Connect with us

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Χρήστος Καφέζας: «Α2 και Β’ Εθνική δεν έχουν μεγάλες διαφορές»

Published

on

Ένα από τα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της φετινής Αχαγιάς ’82 και στα δύσκολα μονοπάτια της Β’ εθνικής είναι ο 19χρονος και ύψους 1,89μ. γκαρντ Χρήστος Καφέζας.

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα στο στόχο της επιβίωσης και φιλοξενούμενος από τη «Match» και το Matchnews.gr απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν με άνεση και… χαμόγελα.

– Η Αχαγιά’82 είναι τελευταία στη βαθμολογία. Πόσο δύσκολη πιστεύεις ότι είναι πλέον η παραμονή;

«Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να ήμασταν λίγο καλύτερα. Θα μας βοηθήσει πιστεύω αυτή η 20ήμερη διακοπή που υπάρχει για να βελτιωθούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή.

Εγώ πιστεύω ξέροντας την ομάδα από μέσα ότι ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά σίγουρα θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από όλους μας και το κυριότερο, να πάρουμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα στην έδρα μας».

– Αρκεί η έδρα ή πιστεύεις ότι θα χρειαστούν και εκτός έδρας νίκες;

«Όντως, για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής θα χρειαστούν και μερικά μεγάλα διπλά που εκτιμώ ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε.

Ελπίδες υπάρχουν, πρέπει να προσπαθήσουμε και στο τέλος θα κερδίσουμε ότι μας αναλογεί. Το πρωτάθλημα ακόμη έχει κάτι παραπάνω από έναν ολόκληρο γύρο».

– Πέρυσι ήσουν στον Τρίτωνα (Α2) φέτος στην Αχαγιά’82 (Β’ εθνική). Ποιες βασικές διαφορές εντοπίζεις;

«Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι δυο αυτές κατηγορίες. Η Α2 ίσως να έχει περισσότερα έμπειρα παιδιά που δουλεύουν σε πιο επαγγελματικούς ρυθμούς αλλά και η Β’ εθνική είναι ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλούς κι έμπειρους παίκτες».

– Η ΕΟΚ προχωράει σε μια αισθητή μείωση ομάδων στις εθνικές κατηγορίες. Είναι κάτι που συμφωνείς;

«Σίγουρα τα επόμενα χρόνια με τη μείωση των ομάδων τα πρωταθλήματα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά κάτι που σημαίνει ότι στις εθνικές κατηγορίες θα μένουν οι όντως καλές ομάδες.

Συνεπώς η Αχαγιά’82 και οποιαδήποτε ομάδα που θα θέλει να μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να ενισχυθεί αλλά και να δουλέψει σκληρά».

– Πως είναι το κλίμα γενικότερα στην περιοχή της Κ. Αχαΐας;

«Η Αχαγιά ’82 αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη περιοχή, είναι στη ψηλότερη εθνική κατηγορία. Η διοίκηση είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάει, παρότι εμείς δεν έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούμε, ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και μας στηρίζει με τη φωνή του, αλλά κακά τα ψέματα εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές κι αυτοί που πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

– Ξεκίνησες από τον Προμηθέα αλλά δεν στέριωσες εκεί και έφυγες. Γιατί;

Ο Προμηθέας με ανέδειξε, μου έδωσε συμμετοχές με την επαγγελματική ομάδα παίζοντας σε Ελλάδα και Ευρώπη κι απέκτησα εμπειρία και παραστάσεις.

Όμως εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να φύγω για να βρω χρόνο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλες ομάδες, δεν κοιτάζω πολύ μπροστά, θέλω να βελτιώνομαι μέσα από τη σκληρή δουλειά και θα δείξει το μέλλον τι μπορώ να καταφέρω.

– Πως κρίνεις το επίπεδο του Αχαϊκού μπάσκετ;

«Πολύ υψηλό, με 2 ομάδες στην Α1 εκ των οποίων η 1 (Προμηθέας) παίζει και στο Eurocup της Ευρωλίγκα που είναι σπουδαία διοργάνωση.

Υπάρχουν ακόμη πολλές άλλες ομάδες στα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια εικόνα σταθερή εδώ και πολλά χρόνια».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Α1 ΕΣΚΑΗ

ΕΣΚΑ-Η: Η νέα διοίκηση υποδέχθηκε τον Βαγγέλη Λιόλιο, πλούσιες ειδήσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΚ!

