Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δεσμεύσεις για ανάπλαση, ο Τ.Παπαδόπουλος στη «Match»

Published

on

Την πλήρη ικανοποίησή του τόσο για τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, αλλά και την πρόοδο της υλοποίησης της Προγραμματικής Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση της περιοχής, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στo πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς αλλά και στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ (για το βοηθητικό του Τόφαλος τόνισε ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε να επισκευαστεί).

Ο κ. Αυγενάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και στελέχη της Περιφέρειας τονίζοντας:

«Σήμερα είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Σε όσους δεν μας πίστευαν και μας λοιδορούσαν θα απαντήσουμε με το έργο μας» σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος υπογράμμισε πως «το πρώτο βήμα έγινε, αλλά ακολουθούν και άλλα πιο σημαντικά έτσι ώστε το πρώην Κολυμβητήριο και οι χώροι που το περιβάλλουν, να γίνουν και πάλι πόλος έλξης και μαζικής προσέλευσης για χιλιάδες Πατρινούς. Αυτός είναι φυσικά ο κοινός στόχος και ευχαριστούμε τον Υφυπουργό και τον Περιφερειάρχη για την άψογη και ουσιαστική συνεργασία».

Τ. Παπαδόπουλος: «Θα δώσουμε μάχη με τον χρόνο»

Το δικό του σχόλιο έκανε στη «Match» o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος έδωσε το «παρών».

«Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον Υπουργό ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στον Πατραϊκό λαό, μια πολύτιμη αθλητική Εγκατάσταση που δυστυχώς έχει απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια.

Κατά την επίσκεψη του κ.Αυγενάκη στην Πάτρα, συμφωνήσαμε πως πρέπει να δώσουμε μάχη με το χρόνο ώστε το όνειρο μας, η περιοχή της Αγυιάς να μετατραπεί εκ νέου σε χώρο νιότης και ζωής, να πάρει σάρκα και οστά.

Η ανάπλαση του Κολυμβητηρίου πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα για να παραδοθεί στους πατρινούς ένας χώρος ζωής και αθλητισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε δράση που προάγει το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Στο Hereya Open 2024 η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ με δύο μέλη της Αστραπής Πατρών

Published

on

Στο Hereya Open 2024 θα αγωνιστεί η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ με 2 μέλη της Αστραπής να την στελεχώνουν.

Συγκεκριμένα ο προπονητής της Αστραπής Αντωνακόπουλος Χρήστος Βασίλης και ο αθλητής Πανταζόπουλος Ανδρέας (-33kg cadets) αναχωρούν με την ομάδα της ΕΤΑΝΕ για τη Σόφια και συγκεκριμένα στο Sports Hall “Arena Asics” εκεί ώπου οι 87 αθλητές της επίλεκτης ομάδας θα ριχτούν στη μάχη για μεγάλες και σημαντικές διακρίσεις.

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα αναχώρησαν για Αττάλεια Καυκάς και Αλικανιώτη

Θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

Published

on

Με προορισμό την Αττάλεια αναχώρησε σήμερα (19/4)η εθνική ομάδα, ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ομάδων βάδην, την ερχόμενη Κυριακή (21/4). Τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην και μια ακόμη στα 20 χλμ. Βάδην γυναικών.

Την ελληνική αποστολή πλαισιώνουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη. Το τελευταίο μάλιστα ζευγάρι έχει ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε όπου σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38. Σε ατομικό αγώνισμα έχουμε την συμμετοχή της Παναγιώτας Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking στην προσπάθεια της να είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην στην Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην, αλλά μόνο στις πέντε πρώτες χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην θα λάβουν μέρος συνολικά 431 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, 232 άνδρες και 209 γυναίκες.

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Α2 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

Α2 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΜΠΑΣΚΕΤ22 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΛΟ20 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Α2 ΕΣΚΑΗ4 hours ago

Ο Προφήτης Ηλίας «άλωσε» την έδρα του πρωταθλητή Διαγόρα! (+Βαθμολογία)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ23 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Facebook