Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Αυγενάκης σε Μάρκου: “Συγκαταλέγεται η Παναχαϊκή στις 13 αναφορές της Sportradar”

Ανούσιες τοποθετήσεις για την Super League 2 και “καρφί” στον βουλευτή Νομού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Μάρκου, για αναφορά της Παναχαϊκής περί χειραγωγημένων αγώνων.

Published

on

Για μία περίπου ώρα μιλούσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή και δεν είπε τίποτα επί της ουσίας σε ό,τι αφορά την Super League 2.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναλώθηκε σε καταγραφή των ποσών που μοιράστηκαν στις επαγγελματικές λίγκες από τη φορολόγηση του στοιχήματος, αλλά δεν αναφέρθηκε ποτέ πως έφτασε στο σημείο να δίνει «ψίχουλα» στην SL2.

Επιχείρησε ξανά να μεταφέρει όλες τις ευθύνες στη διοργανώτρια, χαρακτηρίζοντας ως εκβιαστικές τις απαιτήσεις για την χρηματοδοτησή της, λέγοντας μάλιστα ότι ουδέποτε μίλησε για συγκεκριμένα ποσά.

«Έχει ευθύνη η διοργανώτρια για Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτο που αγωνίζονται χωρίς εγγυητική και πιστοποιητικό» είπε μεταξύ άλλων, ξεχνώντας ότι ο νόμος έχει αλλάξει και πλέον οι ομάδες τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Τόνισε ακόμη ότι «εκείνοι αποφάσισαν τη διακοπή, είναι δική τους αρμοδιότητα να πάρουν απόφαση να επιστρέψουν στη δράση και μετά να συνεχιστεί ο διάλογος».

Τώρα για ποιον διαλογο εννοεί ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν γνωρίζουμε. Κι αυτό διότι το ποσό που έχει υπολογίσει για την SL2 είναι πλέον 1,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 70.000 ανά ΠΑΕ.

Επικαλέστηκε δε τις εγγυητικές επιστολές των ομάδων ως μέτρο για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και πως «θα βρούμε τρόπο με τα χρήματα από τις εγγυητικές να προστατέψουμε τους εργαζομένους».

Σε ερώτημα της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη (Νομός Λάρισας) για το πως η SL2 από τα 8,5 εκατ. ευρώ, έπεσε αρχικά στα 5,3 και καταποντίστηκε στο 1,7, ο Αυγενάκης πέταξε πάλι την μπάλα στην εξέδρα.

Έκανε λόγο πως στην αρχική ΚΥΑ τα ποσά για την κατανομή στον αθλητισμό, ήταν με την πρόβλεψη ότι τα κέρδη από τη φορολόγηση του στοιχήματος θα έφταναν έως 100 εκατ. ευρώ κάτι που δεν έγινε.

Όπως γράψαμε και παραπάνω: το αρχικό 8,5 έγινε 5,3 και εντέλει φτάσαμε στο αστείο 1,7. Επί της διαδικασίας και των κριτηρίων, με λίγα λόγια ο Αυγενάκης δεν είπε ούτε λέξη.

Έριξε ευθύνες στην Super League 2 για την αναδιάρθρωση!

Αντίθετα, εξαπέλυσε επίθεση στην Super League 2 φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την κατηγορήσει, πως μαζί με την ΕΠΟ, είναι υπαίτιες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αναδιάρθωση!

«Είναι δικό τους κατόρθωμα, παραβίασαν το νόμο» είπε ο Αυγενάκης κατά την ομιλία του, θέλοντας να εξηγήσει τι έγινε το 2020 και λέγοντας ότι είχε συμφωνηθεί περιορισμένος αριθμός ομάδων για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα πως γίνεται η αναδιάρθρωση, που έγινε με τις ευλογίες του, να βαραίνει την διοργανώτρια και την ΕΠΟ, όταν το δρόμο άνοιξε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού και προηγήθηκε χρηματοδότηση από το στοίχημα την προηγούμενη σεζόν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έγιναν 13 αναφορές για πιθανή χειραγώγηση στην SL2, εκ των οποίων για επιπλέον έρευνα πήγαν 11 περιπτώσεις και να μένουν μόλις 2 για περαιτέρω διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.

Απαντώντας μάλιστα στο Βουλευτή Ν. Αχαϊας από το ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, τόνισε πως η Παναχαϊκή είναι μέσα στις 13 αναφορές της Sportradar.

Από τις αερολογίες Αυγενάκη στη Βουλή προέκυψε ότι υπάρχει κι ένα ματς του μπάσκετ που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Η Super League 2 όμως είναι το πρόβλημα του Αυγενάκη, την ώρα που κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί -προς το παρόν- χειραγωγημένο…

Πηγή: mikriliga.com

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement

Facebook