Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Cosmote: Δέχθηκε κυβερνοεπίθεση η εταιρία (!)

Published

on

Kυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Cosmote, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της εταιρείας, αλλά, όπως η ίδια δηλώνει, απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές.

Πιο αναλυτικά, η COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με ανακοίνωσή της , ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων της, ανιχνεύτηκε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου από σύστημα της εταιρείας, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης. Το εν λόγω αρχείο περιελάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της. Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSI, ηλικία, φύλο, ARPU, συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

“Το αρχείο, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, δεν περιελάμβανε περιεχόμενο κλήσεων (συνομιλίες) ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση “η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων (cyberattacks) παγκοσμίως, αποτελεί καθημερινότητα για όλα τα συστήματα τεχνολογίας εταιρειών, οργανισμών και θεσμών. Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS)”.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

Η ΠΥΓΜΗ κατέκτησε εννέα μετάλλια στις ισάριθμες συμμετοχές που είχε στο Πανελλήνιο κύπελλο σούμο

Published

on

Η ΠΥΓΜΗ κατέκτησε εννέα μετάλλια στις ισάριθμες συμμετοχές που είχε στο Πανελλήνιο κύπελλο σούμο στο οποίο συμμετείχε ο πατρινός σύλλογος πριν από μερικές ημέρες. Πρώτες θέσεις είχαμε με τον Χ. Ραυτογιάννη, Χ. Παναγόπουλο, δεύτερη θέση είχαμε με τον Μ. Μιχαλόπουλο, Β. Τσιρικλό, Ευτ. Παπαδέλη και Χ. Δούβρη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Τ. Τραγουστής, Γ. Λαζανάς και Λ. Μιχαλόπουλος.

Η ΠΥΓΜΗ δίνει δυναμικό παρών και στο σούμο, όπως κάνει και στην πυγμαχία τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας αθλητές με υψηλή τεχνική, αθλητικό φρόνημα και έντονη μαχητικότητα.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

Published

on

Αύριο Σάββατο ο ΝΟΠ θα υποδεχθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” τα Χανιά  για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα των πλέι άουτ του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκα έχουν το πλεονέκτημα έδρα και θέλουν δύο νίκες για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί παρουσία τους στο μεγάλο πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Ανδρέας Κατσώνης. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Φίλιππος Αντίοχος.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

Published

on

Ολοκλήρωσαν την παρθενική τους συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στο τάε κβον ντο το Σάββατο το πρωί οι αθλήτριες του Α.Σ. Λέων Πένυ Ράπτη και Μαριλίνα Παυλοπούλου στην κατηγορία των -47 κιλών, στην οποία πήραν μέρος.

Σημαντική στιγμή των αγώνων εκτός από τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι δύο αθλήτριες, όταν η χρυσή Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αρετή Αθανασοπούλου και η ασημένια Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Τι ωραιότερο για τα κορίτσια του Γιώργου Σταυρόπουλου από το να αναγνωρίζουν την προσπάθειά τους, αθλήτριες που αποτελούν πρότυπα για τους μικρότερους αθλητές και αθλήτριες του τάε κβον ντο.

Continue Reading
Advertisement

Facebook