Connect with us

ΠΟΛΟ

Διαθεσόπουλος: «Εκλογές το 2021»

Published

on

Εκλογές στην Κολυμβητική (και σε όλες τις υπόλοιπες) Ομοσπονδίες το 2021 ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε δηλώσεις του στο σαίτ της ΚΟΕ.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

“Σχετικά με τη φιλολογία των τελευταίων ημερών, για το χρόνο των εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, επιθυμώ να εκφράσω την απόψη του, αποκλειστικά και μόνο ως προϊόν του γνώσης και πείρας από την 42ετή νομική μου διαδρομή, αλλά και ως μέλος και Αντιπρόεδρος, επί σειρά ετών, της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τον ισχύοντα νόμο 2725/99 στον ελληνικό Αθλητισμό.

Το άρθρο 22 παράγραφος 1 του σχετικού νόμου, έχει παραμείνει αναλλοίωτο και άθικτο, ως αρχικά διετυπώθη.

Έως την ψήφιση του ν.2725/99, ο προηγούμενος εν ισχύ νόμος 75/1975, προέβλεπε 3ετή θητεία στα Διοικητικά Συμβούλια των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Αυτή η διάταξη, καθ’ όλη την διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το ν.2725/99, θεωρήθηκε λαθεμένη και εκτός κάθε αθλητικής φιλοσοφίας, με το σκεπτικό ότι ο προγραμματισμός και η στόχευση κάθε Αθλητικής Ομοσπονδίας είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Συνεπώς έπρεπε αντίστοιχα με τον Ολυμπιακό κύκλο (από Ολυμπιακούς Αγώνες σε Ολυμπιακούς Αγώνες) να προσαρμοστεί και η θητεία των Δ.Σ των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Επειδή, ο Ολυμπιακός αυτός κύκλος, έχει 4ετή διάρκεια, θεωρήθηκε πρέπον και σκόπιμο, αλλά και νομικά εύλογο, να αντιστοιχεί και η χρονική περίοδος των θητειών των Δ.Σ των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Με αυτόν τον τρόπο, το πνεύμα και η βούληση του νομοθέτη, ήταν η θητεία των Δ.Σ στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, να ακολουθεί την διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου και αν αυτός ήταν διάφορετικός των 4 ετών (π.χ 3, 2, 5 έτη), αντίστοιχα θα προσαρμοζόταν και η θητεία των Δ.Σ των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Δηλαδή, βασική προϋπόθεση και πρόκριμα για να θεσπιστεί η 4ετής θητεία, ήταν η αντίστοιχη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου.

Εν προκειμένω, για την διατύπωση αυτής της διάταξης, το μείζον και πρωτεύον ήταν η διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου και δευτερεύον ο χρόνος θητείας των Δ.Σ στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Οι πιο πάνω σκέψεις, διατυπώνονται με σαφήνεια και στην εισηγητική έκθεση του ν.2725/99, δηλαδή στο κεφάλαιο Γ (Αθλητικές Ομοσπονδίες), σελίδα 4 αυτής.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι για λόγους ανωτέρας βίας και παγκόσμιας απαίτησης λόγω της πανδημίας του COVID – 19, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που ήταν να διεξαχθούν το καλοκαίρι (24/7-8/8), αναβλήθηκαν για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα του 2021, μετατέθηκε κατά συνέπεια και η ολοκλήρωση του Ολυμπιακού κύκλου αντίστοιχα.

Η νομική και κοινή λογική επιβάλουν ο ίδιος κύκλος να ακολουθηθεί και για την τρέχουσα θητεία των Δ.Σ στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Επί πλέον, εκ του λόγου ακόμη ότι ο κύκλος της προολυμπιακής προετοιμασίας και του αντίστοιχου αγωνιστικού προγράμματος, θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

Από όλα αυτά συνάγεται ότι και η τρέχουσα θητεία των Δ.Σ των Αθλητικών Ομοσπονδιών πρέπει να λήξει και να ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς του 2021, όπως διατυπώνεται στο άρθρο 22 παράγραφος 1 του ν.2725/99”

ΠΟΛΟ

Πανηγυρική πρόκριση για τον Νηρέα στα τελικά

Published

on

Ο Νηρέας πέτυχε το 3 στα 3 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών του πόλο και πέρασε αήττητος στην τελική φάση, καθώς νίκησε και τον ΟΠΑΘΑ με σκορ 10-8.

