Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δ. Νικολακόπουλος: “Η Ολυμπιακή Ιδέα είναι η πίστη στον ίδιο τον Άνθρωπο”

Published

on

Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αρχαία Ήλιδα και από εκεί σε όλο τον κόσμο: Σπάμε τα σύνορα και ενώνουμε δυνάμεις  γιατί θέλουμε τη ζωή μας ειρηνική – πραγματικά ελεύθερη

Στο μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, το επίκεντρο της οποίας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, διαπνέεται από ισχυρούς συμβολισμούς που δίνουν νόημα και σπουδαιότητα στην αρετή και την μοναδικότητα του ατόμου και την πολυσήμαντη αξία του ανθρώπου.

Η Ολυμπιακή Γη της Ηλείας περικλείει τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών,  έτσι όπως σηματοδοτήθηκαν από την πρωτεύουσα – πόλη, την Αρχαία Ήλιδα μέχρι και την διοργανώτρια περιοχή των Ολυμπιακών Αγώνων, την  Αρχαία Ολυμπία.

Η άμιλλα με την εσωτερική ικανοποίηση της προσωπικής προσπάθειας, ο αγώνας με τα στοιχεία της εντιμότητας της ισονομίας και της αυτοπειθαρχίας και η προσαρμογή στους κανόνες που η ίδια η ηθική μας υπόσταση επιβάλει, αποτελούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ενισχύουν την ερμηνεία της Ολυμπιακής Ιδέας και του Ευ Αγωνίζεσθαι, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά στον στίβο ζωής, στη συμπεριφορά μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο που συμμετέχουμε  και συνδιαμορφώνουμε με όρους ευπρέπειας και αλληλεγγύης.

Η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα, έχουν πρώτιστο καθήκον αλλά και υπέρτατο κίνητρο να διαδώσουν παντού τα μηνύματα των αξιών του Ολυμπισμού της Ιερής Εκεχειρίας  και να προασπίσουν το δικαίωμα της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ολυμπιακή Ιδέα και η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η εμπιστοσύνη και η ΠΙΣΤΗ στον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του.  Και είναι ακόμα η θέληση για την ζωή που «οπλίζεται» από ουμανιστικά πρότυπα, και είναι αυτή που δεν εξελίσσεται ανάμεσα στις πολεμικές πρακτικές και στις ανελέητες εχθροπραξίες  αλλά «γιγαντώνεται» ανάμεσα σε συνθήκες αμοιβαίας συνεργασίας και αναγνώρισης που οδηγούν στην πραγματική ελευθερία.

Η Ολυμπιακή Ημέρα μας δίνει χαρά. Μας κάνει να σκεφθούμε έναν άλλο κόσμο που η λέξη «βία» θα είναι άγνωστη. Η Ολυμπιακή Ημέρα σπάει τα σύνορα, ενώνοντας δυνάμεις και στόχους σε ένα καθολικό κοινό όραμα, ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές…»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στο ίδιο «τραπέζι» οι παράγοντες – Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη Ημερίδα της “Match” (23/09 – 19:00)

Published

on

Η εφημερίδα Match Αχαΐας (Matchnews.gr) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της ΕΠΣ Αχαΐας, της ΕΣΚΑ-Η, της ΕΣΠΕΠ και της ΤΕΧ Πελ/σου διοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή Ημερίδα υπό τον τίτλο «Αθλητισμός και Covid: Τα μέτρα προληπτικού ελέγχου σε Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα και Χώρους Άθλησης – Η πραγματικότητα και οι προβληματισμοί».

Η μοναδική αθλητική εφημερίδα της Ελληνικής Περιφέρειας, ξανά στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας, ανοίγει έναν ευρύ διάλογο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το πως μπορεί η αθλητική σεζόν να διεκπεραιωθεί χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα όλα τα διαγνωστικά εργαλεία για την πρόληψη και καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Στην Ημερίδα θα γίνει ενημέρωση του φίλαθλου κοινού της Δυτικής Ελλάδας αλλά και των αθλητών, προπονητών, αθλητικών σωματείων και ιδιοκτητών ακαδημιών γύρω από την κατάλληλη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης με το ξεκίνημα της αθλητικής σεζόν από τις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και την επικείμενη έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Αχαΐα και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα.

Η Ημερίδα θα προβληθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μέσω των ιστότοπων Matchnews.gr και Politeianews.gr και από τα social media της Match Αχαΐας και Matchnews.gr.

Κάποια απ’ τα βασικά ερωτήματα που θα χρειαστεί να απαντήσουν οι αρμόδιοι:

-Πως μπορεί να αποφευχθεί ένα ακόμη «λουκέτο» στα τοπικά πρωταθλήματα και τις Ακαδημίες;

-Θα βρεθεί λύση με τα rapid test;

-Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπεύθυνου Covid;

-Τι ισχύει σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων από τα ερασιτεχνικά σωματεία;

-Ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών Ενώσεων και Φορέων στον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων από τα σωματεία;

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχει η πλειοψηφία των ιστορικών σωματείων της περιοχής και θα καταθέσουν τις απόψεις τους έμπειροι παράγοντες του τοπικού μας αθλητισμού. Δείτε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που αποτυπώνεται παρακάτω.

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Νίκες για Νηρέα και ΟΠΑΘΑ

Published

on

Σε κέφια η ομάδα πόλο του Νηρέα Πατρών η οποία πέτυχε  το 2 στα 2 στα προκριματικά του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών, καθώς επικράτησε με 8-7 επί του Άργη Καλαμάτας.

Τα 8λεπτα: 1-0, 2-2, 1-4, 4-1.

Τα γκολ του Νηρέα πέτυχαν οι Ζερνιώτης 1, Μεντζίνης 2 και Δελαπόρτας 5.

Ο ΟΠΑΘΑ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών του πόλο με νίκη επί του ΝΟ Πρέβεζας με σκορ 12-7.

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-2, 2-0, 5-3.

Τα γκολ του ΟΠΑΘΑ: Γελάσιος 1, Ηλιόπουλος 1, Παρασκευόπουλος 1, Καρράς 2, Θεοχάρης 2, Παπαγεωργίου 4, Προδρομίτης 1.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Επιτυχημένη παρουσία του Π.Ο.Πατρών στο Πανελλήνιο Πίστας

Published

on

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Καλογερόπουλος ο οποίος κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα 200 μέτρα sprint και στα 1000 μέτρα TT  κατά τη δεύτερη μέρα  διεξαγωγής των αγώνων στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

Επίσης στο ομαδικό sprint οι αθλητές Γιάννης Καλογερόπουλος , Δημήτρης Βουκελάτος και Γεράσιμος Σπηλιωτόπουλος κατέλαβαν την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο.

Continue Reading
Advertisement

Facebook