Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Don’ t worry be happy

Published

on

Άρθρο του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου

Τι μας λέει επί της ουσίας ο επικεφαλής του «Σπιράλ» κ. Π. Ψωμάς στο άρθρο του με τίτλο «Αυτή η Φλόγα»;

Μας λέει ότι ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υποταχτικόςστο σύστημα, να μην βγάζει άχνα για το άγριο ματοκύλισμα των λαών, να αποδέχεται στωικά τη στυγερή εκμετάλλευση, τα δεινά και τη δυστυχία τους, να απεκδυθεί τη λεβεντιά και να ενδυθεί τη δουλοπρέπεια δηλαδή να είναι ένα… παρτάλι!

Βρίσκει μάλιστα ότι είναι «μικροπρέπεια» να υπερασπίζεται ο Δήμαρχος με παρρησία και σθένος την Παγκόσμια Ειρήνη.

Αυτά, λέει, δεν είναι δουλειά του Δημάρχου, αλλά της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία (ποιος ξέρει ίσως και να απόκτησε μαγικές ιδιότητες από το υδρογόνο) don’ tworrybehappy… αφ’ εαυτής θα φροντίσει καιόμενη για την αναπτέρωση της ελπίδας, την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών (sic).

Το πάει και παρακάτω ο επικεφαλής του «Σπιράλ», γιατί βέβαια η πρεμούρα του δεν είναι η Ολυμπιακή Φλόγα, η ελπίδα, η αλληλεγγύη (είναι γνωστή άλλωστε η θέση του σε τέτοια θέματα) και η συναδέλφωση των λαών, αλλά η συνεπής φιλειρηνική στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Με μία λαθροχειρία καταλογίζει τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας στο Δήμαρχο που «πολιτικοποίησε» το 2018 την εκδήλωση υποδοχής της, όταν ταξίδευε για την  Πιονγκτσάνγκκαι «ανάγκασε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εξαιρέσει την πόλη μας…».

Πάνω στην πρεμούρα του διολισθαίνει και στο σοβαρό ατόπημα απόδοσης μεροληψίας και πολιτικής μισαλλοδοξίας. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής  του «Σπιράλ», έχοντας χάσει πλέον την μπάλα, υποστηρίζει ξεδιάντροπα ότι ο Δήμαρχος έπρεπε να θυσιάσει, στο βωμό μιας ημερήσιας τουριστικής ατραξιόν (έτσι κατάντησαν την Ολυμπιακή Φλόγα οι ανά τον κόσμο ομοϊδεάτες του), τις πανανθρώπινες αξίες τηρώντας σιγή ιχθύος.

Λέει κοντολογίς ότι προκειμένου να γίνει μια γιορτή που (ίσως) να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη, ας πάει και το παλιάμπελο! Το παλιάμπελο εν προκειμένω είναι η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών, την τύχη των οποίων μεταθέτει στις τυχόν μαγικές ιδιότητες της Ολυμπιακής Φλόγας που άναψε με υδρογόνο, προάγοντας την πράσινη ανάπτυξη και τα… πράσινα άλογα!

Τόσο μεγάλη είναι η προσήλωση του «Σπιράλ» στις πανανθρώπινες αξίες, που τις απεμπολεί για μια χούφτα ευρώ!

Ο επικεφαλής του «Σπιράλ» βέβαια γνωρίζει πολύ καλά, ότι άλλη είναι η αιτία που επέβαλλε την αλλαγή διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας και όχι ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλύθηκαν επαρκώς και καταδείχθηκαν τα παρακάτω αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα δεδομένα :

  • Όπως η ίδια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τονίζει σε κάθε

ευκαιρία έγγραφα και δημόσια είχε πάντα άριστες σχέσεις και

συνεργασία με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή κάτι που

επιβεβαιώθηκε και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

  • Την αρμοδιότητα για την χάραξη της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας δεν την έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά ΔιεθνήςΤεχνική Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην οποία έχουν τον καθοριστικό λόγο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή.
  • Η παραμονή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα ήταν ολιγοήμερη λόγω της μεγάλης απόστασης.
  • Η φυσιογνωμία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αλλάξει ριζικά, με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί ο θεσμός από τους σκοπούς ίδρυσης κι επανασύστασης του τόσο επικίνδυνα ώστε να προβληματίζει πλέον την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα έχει μεταλλαχθεί από ιερό σύμβολο αξιών σε εμπορικό τοτέμ και τουριστική ατραξιόν και οι Γιαπωνέζοι της Οργανωτικής Επιτροπής ήθελαν κι επέβαλαν τη νότια χάραξη για εμπορικούς λόγους.
  • Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέβαλε προσπάθειες μέχρι τελευταία στιγμή για να διέλθει η Φλόγα από την πόλη μας παρά τη νότια χάραξη.

Το σόου που στήθηκε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «300» Τζέραρντ Μπάτλερ (φωτ. 1) σε έναν  παράδοξο,  συνδυασμό είναι ενδεικτικό της αλήθειας.

 

Η νότια διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν καθαρά εμπορική απόφαση του οικονομικού επιτελείου του Διεθνούς Ολυμπιακού λόμπι και η τραγική ειρωνεία για τον επικεφαλής του «Σπιράλ» είναι ότι πάρθηκε με βάση την αντίληψη περί τουριστικής αξιοποίησης του αθλητισμού, που και ο ίδιος έχει υιοθετήσει και προσκυνήσει!

