Connect with us

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πολιτεία: Χάνουν τα 800 ευρώ για μια μέρα!

Published

on

Kανονική «βόμβα» για την τοπική αγορά αποτελούν σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στην Πάτρα που δεν θα δικαιούνται το έκτακτο επίδομα επιβίωσης των 800 ευρώ, γιατί απλά συγκαταλέγονται στην λεγόμενη «μαύρη» εργασία!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΓΣΕΕ, το ποσοστό απασχολούμενων υπό ανασφάλιστο καθεστώς στην Πάτρα ξεπερνά το 15 με 20%, γεγονός που συνεπάγεται ότι σε πραγματικούς αριθμούς οι συμπολίτες αυτοί ξεπερνούν τις πέντε με έξι χιλιάδες άτομα.

Και σε αυτούς προστίθενται κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων ή… ημιανέργων, ακόμα και απασχολούμενων που απολύθηκαν πριν την 1η Μαρτίου και επίσης δεν δικαιούνται του επιδόματος, αλλά και κάποιοι άλλοι που… υποχρεώνονται να παραιτηθούν αυτές τις δύσκολες μέρες.

Άρχισαν να επικρατούν συνθήκες κανονικής ζούγκλας, εν ολίγοις, ευτυχώς από μια μικρή μειοψηφία επιχειρηματιών και όχι την πλειοψηφία (το μόνο ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο).

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ  27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Επιστολή απόγνωσης και απελπισίας έστειλε στην «Πολιτεία» μία πατρινή πρώην εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών η οποία απασχολείτο σε τοπική επιχείρηση, αλλά απολύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και έβγαλε κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ στις 5 Μαρτίου.

«Στις 27/2 ακυρώθηκε το Καρναβάλι λόγω κορωνοϊού και η εργοδότριά μου, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ακυρώσεις των προπληρωμένων εκδηλώσεων, με απέλυσε στις 28/2, ημέρα Παρασκευή.

Εγγράφηκα στα μητρώα του ΟΑΕΔ στις 5/3 (μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και Κ. Δευτέρα). Τα μέτρα του κορωνοϊού ξεκίνησαν νωρίτερα. Δυστυχώς βρέθηκα άνεργη και χάνω το επίδομα για μια ημέρα», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ

Την ίδια ώρα είναι χιλιάδες και στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα οι αχαιοί εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που δεν εισέπρατταν επίδομα ανεργίας. Έχουν δηλαδή κάρτα ανεργίας, αλλά δεν λάμβαναν επίδομα γιατί δεν είχαν απολυθεί και τώρα δεν παίρνουν ούτε το έκτακτο οικονομικό βοήθημα των 800 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο επιβίωσης!

Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο, οι Έλληνες άνεργοι ανέρχονται σε 1.130.000 και από αυτούς οι 900.000 δεν δικαιούνται παράταση επιδόματος ανεργίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ  ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας θεωρούνται εργαζόμενοι, ωστόσο εξαιρούνται κι αυτοί από το έκτακτο οικονομικό βοήθημα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Και ο πατρινός συνδικαλιστής, εκπρόσωπος στη ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος επιβεβαιώνει ότι η λίστα τέτοιων εργαζομένων είναι τεράστια.

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ  ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Στο μεταξύ, φαντάζει απίστευτη η καταγγελία, ότι πατρινοί εργοδότες εξανάγκασαν υπαλλήλους τους να τους δώσουν χρήματα από το επίδομα των 800 ευρώ που θα πάρουν, ώστε να καλύψουν δικές τους υποχρεώσεις, με αντάλλαγμα να τους κρατήσουν στη δουλειά μετά την κρίση!

Κι όμως συνέβη και μάλιστα με επτά τέτοιους επιχειρηματίες, για τους οποίους έχει στα χέρια του καταγγελίες ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Οι οποίες, όπως αποκαλύπτει στην «Πολιτεία», αφορούν ακόμα και σε ηχογραφημένα ντοκουμέντα.

