουμε. Βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες, αν έχουμε κάποιο θετικό δείγμα, θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτιση, αν έχει έρθει σε επαφή με συναθλητές του. Η λογική λέει ότι όλοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Είμαστε σε συζητήσεις για την καλύτερη πρακτική για να μην έχουμε διαταραχή του πρωταθλήματος, κοιτάζοντας παράλληλα και την υγεία των παικτών”.

Για το εάν μπορεί να οδηγηθούμε σε οριστική διακοπή εάν υπάρχει θετικό κρούσμα:

Μαυρωτάς: “Αυτό είναι θέμα της κάθε διοργανώτριας αρχής. Βέβαια, μπορούν να μιλήσουν τα μέλη της επιτροπής”

Σαρόγλου: “Μόλις παρουσιαστεί ένα κρούσμα σε μία αθλητική εγκατάσταση πρέπει να γίνει αμέσως ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Θεωρώ δύσκολο το να κλείσει μία εγκατάσταση, ενώ το πιθανότερο είναι το κρούσμα και άτομα του περιβάλλοντος του να τεθούν σε καραντίνα. Βέβαια, πάντοτε έχουμε διαφορετικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση”

Για το εάν έχει υπάρξει πίεση προς υπουργούς για την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

Αυγενάκης: “Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια πίεση σε υπουργούς για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από από τις ΠΑΕ. Αν έχει συμβεί είναι καταδικαστέο”.

Για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος:

Μαυρωτάς: “Ο ΠΟΥ έχει βγάλει ένα τετρασέλιδο για γεγονότα με θεατές το οποίο είναι αρκετά αυστηρό. Μοιάζει απίθανο να γίνουν αθλητικά γεγονότα με θεατές σύντομα. Είναι κάτι το μακροπρόθεσμο. Κάθε χώρα βγάζει τις δικές τις ντιρεκτίβες.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι σε αυτή τη φάση βλέπουμε τους αγώνες αρκετά αργότερα. Πρέπει να δούμε πως θα μπορέσει γενικά η αθλητική δραστηριότητα να επιστρέψει. Αγώνες ποδοσφαίρου, υπάρχουν κάποια σχέδια απλά είναι μακροπρόθεσμα”

Για την πιθανή διεξαγωγή των Play offs στην Κρήτη:

Αυγενάκης: “Είναι θέμα των Αρχών. Εάν γίνει σχετική πρόταση είμαστε εδώ να τη δούμε και να τη συζητήσουμε. Ειδικά η περίπτωση της Κρήτης που έχει σχεδόν μηδενικά κρούσματα. Θα μπορούσε να συζητηθεί”

Για τα μέλη των κλαμπ γκολφ, τένις αν θα μπορούν να αθληθούν:

Αυγενάκης: “Οι όμιλοι ανοίγουν για όλους τους αθλητές. Αρχικά οι όμιλοι ανοίγουν για τους αθλητές από 15 και πάνω και τα κλαμπ ανοίγουν για τα μέλη τους εφόσον φυσικά τηρούν τις προδιαγραφές που έχουμε θέση”

Εξαδάκτυλος: “Θέλω να πω κάτι. Η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά. Δεν μπορούν να αρθούν όλα και γίνεται για να μελετήσουμε ποιο στοιχείο δημιουργεί πρόβλημα. Έτσι για να μπορούμε να περιορίσουμε την διάδοση του ιού”.

Για τη στήριξη πρωταθλημάτων εκτός ποδοσφαίρου:

Αυγενάκης: “Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Η ΕΡΤ έχει μία αποστολή να προβάλει τα αθλήματα. Είναι να εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με περισσότερα αθλήματα. Αυτό θα βοηθούσε να φέρει. Δεν θέλω να προχωρήσω σε ανακοίνωσεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολείται με αυτό το θέμα και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους υπουργούς μελετούν τι μπορεί να γίνει για να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”.

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Αυγενάκης: “Έχουμε εργαστεί για να το ολοκληρώσουμε. Το σχέδιο Νόμου που δουλεύουμε είναι σε τελικό στάδιο”.

