Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Διέπρεψαν τα πατρινόπουλα στη Βουδαπέστη

Published

on

facebook.com

Ο Αλέξης Μιχαλόπουλος της Αστραπής, η Αναστασία Ανδριανού του ΑΣ Ανδρεία και ο Σωτήρης Μιχόπουλος της Έκρηξης σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων Τάε κβο ντο στη Βουδαπέστη το Σαββατοκύριακο.

Αρχικά, εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Αλέξη Μιχαλόπουλου, ο οποίος ύστερα από δύο σημαντικές νίκες έχασε στον αγώνα πριν τα μετάλλια κατακτώντας την 5η θέση σε όλη την Ευρώπη σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια ότι πήρε και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά μόρια από αυτή την θέση που έχουν ως εξής: 15% για όλα τα πανεπιστήμια και 30% για γυμναστική ακαδημία.

Στη συνέχεια, η Αναστασία Ανδριανού πέτυχε ανάλογο επίτευγμα, αφού κατετάγη 5η σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον προπονητή και πατέρα της Γιώργο Ανδριανό να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας στο τελευταίο ματς πριν τα μετάλλια. Παρόμοια μόρια εξασφάλισε και η αθλήτρια του ΑΣ Ανδρεία.

Τέλος, πρωτοφανής επιτυχία σημειώθηκε για τον ΑΣ Έκρηξη. Ο Σωτήρης Μιχόπουλος, έπειτα από τέσσερις νίκες, ηττήθηκε από τον Ιταλό αθλητή και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας εκτός τελικού λόγω προσωπικών και διαιτητικών λαθών. Άξιο αναφοράς είναι ότι το ευρωπαϊκό μετάλλιο πατρινού αθλητή προήλθε τουλάχιστον πριν από μία δεκαετία. Μεγάλο το όφελος και για τον Μιχόπουλο ως προς την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση, αφού εξασφάλισε από τώρα μόρια για τις πανελλήνιες (18% για ΑΕΙ-ΤΕΙ και 30% για Τ.Ε.Φ.Α.Α).

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Δυναμική επιστροφή στα τερέν για τη ΔΥΝΑΜΗ!

Published

on

Η ώρα της επιστροφής στα αγωνιστικά τερέν έφτασε για τη Δύναμη Πατρών!

Δυο μόλις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των αθλητικών συλλόγων, και η αποστολή της Δύναμης βρίσκεται ήδη στη Σόφια της Βουλγαρίας ώστε να συμμετάσχει στην πρώτη διοργάνωση της μετά- Covid  εποχής και μάλιστα εκτός συνόρων.

Τρείς αθλητές θα διαγωνιστούν στο διπλό πρωτάθλημα 3rd WTE  Multi European Games Juniors και στο 3rd WTE Multi European Games Seniors επιπέδου G1 από τα οποία θα προκύψουν οι αθλητές που θα προκριθούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21.

Η αποστολή αποτελείται από τους Παπακωνσταντίνου Σταμάτη -68kg, Αγγελοπούλου Κατερίνα -46kg και Παπακωνσταντίνου Γλυκερία -57kg.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Τάε Κβο Ντο: Σε «φουλ» ρυθμούς η Δύναμη Πατρών

Published

on

Κανονικά από την 1/6 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η Δύναμη Πατρών με την οικογένεια Σταύρακα να υποδέχεται και πάλι τους μικρούς αθλητές της.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών σύμφωνα με πληροφορίες της «Match» έχει επιστρέψει στην ακαδημία ταε κβο ντο, με τους ανθρώπους του συλλόγου να έχουν τρέξει εδώ και καιρό όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, υπάρχουν τρία τμήματα που ακολουθούν τις ασκήσεις τους σε δυο αίθουσες με 20 παιδιά σύνολο.

Οι ώρες είναι: 18.00-19.00, 19.15-20.15 και 20.30- 21.30 από Δευτέρα ως και Παρασκευή καθημερινά. Όσο για τις ηλικίες, ξεκινούν από 4 ετών και φθάνουν τα 22-23 έτη που είναι το αγωνιστικό τμήμα.

Επιπλέον, η Δύναμη Πατρών θα συμμετέχει σε αγώνες 10-16 Ιουνίου στη Βουλγαρία, όπου θα λάβουν μέρος τρεις αθλητές της. Πρόκειται για τους Παπακωνσταντίνου Σταμάτη (Εφήβων, -68 kg), Αγγελοπούλου Κατερίνα (Γυναικών, -46 kg) και Παπακωνσταντίνου Γλυκερία (Γυναικών, -53 kg).

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Μάριος Καπερώνης στη «Match»: «Ξαναπήραμε ζωή!»

Published

on

Οι μαχητικοί σύλλογοι έχουν βάλει μπρος τις «μηχανές», μετά την πολύμηνη αποχή εξαιτίας του lockdown στη χώρα και ένας απ’αυτούς είναι και η ΑΜΥΝΑ Πατρών.

Ο επικεφαλής προπονητής του συλλόγου πυγμαχίας, Μάριος Καπερώνης μίλησε στη «Match» για τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα, κάνοντας ειδική αναφορά στην προσέλευση των αθλητών, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που ακολουθεί στις προπονήσεις.

«Ξεκινήσαμε θεωρώ καλά, τα παιδιά μαζεύτηκαν και πάλι και αυτό μας προκαλεί μόνο χαρά. Μπήκαμε σε ροή, ξαναπήραμε ζωή και φάνηκε πως και στους αθλητές μας τους έλλειψε αρκετά!

Κρατάμε τις αρχές μας, ακολουθούμε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχουμε καθημερινό πρόγραμμα από τις 18.00-22.30, με ηλικιακές κατηγορίες έως και 18 ετών και αφήνοντας 15 λεπτά χρονική απόσταση σε κάθε τμήμα, ώστε να μη συναντιούνται».

Συνεχίζοντας ο Μάριος Καπερώνης υπογράμμισε: «Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ακόμα δεν κάνουμε ασκήσεις με επαφή, καθώς δεν επιτρέπεται, ωστόσο δίνω μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση, διότι χρειάζεται να δημιουργήσουμε αντοχή και εκτιμώ πως σε 4-6 εβδομάδες θα έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και πάλι, πριν αρχίσουμε να βελτιώνουμε την τεχνική κατάρτιση».

Πρόεδρος ο Μαριόλης Ο Χάρης Μαριόλης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν με το σύστημα ΖΕΥΣ.

Ο Μαριόλης συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία και πλέον η ελληνική πυγμαχία γυρίζει σελίδα. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος αφού δεν κατέβηκε η παράταξη του πατρινού Σωτήρη Καμπέρου.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook