Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Don’ t worry be happy

Published

on

Άρθρο του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου

Τι μας λέει επί της ουσίας ο επικεφαλής του «Σπιράλ» κ. Π. Ψωμάς στο άρθρο του με τίτλο «Αυτή η Φλόγα»;

Μας λέει ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υποταχτικόςστο σύστημα, να μην βγάζει άχνα για το άγριο ματοκύλισμα των λαών, να αποδέχεται στωικά τη στυγερή εκμετάλλευση, τα δεινά και τη δυστυχία τους, να απεκδυθεί τη λεβεντιά και να ενδυθεί τη δουλοπρέπεια δηλαδή να είναι ένα… παρτάλι!

Βρίσκει μάλιστα ότι είναι «μικροπρέπεια» να υπερασπίζεται ο Δήμαρχος με παρρησία και σθένος την Παγκόσμια Ειρήνη.

Αυτά, λέει, δεν είναι δουλειά του Δημάρχου, αλλά της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία (ποιος ξέρει ίσως και να απόκτησε μαγικές ιδιότητες από το υδρογόνο) don’ tworrybehappy… αφ’ εαυτής θα φροντίσει καιόμενη για την αναπτέρωση της ελπίδας, την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών (sic).

Το πάει και παρακάτω ο επικεφαλής του «Σπιράλ», γιατί βέβαια η πρεμούρα του δεν είναι η Ολυμπιακή Φλόγα, η ελπίδα, η αλληλεγγύη (είναι γνωστή άλλωστε η θέση του σε τέτοια θέματα) και η συναδέλφωση των λαών, αλλά η συνεπής φιλειρηνική στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Με μία λαθροχειρία καταλογίζει τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας στο Δήμαρχο που «πολιτικοποίησε» το 2018 την εκδήλωση υποδοχής της, όταν ταξίδευε για την  Πιονγκτσάνγκκαι «ανάγκασε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εξαιρέσει την πόλη μας…».

Πάνω στην πρεμούρα του διολισθαίνει και στο σοβαρό ατόπημα απόδοσης μεροληψίας και πολιτικής μισαλλοδοξίας. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής  του «Σπιράλ», έχοντας χάσει πλέον την μπάλα, υποστηρίζει ξεδιάντροπα ότι ο Δήμαρχος έπρεπε να θυσιάσει, στο βωμό μιας ημερήσιας τουριστικής ατραξιόν (έτσι κατάντησαν την Ολυμπιακή Φλόγα οι ανά τον κόσμο ομοϊδεάτες του), τις πανανθρώπινες αξίες τηρώντας σιγή ιχθύος.

Λέει κοντολογίς ότι προκειμένου να γίνει μια γιορτή που (ίσως) να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη, ας πάει και το παλιάμπελο! Το παλιάμπελο εν προκειμένω είναι η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών, την τύχη των οποίων μεταθέτει στις τυχόν μαγικές ιδιότητες της Ολυμπιακής Φλόγας που άναψε με υδρογόνο, προάγοντας την πράσινη ανάπτυξη και τα… πράσινα άλογα!

Τόσο μεγάλη είναι η προσήλωση του «Σπιράλ» στις πανανθρώπινες αξίες, που τις απεμπολεί για μια χούφτα ευρώ!

Ο επικεφαλής του «Σπιράλ» βέβαια γνωρίζει πολύ καλά, ότι άλλη είναι η αιτία που επέβαλλε την αλλαγή διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας και όχι ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλύθηκαν επαρκώς και καταδείχθηκαν τα παρακάτω αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα δεδομένα :

  • Όπως η ίδια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τονίζει σε κάθε

ευκαιρία έγγραφα και δημόσια είχε πάντα άριστες σχέσεις και

συνεργασία με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή κάτι που

επιβεβαιώθηκε και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

  • Την αρμοδιότητα για την χάραξη της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας δεν την έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά ΔιεθνήςΤεχνική Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην οποία έχουν τον καθοριστικό λόγο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή.
  • Η παραμονή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα ήταν ολιγοήμερη λόγω της μεγάλης απόστασης.
  • Η φυσιογνωμία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αλλάξει ριζικά, με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί ο θεσμός από τους σκοπούς ίδρυσης κι επανασύστασης του τόσο επικίνδυνα ώστε να προβληματίζει πλέον την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα έχει μεταλλαχθεί από ιερό σύμβολο αξιών σε εμπορικό τοτέμ και τουριστική ατραξιόν και οι Γιαπωνέζοι της Οργανωτικής Επιτροπής ήθελαν κι επέβαλαν τη νότια χάραξη για εμπορικούς λόγους.
  • Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέβαλε προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή για να διέλθει η Φλόγα από την πόλη μας παρά τη νότια χάραξη.

Το σόου που στήθηκε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «300» Τζέραρντ Μπάτλερ (φωτ. 1) σε έναν  παράδοξο,  συνδυασμό είναι ενδεικτικό της αλήθειας.

 

Η νότια διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν καθαρά εμπορική απόφαση του οικονομικού επιτελείου του Διεθνούς Ολυμπιακού λόμπι και η τραγική ειρωνεία για τον επικεφαλής του «Σπιράλ» είναι ότι πάρθηκε με βάση την αντίληψη περί τουριστικής αξιοποίησης του αθλητισμού, που και ο ίδιος έχει υιοθετήσει και προσκυνήσει!

