Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Χοντρό κράξιμο από τους αθλητές στην κυβέρνηση

Published

on

Δεν πάει άλλο, το ποτήρι ξεχείλισε. Ή μάλλον έχει αδειάσει προ πολλού, έχει στερέψει η υπομονή ολόκληρης της κοινωνίας, και φυσικά δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις τραγικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε ο αθλητισμός της χώρας.

Μέσω κοινής ανακοίνωσης, την Παρασκευή (5/3), ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ, ΣΑΚΕ, ΠΣΑΧ, ΠΑΣΑΠ και ΣΕΑΥ παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτή τη φορά, κάποιος πρέπει να τους δώσει απαντήσεις, κάποιος εκ των κ.κ. Μητσοτάκη και Αυγενάκη.

Η ανακοίνωση:

Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε μέρη, όπου υπάρχει μόνο απόγνωση. Νέλσον Μαντέλα

Σε όλη την Ευρώπη ο αθλητισμός λειτουργεί κανονικά και οι ευεργετικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται στο έπακρο πάνω στον άνθρωπο κάθε ηλικίας, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας. Λειτουργεί ως ασπίδα και όχι σαν πηγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Στην Ελλάδα όμως η διακυβέρνηση της χώρας όχι μόνο δεν τον “εκμεταλλεύεται”, αλλά συνεχώς τον στήνει στα 5 μέτρα και τον πυροβολεί ασταμάτητα. Οι σφαίρες διαπερνούν το κορμί μας, το μυαλό μας, τα όνειρα μας, τις φιλοδοξίες μας, τις ελπίδες μας, αργά και βασανιστικά, σε μία αρένα βασανιστηρίων που ανοίγει και κλείνει από την πολιτεία χωρίς να υπολογίζει τίποτα , θυμίζοντας παλιές σκοτεινές εποχές.

Κύριε Μητσοτάκη όλο αυτό το διάστημα θίξαμε σε εσάς και την κυβέρνησή σας χιλιάδες φορές τις ιδιαιτερότητες του αθλητισμού, την πίεση του χρόνου ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η ζωή μας και τους κινδύνους ύπαρξης της ίδιας μας της καριέρας που με πολλές θυσίες και κόπους καταφέραμε να ‘χτίσουμε’ από μικρά παιδιά.

Την τεράστια ανασφάλεια που βιώνουμε, τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον μας, τις κρίσεις της ψυχικής μας υγείας, το πρόβλημα του βιοπορισμού και πάρα πολλά ακόμη.
Δεν έχει δικαίωμα κανένας από την κυβέρνησή σας να μας πει πως δεν γνώριζε. Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τον κορονοϊό ή τους λοιμωξιολόγους.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας σας να ξαναπιάσει στο στόμα του τον αθλητισμό, ότι δήθεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού προσπαθώντας να σκεπάσει την ανικανότητα της διακυβέρνησής σας στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο δείκτης θετικότητας στον αθλητισμό αγγίζει μόλις 0.5%, όχι από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο αλλά από το 100% των ανθρώπων που τον απαρτίζουν.

Παρόλα αυτά και μετά τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις σας επιλέγεται, για άλλη μία φορά, να παίξετε με τις ζωές μας, την καριέρα μας και τη νοημοσύνη μας. Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας να προάγεται τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την αδικία.

Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει παντού. Στο βόλεϊ ανδρών όχι, αλλά στο γυναικείο ναι.

Στη Basket League όχι, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών ναι.

Στις Super League 1&2 όχι, αλλά στη Football League, στη Γ’ Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών ναι, ενώ τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο για να κατανοήσουμε την παντελής έλλειψη σχεδίου, την προχειρότητα των πράξεων σας, το πόσο επικίνδυνα ανίκανοι είστε και τη σκοπιμότητα με την οποία επιλέγεται τι θα εξαιρέσετε και τι όχι, ανάλογα με το πολιτικό σας κόστος.

Κύριε Αυγενάκη ως Υφυπουργός του αθλητισμού που εφαρμόζει ένα από τα πιο αποτελεσματικά υγειονομικά πρωτόκολλα της Ευρώπης με το δείκτη θετικότητας να αγγίζει μετά βίας το 0,5%, θα έπρεπε να έχετε την ομάδα σας στην κορυφή. Δυστυχώς όμως το κοουτσάρισμα που κάνετε είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που οδεύουμε ολοταχώς να υποβιβαστούμε δύο και τρεις κατηγορίες ταυτόχρονα.

