Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δράκου: «Να βρεθώ στους καλύτερους του κόσμου»

Published

on

Η απόφαση για αναβολή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δημιούργησε ποικίλα συναισθήματα στους αθλητές που προετοιμάζονταν να πάρουν μέρος, καθώς η συμμετοχή και μόνο αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή και αθλήτρια.

Η πατρινή κολυμβήτρια, Νόρα Δράκου που φέτος φοράει τα χρώματα του Παναθηναϊκού έχει ήδη νιώσει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016, ενώ πριν το κορωνοϊό ήταν σε φάση προετοιμασίας για το Τόκιο 2020.

«Σίγουρα ήταν σωστή απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από την άλλη, το να περιμένεις με τόση ανυπομονησία μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, να έχεις δουλέψει γι’ αυτό 3,5 χρόνια και να έχεις φτάσει στα μισά της χρονιάς, και όλα ξαφνικά να χάνονται, να αναβάλλονται και να πηγαίνουν έναν χρόνο μετά, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο», δήλωσε αρχικά σε Αθηναϊκό μέσο η Νόρα Δράκου και συνέχισε:

«Το πρόβλημα με εμάς τους αθλητές της κολύμβησης είναι ότι πρέπει να έχουμε την επαφή με το νερό. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε, μείναμε αρκετά πίσω. Βέβαια, έκανα γυμναστική στο σπίτι, ώστε να είμαι σε όσο πιο καλό επίπεδο γίνεται σωματικά.

Όσο για την επανένταξη: «Στο αθλητικό κομμάτι είναι πολύ πιο δύσκολα τα δεδομένα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η τόσο μεγάλη αποχή μας έχει αφήσει πίσω ψυχολογικά και σωματικά.

Συνεπώς, ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν, χτίζοντας από την αρχή την προετοιμασία μας την αγωνιστική και την προπονητική».

Προσωπικά για εμένα, ήταν αρκετά εύκολο να επανέλθω σε κανονικούς ρυθμούς όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι».

Οι στόχοι της για τους Ολυμπιακούς του 2021: «Αυτούς τους αγώνες, θέλω πρώτα να τους απολαύσω. Στους δύο προηγούμενους, το κυνήγι του στόχου και της επίδοσης δεν με είχαν αφήσει να χαρώ το ταξίδι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα πολύ να βρεθώ στους 10 καλύτερους του κόσμου.

Είναι ένας στόχος που θέλει πολλή δουλειά, πολλή επιμονή, πολλές θυσίες και πολύ καλή προετοιμασία».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το σχεδιάγραμμα της ΚΟΕ

Published

on

Την πλήρη καταγραφή του τρόπου προπονήσεων των αθλητών / τριών των Αθλημάτων της, με απλές και κατανοητές οδηγίες που συνοδεύονται και από ανάλογα σχεδιαγράμματα, απέστειλε  στον γγΑθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά η ΚΟΕ.

Αυτό συνέβη, μετά από σχετική εισήγηση του ιατρικού της επιτελείου, καθώς η πλήρης επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, μετά την παύση της από τον περασμένο Μάρτη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα σχεδιαγράμματα των σχετικών οδηγιών:

1. Προπόνηση 18 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 25μ (6 διαδρομές)

2. Προπόνηση 48 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 50μ (8 διαδρομές)

3. Προπόνηση 60 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 50μ (10 διαδρομές)

4. Προπόνηση 39 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 33χ25μ (13 διαδρομές)

5. Προπόνηση 12 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 25μ (6 διαδρομές)

6. Προπόνηση 32 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 50μ (8 διαδρομές)

7. Προπόνηση 40 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 50μ (10 διαδρομές)

8. Προπόνηση 26 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 33χ25μ (13 διαδρομές)

9. Έναρξη – Στάση – Κίνηση κατά την προπόνηση, με απόσταση 2μ

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νόρα Δράκου: «Χαμένη η φετινή χρονιά…»

Published

on

Έτοιμη να θέσει εκ νέου στόχους, μετά τη φετινή χρονιά που τη χαρακτηρίζει «χαμένη», δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Νόρα Δράκου.

Η πατρινή κολυμβήτρια προετοιμαζόταν για να κυνηγήσει το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (που θα ήταν οι τρίτοι της καριέρας της), καθώς και μία καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, όμως η πανδημία την υποχρέωσε σε… πρόωρες διακοπές.

«Αντιμετωπίζω το γεγονός σαν να χάθηκε η φετινή χρονιά. Το να μείνεις εκτός νερού δύο μήνες σημαίνει διπλάσιο χρόνο να επανέλθεις.

Βλέπω όλη αυτή τη δοκιμασία σαν την ξεκούραση που θα έκανα το καλοκαίρι και επανατοποθετώ τους στόχους μου, δηλαδή το όριο για τους Ολυμπιακούς και μια πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα θα γίνουν πάλι από την αρχή και μόλις ξεκινήσουμε θα έχω μια καθαρή εικόνα για όλα», τόνισε η Πατρινή πρωταθλήτρια, η οποία χαρακτήρισε σωστή την απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το να βρεθούμε τόσες χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο για τόσο μεγάλο διάστημα είναι μόνο επικίνδυνο, τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Σίγουρα περίμενα τους Ολυμπιακούς τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ήμουν έτοιμη να μπω στην τελική ευθεία, οπότε λίγο με έριξε όλο αυτό ψυχολογικά, με αποδιοργάνωσε, αλλά εμείς οι αθλητές είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και να σηκωνόμαστε πιο δυνατοί».

Η Δράκου επέλεξε να κλείσει τις δηλώσεις της με ένα μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μια ομάδα σε όλο αυτό, με καλό σύστημα και καλούς παίκτες. Ο κόσμος υπακούει στις εντολές, δίνει τη δική του μάχη, σωματική και ψυχική, και προσπαθεί να μείνει αισιόδοξος.

‘Αλλωστε εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για την αισιοδοξία μας. Εμείς οι άνθρωποι προγραμματίζουμε πράγματα, κάνουμε σχέδια, αλλά μια ανώτερη δύναμη μάλλον σχεδιάζει κάτι άλλο. Οπότε όλη αυτή η δοκιμασία μάλλον θα μας μάθει πολύ καλά να ζούμε το τώρα και να περνάμε καλά με το οτιδήποτε μας δίνεται τη στιγμή που μας δίνεται.

Οπότε αυτό θα συμβούλευα αυτή τη στιγμή. Έχουμε αυτά τα δεδομένα. Πώς μπορούμε αυτά τα δεδομένα να τα διανθίσουμε με ωραίες στιγμές; Ο καθένας από εμάς ξέρει την απάντηση».

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δράκου: “Σαν να χάθηκε η σεζόν”

Published

on

Η πατρινή κολυμβήτρια Νορα Δράκου, που ανήκει στον Παναθηναϊκό, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. 

Η εξαιρετική αθλήτρια που πάντοτε έχει υψηλούς στόχους την εκάστοτε σεζόν, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την φετινή χρονιά σαν να χάθηκε τελείως, ενώ δήλωσε ότι χωρίς άγχος θα έχει άπλετο χρόνο να κυνηγήσει τους χρόνους, μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

«Αντιμετωπίζω το γεγονός σαν να χάθηκε η φετινή χρονιά. Το να μείνεις εκτός νερού δύο μήνες σημαίνει διπλάσιο χρόνο να επανέλθεις.

Βλέπω όλη αυτή τη δοκιμασία σαν την ξεκούραση που θα έκανα το καλοκαίρι και επανατοποθετώ τους στόχους μου, δηλαδή το όριο για τους Ολυμπιακούς και μια πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα θα γίνουν πάλι από την αρχή και μόλις ξεκινήσουμε θα έχω μια καθαρή εικόνα για όλα»

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.