Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας στο Αλεξάνδρειο

Published

on

Έχει αποδειχθεί πολλάκις πως το Nick Galis Hall κάνει τους παίκτες του Άρη να αισθάνονται πολύ άνετα. Το αυτό συνέβη για πολλοστή φορά στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας, όπου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήρε τη νίκη (70-56) με σχετική ευκολία. Οι κίτρινοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο οδήγησαν σε διψήφια επίπεδα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Δεν απειλήθηκαν επί της ουσίας από τους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε κι έτσι έφτασαν τις 5 νίκες στη Stoiximan Basket League, διατηρώντας παράλληλα τους παίκτες του Νίκου Βετούλα στις 4 νίκες.

Ντεμπούτο για τους μελανόλευκους έκαναν ο Τρε ΜακΛιν (12 πόντοι με 3/10 σουτ, 9 ριμπάουντ, 5 λάθη) με τον Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ (5 πόντοι με 2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), με τον πρώτο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο (0-4 στο 2′), ο Άρης ήταν αυτός που έλεγχε την κατάσταση στο πρώτο μέρος. Οι κίτρινοι στηρίχθηκαν στους συνήθεις υπόπτους (Ολίβιε Χάνλαν και Τζέιμς Κέλι) για να δημιουργήσουν το +7 (15-8 στο 8′ και 26-19 στο 14′). Παρά το γεγονός πως πολλά πράγματα δεν λειτουργούσαν πάντως στην επίθεση, η ποιότητα του Τρε ΜακΛιν αρκούσε για να βοηθήσει τον Απόλλωνα Πάτρας να μείνει σε σχετική επαφή με το προβάδισμα των κίτρινων μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν εν τέλει το πρώτο μέρος με +9 (39-30) χάρη στο μίνι ξέσπασμα που είχαν στο τελευταίο δίλεπτο. Όλα αυτά, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν 8/18 δίποντα και 5/17 τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με +14 (46-32 στο 23′), δείχνοντας έτοιμος να τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην περιφέρεια, βρήκαν πόντους από τον Ντε’Ζον Ντέιβις, αλλά η ουσία δεν άλλαξε για εκείνους. Αντίθετα, το προβάδισμα των γηπεδούχων πήγε στο +10 (56-46) με την ολοκλήρωση της περιόδου, που βρήκε τον Απόλλωνα Πάτρας να έχει 5/17 τρίποντα και περισσότερα λάθη (14) απ ότι ασίστ (10).

Αν υπήρχε μια ευκαιρία για ανατροπή, αυτή αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο θα έμπαιναν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης ήταν όμως έτοιμος να διαχειριστεί κάθε περίσταση, έπαιξε υποδειγματική άμυνα και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο. Οι κίτρινοι έμειναν σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε και πήραν την πολύτιμη νίκη, αφήνοντας τον Απόλλωνα Πάτρας μία νίκη πίσω τους (έχουν 5 έναντι 4, αλλά κι ένα παιχνίδι λιγότερο).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 39-30, 56-46, 70-56.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Κάουαν 10 (3/12 σουτ, 6 ριμπάουντ, 5 λάθη), Νετζήπογλου 3 (1/5 σουτ), Γουίλιαμς 12 (1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Χάνλαν 18 (2/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κέλι 18 (6/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Τζούιστον 4 (5 ριμπάουντ), Καμάρας, Σιδηροηλίας, Πουλιανίτης 3 (1), Λόκετ 2 (0/3 τρίποντα), Κώττας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Τσαλμπούρης 12 (0/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Δίπλαρος 8 (0/3 τρίποντα, 1 ασίστ, 6 λάθη), ΜακΛιν 12 (3/9 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 λάθη), Ντέιβις 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τόμας 6, Τσιακμάς, ΜακΛάφλιν 2, Μήτρου – Λονγκ 5 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά – Άρης: 16/35 δίποντα, 9/31 τρίποντα, 11/14 βολές, 41 ριμπάουντ (28 αμυντικά + 13 επιθετικά), 12 ασίστ, 13 λάθη, 11 κλεψίματα, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά – Απόλλωνας Πάτρας: 14/26 δίποντα, 5/25 τρίποντα, 13/15 βολές, 33 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 4 επιθετικά), 11 ασίστ, 20 λάθη, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, στην έναρξη του β’ γύρου της Stoiximan Basket League, ο Άρης δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (29/1, 19:45), ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας έχει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ιωνικό (30/1, 17:00).

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Το πάλεψε ο Απόλλωνας αλλά ηττήθηκε από το Μαρούσι (77-73)

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League.

Published

on

Ο Απόλλωνας έκανε αντεπίθεση στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το Μαρούσι και υπέστη νέα εκτός έδρας ήττα με 77-73.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Απόλλωνας των πολλών απουσιών, κράτησε για ένα δεκάλεπτο, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 38-24 από το Μαρούσι του Νίκου Βετούλα, στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο μέρος αντέδρασε και πάλεψε να “σπάσει” την κατάρα των εκτός έδρας παιχνιδιών, χωρίς εν τέλει να αποδράσει με το ροζ φύλλο γοήτρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-24, 60-46, 77-73

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βετούλας): Χιλ 3(1), Στασινός 5(1), Τζούστον, Ραντούλιτσα 26(2), Γιαννόπουλος 9(1), Μπρίσκο 13, Φιλιππάκος 5, Ιορδάνου 8(2), Γούταρντ 5 (1), Νικολαΐδης 3.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Χριστόπουλος): Βησσαρίου 8(1), Όσμπορν 24(1), Πέρκινς 10(1), Σαλούστρος 5(1), Μπράουν 16 (16 ριμπάουντ), Μπλόντιν 10(1), Κογιώνης, Καφέζας, Γκιουζέλης.

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Χωρίς Κόουλμαν, αμφίβολος ο Μπιμπς σήμερα (18:00) στο Μαρούσι

Στις 18:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά

Published

on

Τι έχει απομείνει στον Απόλλωνα στις τρεις τελευταίες και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγωνιστικές των πλέι-άουτ; 

Να ολοκληρώσει την παρουσία του με όσο το δυνατό καλύτερες εμφανίσεις και εντυπώσεις, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή του εικόνα με την ΑΕΚ στην Περιβόλα και αν μπορέσει, να δώσει τέλος στην εφιαλτική παράδοση των εκτός έδρας αγώνων του την τελευταία διετία. 

Παράδοση που τον θέλει να μην έχει νικήσει μακριά από την Περιβόλα κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, μετρώντας συνεχόμενες ήττες και με τις ευκαιρίες για να την «σπάσει» να είναι δυο, η σημερινή με το Μαρούσι στην Αθήνα και αυτή που ακολουθεί αμέσως μετά στην Καρδίτσα. 

Η μελανόλευκη αποστολή είναι από χθες το απόγευμα στην Αθήνα με τα προβλήματα τραυματισμών να μη λείπουν για μια ακόμη φορά. 

Ο τραυματίας Ορλάντο Κόουλμαν είναι το πρώτο, με τον παίκτη μάλιστα να λύνει τη συνεργασία του με την ΚΑΕ, επιστρέφοντας στην Αμερική πριν ολοκληρωθούν τα πλέι-άουτ και ο επίσης «λαβωμένος» Τζάστιν Μπιμπς. 

Ο τελευταίος τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, αισθάνθηκε όμως εκ νέου ενοχλήσεις και παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, εκτός και αν ο ίδιος νιώσει καλά και ζητήσει να αγωνιστεί. 

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: «Χασούρα» και στο οικονομικό!

Published

on

Δεν είναι μόνο αγωνιστικά χαμένη η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα, με τον υποβιβασμό του από την Basket League. Ακόμα πιο σημαντική είναι η τεράστια οικονομική ζημιά ενόψει της νέας χρονιάς, στην οποία οι «μελανόλευκοι» παράγοντες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «χτίσουν» μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και με μοναδικό στόχο την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Η «Match» παρουσιάζει αναλυτικά το πώς δια- μορφώνονται τα οικονομικά μεγέθη που θα απασχολήσουν λίαν συντόμως τους ανθρώπους του Απόλλωνα στο σχεδιασμό που θα χρειαστεί να κάνουν ενόψει της νέας χρονιάς.

Πάμε να δούμε τα χρήματα στα οποία ΔΕΝ μπορούν πλέον να υπολογίζουν και τα οποία μόνο λίγα δεν είναι. Πιο αναλυτικά:

– 350.000 ευρώ που εισπράχθηκαν από την Πολιτεία μέσω του στοιχήματος λόγω της παρουσίας της ομάδας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

– 200.000 ευρώ, χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΚΑΕ της Basket League με την κρατική (ΕΡΤ).

– 50.000 ευρώ, το μερτικό της πατρινής ΚΑΕ από τη συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος. Η «σούμα» φθάνει κοντά στα 600 χιλιάρικα, χρήματα τα οποία τη νέα χρονιά δεν θα εισρεύσουν στα «μελανόλευκα» ταμεία, έτσι ώστε να υπάρχει άνεση κινήσεων στον αγωνιστικό σχεδιασμό και όχι μόνο.

Η λειτουργία της ΚΑΕ

Με δεδομένο ότι ο Απόλλων απαιτείται να διατηρήσει (για μία χρονιά τουλάχιστον) την ΚΑΕ δηλώνοντας συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Elite League, ο συνολικός προϋπολογισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς:

– Για τη συμμετοχή ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2 απαιτείται εγγυητική 80 χιλιάδων ευρώ.

– Απαιτείται η μηνιαία ασφαλιστική κάλυψη όλων όσων μετέχουν στην ομάδα, με το νούμερο να μην είναι επίσης καθόλου αμελητέο, γι’ αυτούς που γνωρίζουν.

Ξεκίνησε η… κινητικότητα

Μπορεί ακόμα να υπάρχουν τρεις αγωνιστικές νγια να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν του Απόλλωνα στα πλέι-άουτ, από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτονόητο ότι η προσοχή των παραγόντων του συλλόγου έχει στραφεί στο σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ήδη υπάρχει μία πρώτη κινητικότητα, έτσι ώστε λίαν συντόμως να τεθούν όλα τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο επί τάπητος και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Το επόμενο χρονικό διάστημα κι αφού ολοκληρωθούν τα πλέι-άουτ προβλέπεται πολύ κρίσιμο και καθοριστικό ενόψει της νέας πολύ δύσκολης, από κάθε άποψης αγωνιστικής
περιόδου.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Γιάννης Σπανός: Η φάση στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο που έδειξε το ήθος του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

ΠΑΕ Παναχαϊκή και Γιάννης Τάτσης απαγόρευσαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

Παναχαϊκή: Άλμα… παραμονής με Ζαμόρα και Κολοβούρη (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Facebook