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του υπολοίπου της EuroLeague στην Ελλάδα:

Αυγενάκης: “Δεν έχουμε επίσημη πρόταση. Ανεπίσημα έχουμε ενημερωθεί. Όταν γίνει επίσημα θα το συζητήσουμε με θετική διάθεση και θα στηρίξουμε την προσπάθεια”.

Για τη διεξαγωγή καμπ και αθλητικών διοργανώσεων το καλοκαίρι:

Αυγενάκης: “Είναι νωρίς ακόμα να πούμε με σιγουριά ο,τιδήποτε”.

Για την καθυστέρηση ανοίγματος των κολυμβητηρίων και για τη δεύτερη δόση για τις Ομοσπονδίες:

Μαυρωτάς: “Θέλω να τοποθετηθώ στο θέμα των κολυμβητηρίων που έχω ιδιαίτερη ευαισθησία. Υπάρχουν χώρες όπως Ιταλία και ΗΠΑ που έχουν βγάλει οδηγίες. Όλα αυτά τα επεξεργάζεται η ειδική ομάδα. Θέλει ο κ. Μαρίνος να είναι πιο αυστηρός στα πρωτόκολλα. Θα δούμε σιγά σιγά το πως θα ανοίγουμε. Θα ξεκινήσουμε με τους αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα υπάρχει και η ωραία θάλασσά μας. Για τους προϋπολογισμούς να πει ο Υπουργός”.

Αυγενάκης: “Για την δεύτερη δόση για τις Ομοσπονδίες. 18 εκατ. ως πρώτη δόση θα δοθούν σε Ομοσπονδίες με καθυστέρηση που δεν οφειλόταν σε εμάς. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό. Έχει καταβληθεί η πρώτη δόση. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ένας νέος προϋπολογισμός διότι θα έχουμε ακύρωση αγώνων και μεγάλων διοργανώσεων που ήταν να γίνουν. Είμαστε εδώ για ότι χρειαστεί. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία η στήριξη στο οικονομικό θα πάει απευθείας”.

Για την απάντηση που έδωσε ο κ. Αυγενάκης στην επιστολή του ΠΑΟΚ:

Αυγενάκης: “Δεν είναι κρατικό μυστικό. Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου θα την πάρετε”

Για το εάν ισχύουν τα σενάρια για το πότε θα διεξαχθούν ξανά αγώνες με κόσμο:

Σκανδαλάκης: “Δεν μπορούμε να έχουμε κάποια εικόνα. Κάθε ημέρα κοιτάμε την επόμενη”.

Για το πως μπορεί η Κυβέρνηση να στηρίξει τον ελληνικό αθλητισμό

Αυγενάκης: “Για πρώτη φορά η Πολιτεία ενέταξε στα μέτρα ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής κοινότητας. Για πρώτη φορά ήδη καταθέσαμε πρόταση και διεκδικούμε χρήματα από το Εράσμους ή άλλα προγράμματα. Υπάρχει η διάθεση και η συνεργασία. Αυτό είναι ένα καλό.  Η Ελλάδα έχει μία περήφανη και αποτελεσματική Κυβέρνηση και έναν περήφανο λαό που έχει αίσθημα ασφάλειας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα για τον αθλητισμό.

Η αθλητική βιομηχανία έχει ένα τεράστιο κύκλο, εμάς όμως μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η υγεία των αθλητών, των πολιτών και όλων όσων ασχολούνται με αυτόν. Εμπρός στα νούμερα προτάσσουμε την υγεία. Η στρατηγική μας είναι να στηρίξουμε τον αθλητισμό και κυρίως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Για το εάν μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες πριν βρεθεί εμβόλιο:

Μαυρωτάς: “Και στο τρόλεϊ και στο λεωφορείο έρχεται κοντά ο ένας στον άλλον. Το θέμα είναι οι κανόνες που να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο. Να βρούμε την χρυσή τομή με ασφάλεια και δραστηριότητα”.

