Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Δύο “αγκάθια” για τα Προσφυγικά

Published

on

Η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου περνάει από «40 κύματα»
*Ο ρόλος της Γ.Γ.Α, οι διαφωνίες, η «καυτή» θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Πριν 10 μέρες υπήρξε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας με τις 6 ομάδες, οι οποίες έχουν εμπλακεί με το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου στα Προσφυγικά, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ανενεργό και σε πλήρη απαξίωση.

Ένα γήπεδο με μεγάλη ιστορία, ένα γήπεδο που σηματοδοτεί μεγάλες στιγμές και εποχές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Πάτρας, αλλά και ένα γήπεδο, που εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να «υποφέρει», αφού η υπόθεση της ανακατασκευής δεν αποπνέει αισιόδοξα μηνύματα και φαίνεται ότι θα παιχθούν πολλά επεισόδια, μέχρι να βρεθεί η «χρυσή τομή», με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η «Match» ανοίγοντας τον φάκελο «Προσφυγικά» προσπαθεί να αποτυπώσει τα σημερινά δεδομένα, εισπράττοντας περισσότερο απαισιοδοξία, παρά ελπίδες για αίσιο τέλος στο ζήτημα.

Δανιήλ: «Αναμένουμε την έγκριση της Γ.Γ.Α.»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ, θεωρεί πως όλα έχουν να κάνουν με το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία καλείται να αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει το οικονομικό πλάνο που έχει καταθέσει η ΕΠΣΑ για την ανακαίνιση των Προσφυγικών.

«Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί πρέπει να δώσει το «ΟΚ» η Γ.Γ.Α, ούτως ώστε να είμαστε καλυμμένοι και σε νομικό πλαίσιο. Οι μπουλντόζες μπήκαν, για να καθαριστεί το γήπεδο και δεν έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Ευελπιστώ ότι άμεσα θα έχουμε απάντηση στο αίτημα που έχουμε αποστείλει στην Γ.Γ.Α. και στη συνέχεια θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναδόμηση στο γήπεδο των Προσφυγικών. 

Η συνάντηση με τις ομάδες ήταν καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, για να θέσουμε το πλάνο μας στους ενδιαφερόμενους και παράλληλα να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει η κάθε διοίκηση, όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος».

Άρα γίνεται αντιληπτό ότι ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι κομβικός και η Ένωση «κρέμεται» από τα χείλη της, περιμένοντας θετική ανταπόκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο που προς το παρών δεν δείχνει εύκολα προσπελάσιμο αφού νομικά βρίσκει κωλύματα.

Ρούσσος: «Δεν υπάρχει συμπόρευση»

Ο πρόεδρος του Άρη Πατρών, Άρης Ρούσσος, μίλησε στη «Match», εκπροσωπώντας την ομάδα των Προσφυγικών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γήπεδο και θέτει ως μεγάλο στόχο να πάρει ξανά ζωή.

Ωστόσο ο Ρούσσος θεωρεί ότι οι ομάδες δεν βρίσκουν κοινή γραμμή πλεύσης και κρίνει ότι δύσκολα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ τους. Κι αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» για το γήπεδο. Δηλαδή ακόμα κι αν η Γ.Γ.Α. δώσει την έγκριση, είναι πιθανό οι ομάδες να μην τα βρουν μεταξύ τους για την χρήση του γηπέδου και το θέμα να κολλήσει εκ νέου.

Οι δηλώσεις του Άρη Ρούσσου:

«Όσες συναντήσεις και να γίνουν, άλλωστε έχουν γίνει πάλι στο παρελθόν, πέφτουν σε μόνιμο αδιέξοδο.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το πόσο των 50.000 ευρώ για τις εργασίες και ζητάμε από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη να έχουμε συγκεκριμένα δυόμιση ώρες καθημερινά για προπόνηση του συλλόγου και αν γίνεται και κάποιο όφελος από τον περιβάλλοντα χώρο.

Παρόλα αυτά οι διαφωνίες είναι πολλές και δύσκολα θα βρούμε άκρη και με τις 6 ομάδες, παρότι εμείς είμαστε ικανοί σαν σωματείο να διαθέσουμε το πόσο που προανέφερα.

Ετοιμάζουμε προσεχώς μία Γενική Συνέλευση και τα 100 μέλη που υφίστανται στον Άρη Πατρών θα διαθέσουν χρήματα και έτσι θα προκύψει αυτό το ποσό, αφού άπαντες θέλουμε να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο «πονάμε» και έχουμε μεγάλη ανάγκη και σαν σύλλογος, αλλά και γενικότερα θα είναι κάτι άκρως θετικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης» ήταν τα λόγια του στη «Match».

Άρα, ακόμα ένα εμπόδιο έγκειται στο γεγονός ότι για τους «6» δεν φαίνεται εύκολο να τα βρίσκουν.

Η θέση του Ολυμπιακού Πατρών

Ο Κώστας Καλπουζάνης κινεί τα νήματα στις τάξεις του Ολυμπιακού Πατρών και η «Match» επικοινώνησε μαζί του, με σκοπό να λάβει την άποψη της ιστορικής ομάδας περί των Προσφυγικών και περί των όσων συνέβησαν στην συνάντηση των 6 σωματείων με τον πρόεδρο της Ένωσης, Άγγελο Δανιήλ.

Η «ματιά» του Ολυμπιακού Πατρών παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού ο Καλπουζάνης κρίνει ότι η ΕΠΣΑ περιέπλεξε την κατάσταση.

«Η Ένωση έκανε λάθος χειρισμούς και τα πράγματα πλέον είναι περίπλοκα. Για να καταλάβετε λίγο την κατάσταση με τα Προσφυγικά, ο Δήμος για να βοηθήσει οικονομικά τις ομάδες, θα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, ούτως ώστε οι ομάδες να είναι καλυμμένες προς τον Δήμο κι ενώ ο τελευταίος διεμήνυσε ότι θα δώσει το ανάλογο ποσό.

Ο Ολυμπιακός, ο ΑΠΟ Αρόης και η ΑΕΚ Πατρών κατέθεσαν στον Δήμο τα έγγραφα που χρειάστηκαν και ο Δήμος με την σειρά του υποσχέθηκε ότι θα δώσει στην κάθε ομάδα από 20.000. Παράλληλα η ΕΠΣΑ ισχυρίστηκε ότι θα δώσει 40.000 και οι τρεις ομάδες θα δίναμε αυτά τα 60.000, οπότε με 100.000 η ανακατασκευή θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Εντούτοις αυτή η λύση «πάγωσε», μιας και τα χρήματα δεν δόθηκαν από τον Δήμο στις ομάδες, λόγω lockdown και περιμέναμε νέα συνάντηση, όταν με το καλό περάσει η καραντίνα. Και για εμένα είναι λάθος που η ΕΠΣΑ ήρθε σε επαφή με τον Άρη Πατρών, που θέλησε να βάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ήδη είχε βρεθεί λύση και απλά περιμέναμε τις εξελίξεις, με το πέρας της 2ης πανδημίας.

Εκεί λοιπόν θεωρώ ότι έσφαλαν οι άνθρωποι της Ένωσης».

Επιμελεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄Κατηγορία: Έτσι θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα

Published

on

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους.

Οι όμιλοι διαχωρίστηκαν με γεωγραφικά κριτήρια και μετά την ανάλυση τους, πάμε να δούμε πως θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής, αλλά και πως θα καθοριστούν οι σύλλογοι, οι οποίοι θα υποβιβαστούν, αποχαιρετώντας για την Β΄κατηγορία.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Τα μπαράζ ανόδου θα αναδείξουν τον πρωταθλητή. Από τον κάθε όμιλο οι 4 πρώτες ομάδες (1-4) θα εισέλθουν σε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα (12 συνολικά).

Οι πρώτες ομάδες θα μπουν με 3 πόντους, οι δεύτερες με 2, οι τρίτες με 1 και οι τέταρτες θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Θα γίνουν 8 αγωνιστικές και οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην Α΄Φάση, δεν θα παίξουν ξανά μεταξύ τους.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση στο μίνι πρωτάθλημα θα πανηγυρίσει τον τίτλο και θα ανέλθει στην Γ΄Εθνική της επόμενης σεζόν.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα μπαράζ παραμονής. Οι ομάδες των ομίλων από την 5η μέχρι την 10η θέση θα μπουν σε μίνι πρωτάθλημα (18 συνολικά).

Οι πέμπτες ομάδες θα έχουν 5 πόντους, οι έκτες ομάδες 4, οι έβδομες από 3, οι όγδοες από 2, οι ένατες από 1 και οι ουραγοί δεν θα έχουν μπόνους. Από την τελική κατάταξη θα υποβιβαστούν οι 8 ομάδες (11η μέχρι 18η θέση), ενώ αν υπάρχει υποβιβασμός από την Γ΄Εθνική θα υποβιβαστεί αντίστοιχος αριθμός από την Α΄κατηγορία.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δ.Σαρρής: «Κανονικά η σέντρα»

Published

on

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για το αν θα μεταφερθεί χρονικά η πρεμιέρα της Α’ κατηγορίας και με την πανδημία να συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα.

Τα ράπιντ τεστ και τα θέματα που δημιουργούνται με τους ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές είναι στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων, αλλά οι άνθρωποι της Ένωσης δηλώνουν μεν προβληματισμένοι, αλλά κι αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά. Στο μεταξύ, οι ανανεώσεις των δελτίων στις ομάδες έχουν καθυστερήσει με τον Γ.Γ. της ΕΠΣΑ, Δημήτρη Σαρρή, να αναφέρει στην «Match»:

«Έχουμε ενημερώσει εδώ και περίπου 1 μήνα τις ομάδες για το συγκεκριμένο ζήτημα και πολλές έχουν καθυστερήσει. Οφείλουν να οργανωθούν καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, η πρεμιέρα στην Α΄ κατηγορία της Ένωσης μας θα γίνει κανονικά το σαββατοκύριακο που έρχεται και είμαστε αισιόδοξοι γενικότερα, ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και κάθε εμπόδιο θα ξεπεραστεί».

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γεωργαντόπουλος: «Τεράστια η ιστορία της Παναχαϊκής, θα παλέψουμε για πρόκριση»

Published

on

Σήμερα η κληρωτίδα είχε κέφια και ανέδειξε τοπική μάχη ανάμεσα σε Διαγόρα Βραχνείκων και Παναχαϊκή για την 4η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (16:00).

Γηπεδούχοι θα είναι οι «μπλε» και ο επιτελικός μέσος τους, Φώτης Γεωργαντόπουλος, ο οποίος έχει περάσει από τις τάξεις της Παναχαϊκής, μίλησε στο “matchnews” για το παιχνίδι που ακολουθεί.

Τα όσα δήλωσε:

«Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία, όπως είναι η ομάδα της Παναχαϊκής, όπου η θέση της είναι στην Α΄Εθνική και όχι στην Γ΄.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα τα δώσουμε όλα, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση.»

Continue Reading
Advertisement

Facebook