Φήμες λένε πως πολλές φορές ακόμη και εσείς μαθαίνετε από την τηλεόραση, στις 6μμ, ποιοι παίκτες θα παίξουν το Σαββατοκύριακο και ποιοι όχι.

Αυτό σας κάνει πολύ αδύναμο και να είστε σίγουρος πως έχετε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, καθώς όλοι οι “παίκτες ” έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, φιλοδοξίες, όνειρα, ανάγκες, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Κακό πράγμα να υπάρχουν μέσα στα αποδυτήρια παιδιά και αποπαίδια, εμείς το ξέρουμε πολύ καλά αυτό και για εσάς δεν ευχόμαστε, ούτε ελπίζουμε, απλά απαιτούμε να το διορθώσετε άμεσα.

Δώστε λύση εδώ και τώρα σε όλον τον αθλητισμό, που εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλη την κοινωνία.

ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών)
ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών)
ΣΑΚΕ (Σύνδεσμος Αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας)
ΠΣΑΧ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης)
ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών)
ΣΕΑΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης).

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Νικολακόπουλος: «Η Περιφέρεια επιχορηγεί ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα»

Published

on

Στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον στηρίζει, αναγνωρίζοντας την σημασία του. Για πρώτη φορά, προχωράμε στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που συμμετέχουν σε εθνικού επιπέδου πρωταθλήματα και υπηρετούν ολυμπιακά αθλήματα. Με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο σχετικός νόμος έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στα επιλέξιμα σωματεία»,  ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων, των κοινωνικών δομών και της επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την οικονομική στήριξη του αθλητισμού που συνεχίζει να καταπονείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς οργανώσεις ανεστάλησαν, αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τον βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού. Τα αθλητικά σωματεία και των τριών Περιφερειακών μας Ενοτήτων θα επιχορηγηθούν για τις δαπάνες που επωμίζονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα προτιμούσαμε τα Πρωταθλήματα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και η οικονομική ενίσχυση να κατευθυνόταν στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων για τη διεξαγωγή αγώνων. Προέχει όμως η δημόσια υγεία και η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Προβαίνουμε σε αυτήν την κίνηση την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την επανεκκίνηση του αθλητισμού και θέλουμε οι αθλητές της Δυτικής Ελλάδας να επιστρέψουν στους χώρους άθλησης με ασφάλεια».

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., (επιτρεπόμενων ομαδικών αθλημάτων για αγώνες και προπονήσεις) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση από την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2021 συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Καταστατικό θεωρημένο και τυχόν τροποποιήσεις
  2. Αποδεικτικό φωτοαντίγραφο του Σωματείου, του αποτελέσματος έλεγχου από την πλατφόρμα εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. (Ειδική Αθλητική Αναγνώριση)
  3. Πρακτικό εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και απόφασης Δ.Σ. περί συγκρότησης σε σώμα
  4. Απολογισμός 2020 και Προϋπολογισμός 2021
  5. Βεβαίωση οικείας ομοσπονδίας αγωνιστικής δράσης του σωματείου για το αγωνιστικό έτος 2020 -2021, συμμετοχής σε εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων.
  6. Πρακτικό απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, το οποίο θα αποτελείται από: α) οικονομικό προϋπολογισμό εξόδων υγειον/κων δαπανών πρόληψης και προστασίας Covid-19 (π.χ. τεστ Covid-19, μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υλικά, υλικά απολύμανσης, ιατρική  κάλυψη παροχή υπηρεσιών),  β) πλήθος Αγωνιστικών τμημάτων 2020-2021 σε Εθνικά Πρωταθλήματα,  γ) πλήθος αθλητών και προσωπικού του Σωματείου, για το αγωνιστικό έτος 2020-2021. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021»
  7. Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου εκπροσώπου του Σωματείου. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα.
  8. Τα αθλητικά Σωματεία που θα επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά: Φορολογική ενημερότητα του Σωματείου για ποσό επιχορήγησης 1.500,00 ευρώ και άνω και επιπλέον ασφαλιστική ενημερότητα για επιχορήγηση 3.000,00 ευρώ και άνω.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους Τμήματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, είτε αυτοπροσώπως στα αντίστοιχα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και το υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020–2021» είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ( www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prosklisi-pros-ta-athlitika-erasitexnika-somateia.html ).

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πόλο: Ζήτημα χρόνου μια μεγάλη διοργάνωση στην Πάτρα

Published

on

Είναι γνωστό ότι το Super Final του World League στο πόλο των Γυναικών θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στα τέλη Ιουνίου.

