Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαμαρτυρία Πατρινών συλλόγων για την ”έξωση τους” από το γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος

Published

on

Από τους Αθλητικούς Συλλόγους Άθλος Πατρέων, Ακαδημία των Σπορ, ΑΣΠ Ερμής, Ερυθρός Αστέρας και τις 30 ομάδες που διαθέτουν που κάνουν χρήση το κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή σε σχέση με τον αποκλεισμό τους επί τετραήμερο από τη χρήση του Κλειστού:

“Καταρχήν δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάληψη αθλητικών γεγονότων από οποιονδήποτε φορεά , αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για  την πόλη μας και για την τοπική κοινωνία,  αρκεί αυτά να έχουν στρατηγική ορθής διαχείρισης και προγραμματισμού, ώστε η διεξαγωγή τους να μην εμποδίζει άλλα προγραμματισμένα και από καιρό γνωστά αθλητικά γεγονότα.

Σεβόμενοι την προσπάθεια ανάπτυξης οποιουδήποτε αθλήματος στην Ελλάδα, τόσο των ομοσπονδιών τους όσο και των συλλόγων  τους, ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως,  όταν σε εκατοντάδες αθλητές-τριες, γονείς αθλητών, χορηγών και υποστηρικτών, φιλάθλων,  μελών διοικητικών συμβουλίων,  προπονητών συλλόγων, ενώσεις και τοπικές επιτροπές,   δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, γιατί απουσιάζει ο στοιχειώδης προγραμματισμός στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς.  Τις προηγούμενες ημέρες νιώσαμε ότι δεν υπολογίστηκαν οι δικές μας  προσπάθειες,  όταν έμειναν  ”  άστεγα αθλήματα ”  βόλεϊ και χάντμπολ,   που προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα στον αθλητισμό.

Την  εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα από την Πέμπτη (2/2) οι ομάδες έμειναν χωρίς προπονήσεις και κλήθηκαν να   αγωνιστούν την Κυριακή (6/2) στα επίσημα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις  από τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, ότι οι προγραμματισμένοι  αγώνες από τον Σεπτέμβριο του 2022  θα διεξάγονταν κανονικά. Αντί αυτού εκτεθήκαμε σε ομάδες που κατέφθαναν για να αγωνιστούν εκτός έδρας κι είχαμε σοβαρές βαθμολογικές επιπτώσεις:

– Ο αγώνας Α2 ανδρών χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ – Πήγασος Κυψέλης είχε οριστεί να αρχίσει με άδεια αγώνος στις 6:00μ.μ.  και άρχισε στις 7:10μ.μ.,  διότι δεν είχε ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Πυγμαχίας Εφήβων – Νεανίδων. Ο αγώνας χάντμπολ ενώ ξεκίνησε, στο άκουσμα της κακοκαιρίας  λίγα λεπτά πριν τελειώσει η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και μηδενίστηκε για να προλάβει η αποστολή να επιστρέψει στην Αθήνα.

– Ο ορισμένος αγώνας Β΄ Εθνικής Γυναικών βόλεϊ , Ερυθρός Αστέρας – Σπαρτιατικός ήταν ορισμένος στις 8:00μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πάλι με άδεια επίσημη, αλλά τελευταία στιγμή “μετακόμισε” σε άλλο γήπεδο και συγκεκριμένα στην “Παναχαϊκής”, αφού αναβλήθηκαν εκεί άλλες προγραμματισσμένες αναμετρήσεις,  γιατί έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας γυναικών,  μιας και η Σπάρτη είχε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσει στην Πάτρα.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η αίγλη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ξεφτίζει όταν παράλληλα απειλείται η διεξαγωγή προγραμματισμένων Πανελληνίων Αγώνων κορυφαίων κατηγοριών.