Ντροπιαστικός λοιπόν είναι ο ευτελισμός της Ολυμπιακής Φλόγας και όχι ότι δεν πέρασε από την πόλη του Κωστή Παλαμά κι αν κάποιοι πρέπει να ντρέπονται είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτού του ανοσιουργήματος, οι τυμβωρύχοι του Αρχαίου Ολυμπιακού Πνεύματος, οι πλαστογράφοι του Ωραίου, του Μεγάλου και τ’ Αληθινού.

Την ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο χωρίς πολέμους, για αλληλεγγύη και συναδέλφωση των λαών, δεν την συντηρούν οι εξωνημένες φλόγες, αλλά οι φλογεροί άνθρωποι, που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται και να υπηρετούν με συνέπεια αυτόν τον ύψιστο σκοπό!

Η φλόγα της ελπίδας για έναν κόσμο όμορφο δεν ανάβει με υδρογόνο, αλλά με το μεγαλείο της ψυχής  αθλητών όπως ο Ισπανός δρομέας IvanFernandez (φωτ. 2), που αρνήθηκε να κλέψει το χρυσό μετάλλιο και τη δόξα του συναθλητή του Κενυάτη AbelMutai.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αυτή την Δευτέρα στην «Match»: «Ψάχνεται» για… Πανεπιστήμιο η Παναχαϊκή

Published

on

Η Παναχαϊκή θέλει να κατασκευάσει Αθλητικό Κέντρο σε έκταση του Ιδρύματος. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην «Match» για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει. *Σπουδαίο φιλικό με τον Ατρόμητο την Τετάρτη στην Αγυιά (19:30).

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

«ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΩΝ

ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

 

«ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μιλάει για πρώτη φορά στην «Match» μετά την έλευση του στην Πάτρα. Τι λέει για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του, την Basket League και το Eurobasket *Όλα τα φιλικά της ομάδας του Γιατρά…

 

ΒΑΖΑΚΑΣ – ΤΑΤΣΗΣ

Τι να προσέξει

η Παναχαϊκή

Οι δυο πολύπειροι προπονητές δίνουν τα φώτα τους για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2…

 

Θ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Αγριεμένος»

«Έχω μεγάλη δίψα και θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη μου χρονιά» τονίζει ο 31χρονος νεοαποκτηθείς παίκτης του Πάτραι. Φουλ προπονήσεις και εργομετρικά για το σύνολο του Σαρρή…

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ήρθε ο Ντέιβις, φεύγει ο Σίμονς!

Ο Απόλλων απέκτησε τον 27χρονο Αμερικάνο φόργουορντ αλλά χάνει τον 29χρονο γκαρντ λόγω buy out στο συμβόλαιο

– Αποκλειστική συνέντευξη του Ζώη Καράμπελα: «Με έπεισε ο κόουτς»

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

«Διαγόρας για πρωτάθλημα»

Ο άσσος της ομάδας των Βραχνεΐκων, Γιάννης Σταυρόπουλος, θέτει ως στόχο την επάνοδο στην Γ΄ Εθνική.

– Εξελίξεις σε Αχαϊκή, Άρη, Ατρόμητο, Πήγασο – Όλα τα μεταγραφικά νέα.

– Οι 2 όμιλοι στη νέα Β΄ κατηγορία και ο τρόπος διεξαγωγής.

 

ΑΛ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ:

«Δεν έφτασα

μόνος μου ως εδώ»

 

ΔΙΕΘΝΗ

Δυνατή πρεμιέρα σε Πρέμιερ

Λιγκ και Μπουντεσλίγκα

 

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ U18

Σηκώστε το,

το τιμημένο

Τρελαίνουν κόσμο η Τσιμάρα, η Κουρέτα και οι υπόλοιπες γαλανόλευκες Νεανίδες!

 

Γ. ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πως συνδυάζεται ο Αθλητισμός

και η Επιστήμη…

 

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο U18: Ελλαδάρα για φίλημα, “καθάρισε” την Ουγγαρία και τώρα… τελικός! (vid)

Published

on

Φουλ για χρυσό μετάλλιο πάει η Εθνική μας των πατρινών παικτριών των Διονυσίας Κουρέτα, Ευφροσύνης Τσιμάρα και Αριάδνης Καραμπέτσου.

Οι “γαλανόλευκες” επικράτησαν στον ημιτελικό με 10-9 της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων U18 στο Βελιγράδι.

Στον έτερο ημιτελικό, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ιταλία-ΗΠΑ, που διεξάγεται στις 21.30.

Υπενθυμίζεται, πως για να φτάσει η Εθνική των πατρινών Κουρέτα και Τσιμάρα ως στον ημιτελικό, κέρδισαν προηγουμένως ομάδες όπως οι Ιαπωνία, Ουζμπεκιστάν, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία!

Η ομάδα της Ομοσπονδιακής προπονήτριας, Ευτυχίας Καραγιάννης αποτελείται από τις εξής παίκτριες: Διονυσία Κουρέτα, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Δέσποινα Ανδρεάδη, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Μαρία Καραγιάννη, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Λασκαρίδου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Νεφέλη Χαλδαίου.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας στο Βελιγράδι: Ελλάδα-Ιαπωνία 22-11, Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 15-5, Ελλάδα-ΗΠΑ 15-14, Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 23-9, Ελλάδα-Ουγγαρία 10-9. Τελικός: Ελλάδα – Ιταλία/ΗΠΑ.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.matchnews.gr

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο U18: Μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο η Ελλάδα! (vid)

Published

on

Εξαιρετικά τα πάει ως τώρα η Εθνική μας ομάδα, που προηγείται στο ημίχρονο της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών U-18 στο Βελιγράδι.

Οι “γαλανόλευκες” παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη κερδίζουν με 6-4, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση!

Μπορείτε να δείτε το ματς εδώ:

www.matchnews.gr

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.