Τσακρής (μέλος επιτροπής): “Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και δεν γίνεται να κλειστούμε για πάντα μέσα. Όλα γίνονται βήμα βήμα. Είναι διάφορες φάσεις επανένταξης. Για τα ομαδικά αθλήματα με επαφή εκεί πρέπει να είναι και όλα τα μέτρα με λεπτομέρεια και να γίνεται και εργαστηριακός έλεγχος. Ιδιαίτερα στα μεγάλα πρωταθλήματα. Έτσι να υπάρχει ένα στοιχείο που να πιστοποιεί πως οι αθλητές δεν είναι ασυμπτωματικοί φορείς”.

Μαρίνος: “Η Επιτροπή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνει τις αρμόδιες ιατρικές υπερησίες. Όσο μεγάλη είναι η χαρά μου όταν παίρνουμε ένα μετάλλιο, τόση είναι και όταν βλέπω ένα κολυμβητήριο με 2-3 χιλιάδες παιδιά”.

Για το αν ασκήθηκαν πιέσεις προς τον Υπουργό για το πρωτάθλημα και την φόρμουλα διεξαγωγής πρωταθλημάτων και πλέι οφ.

Αυγενάκης: “Δεν πιέσαμε κανέναν να αρχίσει ή να τελειώσει πρωτάθλημα. Εμείς μιλάμε τώρα μόνο για προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους. Καμία Διοργανώτρια Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να επανεκκινήσει. Είχαμε μία απόφαση του Δ.Σ. της Super League 1 και μία απόφαση – επιστολή του ΠΣΑΠ. Εμείς καταλήξαμε σε αυτήν την περιγραφή. Εάν στην πορεία δούμε πως τα πράγματα δεν είναι καλά εδώ είμαστε. Μακριά από εμάς όλα αυτά. Δεν μπαίνουμε σε πεδία αντιπαράθεσης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο σωστό και να επανεκκινήσουμε την αθλητική διαδικασία. Γίνεται όλο αυτό συνετά, μεθοδικά και σε συνεργασία με τους επιστήμονες”.

Για τα δημοτικά στάδια και την αύξηση του χλωρίου στο νερό στις πισίνες:

Αυγενάκης: “Δεν θα ανοίγει ο κάθε Δήμος όποτε κρίνει. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και περισσότερα κέντρα που θα εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα. Έχουμε κάνει συζήτηση και αντίστοιχη συζήτηση θα κάνουμε την Τετάρτη. Το επόμενο στάδιο και εφόσον πάνε όλα ομαλά θα προχωρήσουμε σε επόμενο άνοιγμα”.

Μαυρωτάς: “Γενικά το χλώριο όντως αντιμετωπίζει επαρκώς τον κορονοϊό. Όμως με παραπάνω χλώριο θα γίνουν κατακόκκινα τα μάτια των κολυμβητών ούτε ενέσεις χλωρίνης που είπε ο συγκεκριμένος πρόεδρος. Θα κάνουμε ότι δυνατόν να επιστρέψουν όλοι στα κολυμβητήρια και κολύμβηση με κάτι που θα ισχύει και για τα επόμενα χρόνια”

Για το πότε θα μπορούν να γίνουν προπονήσεις έστω και ατομικές σε κλειστά γυμναστήρια:

Μαυρωτάς: “Φαντάζομαι γίνεται αναφορά στα μεγάλα κλειστά γυμναστήρια. Αυτό θα είναι σε επόμενη φάση. Θα πρέπει να το δούμε σε επόμενη φάση. Σε πρώτη φάση μπορεί να γίνεται προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους”.

Για το ενδεχόμενο προσφυγών για τις εκλογές, αλλά και για τα ηλικιακά πρωταθλήματα:

Αυγενάκης: “Η παρέμβαση για τις εκλογές πρέπει να γίνει για να μην υπάρχει αυτό το κενό. Έχουμε ένα κενό. Με διάταξη στη Βουλή πρέπει να καλυφθεί. Ή θα δοθεί παράταση ενός χρόνου ή να μπουν τώρα εκλογές για νέες διοικήσεις. Η όποια απόφαση θα ληφθεί στις επόμενες εβδομάδες. Πολύ έγκαιρα από 14 του μηνός είχαμε στείλει έγγραφο για την ενίσχυση των σωματείων. Έχουμε περίπου 3.000 σωματεία και ενώ δόθηκε παράταση. Η εκτίμηση είναι πως τα σωματεία τα ερασιτεχνικά θα είναι 10.000”.