Ντροπιαστικός λοιπόν είναι ο ευτελισμός της Ολυμπιακής Φλόγας και όχι ότι δεν πέρασε από την πόλη του Κωστή Παλαμά κι αν κάποιοι πρέπει να ντρέπονται είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτού του ανοσιουργήματος, οι τυμβωρύχοι του Αρχαίου Ολυμπιακού Πνεύματος, οι πλαστογράφοι του Ωραίου, του Μεγάλου και τ’ Αληθινού.

Την ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο χωρίς πολέμους, για αλληλεγγύη και συναδέλφωση των λαών, δεν την συντηρούν οι εξωνημένες φλόγες, αλλά οι φλογεροί άνθρωποι, που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται και να υπηρετούν με συνέπεια αυτόν τον ύψιστο σκοπό!

Η φλόγα της ελπίδας για έναν κόσμο όμορφο δεν ανάβει με υδρογόνο, αλλά με το μεγαλείο της ψυχής  αθλητών όπως ο Ισπανός δρομέας IvanFernandez (φωτ. 2), που αρνήθηκε να κλέψει το χρυσό μετάλλιο και τη δόξα του συναθλητή του Κενυάτη AbelMutai.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τοξοβολία: Επιστρέφει στην προεδρία της Ομοσπονδίας ο Τάσος Χρυσανθόπουλος

Published

on

Και δεύτερος πρόεδρος σε πανελλήνια Ομοσπονδία από την «οικογένεια» του Προμηθέα είναι προ των πυλών από το ερχόμενο Σάββατο 25 Σεπτέμβρη.

Έτσι, μετά τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ, στην προεδρική καρέκλα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ετοιμάζεται να… επιστρέψει ο Τάσος Χρυσανθόπουλος.

Το ερχόμενο Σάββατο η εν λόγω πολύπαθη Ομοσπονδία στήνει εκ νέου την κάλπη για να προκύψει το νέο δ.σ. με υποψήφιο τον Τάσο Χρυσανθόπουλο που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος πρόεδρός της.

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης; Ότι ο Τ. Χρυσανθόπουλος πριν λίγους μήνες στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας είχε εκλεγεί πανηγυρικά πρόεδρος, όμως αναγκαστικά οδηγήθηκε σε παραίτηση μέσα από εσωτερικά «τερτίπια».

Πάντως τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει για να βάλει τάξη και σειρά σε ένα άθλημα που έχει αρκετούς φίλους και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στο ίδιο «τραπέζι» οι παράγοντες – Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη Ημερίδα της “Match” (23/09 – 19:00)

Published

on

Η εφημερίδα Match Αχαΐας (Matchnews.gr) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της ΕΠΣ Αχαΐας, της ΕΣΚΑ-Η, της ΕΣΠΕΠ και της ΤΕΧ Πελ/σου διοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή Ημερίδα υπό τον τίτλο «Αθλητισμός και Covid: Τα μέτρα προληπτικού ελέγχου σε Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα και Χώρους Άθλησης – Η πραγματικότητα και οι προβληματισμοί».

Η μοναδική αθλητική εφημερίδα της Ελληνικής Περιφέρειας, ξανά στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας, ανοίγει έναν ευρύ διάλογο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το πως μπορεί η αθλητική σεζόν να διεκπεραιωθεί χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα όλα τα διαγνωστικά εργαλεία για την πρόληψη και καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Στην Ημερίδα θα γίνει ενημέρωση του φίλαθλου κοινού της Δυτικής Ελλάδας αλλά και των αθλητών, προπονητών, αθλητικών σωματείων και ιδιοκτητών ακαδημιών γύρω από την κατάλληλη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης με το ξεκίνημα της αθλητικής σεζόν από τις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και την επικείμενη έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Αχαΐα και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα.

Η Ημερίδα θα προβληθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μέσω των ιστότοπων Matchnews.gr και Politeianews.gr και από τα social media της Match Αχαΐας και Matchnews.gr.

Κάποια απ’ τα βασικά ερωτήματα που θα χρειαστεί να απαντήσουν οι αρμόδιοι:

-Πως μπορεί να αποφευχθεί ένα ακόμη «λουκέτο» στα τοπικά πρωταθλήματα και τις Ακαδημίες;

-Θα βρεθεί λύση με τα rapid test;

-Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπεύθυνου Covid;

-Τι ισχύει σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων από τα ερασιτεχνικά σωματεία;

-Ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών Ενώσεων και Φορέων στον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων από τα σωματεία;

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχει η πλειοψηφία των ιστορικών σωματείων της περιοχής και θα καταθέσουν τις απόψεις τους έμπειροι παράγοντες του τοπικού μας αθλητισμού. Δείτε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που αποτυπώνεται παρακάτω.

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Νίκες για Νηρέα και ΟΠΑΘΑ

Published

on

Σε κέφια η ομάδα πόλο του Νηρέα Πατρών η οποία πέτυχε  το 2 στα 2 στα προκριματικά του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών, καθώς επικράτησε με 8-7 επί του Άργη Καλαμάτας.

Τα 8λεπτα: 1-0, 2-2, 1-4, 4-1.

Τα γκολ του Νηρέα πέτυχαν οι Ζερνιώτης 1, Μεντζίνης 2 και Δελαπόρτας 5.

Ο ΟΠΑΘΑ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών του πόλο με νίκη επί του ΝΟ Πρέβεζας με σκορ 12-7.

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-2, 2-0, 5-3.

Τα γκολ του ΟΠΑΘΑ: Γελάσιος 1, Ηλιόπουλος 1, Παρασκευόπουλος 1, Καρράς 2, Θεοχάρης 2, Παπαγεωργίου 4, Προδρομίτης 1.

Continue Reading
Advertisement

Facebook