Λέει, όμως, ότι για να μην εκτεθούν οι εργαζόμενοι που έκαναν τις καταγγελίες δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε μηνυτήρια αναφορά. «Όμως τις δένουμε τις υποθέσεις από αλλού και θα ακολουθηθούν τα νόμιμα για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες», τονίζει.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι πρόκειται για 7 πατρινούς επιχειρηματίες στον χώρο εστίασης. «Άλλος ζήτησε 100 ευρώ από κάθε εργαζόμενό του και δικαιούχο του επιδόματος κι από άλλους 250 ευρώ! Με αιτιολογία, να πληρώσουν προμηθευτές ή ακόμα και άλλους εργαζόμενους τους που τους έχουν ανασφάλιστους», αναφέρει ο κ. Καραγεωργόπουλος, διαβεβαιώνοντας όμως ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.

Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον εκ μέρους του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρου Στεργίου ο οποίος ζήτησε να μάθει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Και θεωρείται βέβαιο ότι το σωματείο θα συνεργαστεί με την ΓΣΕΕ ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες στους επιτήδειους.

ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Άλλη απίστευτη υπόθεση περιήλθε σε γνώση της «Πολιτείας» κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ. Πατρινού ιδιοκτήτη αλυσίδας καταστημάτων ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, αντί να προχωρήσει σε απολύσεις, μετά τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό, εξώθησε 40 εργαζόμενους του να παραιτηθούν, την προηγούμενη Δευτέρα. Με αντάλλαγμα, κι εκείνος, να τους κρατήσει στην εργασία τους όταν περάσει αυτή η κρίση. Έτσι, οι υπάλληλοι χάνουν τις δουλειές τους, αλλά και το επίδομα των 800 ευρώ.

Ή ορισμένοι επαναπροσλαμβάνονται στην ίδια επιχείρηση, με ευέλικτες συμβάσεις και χάνοντας δικαιώματα σε αποζημιώσεις και δεδουλευμένα από την προηγούμενη περίοδο απασχόλησής τους στην εταιρεία. «Κάποιοι προσελήφθησαν για 4ωρο και δουλεύουν 10 και 12 ώρες καθημερινά και δεν τολμούν να μιλήσουν», αναφέρει γνωστός συνδικαλιστής.

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει την εφαρμογή «Αντί COVID-19» που καθημερινά δέχεται εκατοντάδες καταγγελίες, αναφέρει ο κ. Καραγεωργόπουλος. Λέγοντας ότι σχηματίζεται λίστα με όλες τις περιπτώσεις πανελλαδικά, αλλά και ειδικά για την Αχαΐα και την Πάτρα.

«Είναι γεγονός ότι σε αυτή την έκτακτη ανάγκη, του πολέμου, που ζούμε, κάποιοι βγάζουν το πιο ανήθικο και ξεδιάντροπο πρόσωπό τους. Όμως να ξέρουν ότι τα καταγράφουμε όλα και όταν περάσει η κρίση θα  τους κάνουμε την πιο τέλεια… διαφήμιση» προειδοποιεί ο συνδικαλιστής και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.

Προϊδεάζοντας για δημοσιοποίηση στοιχείων και μηνύσεις, ώστε να καταγραφεί και να γίνει γνωστό στην κοινωνία «ποιοι επιχειρηματίες στάθηκαν άνθρωποι σε αυτή τη μεγάλη κρίση και ποιοι συμπεριφέρθηκαν με κακό πρόσωπο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τρόμος για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, τον λήστεψαν υπό την απειλή σφυριού και ψαλιδιού

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή αφού εντόπισαν χρήματα και κοσμήματα

Published

on

Θύματα ληστείας έπεσαν ένας 85χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και μία 54χρονη μέσα στο διαμέρισμά τους, στον 7ο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Σικελιανού 62-64, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, το βράδυ της Τρίτης (23/5) στις 10, όπως αναφέρει το NEWS247.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα και αφού ακινητοποίησαν τα θύματά τους με την απειλή σφυριού και ψαλιδιού, έψαξαν όλους τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν όσα χρήματα και κοσμήματα βρήκαν, αλλά και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και παρά τις αναζητήσεις που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών, ενώ διενεργείται έρευνα ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή τους, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεύτερο κύμα επίθεσης στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί άμαχοι και στρατιώτες

Published

on

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης.