Μαυρωτάς: “Τα πρωταθλήματα για Παίδες – Κορασίδες δεν έχουν μπει καν σε φάση προπόνησης γιατί είναι κάτω των 15 ετών. Ότι είναι θα γίνεται πάντα με την συγκατάθεση των αρμόδιων Αρχών. Οι Ομοσπονδίες θέλουν να τα κάνουν με πιο γρήγορες διαδικασίες αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν με ένα πλαίσιο υγειονομικής αδειοδότησης”.

Αυγενάκης: “Η αρμόδια Αρχή έχει την δυνατότητα να σταματήσει ή να συνεχίσει το πρωτάθλημα. Για αυτό περάσαμε την διάταξη, λαμβάνοντας στα υπ’ όψιν μας όλα τα δεδομένα. Το κάθε άθλημα ξεχωρίζει γιατί έχει άλλα δεδομένα. Είναι μία διάταξη-τακτική που ακολούθησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”.

Μαυρωτάς: “Ο ρόλος μας είναι να βάζουμε το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι στις Ομοσπονδίες και τις Αρχές. Για τα τεστ υπάρχουν αυτά για τις επαγγελματικές ομάδες που δεν μπορεί να τα πληρώσει η ΓΓΑ. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις τον δειγματοληπτικό το αναλαμβάνει η Πολιτεία. Εάν πρέπει να ενισχύσουμε τα τεστ θα δούμε το πως θα συνδράμουμε”.

Για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και πως θα γίνονται.

Μαυρωτάς: “Καταρχήν υπάρχουν και αθλητές στην ολυμπιακή ομάδα όπως στην κωπηλασία που πριν μπουν μέσα θα κάνουν το τεστ με έξοδα της Ομοσπονδίας. Οι ΠΑΕ θα κάνουν τα δικά τους τεστ. Για μαθητικοί αγώνες δεν ξέρουμε εάν θα γίνουν. Για όλα τα υπόλοιπα και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα υπάρχει κάθε πρόβλεψη και για το οικονομικό”.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

Published

on

Για την 18η και τελευταία  αγωνιστική του   πρωταθλήματος της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ,  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Νέα Ιωνία,  όπου στις 4.30 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι.

Ο αγώνας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  μιας και η Πατρινή ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας διασφαλίσει την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα,  ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Eθνική κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Παπαγιαννόπουλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί  τον αγώνα και θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς σε ηλικία  αθλητές του.

Έτσι θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους στο άθλημα και κατ’ επέκταση για την ομάδα της Πάτρας, που σημειωτέο για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας  στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

Published

on

Συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ενόργανη γυμναστική η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών, η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο τεστ για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Η νεαρή γυμνάστρια του Ηλία Τσοπάνογλου είχε την ευκαιρία σε αυτό το τεστ να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της άλμα, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι και αυτό που την έφερε στην Εθνική ομάδα μετά τις πολύ καλές παρουσίες που είχε και συνεχίζει να έχει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε.

Και βέβαια πάντα παρόντας και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος προετοιμάζεται για την υψηλών στόχων φετινή χρονιά.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κολυμβητική ομάδα της ΝΕΠ, με την κλήση του αθλητή της Φάνη Κουρή (Κ15) στην Εθνική ομάδα κολύμβησης για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024 (Μultination Swimming Meet 2024), Aγοριών και Κοριτσιών ηλικίας 13-14-15 ετών (Youth) που θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου στα Σκόπια.

Ο αθλητής της Λίνας Μαστροπάσκουα κλήθηκε για τα 100μ. πεταλούδα χάρη στον χρόνο του 57.31 που αποτελεί τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του.

Τέλος να θυμίσουμε ότι προσφάτως κλήθηκε και η αθλήτριά της ΝΕΠ Αποστολία Σκούτα.

Continue Reading
Advertisement

Facebook