Το μόνο που ζητάμε είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ  στην προσπάθεια των παιδιών  και των αθλητών-τριων μας που προσπαθούμε να τα γαλουχήσουμε δια μέσω του αθλητισμού,  τα  οποία  θα είναι οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας και το μέλλον της Ελλάδας που θα ΚΡΙΝΕΙ  και θα ΚΡΙΝΕΤΑΙ  για τους ΠΑΝΤΕΣ  και τα ΠΑΝΤΑ.

Σεβασμό στις προσπάθειες των Σωματείων μας που είναι οι τακτικοί χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κι εφόσον τίθενται αιτήματα φιλοξενίας άλλων αθλητικών διοργανώσεων να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις που δεν ματαιώνουν τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Πλέον ο  κόμπος έφτασε στο χτένι. Προειδοποιούμε ότι στο μέλλον δεν θα συνηγορήσουμε σε περιπτώσεις που μας αποκλείουν  από τα  δημόσια γήπεδα,  τα οποία φροντίζουμε και συντηρούμε  από το υστέρημά μας και τους φόρους πού πληρώνουμε  στο κράτος.

Το δικαίωμα στην άθληση και στην χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων είναι ΟΛΩΝ”.

ΣΤΙΒΟΣ

Καραλής: «Υπήρχε προπονητής που μου έλεγε: να πας στη χώρα σου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ»

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε παλαιότερα.

Published

on

Αντιμέτωπος με κατάπτυστες ρατσιστικές συμπεριφορές είχε έρθει ο Εμμανουήλ Καραλής στο παρελθόν λόγω της καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του.

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό», δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό «ΟΚ» ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο», πρόσθεσε, ενώ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής», κατέληξε.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Στολίδι» η Αγυιά, νέοι χώροι γυμναστικής και αποκατάστασης (pics)

Published

on

Δύο νέους χώρους γυμναστικής και αποκατάστασης εγκαινίασε η ερασιτεχνική Παναχαϊκή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παρέχει στους αθλητές της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να αναπτύξουν τις αθλητικές ικανότητες τους.

Σε μια ακόμη κίνηση της «κοκκινόμαυρης» διοίκησης για να βελτιώσει και να αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εγκαταστάσεις της στην Αγυιά, κάτι που άλλωστε είναι ορατό όλα τα τελευταία χρόνια. 

Σε ότι αφορά τις τελευταίες παρεμβάσεις της, μιλάμε για έναν χώρο γυμναστηρίου και ένα χώρο αποκατάστασης που λειτουργούν με υπεύθυνο των επί σειρά ετών γυμναστή της ομάδας, Μάρκο Μυκωνιάτη.

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιους χώρους η Παναχαϊκή Γ.Ε. δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα αθλητικά clubs σε Ελλάδα και Ευρώπη και έπεται συνέχεια με νέες πολύ επιλεκτικές παρεμβάσεις που έχει κατά νου να κάνει στο αθλητικό της κέντρο στην Αγυιά.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πόλο: Πρώτοι και αήττητοι οι έφηβοι της ΝΕΠ – Πέτυχαν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες

Published

on

Η ΝΕΠ πέτυχε το 3 στα 3 στη β΄ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο των Εφήβων και προκρίθηκε αήττητη στη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς κέρδισε και την ΑΕ Χαϊδαρίου με σκορ 20-7.

Τα 8λεπτα: 2-8, 1-5, 1-4, 3-3.

Τα γκολ της ΝΕΠ πέτυχαν οι: Λυκούδης 7, Μαργαρίτης 1, Τζίνης 1, Γκοτσόπουλος 2, Τομοποσίδης 1, Σαλπόγλου 2, Καλαμας 2, Αντίοχος 3, Διαμαντόπουλος 1.

Επίσης η ΝΕΠ κέρδισε με 24-8 το ΝΟ Ναυπλίου, καθώς και το ΝΟΠ με 15-9.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2023 Match Αχαΐας
Διεύθυνση: Κορίνθου 159, Πάτρα. τ.κ. 26334
Τηλ. Kέντρο: 2611 120696 / Σύνταξη: info@politeianews.gr
powered by Mikad Media Group