Όλες οι εξελίξεις σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 και τους ανταποκριτές και απεσταλμένους σε Ουκρανία και Ρωσία, Αχιλλέα Πατσούκα, Γιάννη Σουλιώτης, Ανδριάνα Μαγγανιά.

Δραματικές ώρες ζει η Ουκρανία από την επίθεση της Ρωσίας. Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο σκοτώθηκε από βομβαρδισμό διαμερίσματος στο Χάρκοβο.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους. Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση. “Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις“, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες».

Παράλληλα η συνοριοφρουρά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ» να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας. Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

Από πλευράς του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στην Ουκρανία δεν έχουν στόχο πόλεις και δεν απειλούν τους αμάχους. Ένας από τους επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι βασικός τους στόχος είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ ο ουκρανικός στρατός έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την Mαριούπολη την πόλη με το έντονο ελληνικό στοιχείο, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκλεισαν τα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος το πρωί ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου, κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Για γενικευμένη επίθεση από αέρος κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

FOTO3 SWSTH

Τα ρωσικά ΜΜΕ δηλώνουν έκπληκτα, καθώς πίστευαν ότι θα είναι στόχος η ανατολική Ουκρανία και όχι η πρωτεύουσα. Το βράδυ μάλιστα όλα έμοιαζαν φυσιολογικά και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ, ενώ οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του NATO συγκλήθηκαν να πάρουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντομίρ Ζελένσκι. Όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν «Καταδίκασα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τον ενημέρωσα για τα βήματα που θα κάνουμε για να συντονίσουμε τη διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένων όσων διημήφθησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι μου ζήτησε να επικοινωνήσω με όλους τους ηγέτες προκειμένου να καταδικάσουν την επιθετικότητα του Πούτιν και να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7, και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «εν ονόματι της ανθρωπότητας».

 

Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

Τις πλέον ισχυρές και σκληρές κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί ποτέ, ετοιμάζονται να υιοθετήσουν κατά της Ρωσίας, οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. «Διανύουμε τις πλέον σκοτεινές ώρες από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια δήλωσης που έκανε από τις Βρυξέλλες μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε σήμερα να υπάρξει άμεση απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για “τις ισχυρότερες δυνατές” κυρώσεις.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα και τον διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη της Γερμανίας, ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της να επιτύχει την παύση των εχθροπραξιών, ανέφερε σήμερα σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Καταδικάζουμε ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς καταδίκασε έντονα τη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας. “Θα λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθούμε στην σημερινή κατάσταση“, συνέχισε η ίδια, καταγγέλλοντας μια “κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου“.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός της χώρας του, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσε το πρωί η Ρωσία, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο η Ρωσία χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.

Για λόγους ασφαλείας επιστρέφει στην Αθήνα η πτήση της ΑEGEAN A3 880 Αθήνα-Μόσχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, η πτήση A3 880 από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα, λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας, έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το κερδισμένο ΚΙΝΟ των 75.000 ευρώ: “Ο πελάτης μας δεν το πίστευε…”

Published

on

Πόσο ευχάριστα ήχησε στ’ αυτιά μας η είδηση του κερδισμένου δελτίου ΚΙΝΟ των 75.000 στην Πάτρα. Και πόσο χαρήκαμε που το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ δυο φίλων της «Match»: Του Κώστα Τσάμη και του Σπύρου Νικολόπουλου.

Μάλιστα, ο πρώτος μιλώντας στη «Match» και το Matchnews.gr, τόνισε ότι ο μεγάλος τυχερός είναι άνθρωπος της βιοπάλης που πραγματικά είχε ανάγκη τα χρήματα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη είδηση μέσα στην οικονομική… μαυρίλα του Ιανουαρίου. Γι’ αυτό θελήσαμε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες από τον Κώστα Τσάμη (φωτό):

Κώστα, τόσα χρήματα κερδισμένα στο ΚΙΝΟ, είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά στην Πάτρα. Κι όμως συνέβη, στο πρακτορείο σας. Πώς το εισπράττετε συναισθηματικά εσύ και ο Σπύρος;

«Τι άλλο από χαρά; Είναι από τις φορές που βλέπεις πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κι εμείς νιώσαμε έστω μέσω του πελάτη μας αυτό το τρομερό συναίσθημα».

Έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο πρακτορείο σας, αν όχι στο ΚΙΝΟ, σε κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι;

«Έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές, αν και όχι με ένα τόσο μεγάλο ποσό, όχι όμως σε εμένα αλλά στον συνέταιρο μου που κάνει χρόνια το επάγγελμα. Έχει τύχει, πελάτες του να κερδίσουν πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά σε διάφορα παιχνίδια. Τα πιο συνηθισμένα ποσά που βλέπουμε να κερδίζονται αφορούν νούμερα, όπως 2.000 ή ακόμα και 7.000 ευρώ (πρόσφατα). Χρήματα που μπορεί να μην αλλάζουν δραματικά τη ζωή του τυχερού, βοηθούν όμως να γίνει καλύτερη.

Ίσως αυτά τα ποσά στο παρελθόν να μην ήταν και τόσο σοβαρά για κάποιους, πλέον όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι, μάς βοηθούν στην καθημερινότητά μας. Θα σας πω μόνο πρόσφατα με έναν πελάτη μας πως είχε έρθει να πληρώσει έναν διακανονισμό στην ΔΕΗ και με τα ρέστα του λογαριασμού έπαιξε ένα σκρατς των 3 ευρώ το οποίο του έδωσε εκείνη την στιγμή 1.000 ευρώ μετρητά. Ο πελάτης εξόφλησε εκείνη κιόλας την στιγμή όλα τα χρέη του (της ρύθμισης) και πήρε και μερικά ακόμα για να τα πάει στην οικογένειά του! Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις τέτοια πράγματα;»

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του τυχερού μόλις είδε ότι κερδίζει το δελτίο του;

«Αρχικά δεν το πίστευε. Σκανάρισε το δελτίο του και μόλις είδε το ποσό, νόμισε πως είχε βλάβη το μηχάνημα! Αφού το έβαλε μερικές φορές ακόμα, ρώτησε τον Σπύρο (σ.σ. Νικολόπουλο) να το κοιτάξει στην τερματική του μηχανή… Η συνέχεια ήταν απερίγραπτη… Φωνές, γέλια, πανηγύρι! Μας άκουσε κυριολεκτικά όλη η οδός Γούναρη».

Σας είπε τι σκέφτεται να κάνει ο τυχερός πελάτης με τα χρήματα;

«Ο νικητής που τυχαίνει να είναι και φίλος μας, είναι ένας βιοπαλαιστής της ζωής. Είχε πραγματική ανάγκη αυτά τα χρήματα, κάτι που μας κάνει διπλά ευχαριστημένους. Αυτό μόνο θα πω χωρίς να θέλω να επεκταθώ».

Ο διαδικτυακός τζόγος άνθισε την εποχή του κορωνοϊού. Ποια, όμως, είναι τα  πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα φυσικά καταστήματα ΟΠΑΠ σε σχέση με το διαδίκτυο;

Δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο. Η πιο συχνή καταγγελία των παικτών έχει να κάνει με τη φραγή λογαριασμών, ακολουθούν ζητήματα κανονιστικής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης, καταγγελίες υπάρχουν και στη διευθέτηση των κερδών αλλά και στην ανάληψη των χρημάτων. Ενώ και μέσω της διαδικασίας ταυτοποίησης δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ είχαν κερδίσει χρήματα, δεν προχώρησε η διαδικασία και τα έχασαν. Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία αναρτημένα στο ίντερνετ. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Να προσθέσω όμως και το πλεονέκτημα του ανθρώπινου παράγοντα. Τα πρακτορεία εκτός όλων των άλλων, προσφέρουν και μια μικρή διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι χώροι μας έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον μπορείς να πιεις έναν καφέ, να μιλήσεις, να διαβάσεις εφημερίδες, να δεις ζωντανά όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και να συμβουλευτείς τον πράκτορα για θέματα δελτίων στοιχηματισμού κ.λπ.. Αυτά τα πλεονεκτήματα με κάνουν αρκετά αισιόδοξο. Μόλις αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα επιστρέψουν στις καλές εποχές, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου».

Continue Reading
Advertisement

Facebook