Published

on

Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΚΑ-Η η «επίσημη» γνωριμία της νέας διοίκησης με τον πατρινό πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο.

Το παρόν έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Λυκούδης μαζί με τους συνεργάτες του Νίκο Κουμανιώτη, Σωτήρη Κλήρη και Γιώργο Κολοκυθά, ενώ ήταν ακόμη και ο Δημήτρης Ρόζης από την απερχόμενη διοίκηση.

«Χαίρομαι πολύ για την ανάδειξη σας στη νέα διοίκηση της Ένωσης, σας γνωρίζω και σας εκτιμώ όλους, ακόμη και αυτούς που δεν εξελέγησαν, όμως όλοι σας θέσατε τους εαυτούς σας στα κοινά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

‘Πατήστε’ σε όλα τα καλά που υπάρχουν και αλλάξτε οτιδήποτε άσχημο. Είστε νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, μη φοβηθείτε να κάνετε αυτά τα οποία πιστεύετε ακόμη και λάθη να γίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να παραδέχεσαι το λάθος σου και να προχωράς παρακάτω», ήταν το κεντρικό νόημα των λεγομένων του Βαγγέλη Λιόλιου προς τη νέα διοίκηση της ΕΣΚΑ-Η, στην οποία ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία θα σταθεί στο πλευρό της και οικονομικά.

«Τα χρήματα που δίνει πλέον η Ομοσπονδία στις Ενώσεις είναι τρεις φορές παραπάνω απ’ ότι δίνονταν στο παρελθόν, πρέπει όμως κι εσείς να φροντίσετε με δικές σας ενέργειες για παραπάνω έσοδα έτσι ώστε να υλοποιήσετε ότι παραπάνω θέλετε να κάνετε.

Το μπάσκετ μας ενώνει και δεν μας διχάζει, αυτό τηρώ κατά γράμμα από την πρώτη στιγμή και μόνο έτσι θα οδηγήσουμε το άθλημα σε καλύτερους ακόμη δρόμους».

«Να γίνουν νέοι κλειστοί χώροι»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στάθηκε μιλώντας στη νέα ηγεσία της ΕΣΚΑ-Η σε ένα ακόμη καίριο θέμα.

«Πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με το θέμα των επιπλέον κλειστών χώρων που χρειάζεται το άθλημα κι αυτό μπορεί να γίνει είτε με τους νυν ανοιχτούς αθλητικούς χώρους που είναι αναξιοποίητοι, είτε για τη δημιουργία νέων κλειστών χώρων τύπου φούσκα. Η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σας», τόνισε με έμφαση ο Β. Λιόλιος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «χείμαρρος» πραγματικά στα λεγόμενά του προχώρησε και σε άλλες σημαντικές επισημάνσεις, όπως:

  • Οι θυγατρικές ομάδες θα συγκροτούνται με αθλητές ηλικίας μέχρι και 22 ετών και θα είναι σε θέση να ανεβαίνουν κατηγορία, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος (τρανή απόδειξη ο Προμηθέας 2014 στην Α1 ΕΣΚΑ-Η).
  • Από τη νέα σεζόν το τουρνουά μίνι θα διεξάγεται σε πανελλήνιο επίπεδο, χωρίς σκορ και με μπλουζάκια τα οποία θα δίνει η Ομοσπονδία σε όλες τις ομάδες.
  • Θα «καίνε» τα παράβολα των ΚΑΕ που θα πληρώνουν από του χρόνου στην ΕΟΚ σε ότι αφορά την αλλαγή ξένων παικτών και ειδικά σε ότι αφορά αν εξαντλούν όλες τις αλλαγές (11η και 12η επιλογή). «Όμως η ΕΟΚ θα επιβραβεύει τις ομάδες που δεν προχωράνε στις πολλές αλλαγές, επιστρέφοντας τους ως επιβράβευση ένα ποσό της τάξης του 20% των παραβόλων», ήταν τα λόγια του.
  • Η ΕΣΚΑ-Η θα πρέπει να κινηθεί στις περιοχές εκτός Πάτρας που υπάρχουν ήδη αθλητικοί χώροι για τη δημιουργία ομάδων και δράσης, για την ανάπτυξη του αθλήματος.
  • Θέλει προσοχή στα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στα διάφορα τοπικά πρωταθλήματα, δεν μπορεί να υπάρχουν ομάδες με ρόστερ +35. Άντε 1-2 να υπάρχουν, δεν μπορεί όμως αυτή η εικόνα να είναι η πλειοψηφία.
  • Πρέπει να δείτε το πώς θα κεντρίσετε το ενδιαφέρον για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, από τις μικρές μέχρι τις μεγάλες ηλικίες. Είδα σε πολλά ματς τις εξέδρες να είναι άδειες, αυτό με υπομονή μπορεί να βελτιωθεί.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

Α2 ΕΣΚΑΗ

ΕΑ Παραλίας: Ο Καλλίγας κοντά στο να γράψει…ιστορία

Published

on

Η ΕΑ Παραλίας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η κατηγορίας, καταγράφοντας 10 σερί νίκες, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Έτσι η ομάδα του Γιάννη Καλλίγα κρατά την τύχη στα χέρια της και αν πράξει το 2Χ2 θα πανηγυρίσει αυτόματα την επιστροφή της στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Μάλιστα ο 42χρονος προπονητής βρίσκεται προ ενός ρεκόρ, που σπάνια το συναντάμε.

Τη σεζόν 2015/16 ως παίκτης της ΕΑ Παραλίας είχε πετύχει 10 τρίποντα κόντρα στην Κεφαλλονιά και οδηγούσε στη νίκη-παραμονή την ομάδα του, η οποία είχε επικρατήσει με 89-65.

Τώρα από το πόστο του προπονητή έχει μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του, ούτως ώστε να την επαναφέρει στα «σαλόνια» του μπάσκετ της ΕΣΚΑ-Η, γράφοντας…ιστορία με ένα ιδιότυπο ρεκόρ.

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΚΑ-Η: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας διοίκησης

Published

on

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ-Η που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 11 Μαΐου συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 19 του μήνα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΚΙΝΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΛΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΜΕΛΗ: ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΤΡΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΡΑΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΙΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ-Η θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα σωματεία μέλη για την παρουσία τους στην Γενική Συνέλευση τις 11-05-2022, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των σωματείων απέναντι στους φορείς του αθλήματος.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΟ13 hours ago

Δεύτερη ήττα για τον ΝΟΠ και… αντίο στα όνειρα ανόδου

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ14 hours ago

Ο Προμηθέας με Γιατρά στο “τιμόνι” και την επόμενη σεζόν!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Αποκλειστικό: Στα Καλάβρυτα θα μπουν οι βάσεις της νέας Παναχαϊκής

ΑΘΛΗΜΑΤΑ15 hours ago

Αναβάλλεται το 2ο Συνέδριο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», λόγω έλλειψης συντονισμού τοπικών φορέων

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Παναχαϊκή: 50 τυχεροί θα δουν… δωρεάν τον αγώνα με την Ηλιούπολη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με την πρώτη γυναίκα διαιτητή Α’ Εθνικής

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Αγραβάνης: “Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει χειρότερη την Εφές”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Ο Φίτσας σφυρίζει το Παναχαϊκή – Ηλιούπολη

Α1 ΕΣΚΑΗ18 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Η νέα διοίκηση υποδέχθηκε τον Βαγγέλη Λιόλιο, πλούσιες ειδήσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΚ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ18 hours ago

Πολυδερόπουλος: «Είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά»

ΠΟΛΟ13 hours ago

Δεύτερη ήττα για τον ΝΟΠ και… αντίο στα όνειρα ανόδου

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ14 hours ago

Ο Προμηθέας με Γιατρά στο “τιμόνι” και την επόμενη σεζόν!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Αποκλειστικό: Στα Καλάβρυτα θα μπουν οι βάσεις της νέας Παναχαϊκής

ΑΘΛΗΜΑΤΑ15 hours ago

Αναβάλλεται το 2ο Συνέδριο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», λόγω έλλειψης συντονισμού τοπικών φορέων

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Παναχαϊκή: 50 τυχεροί θα δουν… δωρεάν τον αγώνα με την Ηλιούπολη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με την πρώτη γυναίκα διαιτητή Α’ Εθνικής

ΜΠΑΣΚΕΤ16 hours ago

Αγραβάνης: “Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει χειρότερη την Εφές”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Ο Φίτσας σφυρίζει το Παναχαϊκή – Ηλιούπολη

Α1 ΕΣΚΑΗ18 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Η νέα διοίκηση υποδέχθηκε τον Βαγγέλη Λιόλιο, πλούσιες ειδήσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΚ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ18 hours ago

Πολυδερόπουλος: «Είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά»

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.