Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χ.Ράντος: «Η πίεση στον αθλητισμό είναι προνόμιο»

Published

on

Ο ανερχόμενος προπονητής του Αετού Πατρών, Χάρης Ράντος, αποκαλύπτεται στη «Match»

Ο Αετός Πατρών φαίνεται πως έχει το κεφάλι του ήσυχο, με τον φιλόδοξο και νεαρό ηλικιακά, Χάρη Ράντο, να έχει ήδη αφήσει το στίγμα του αποτυπωμένο στα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Τα αποτελέσματα άλλωστε καταδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ υπάρχει δίψα για ποδόσφαιρο στις προπονήσεις, γίνεται μεθοδική δουλειά και οι παίκτες αδημονούν για αυτές.

Ο Ράντος τοποθετήθηκε στη «Match», ανέλυσε τον τρόπο που σκέφτεται ένας νέος προπονητής και θεωρεί ότι ο τρόπος προσέγγισης προς τον παίκτη από τον προπονητή, παίζει τον πιο βασικό ρόλο.

Ας ξεκινήσουμε από τις δυσκολίες του σήμερα. Βλέπεις να έχουμε επανεκκίνηση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα; Μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν, μετά τη νέα διακοπή και την μεγάλη αποχή των παικτών από την δράση, πάνω που είχαν βρει ρυθμό;

«Ζούμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Καταστάσεις που θα μπορούσαν με κατάλληλο προγραμματισμό να έχουν αποφευχθεί. Το ποδόσφαιρο είναι μία παράμετρος που δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να ξεχαστεί.

Συγκρίνοντας την προηγούμενη καραντίνα με την τωρινή βλέπουμε πως ο χρόνος περνάει πιο εύκολα, διότι υπάρχουν οι αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που συνεχίζονται και ξεχνιόμαστε βλέποντας ποδόσφαιρο. Η σεζόν πρέπει να συνεχιστεί. Θα είναι μία νίκη απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Ένα λάθος είναι ότι τα πρωταθλήματα θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει πιο νωρίς. Δεν είναι δυνατόν φέτος να ξεκινάμε πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, τη στιγμή που οι ομάδες ήταν αυξημένες στους ομίλους της Α΄ κατηγορίας. Θεωρώ πώς εξυπηρετήθηκαν ομάδες, για να ξεκινήσουν προετοιμασία μετά τις 15 Αυγούστου. Αν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει νωρίτερα θα είχαμε λιγότερες αγωνιστικές να βγάλουμε εις πέρας και θα είχαμε πιο εύκολο προγραμματισμό».

Ο Αετός Πατρών θέτει υψηλούς στόχους κάθε χρονιά. Σε αγχώνει αυτό;

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, ήξερα πως η διοίκηση έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Ο Αετός έχει στόχο σε κάθε παιχνίδι να κερδίζει. Ήθελα να αναλάβω ομάδα που έχει πίεση, γιατί η πίεση στον αθλητισμό είναι προνόμιο. Έχω μάθει πλέον να ζω με αυτό και προσπαθώ να περάσω στους παίκτες τη νοοτροπία του νικητή.

Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο σε αυτό το κομμάτι και κάθε αντίπαλος γνωρίζει ότι με όποια σύνθεση και να παραταχθούμε θα τα δώσουμε όλα για 90 λεπτά».

Φέτος δίνεις ιδιαίτερο βάρος σε νέα παιδιά. Θέλεις να περάσεις νεανική φιλοσοφία στον σύλλογο;

«Κάθε χρόνο προωθώ νεαρούς ποδοσφαιριστές στον Αετό. Την πρώτη σεζόν ήταν ο Μαρκόπουλος, που μπόρεσε να ανταποκριθεί σε δύσκολα παιχνίδια, όντας 15 ετών. Φέτος είναι η χρονιά των Αθανασόπουλου και Μιχαλόπουλου. Η επιτυχία μας σαν Αετός είναι πως πλέον μικροί θεωρούνται στην ομάδα, οι αθλητές που βρίσκονται στα 16 με 17, γιατί σε άλλες εποχές ταλέντα θεωρούνταν παιδιά στα 21 και 22.

Σε αυτό τον τομέα έχει βοηθήσει και η διοίκηση, με πρωτεργάτες τους Ασκούνη και Θεοφανόπουλο, αφού κράτησαν τον βασικό κορμό. Οι πιο έμπειροι βοηθούν τα νέα παιδιά και αυτό είναι καθοριστικό στο να αποδώσουν άμεσα. Η παρουσία ποδοσφαιριστών όπως οι Καλλιακμάνης, Λυμπέρης, Ασκούνης, Λίλας, Καρακάσης, Λαζανάς, Παπαδιονυσίου και άλλων, είναι «δώρο» για τους μικρότερους».

Πως κρίνεις βάσει όσων είδαμε στις 6 αγωνιστικές που διεξήχθησαν, το επίπεδο στους 2 ομίλους της φετινής Α’ κατηγορίας;

«Το επίπεδο έπεσε, αφενός γιατί υπάρχουν 2 όμιλοι και αφετέρου γιατί σε κάθε όμιλο οι ομάδες από 12 έγιναν 14. Ειδικά οι ομάδες που ήταν επιλαχούσες και συμπλήρωσαν τον αυξημένο αριθμό, έριξαν πολύ το επίπεδο.

Επίσης έπαιξε ρόλο ότι αποχώρησαν οι Παναιγιάλειος και Αχαϊκή. Ήταν δύο σύλλογοι, που είχαν ανεβάσει πέρυσι το πρεστίζ στην Α΄ κατηγορία».

