Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Δύο “αγκάθια” για τα Προσφυγικά

Published

on

Η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου περνάει από «40 κύματα»
*Ο ρόλος της Γ.Γ.Α, οι διαφωνίες, η «καυτή» θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Πριν 10 μέρες υπήρξε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας με τις 6 ομάδες, οι οποίες έχουν εμπλακεί με το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου στα Προσφυγικά, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανενεργό και σε πλήρη απαξίωση.

Ένα γήπεδο με μεγάλη ιστορία, ένα γήπεδο που σηματοδοτεί μεγάλες στιγμές και εποχές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Πάτρας, αλλά και ένα γήπεδο, που εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να «υποφέρει», αφού η υπόθεση της ανακατασκευής δεν αποπνέει αισιόδοξα μηνύματα και φαίνεται ότι θα παιχθούν πολλά επεισόδια, μέχρι να βρεθεί η «χρυσή τομή», με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η «Match» ανοίγοντας τον φάκελο «Προσφυγικά» προσπαθεί να αποτυπώσει τα σημερινά δεδομένα, εισπράττοντας περισσότερο απαισιοδοξία, παρά ελπίδες για αίσιο τέλος στο ζήτημα.

Δανιήλ: «Αναμένουμε την έγκριση της Γ.Γ.Α.»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ, θεωρεί πως όλα έχουν να κάνουν με το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία καλείται να αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει το οικονομικό πλάνο που έχει καταθέσει η ΕΠΣΑ για την ανακαίνιση των Προσφυγικών.

«Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί πρέπει να δώσει το «ΟΚ» η Γ.Γ.Α, ούτως ώστε να είμαστε καλυμμένοι και σε νομικό πλαίσιο. Οι μπουλντόζες μπήκαν, για να καθαριστεί το γήπεδο και δεν έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Ευελπιστώ ότι άμεσα θα έχουμε απάντηση στο αίτημα που έχουμε αποστείλει στην Γ.Γ.Α. και στη συνέχεια θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναδόμηση στο γήπεδο των Προσφυγικών. 

Η συνάντηση με τις ομάδες ήταν καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, για να θέσουμε το πλάνο μας στους ενδιαφερόμενους και παράλληλα να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει η κάθε διοίκηση, όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος».

Άρα γίνεται αντιληπτό ότι ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι κομβικός και η Ένωση «κρέμεται» από τα χείλη της, περιμένοντας θετική ανταπόκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο που προς το παρών δεν δείχνει εύκολα προσπελάσιμο αφού νομικά βρίσκει κωλύματα.

Ρούσσος: «Δεν υπάρχει συμπόρευση»

Ο πρόεδρος του Άρη Πατρών, Άρης Ρούσσος, μίλησε στη «Match», εκπροσωπώντας την ομάδα των Προσφυγικών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γήπεδο και θέτει ως μεγάλο στόχο να πάρει ξανά ζωή.

Ωστόσο ο Ρούσσος θεωρεί ότι οι ομάδες δεν βρίσκουν κοινή γραμμή πλεύσης και κρίνει ότι δύσκολα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ τους. Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» για το γήπεδο. Δηλαδή ακόμα κι αν η Γ.Γ.Α. δώσει την έγκριση, είναι πιθανό οι ομάδες να μην τα βρουν μεταξύ τους για την χρήση του γηπέδου και το θέμα να κολλήσει εκ νέου.

Οι δηλώσεις του Άρη Ρούσσου:

«Όσες συναντήσεις και να γίνουν, άλλωστε έχουν γίνει πάλι στο παρελθόν, πέφτουν σε μόνιμο αδιέξοδο.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το πόσο των 50.000 ευρώ για τις εργασίες και ζητάμε από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη να έχουμε συγκεκριμένα δυόμιση ώρες καθημερινά για προπόνηση του συλλόγου και αν γίνεται και κάποιο όφελος από τον περιβάλλοντα χώρο.

Παρόλα αυτά οι διαφωνίες είναι πολλές και δύσκολα θα βρούμε άκρη και με τις 6 ομάδες, παρότι εμείς είμαστε ικανοί σαν σωματείο να διαθέσουμε το πόσο που προανέφερα.