Τα 8λεπτα: 3-2, 1-4, 3-3, 1-1.

Τα γκολ του Νηρέα πέτυχαν οι Καραμπούλας 1, Ζερνιώτης 2, Τσιτσάρας 2, Μεντζίνης 2, Δελαπόρτας 3.

Τα γκολ του ΟΠΑΘΑ: Τυροδήμος 1, Ηλιόπουλος 1, Παρασκευόπουλος 1, Καρράς 1, Θεοχάρης 1, Γραμματικόπουλος 3.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Νίκες για Νηρέα και ΟΠΑΘΑ

Published

on

Σε κέφια η ομάδα πόλο του Νηρέα Πατρών η οποία πέτυχε  το 2 στα 2 στα προκριματικά του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών, καθώς επικράτησε με 8-7 επί του Άργη Καλαμάτας.

Τα 8λεπτα: 1-0, 2-2, 1-4, 4-1.

Τα γκολ του Νηρέα πέτυχαν οι Ζερνιώτης 1, Μεντζίνης 2 και Δελαπόρτας 5.

Ο ΟΠΑΘΑ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών του πόλο με νίκη επί του ΝΟ Πρέβεζας με σκορ 12-7.

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-2, 2-0, 5-3.

Τα γκολ του ΟΠΑΘΑ: Γελάσιος 1, Ηλιόπουλος 1, Παρασκευόπουλος 1, Καρράς 2, Θεοχάρης 2, Παπαγεωργίου 4, Προδρομίτης 1.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό η Εθνική Εφήβων

Published

on

Με τα ασημένια μετάλλια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα επιστρέψει από τη Μάλτα η εθνική υδατοσφαίρισης των εφήβων. Στον αποψινό τελικό της διοργάνωσης, το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Σερβίας και ηττήθηκε με 10-6, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες φορές που η «γαλανόλευκη» είχε φτάσει ως τον τελικό αυτής της διοργάνωσης (το 2001 και το 2010).

Ακόμη και με τη δεύτερη θέση, όμως, οι νεαροί διεθνείς προσθέτουν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού πόλο, που αποδεικνύει ότι έχει όλα τα φόντα να διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις.

Η ελληνική ομάδα, η οποία παρατάχθηκε με δώδεκα παίκτες, λόγω της τιμωρίας του Μαθιόπουλου (είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με την Ισπανία), δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από την πιεστική άμυνα των Σέρβων και αδυνατούσε να επιχειρήσει σουτ με καλές προϋποθέσεις. Οι «πλάβι» προηγήθηκαν 2-0, αλλά σταδιακά η «γαλανόλευκη» άμυνα βρλτιώθηκε και έμενε να βρεθούν λύσεις στην επίθεση. Ο Καστρινάκης με γκολ στον παίκτη παραπάνω «έσπασε το ρόδι» μετά από 12 αγωνιστικά λεπτά και στη συνέχεια δύο γκολ στην κόντρα, από τους Εγνατιάδη και Μπιτσάκο, έφεραν την εθνική για μία και μοναδική φορά μπροστά στο σκορ (3-2).

Η Σερβία αντέδρασε και με δύο γρήγορα γκολ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 4-3, αλλά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι διεθνείς μας «χτύπησαν» ξανά στην κόντρα και ο Κανδανολέων ισοφάρισε. Ενα δίλεπτο ξέσπασμα των «πλάβι», όμως, τους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων (7-4) κι από κει και πέρα η εθνική δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τη διαφορά να αυξάνεται ως τα πέντε γκολ στην τελευταια περίοδο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, νικώντας την Ισπανία 13-12 στα πέναλτι. Η τελική τετράδα της διοργάνωσης, ήταν «καρμπόν» με εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο…

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Σερβία): 2-0, 2-3, 3-1, 3-2

ΣΕΡΒΙΑ: Παϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάσεβιτς 1, Μπρετσάνσκι 3, Στάνιτς 1, Πάβλοβιτς, Βιρίγεβιτς
ΕΛΛΑΔΑ: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαϊδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτήρας

Continue Reading
Advertisement

Facebook