Εσύ όπως και άλλοι προπονητές που είστε κοντά ηλικιακά έχετε μπει δυναμικά στον χώρο της προπονητικής και σε ομάδες που κοιτάζουν ψηλά. Πως κρίνεις αυτό το γεγονός;

«Η αρχή έγινε με τον Αλέξη Σπηλιόπουλο, που ήταν ο πρώτος τεχνικός κάτω των 40 χρόνων, που είχε επιτυχημένη παρουσία σε πάγκο ομάδας Α΄ κατηγορίας.

Ήταν το έναυσμα για προπονητές όπως εγώ, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Θανάσης Παπουτσής, ο Σοφοκλής Παναγόπουλος και άλλοι, να αναλάβουν ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια υπάρχουν και μεγαλύτεροι ηλικιακά προπονητές, οι οποίοι έχουν διάθεση να δουλέψουν.

Παράλληλα θεωρώ ότι όσο πιο πολύ όρεξη έχει ένας τεχνικός, τόσο περισσότερο βελτιώνει τον ποδοσφαιριστή του και τον κάνει να ευχαριστιέται την προπόνηση. Ο τρόπος προσέγγισης του προπονητή προς τον παίκτη είναι κομβικός».

Τέλος, που εντοπίζεις βελτίωση στο ερασιτεχνικό του Νόμου μας και τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το προϊόν.

«Πιστεύω ότι υπάρχει βελτίωση σε επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσα στις ομάδες. Αυτό οφείλεται στους παράγοντες, που έχουν καταλάβει ότι δεν χρειάζονται εντάσεις για το κοινό συμφέρον.

Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κ.Δανιήλ, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας, κ.Παπουτσάκης, οι οποίοι αποτελούν κεφάλαια για τον Νομό μας και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Παράλληλα έχει γίνει καλή δουλειά στα πρωταθλήματα υποδομών και το επίπεδο είναι επαγγελματικό σε αυτόν τον τομέα.

Καλό θα ήταν βέβαια να επιστρέψουν οι αγώνες νοκ-άουτ, για να δημιουργούνται παίκτες με χαρακτήρα. Τώρα όσον αφορά στο τι μπορεί να βελτιωθεί, πιστεύω ότι η Α΄ κατηγορία καλό θα ήταν να διεξάγεται σε έναν όμιλο, γιατί θα είναι πιο ανταγωνιστική. Επίσης θετικό αντίκτυπο θα είχε, αν οι κίτρινες κάρτες μετρούσαν, όπως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή στις 4 κάρτες, ο παίκτης χάνει 1 αγώνα και στις 7 και στις 10, χάνει τους επόμενους 2 αγώνες.

Έτσι θα ήταν λιγότερα τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και οι διαμαρτυρίες, καθότι οι ποδοσφαιριστές θα ήταν πιο προσεκτικοί».

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργαντόπουλος: «Ματς σαν τελικοί»

Published

on

Πολύ καλή εμφάνιση είχε στη νίκη επί της Νίκης Προαστείου ο μέσος του Άρη Πατρών, Φώτης Γεωργαντόπουλος, που ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή. 

«Ήταν σημαντική η νίκη απέναντι στη δυνατή ομάδα της Νίκης. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια. Ακολουθούν τρεις τελικοί και αυτά τα ματς έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, στοχεύοντας στη νίκη» σχολίασε στη «Match». 

Ο Άρης αγωνίζεται το Σάββατο (30/3) με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου στο “Α.Κάνιστρας” και θέλει μόνο νίκη, όντας στη 2η θέση της κατάταξης των πλέι-οφ, ένα πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, που δοκιμάζεται στο “Φ.Αραβαντινός” κόντρα στην Θύελλα Πατρών. 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής Αχαΐας: Μαθαίνει το πρόγραμμα για την άνοδο στην Γ΄Εθνική

Published

on

Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένουν τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι-οφ, για να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής. 

Στη συνέχεια θα διεκδικήσει σε μίνι πρωτάθλημα την άνοδο στην Γ΄Εθνική με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης. 

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (2/4) σε ξενοδοχείο της Αθήνας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες από τον όμιλο θα κερδίσουν την άνοδο.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποστολόπουλος: «Ορίζουμε τη μοίρα μας»

Published

on

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρόμητου Πατρών με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων ήταν ο Κίμης Αποστολόπουλος. 

Ο ικανός μέσος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του Σάκη Πεφάνη, η οποία παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των πλέι-οφ της Α΄κατηγορίας και παράλληλα έβγαλε αντίδραση μετά από την ήττα στο Προάστειο. 

Μιλώντας στη «Match» ο Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους «μπλε» του Κώστα Τσιπιανίτη, αλλά και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, τα οποία θα καθορίσουν τους κόπους ολόκληρης της σεζόν. 

«Ήταν δύσκολο το ματς με τον Διαγόρα. Είναι ομάδα με ενθουσιασμό και δεν έχει άγχος, οπότε είναι ικανή να κάνει ζημιές. Ωστόσο κάναμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε δίκαια χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα. 

Πλέον ακολουθούν τρία παιχνίδια δύσκολα με Θύελλα, Πανμοβριακό και Άρη, που διεκδικούν επίσης το πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι ορίζουμε την τύχη μας ως πρωτοπόροι και αν πετύχουμε το απόλυτο θα πάρουμε τον τίτλο. 

Βέβαια το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Θύελλα Πατρών και δουλεύουμε για αυτό, αφού μας περιμένει ένα ντέρμπι σε μία δυνατή έδρα». 

Continue Reading
Advertisement

Facebook