Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Δύο “αγκάθια” για τα Προσφυγικά

Published

on

Η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου περνάει από «40 κύματα»
*Ο ρόλος της Γ.Γ.Α, οι διαφωνίες, η «καυτή» θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Πριν 10 μέρες υπήρξε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας με τις 6 ομάδες, οι οποίες έχουν εμπλακεί με το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου στα Προσφυγικά, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανενεργό και σε πλήρη απαξίωση.

Ένα γήπεδο με μεγάλη ιστορία, ένα γήπεδο που σηματοδοτεί μεγάλες στιγμές και εποχές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Πάτρας, αλλά και ένα γήπεδο, που εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να «υποφέρει», αφού η υπόθεση της ανακατασκευής δεν αποπνέει αισιόδοξα μηνύματα και φαίνεται ότι θα παιχθούν πολλά επεισόδια, μέχρι να βρεθεί η «χρυσή τομή», με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η «Match» ανοίγοντας τον φάκελο «Προσφυγικά» προσπαθεί να αποτυπώσει τα σημερινά δεδομένα, εισπράττοντας περισσότερο απαισιοδοξία, παρά ελπίδες για αίσιο τέλος στο ζήτημα.

Δανιήλ: «Αναμένουμε την έγκριση της Γ.Γ.Α.»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ, θεωρεί πως όλα έχουν να κάνουν με το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία καλείται να αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει το οικονομικό πλάνο που έχει καταθέσει η ΕΠΣΑ για την ανακαίνιση των Προσφυγικών.

«Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί πρέπει να δώσει το «ΟΚ» η Γ.Γ.Α, ούτως ώστε να είμαστε καλυμμένοι και σε νομικό πλαίσιο. Οι μπουλντόζες μπήκαν, για να καθαριστεί το γήπεδο και δεν έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Ευελπιστώ ότι άμεσα θα έχουμε απάντηση στο αίτημα που έχουμε αποστείλει στην Γ.Γ.Α. και στη συνέχεια θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναδόμηση στο γήπεδο των Προσφυγικών. 

Η συνάντηση με τις ομάδες ήταν καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, για να θέσουμε το πλάνο μας στους ενδιαφερόμενους και παράλληλα να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει η κάθε διοίκηση, όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος».

Άρα γίνεται αντιληπτό ότι ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι κομβικός και η Ένωση «κρέμεται» από τα χείλη της, περιμένοντας θετική ανταπόκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο που προς το παρών δεν δείχνει εύκολα προσπελάσιμο αφού νομικά βρίσκει κωλύματα.

Ρούσσος: «Δεν υπάρχει συμπόρευση»

Ο πρόεδρος του Άρη Πατρών, Άρης Ρούσσος, μίλησε στη «Match», εκπροσωπώντας την ομάδα των Προσφυγικών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γήπεδο και θέτει ως μεγάλο στόχο να πάρει ξανά ζωή.

Ωστόσο ο Ρούσσος θεωρεί ότι οι ομάδες δεν βρίσκουν κοινή γραμμή πλεύσης και κρίνει ότι δύσκολα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ τους. Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» για το γήπεδο. Δηλαδή ακόμα κι αν η Γ.Γ.Α. δώσει την έγκριση, είναι πιθανό οι ομάδες να μην τα βρουν μεταξύ τους για την χρήση του γηπέδου και το θέμα να κολλήσει εκ νέου.

Οι δηλώσεις του Άρη Ρούσσου:

«Όσες συναντήσεις και να γίνουν, άλλωστε έχουν γίνει πάλι στο παρελθόν, πέφτουν σε μόνιμο αδιέξοδο.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το πόσο των 50.000 ευρώ για τις εργασίες και ζητάμε από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη να έχουμε συγκεκριμένα δυόμιση ώρες καθημερινά για προπόνηση του συλλόγου και αν γίνεται και κάποιο όφελος από τον περιβάλλοντα χώρο.

Παρόλα αυτά οι διαφωνίες είναι πολλές και δύσκολα θα βρούμε άκρη και με τις 6 ομάδες, παρότι εμείς είμαστε ικανοί σαν σωματείο να διαθέσουμε το πόσο που προανέφερα.

Ετοιμάζουμε προσεχώς μία Γενική Συνέλευση και τα 100 μέλη που υφίστανται στον Άρη Πατρών θα διαθέσουν χρήματα και έτσι θα προκύψει αυτό το ποσό, αφού άπαντες θέλουμε να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο «πονάμε» και έχουμε μεγάλη ανάγκη και σαν σύλλογος, αλλά και γενικότερα θα είναι κάτι άκρως θετικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης» ήταν τα λόγια του στη «Match».

Άρα, ακόμα ένα εμπόδιο έγκειται στο γεγονός ότι για τους «6» δεν φαίνεται εύκολο να τα βρίσκουν.

Η θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Ο Κώστας Καλπουζάνης κινεί τα νήματα στις τάξεις του Ολυμπιακού Πατρών και η «Match» επικοινώνησε μαζί του, με σκοπό να λάβει την άποψη της ιστορικής ομάδας περί των Προσφυγικών και περί των όσων συνέβησαν στην συνάντηση των 6 σωματείων με τον πρόεδρο της Ένωσης, Άγγελο Δανιήλ.

Η «ματιά» του Ολυμπιακού Πατρών παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού ο Καλπουζάνης κρίνει ότι η ΕΠΣΑ περιέπλεξε την κατάσταση.

«Η Ένωση έκανε λάθος χειρισμούς και τα πράγματα πλέον είναι περίπλοκα. Για να καταλάβετε λίγο την κατάσταση με τα Προσφυγικά, ο Δήμος για να βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες, θα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ούτως ώστε οι ομάδες να είναι καλυμμένες προς τον Δήμο κι ενώ ο τελευταίος διεμήνυσε ότι θα δώσει το ανάλογο ποσό.

Ο Ολυμπιακός, ο ΑΠΟ Αρόης και η ΑΕΚ Πατρών κατέθεσαν στον Δήμο τα έγγραφα που χρειάστηκαν και ο Δήμος με την σειρά του υποσχέθηκε ότι θα δώσει στην κάθε ομάδα από 20.000. Παράλληλα η ΕΠΣΑ ισχυρίστηκε ότι θα δώσει 40.000 και οι τρεις ομάδες θα δίναμε αυτά τα 60.000, οπότε με 100.000 η ανακατασκευή θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Εντούτοις αυτή η λύση «πάγωσε», μιας και τα χρήματα δεν δόθηκαν από τον Δήμο στις ομάδες, λόγω lockdown και περιμέναμε νέα συνάντηση, όταν με το καλό περάσει η καραντίνα. Και για εμένα είναι λάθος που η ΕΠΣΑ ήρθε σε επαφή με τον Άρη Πατρών, που θέλησε να βάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε βρεθεί λύση και απλά περιμέναμε τις εξελίξεις, με το πέρας της 2ης πανδημίας.

Εκεί λοιπόν θεωρώ ότι έσφαλαν οι άνθρωποι της Ένωσης».

Επιμελεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γ΄Εθνική: Ο απόηχος της 6ης στροφής στον 9ο όμιλο

Published

on

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η 6η πράξη στον 9ο όμιλο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.

Η αγωνιστική είχε αρκετές συγκινήσεις, εκπλήξεις και ανάμεικτα συναισθήματα για τους «Αχαιούς». Πάμε να δούμε συνοπτικά το 3ο ημίχρονο της αγωνιστικής μέσω του matchnews:

2 άσσοι- 2 ισοπαλίες- 2 διπλά

14 γκολ σε 6 παιχνίδια

Το ρεπό του εξέτισε ο Διαγόρας Βραχνεϊκων

Ο Κερδισμένος: Η Ζάκυνθος λύγισε το Τσιλιβί, ο Αίας Γαστούνης ηττήθηκε από τον Εθνικό Σκουλικάδου και έτσι οι νησιώτες πέρασαν εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Χαμένος: Ο ΠΑΟ Βάρδας δεν εξαργύρωσε την σημαντική νίκη επί του Διαγόρα και ηττήθηκε από το Διαβολίτσι εκτός έδρας, παρότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Φερεκίδη.

Ο Άτυχος: Η Θύελλα Πατρών ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο και ίσως άξιζε κάτι καλύτερο. Ωστόσο ο Πάμισος Μεσσήνης έμεινε όρθιος, ανταπεξήλθε στην πίεση και απέσπασε με το «σπαθί» του τον πόντο.

Ο Ήρωας: Μπήκε στο 75΄και στο 89΄χάρισε σημαντικό βαθμό στην Αχαϊκή μέσα στην δύσκολη έδρα του Ναυπακτιακού Αστέρα. Ο λόγος για τον Μίλτο Μητρόπουλο, που σημείωσε κομβικό γκολ, αν και ο αντίπαλος κατέθεσε ένσταση και τα δεδομένα ίσως αλλάξουν.

Το Ματς: Ο Εθνικός Σκουλικάδου πήρε μεγάλη νίκη στο «σπίτι» του Αίαντα Γαστούνης και το τελικό 3-2 αναδεικνύει την ποιότητα και το σασπένς της αναμέτρησης, που είχε 5 γκολ και καλό ρυθμό.

Η Νίκη: Ο Παναιγιάλειος με γκολ των Μπούνα και Μπακατσέλου κατάφερε να λυγίσει τον Παλληξουριακό εκτός έδρας και ρέφαρε άμεσα την ήττα από τον Αίαντα στο Αίγιο. Άρα το «τρίποντο» κρίνεται σημαντικό για το σύνολο των Σπυρόπουλου και Λελούδα.

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Θα επιδιώξει να πάρει το παιχνίδι με Αχαϊκή στα «χαρτιά» ο Ναυπακτιακός Αστέρας

Published

on

Μια απρόσμενη εξέλιξη έχουμε ανάμεσα σε Ναυπακτιακό Αστέρα και Αχαϊκή, μετά το 1-1 της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα της Ναυπάκτου θα επιδιώξει να πάρει το παιχνίδι στα «χαρτιά» (σ.σ. με 3-0), καθώς υποστηρίζει πως τα «καναρίνια» έκαναν τέσσερις αλλαγές αλλά όχι σε τρεις διακοπές όπως ορίζουν οι νέοι κανονισμοί.

Μάλιστα, η ένσταση έχει υποβληθεί και αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης…

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σπυρόπουλος στη «Match» μετά το «διπλό» στην Κεφαλονιά: «Να παραμείνουμε στην κατηγορία»

Published

on

Παρά την σπουδαία νίκη κόντρα στον Παλληξουριακό με 2-0, ο εκ των προπονητών του Παναιγιαλείου Αλέξη Σπυρόπουλος «κράτησε»… χαμηλά την μπάλα στις δηλώσεις που παραχώρησε στη «Match» μετά το τέλος του αγώνα.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και κυρίως από τη διάθεση που έδειξαν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο, άξιζαν τη νίκη και με το παραπάνω».

Και πρόσθεσε: «Πετύχαμε δυο γρήγορα γκολ στο α’ μέρος και θεωρώ πως αν εξαιρέσουμε ορισμένα δικά μας επιπόλαια λάθη, δεν απειληθήκαμε καθόλου. Αν είχε βάλει και ο Σπυρόπουλος το δοκάρι στο 26’, θα ήμασταν ακόμα πιο άνετα.

Πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς, το οποίο για εμάς είναι πολύ καθοριστικό. Μας έδωσε ηρεμία αυτή η νίκη, αλλά δεν επαναπαυόμαστε, πρέπει να μείνουμε στη Γ’ Εθνική».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook