Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δήμος Πατρέων: Πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων στο τμήμα Χειμερινής Κολύμβησης του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων (pics)

Τα βραβεία στους συμμετέχοντες απένειμε ο Βοηθός Δημάρχου και Συντονιστής του Πάρκου, Γιώργος Μαγιάκης.

Published

on

Στην παραλία της πλαζ στην Αγυιά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και βραβείων στους συμμετέχοντες στο Τμήμα Χειμερινής Κολύμβησης του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων.

Το Τμήμα Χειμερινής Κολύμβησης αποτέλεσε πρωτοβουλία του Πάρκου και ξεκίνησε τη λειτουργία του τη χειμερινή σεζόν του 2021. Στο διάστημα αυτό έχουν συμμετάσχει παραπάνω από 100 άτομα, ενώ σήμερα το τμήμα (σε διάρκεια μόλις ενός έτους) αριθμεί περισσότερα από 30 ενεργά μέλη.

Τα βραβεία στους συμμετέχοντες απένειμε ο Βοηθός Δημάρχου και Συντονιστής του Πάρκου, Γιώργος Μαγιάκης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης δημοτικών δομών που είναι δωρεάν για τους πολίτες, όπως του Πάρκου, «οι οποίες αξιοποιούν το αστικό και περιαστικό περιβάλλον προς όφελος των πολιτών. Η περιοχή της πλαζ και το υπό διαμόρφωση Οικολογικό Πάρκο θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την ευρύτερη και σε μόνιμη βάση καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον, και στην ενδυνάμωση της σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω της αδάπανης ψυχαγωγίας».

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν η απονομή βραβείων σε δύο χειμερινούς κολυμβητές, τη Χρύσα Τράντζα και τον Κώστα Σιώζο, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα για το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν.

Την εκδήλωσε ανέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του Τμήματος Χειμερινής Κολύμβησης, Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλος και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Θυμίζουμε, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή στη διευκόλυνση των χειμερινών κολυμβητών, αντικαθιστώντας τα καλοκαιρινά αποδυτήρια με άλλα ανθεκτικότερα, και τοποθετώντας επισκευασμένες ντουζιέρες.

Τέλος, σχεδιάζεται και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με υπόστεγο συγκεκριμένου αριθμού για την κάλυψη μέρους των αναγκών των χειμερινών κολυμβητών.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έγραψε ιστορία η Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση – Χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι

Published

on

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι. Η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού και, άσχετα από την περιορισμένη συμμετοχή (μόλις τέσσερις χώρες), «έγραψε ιστορία», καθώς μέχρι σήμερα η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια στο άθλημα, χωρίς να έχει ανέβει ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον προκριματικό, καθώς η Άρτεμη Κουτράκη πήρε τη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη και πλαισίωσε τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες έπεσαν τελευταίες στο νερό (καθώς είχαν πάρει την πρώτη θέση στον προκριματικό) και, παρότι νωρίτερα η νεανική Ιταλία είχε κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια, δεν πτοήθηκαν. Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, συγκέντρωσαν 270.1980 βαθμούς και πήραν πανηγυρικά την πρώτη θέση, με διαφορά περίπου 15,5 βαθμών από τη δεύτερη Ιταλία (254.7354β.)

Με τον τελικό του ελεύθερου ομαδικού ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, με την Ελλάδα να κατακτά ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια (σε τεχνικό ομαδικό και ακροβατικό), καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης.

 

Πηγή

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο Μεσογειακό κύπελλο κολύμβησης ο Φάνης Κουρής της ΝΕΠ

O νεαρός αθλητής συνεχίζει να δίνει το παρών σε διεθνείς διοργανώσεις

Published

on

Με 20 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης 2024 (Μediterranean Swimming Cup 2024), που πρόκειται να διεξαχθεί το διάστημα 14-16.06.2024 στη Λεμεσό (Κύπρος).

Πρόκειται για κορίτσια 14-15 ετών και αγόρια 15-16 ετών και είναι οι: Αλέξανδρος Ρένζι (AKO ΧΑΛΚΙΔΑΣ), Ανδρομάχη-Ευγενία Ελαιοπούλου(Α.Ε. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ), Μαρία-Ευφροσύνη Στρατάκη (Α.Ο. ΠΡΩΤ. ΗΡΑΚΛ.), Αλεξάνδρα Δοξιάδη (Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ), Γιάννης Πετράκης (Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ), Κώστας Γεραμάνης, Άγγελος-Ιωσήφ Ζωγραφάκης, Βασιλική Ξηρά (Α.Σ.Κ. ΝΤΕΡΗ), Νεφέλη Μπιλανάκου (ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.), Νίκος Παπαθεοδώρου (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.), Σοφία Καραγιαννάκη (ΚΕ ΚΟΖΑΝΗΣ), Ελένη Αμπελιώτη-Παναγοπούλου (ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ), Φάνης Κουρής (Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ), Στράτος Πατσουρέας (ΟΣΦΠ), Γαρυφαλλιά Χαροκόπου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.), Βασίλης Χάρα (ΠΑΟ), Χρήστος Δημανόπουλος (ΠΑΟΚ), Δανάη Τσαούσι (ΠΟΣ. ΛΑΡΙΣΑΣ), Κωνσταντής Χουρδάκης (ΤΡΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛ.), Ειρήνη Ψαρουδάκη (ΩΡΙΩΝΑΣ).

Την αποστολή συνοδεύουν οι προπονητές-τριες, Μαρία Αμπατζίδου, Κώστας Φιλίκας, Αντώνης Αντωνίου, ο φυσιοθεραπευτής, Γιώργος Πεντέρης και ο αρχηγός της, Γιώργος Κατσαντώνης.

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ακροβατικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου

Published

on

Νέα σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση με την ομάδα μας στο Ακροβατικό, να κατακτά τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στο Ακροβατικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης, οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Αρτεμη Κουτράκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Βασιλική Θάνου, οι οποίες και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, με 191.8100 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση έμεινε η Γερμανία με 192.7166 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατέλαβε η Ιταλία με 159.2966 βαθμούς.

Continue Reading
Advertisement

Facebook