Ετοιμάζουμε προσεχώς μία Γενική Συνέλευση και τα 100 μέλη που υφίστανται στον Άρη Πατρών θα διαθέσουν χρήματα και έτσι θα προκύψει αυτό το ποσό, αφού άπαντες θέλουμε να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο «πονάμε» και έχουμε μεγάλη ανάγκη και σαν σύλλογος, αλλά και γενικότερα θα είναι κάτι άκρως θετικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης» ήταν τα λόγια του στη «Match».

Άρα, ακόμα ένα εμπόδιο έγκειται στο γεγονός ότι για τους «6» δεν φαίνεται εύκολο να τα βρίσκουν.

Η θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Ο Κώστας Καλπουζάνης κινεί τα νήματα στις τάξεις του Ολυμπιακού Πατρών και η «Match» επικοινώνησε μαζί του, με σκοπό να λάβει την άποψη της ιστορικής ομάδας περί των Προσφυγικών και περί των όσων συνέβησαν στην συνάντηση των 6 σωματείων με τον πρόεδρο της Ένωσης, Άγγελο Δανιήλ.

Η «ματιά» του Ολυμπιακού Πατρών παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού ο Καλπουζάνης κρίνει ότι η ΕΠΣΑ περιέπλεξε την κατάσταση.

«Η Ένωση έκανε λάθος χειρισμούς και τα πράγματα πλέον είναι περίπλοκα. Για να καταλάβετε λίγο την κατάσταση με τα Προσφυγικά, ο Δήμος για να βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες, θα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ούτως ώστε οι ομάδες να είναι καλυμμένες προς τον Δήμο κι ενώ ο τελευταίος διεμήνυσε ότι θα δώσει το ανάλογο ποσό.

Ο Ολυμπιακός, ο ΑΠΟ Αρόης και η ΑΕΚ Πατρών κατέθεσαν στον Δήμο τα έγγραφα που χρειάστηκαν και ο Δήμος με την σειρά του υποσχέθηκε ότι θα δώσει στην κάθε ομάδα από 20.000. Παράλληλα η ΕΠΣΑ ισχυρίστηκε ότι θα δώσει 40.000 και οι τρεις ομάδες θα δίναμε αυτά τα 60.000, οπότε με 100.000 η ανακατασκευή θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Εντούτοις αυτή η λύση «πάγωσε», μιας και τα χρήματα δεν δόθηκαν από τον Δήμο στις ομάδες, λόγω lockdown και περιμέναμε νέα συνάντηση, όταν με το καλό περάσει η καραντίνα. Και για εμένα είναι λάθος που η ΕΠΣΑ ήρθε σε επαφή με τον Άρη Πατρών, που θέλησε να βάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε βρεθεί λύση και απλά περιμέναμε τις εξελίξεις, με το πέρας της 2ης πανδημίας.

Εκεί λοιπόν θεωρώ ότι έσφαλαν οι άνθρωποι της Ένωσης».

Επιμελεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

Published

on

Η Παναχαϊκή αισιοδοξεί για την αδειοδότηση στη σημερινή εξέταση του φακέλου της και προχωράει τον σχεδιασμό της *Ανακοινώνει Λεσάι, έχει συμφωνήσει και με δυο ξένους

ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ

ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ SL2

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ο ΕΤΣΕΝΙΚΕ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ…

Το υψηλό κασέ του Κολομβιανού σέντερ πολύ δύσκολα θα τον κρατήσει στον Προμηθέα της νέας περιόδου *Κλήρωση ομίλων και αγώνων α’ φάσης στο BCL την Τετάρτη (26/6)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.

Γιατί ποντάρουν

στον Ψυχογιόπουλο

Οι «μελανόλευκοι» προχώρησαν στην επιλογή του φιλόδοξου αλλά άπειρου σε επίπεδο National League 1 προπονητή *Το πλάνο με παίκτες πατρινούς που θα «τραβήξουν» τον κόσμο

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Η ΒΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οκτώ παίκτες εξηγούν στη «Match» τα πλεονεκτήματα της δεύτερης κατηγορίας αλλά και το πώς μπορεί να βελτιωθεί από τη νέα σεζόν

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το φαινόμενο

Νόρα Δράκου

Δύο αργυρά Ευρωπαϊκά μετάλλια και Πανελλήνιο ρεκόρ για το «χρυσό» κορίτσι της Πάτρας. «Πρότυπο αθλήτριας, παράδειγμα αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς», λέει στη «Match» ο προπονητής της Λ. Μήτρακας

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Κορυφώνεται η αγωνία στο Αίγιο

 

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ

Διπλή «ηχηρή» προσθήκη

με Γκάτζιο-Αδαμόπουλο

 

SUPERLEAGUE

ΕΡΧΟΝΤΑΙ… «ΤΡΙΠΛΑ» ΠΛΕΙ ΟΦ!

Αλλάζει το σκηνικό διεξαγωγής στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας

 

 

 

 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαγόρας Βρ.: Φουλάρει για να παραμείνει ο βασικός κορμός

Published

on

Οκτώ παίκτες του Διαγόρα Βραχνεΐκων ανανέωσαν και θα φορούν τα “μπλε” και τη νέα σεζόν.

Ο λόγος για τους Φ.Γκολφινόπουλο, Σκουρτα, Μπουρίκα, Μπουρνάκα, Ταγάρα, Κωστόπουλος, Διαμαντόπουλο και Χριστόπουλο.

Μέλημα άλλωστε του Κώστα Τσιπιανίτη είναι η διατήρηση του περυσινού βασικού κορμού και η αρχή έγινε με δυναμικό τρόπο, ενώ έπεται και συνέχεια.

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αχαιός Σαρ.: Και τη νέα σεζόν με τον πολύπειρο Ν.Γραμματικόπουλο

Published

on

Ο Νίκος Γραμματικόπουλος θα συνεχίσει στον Αχαιό Σαραβαλίου για 3η διαδοχική σεζόν. 

Η αξία του και η εμπειρία του θα δώσουν πολλαπλά οφέλη στην ιστορική ομάδα, έχοντας και ρόλο στις ακαδημίες του σωματείου. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

“Παρά τα όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες για το Νίκο Γραμματικόπουλο περί μετακίνησης του σε άλλη ομάδα, ο ίδιος δηλώνει ακόμα “Αχαιός”. 

Το Δ.Σ της ομάδας μας έβαλε στο τραπέζι το θέμα της παραμονής του, και ο “Γράμμα” είπε το ναι. 

Η νέα σεζόν βρίσκει τις δύο πλευρές σε συνεργασία, τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στις τάξεις των υποδομών, αφού είναι γνωστή η αξιέπαινη δουλειά του αχαιού μεσοεπιθετικού στις ακαδημίες μας, για τα 2 περασμένα έτη. Μαζί λοιπόν θα κτίσουμε το μέλλον του Αχαιού, το οποίο.. προμηνύεται λαμπρό! 

Συγχαρητήρια Νίκο” 

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Έριξε «βόμβα» ο Αταμάν: Μπορεί να έχουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ7 hours ago

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια – Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

BASKET LEAGUE7 hours ago

Πανιώνιος: Έκλεισε τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Κένταλ Σμιθ!

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Χωρίς πατρινό ρέφερι το διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις»

NATIONAL LEAGUE 212 hours ago

Ο Γλαύκος/Έσπερος για το «κόλπο γκρόσο» με Γιάννη Γκαβασιάδη!

ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

Τα κορίτσια του Προμηθέα νέα δυνατά τεστ με Λασσάνη Κοζάνης

ΔΙΕΘΝΗ17 hours ago

EURO: Σύγκρουση πρόκρισης ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Τρίτων: Με Κατηφόρη και Παπαδόπουλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Απόλλων: Με Ψυχογιόπουλο στον πάγκο θα πορευθεί στη National League 1

ΑΘΛΗΜΑΤΑ6 hours ago

Η αδειοδότηση και η ενίσχυση, ο φευγάτος Ετσενίκε, ο άπειρος «εκλεκτός» και το «χρυσό» κορίτσι

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Έριξε «βόμβα» ο Αταμάν: Μπορεί να έχουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ7 hours ago

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια – Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

BASKET LEAGUE7 hours ago

Πανιώνιος: Έκλεισε τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Κένταλ Σμιθ!

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Χωρίς πατρινό ρέφερι το διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις»

NATIONAL LEAGUE 212 hours ago

Ο Γλαύκος/Έσπερος για το «κόλπο γκρόσο» με Γιάννη Γκαβασιάδη!

ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

Τα κορίτσια του Προμηθέα νέα δυνατά τεστ με Λασσάνη Κοζάνης

ΔΙΕΘΝΗ17 hours ago

EURO: Σύγκρουση πρόκρισης ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Τρίτων: Με Κατηφόρη και Παπαδόπουλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Απόλλων: Με Ψυχογιόπουλο στον πάγκο θα πορευθεί στη National League 1

Facebook