Εκείνο που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ότι το ΠΕΑΚ με τον Αντιπρόεδρό του, Μιχάλη Κουρέτα, κινήθηκε αθόρυβα για να φέρει την διοργάνωση στην Πάτρα, προσπάθεια που δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Κι αυτό γιατί στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ που θα γίνουν τα παιχνίδια θα εγκαινιαστούν και μια σειρά έργων αναβάθμισής του αθλητικού κέντρου που έχει προγραμματίσει η Πολιτεία.

Το μόνο σίγουρο από τις επαφές που έκανε ο Μιχάλης Κουρέτας είναι ότι δεν θα αργήσει να έρθει και η ώρα της Πάτρας (και του ΠΕΑΚ) για μια άλλη μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η “Match” ανοίγει τον “διάλογο” για την “Επάνοδο του Αθλητισμού στην κανονικότητα”

Published

on

Με την απαγόρευση πρόσβασης στα γυμναστήρια και στους κοινόχρηστους χώρους άθλησης, καθώς επίσης και με την παύση των περισσότερων εγχώριων πρωταθλημάτων λόγω της έξαρσης του ιού Covid-19, χιλιάδες αθλητές βιώνουν τις τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα τους. Κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, περισσότερο επηρεασμένοι από την πανδημία, είναι τα σωματεία και οι αθλούμενοι που είδαν τη χρονιά να χάνεται, με σημαντικές συνέπειες για το μέλλον τους.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί σε όλα τα αθλήματα ενώ κάποιες εξ’ αυτών θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι αθλητές να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και να αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση για την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να προετοιμαστούν αγωνιστικά ενόψει της σεζόν, με τον προβληματισμό τους να είναι εξίσου έντονος για το πως θα μπορέσουν να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους από τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπληρώνοντας μέχρι τότε 1μισι χρόνο απουσίας.

Συναισθήματα όπως φόβος, στρες, θυμός και αβεβαιότητα μονοπωλούν την ψυχολογία των αθλητών, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον εαυτό τους αναπτύσσοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να επανέλθουν στο αγωνιστικό επίπεδο που είχαν κατακτήσει πριν την καραντίνα, προχωρώντας ακόμα και σε αναθεώρηση στόχων.

Τις ίδιες επιπτώσεις στην ψυχολογία τους λόγω της πανδημίας, έχουν υποστεί και οι μικροί ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών, καθώς δεν υπάρχει σωματική εκτόνωση και οι αλλαγές στην διατροφή και τον βιορυθμό τους εκφράζονται με αυξημένη ευερεθιστότητα.

Επίσης, αθλητές αναπτυξιακών ομάδων αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση μετά την πολύμηνη απραξία και πολλοί εξ’ αυτών αναθεώρησαν τις βλέψεις που είχαν για να γίνουν επαγγελματίες και έχουν αρχίσει να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες επιλογές για το μέλλον τους.

Υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, η «Match Αχαΐας» με την συνδιοργάνωση της ΕΠΣ Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αχαϊκής Πολιτείας, διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα υπό τον τίτλο: Αθλητισμός και Covid-19: «Η επάνοδος στην κανονικότητα».

Γιατροί, ψυχολόγοι, αθλητές, παράγοντες, προπονητές, υπεύθυνοι ακαδημιών θα συνθέσουν το διαδικτυακό πάνελ μας και θα ακουστούν εμπειρικά και επιστημονικά δεδομένα, με στόχο να δοθούν κατευθύνσεις στους αθλητές ώστε να βγουν ψυχολογικά -και αγωνιστικά- από τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες. Το «στοίχημα» όλων έχει να κάνει πλέον, με το πως οι αθλητές θα αποκτήσουν τα κατάλληλα κίνητρα για να επανέλθουν αγωνιστικά από τον Σεπτέμβριο μετά από 1μισι χρόνο απουσίας από τα γήπεδα κι αυτό θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε.

Νόρα Δράκου, Ηλίας Κυριακίδης, Βαγγέλης Λιόλιος, Λεωνίδας Κυβελίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Μιχάλης Κουρέτας, Δημήτρης Κοτσίρης, Γιώργος Μπαντής είναι μερικά από τα ονόματα που με τις εισηγήσεις τους θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Promo Video
https://youtu.be/t-8mUMtGpLA

Μείνετε συντονισμένοι την Πέμπτη 22/04 στις 11 π.μ.

Live:

www.matchnews.gr

www.politeianews.gr

www.facebook.com/Matchnews.gr

www.facebook.com/Politeianews.gr

www.facebook.com/athleticforum.gr

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook