Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ε.Ο.Ε.: Με 12μελή αποστολή η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Published

on

Με προορισμό την Ελβετία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» αναχώρησε το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής.

Οι Χειμερινοί Αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 22 του ίδιου μήνα.

Σε αυτούς θα συμμετάσχουν περίπου 1.800 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15-18 ετών από 79 χώρες.
Στη Λωζάνη θα ταξιδέψουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 12 άτομα, έξι αγόρια και ισάριθμα κορίτσια, τα οποία θα συνοδεύουν τέσσερις προπονητές και συνοδοί, οι Σοφία Γκρίτση, Κυριάκος Ξάνθης, Νίκος Αναστασιάδης και Φώτης Δασκαλόπουλος.

Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Βασίλης Κατσώρας και Τεχνικός Σύμβουλος ο Στράτος Καρέτος.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι: Μαρμαρέλλης Χρήστος (Αλπικό Σκι), Αντωνιάδης Άγγελος (Δίαθλο), Αναστασιάδης Γεώργιος (Δρόμος Αντοχής), Παπαδόπουλος Σπυρίδων (Δρόμος Αντοχής), Αλμπανίδης Γεώργιος (Ελεύθερο Σκι), Γραικός Δημήτριος (Χιονοσανίδα), Ιωάννου Ελένη (Δρόμος Αντοχής), Γιαννακοβίτη Στυλιανή (Δρόμος Αντοχής), Καλτσογιάννη Μαρία (Αλπικό Σκι), Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα (Δίαθλο), Τίτα Νεφέλη (Δίαθλο) και Κώτσαλου Ιωάννα (Δίαθλο).

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Hλεκτροκίνηση: Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Published

on

Προ ολίγων ημερών σας είχαμε αναφέρει πως η πλατφόρμα για την επιδότηση της ηλεκτροκίνησης θα ήταν έτοιμη μετά τα μέσα του Αυγούστου.

Πλέον, ο επικεφαλής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεδίωκε να έχει έτοιμη μέσα στον Αύγουστο την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος με την επωνυμία «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ήταν εφικτό να είναι έτοιμη μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, καθώς το νομοσχέδιο δημοσιεύτηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτό πίστευε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για να «τρέξει» το πρόγραμμα ταχύτερα είχε στείλει στα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπεται από το νόμο, ώστε να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Τελικά, η πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου.

Στον αέρα η ιστοσελίδα «kinoumeilektrika.ypen.gr»

Με βάση όσα έχουν προγραμματιστεί
τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η ειδική ιστοσελίδα  http://kinoumeilektrika.ypen.gr  θα είναι στον αέρα και θα παρέχει on line πολλές χρηστικές  πληροφορίεςστους ενδιαφερόμενους.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του help desk με 5 τηλεφωνικές γραμμές και την δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας (στη διεύθυνση [email protected]) για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών) και από την ημέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.

Στις 24 Αυγούστου η πλατφόρμα της δράσης θα ενεργοποιηθεί και θα υποδέχεται αιτήματα συμμετοχής.

Επιμέλεια: Μάρκος Καπετανάκης

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ποδηλασία: Μια… ντουζίνα μετάλλια ο Π.Ο.Π

Published

on

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν κάτω από τις οδηγίες των προπονητών τους, Παύλου Χαλκιόπουλου και Γιώργου Κάρλου, οι αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Στους εφήβους ο Γιάννης Βαρώτσος ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατακτώντας: Αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα πόντων, Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό Pursuit, Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ και Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Pursuit. Ο Νίκος Μπούλιας: Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ και Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Pursuit.

Ο Θεόδωρος Λουκόπουλος: Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Pursuit. Ο Ανδρέας Λουκόπουλος: Χάλκινο μετάλλιο στο  ομαδικόPursuit.

Στις κορασίδες

Η Κωνσταντίνα Κάρλου: Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό Pursuit και 4η στην ατομική χρονομέτρηση.

Η Έλενα Κουτσούκου: 6η στην ατομική χρονομέτρηση και 9η στο ατομικό Pursuit.

Στους παίδες

Χριστόφορος Μπακόπουλος: 15ος στο Omnium και 28ος στην ατομική χρονο-
μέτρηση. Γιώργος Αραγιάννης: 16ος στο ατομικό Pursuit και 23ος στην ατομι-
κή χρονομέτρηση. Διονύσης Πεφάνης: 18ος στο ατομικό Pursuit και 19ος στην ατομική χρονομέτρηση.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ανησυχία µεν, επαγρύπνηση δε!

Published

on

Σκοπός μας δεν είναι να φοβίσουμε τον κόσμο.

Άλλωστε το μότο της «Match» υπογραμμίζει πάντα το «όχι στην τρομολαγνεία, ούτε όμως και στον εφησυχασμό».

Αυτό, όμως, που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να μη μεταφέρουμε μια εικόνα από τι πραγματικά συμβαίνει.

Είναι δεδομένο πως τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η Πολιτική προστασία σε συνεννόηση πάντα με την Κυβέρνηση περνούν τα απαραίτητα μηνύματα στον κόσμο, όμως, υπάρχει ανησυχία (και) στο στρατόπεδο του αθλητισμού.

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες, και είναι δεδομένο ότι επικρατεί προβληματισμός στα εσωτερικά του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αλλά ταυτόχρονα και επαγρύπνηση.

Μη σας φανεί παράξενο αν πολλά τουρνουά ακυρωθούν ή ακόμα και αν τα εγχώρια πρωταθλήματα χρειαστεί να ξεκινήσουν αργότερα από την προγραμματισμένη έναρξη.

Σε κάθε περίπτωση οι σύλλογοι κάθε αθλήματος παρόλο που προχωρούν στις δικές τους κινήσεις, είναι προβληματισμένοι και παρακολουθούν (όπως όλοι μας) την επιδημιολογική καμπύλη καθημερινά.

Τα τηλεοπτικά… πιέζουν

Αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί οι ομάδες της Superleague 1 πιέζουν τόσο την Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για πρόωρη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Αυτό που μαθαίνει η «Match» είναι πως στα τηλεοπτικά συμβόλαια υπάρχει ρήτρα. Αν δηλαδή ο κόσμος δεν δίνει το «παρών» τότε αυτομάτως το προϊόν βάλλεται και έτσι τα κανάλια… κόβουν χρήματα από τους συλλόγους.

Πολλά πάντως ακόμα είναι υπό συζήτηση και αναμονή της κατάστασης.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.