Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Χάντμπολ: Κάλεσμα της Ακαδημίας των Σπορ στους Πατρινούς φιλάθλους

Υποδέχεται την Κυριακή τον Πήγασο Κυψέλης στο Κουκούλι

Published

on

Για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών,  η Ακαδημία των Σπορ,  υποδέχεται τον Πήγασο Κυψέλης,  την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας στο Κουκούλι.

Η Πατρινή ομάδας μπορεί να βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος,  διότι τα υπόλοιπα παιχνίδια του 2ου γύρου και επιφυλάσσουν εκπλήξεις και αγωνίζεται εκτός έδρας με συλλόγους που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν και έχουν τους βαθμούς μεγάλη ανάγκη.

Ο αθλητής της ομάδας Ηλίας Ευθυμίου τονίζει: “Η  προετοιμασία όλη τη βδομάδα για τον αγώνα  ήταν ελλιπής, αφού δεν είχαμε γήπεδο να προπονηθούμε,  διότι έχει δοθεί για τους αγώνες πυγμαχίας. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο που η απώλεια βαθμών θα είναι επιζήμια για την ομάδα μου.

Την Κυριακή χρειαζόμαστε πάση θυσία τη νίκη για να καλύψουμε τους  χαμένους  βαθμούς των ισοπαλιών που έχουμε φέρει μέχρι τώρα.

Καλούμε τους φιλάθλους μας να μας στηρίξουν για άλλη μία φορά με την παρουσία τους στις κερκίδες, διότι πραγματικά είναι ο 8ος παίκτης μας σε κάθε αγώνα εντός έδρας που δίνουμε”.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2, νίκησε 27-25 την ΑΕΚ

Σε πέμπτο ματς θα κριθεί ο τίτλος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών

Published

on

Σε πέμπτο ματς θα κριθεί ο τίτλος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή νίκησε σήμερα την ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης με 27-25 (ημίχρονο 16-12), στον τέταρτο αγώνα για τους τελικούς της Handball Premier, και έκανε το 2-2 στη σειρά. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Δικέφαλος» και οι -κάτοχοι του τίτλου- «ερυθρόλευκοι» θα λύσουν οριστικά τις… διαφορές τους στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τετάρτη 31 Μαΐου στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Μετά το 4-4 στο 9΄, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκε 7-4, αλλά η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει 11-11 στο 21΄. Με νέο σερί 3-0 ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 14-11 και, αφού ο Ρογκούλσκι μείωσε με πέναλτι σε 14-12, οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Γκράτζαν και Οστρούτσκο και «έκλεισαν» το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 16-12, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά τους στο α΄ μέρος. Η ΑΕΚ πρσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με δύο γκολ του Αραμπατζή μείωσε σε 18-16 στο 38΄. Όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τέσσερα γκολ από τους Οστρούτσκο, Παπαβασίλη και Παπαδόπουλο (2) προηγήθηκε 23-17, διαφορά στο σκορ που ήταν η μέγιστη για τους «ερυθρολεύκους» στο ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 6-1 μείωσαν σε 24-23 στο 53΄. Ο Νιοκάς «έκοψε» το ρυθμό της ΑΕΚ «γράφοντας» το 25-23 στο 55΄, ο Μπάουερ απέκρουσε δύο επιθέσεις της Ένωσης, ωστόσο ο Κεδέρης μείωσε σε 25-24. Ο Δομπρής διαμόρφωσε το 26-24 στο 58΄, για να απαντήσει ο Τσέπιτς (26-25 στο 59΄). Στα 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παπαδόπουλος με πέναλτι «έγραψε» το 27-25, το οποίο ήταν το τελικό σκορ, καθώς η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 59:40, αλλά ο Μπάουερ απέκρουσε την εκτέλεση του Μαντάλινιτς «σφραγίζοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Θετικά έκλεισε η χρονιά για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ

Με την φετινή συμμετοχή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στην Α2 Eθνική κατηγορία, η πατρινή ομάδα συμπλήρωσε 25 συμμετοχές

Published

on

Με την φετινή συμμετοχή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στην Α2 Eθνική κατηγορία, η πατρινή ομάδα  συμπλήρωσε 25 συμμετοχές σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών πρωταθλημάτων Ο.Χ.Ε., εκ των οποίων οι 14 έχουν πραγματοποιηθεί στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.

Το νεανικό σύνολο της Βάσως Βουκελάτου τερμάτισε φέτος στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας  ικανοποιημένες τόσο αυτήν όσο και τη συνεργάτιδά της Ελένη Κονταξή.

Στο  νεανικό σύνολο της Ακαδημίας των Σπορ  φέτος αγωνίστηκαν 21 αθλήτριες που είναι οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ που σημείωσε η κάθε μία):

Αθ. Αναστοπούλου (8-7), Αλεξ. Αποστολοπούλου (15-4), Ελ. Δάρρα (7-1), Ελ. Καλογιαννίδου (12-3), Ελισ. Καναρίου (8-0), Ελ. Κονταξή (12-0), Αλκ. Κωτσοπούλου (15-21), Αν.-Μαρ. Λούη (1-4), Ασημ. Ξηνταροπούλου (15-143), Ελ. Παλαιολόγου (4-0), Κων. Παναγιωτακοπούλου (12-9), Αν. Παπαδοπούλου (3-5), Μαρ.-Ελ. Παπαγιαννοπούλου (11-0), Δημ. Ρώση (9-17), Ελ. Στασινού (8-3), Αγγελ. Στελλάτου (14-0), Ανδρ. Τσινιά (3-0), Ηλιοστ. Φαρμάκη (7-13), Λιλ. Φιλιππάτου (1-0), Χρ. Φραγκίδη (13-4), Χρ. Χάλα (12-29).

Η προπονήτρια της ομάδας Βάσω Βουκελάτου τονίζει: “Το γυναικείο χάντμπολ στην Πάτρα επιστρέφει δυναμικά με ένα ελπιδοφόρο σύνολο, όπου στο μέλλον φιλοδοξούμε  ότι θα φανεί αντάξιο της ιστορίας του αθλήματος στην πόλη μας. Σιγά -σιγά χτίζεται μία νέα ομάδα με μικρές σε ηλικία αθλήτριες και  με τις προσθήκες από τη νέα χρονιά από τις υποδομές μας βαδίζουμε με  βήματα θετικά για το μέλλον.

Το νεαρό της ηλικίας τους και αγάπη τους για το άθλημα είναι αυτό που διακρίνει τις αθλήτριες μας, όπου μαζί με την Ελένη Κονταξή και τον σύλλογο να στέκεται δίπλα μας, μας δίνουν το κίνητρο να δουλεύουμε μαζί τους για το αύριο της χειροσφαίρισης στην Πάτρα.

Θέλω όλες και όλους τους παραπάνω να τους ευχαριστήσω και δημόσια και να τους συγχαρώ  την κάθε μια και τον καθένα του Δ.Σ. ξεχωριστά για τις προσπάθειες τους όλη την χρονιά”.

Επίσης μεταξύ άλλων στην Ακαδημία των Σπορ αναφέρουν: “Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση και δια του τύπου να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της ομάδας από τη φετινή χρονιά στάθηκαν δίπλα μας, γιατί χωρίς αυτός ύπαρξή μας δεν θα ήταν εφικτή και είναι οι:

Το ΔΙΚΤΥΟ 10 και τον Διονύσιο Γιακουμάτο, το cafe Skiouros, τον Γρηγόριο Παλούμπη ταχογράφοι-ταξίμετρα, το φροντιστήριο δ/θμιας εκπ/σης  ΠΡΟΣΗΜΟ, τον πολιτικό μηχανικό Ευάγγελο Βισβίκη, το Abraco cafe, την Smart Sogks του  Κώστα Καραγιάννη, την Dole και το  Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, το συνεργείο αυτοκινήτων Αφοί Παπαδόπουλου, το catering του Ιωάννη Κωτσόπουλου, τα καταστήματα  παιδικών παπουτσιών  Zouzouni και Papino και τέλος τα υγρά καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης του Αλέξη Παπαγιαννόπουλου”.

 

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ανοικτή πρόσκληση και συμμετοχή της Ακαδημίας των Σπορ στο πρόγραμμα σεβασμού προς το περιβάλλον στην Καλόγρια

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας για αυτό και η Ο.Χ.Ε.  είναι η μοναδική αθλητική Ομοσπονδία που στηρίζει έμπρακτα το έργο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Published

on

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας για αυτό και η Ο.Χ.Ε.  είναι η μοναδική αθλητική Ομοσπονδία που στηρίζει έμπρακτα το έργο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και την Κυριακή  14 Μαΐου ’23 και ώρα 11π.μ. έως 1μ.μ.  με την συμμετοχή της   σε μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη αθλητική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς, στην θέση Μπούκα (πλησίον του La Mer ).

Σκοπός της, είναι τα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αδιάρρηκτη σύνδεση μεταξύ της άθλησης και του περιβάλλοντος και να ενστερνιστούν μια νέα στάση ζωής με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος όλων των ηλικιακών κατηγοριών, δίνει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες και μαθητές και μαθήτριες  να παίξουν χάντμπολ και Beach Handball σε προστατευόμενες περιοχές και να γίνουν συμμέτοχοι στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Αγόρια και κορίτσια 8 έως 14 ετών θα λάβουν μέρος σε τουρνουά χάντμπολ και Beach Handball. Θα γίνουν και αγώνες επίδειξης beach handball από την ανδρική και γυναικεία ομάδες της Ακαδημίας των Σπορ.

Πλούσια δώρα (μπάλες, t-shirts και καπέλα), δια δραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί περιμένουν τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΠ/ΟΧΕ κ. Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, τηλ. 6944632563.

Continue Reading
Advertisement

Facebook