Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Εικόνες από την 1η ημέρα του Patras IBG U16 Tournament

Published

on

Συναρπαστική αποδείχθηκε η 1η ημέρα του Διεθνούς Τουρνουά Παίδων Patras IBG U16 Tournament 2019 με τους φίλους του μπάσκετ που γέμισαν τα γήπεδα του Προμηθέα ν’ απολαμβάνουν 2 αγώνες υψηλής ποιότητας, με θεαματικό μπάσκετ και συγκλονιστικά φινάλε.

Η Ρεάλ και η Stella Azzurra Roma ήταν οι νικητές της πρεμιέρας αφού επικράτησαν μετά από εντυπωσιακά παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου (με 90-86) και του Προμηθέα Πάτρας (με 71-70 ) αντίστοιχα. Και οι 2 αγώνες κρίθηκαν στο φινάλε, ενώ στον αγώνα του Προμηθέα χρειάστηκε και το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να κριθεί ο νικητής.

Ο φωτογραφικός φακό της “Match” ήταν εκεί:

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

Η πατρινή ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω ή διαφορετικό από το… να περιμένει

Published

on

Στο… περίμενε είναι ο Προμηθέας για το επόμενο και προτελευταίο παιχνίδι του στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος αφού πρώτα θα παίξει το εξ’ αναβολής (από την 1η αγωνιστική) με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια με το Περιστέρι στο «Α. Παπανδρέου».

Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Μακάμπι κι αναλόγως από το πόσα παιχνίδια θα χρειαστούν για να ξεχωρίσει η ομάδα που θα προκριθεί στο Final-4 του Βερολίνου, θα κριθεί το πότε θα οριστεί ο αγώνας με τον Προμηθέα.

Οπότε και λογικά η πατρινή ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω ή διαφορετικό από το… να περιμένει.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρελθόν το Game 1 και θέλει το 1-1 με Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Published

on

Έχοντας απωλέσει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το οποίο του είχε εξασφαλίσει η κατάληψη της 2η θέσης (23-11) στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται εκ νέου, για το Game 2 τους Ισραηλινούς το βράδυ της Πέμπτης (25/4, 21:15), με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Και αυτό που καλούνται πρωταρχικά να διαχειριστούν οι «πράσινοι» είναι τα… συναισθήματα.

Με τη νίκη τους, με 87-91 στο ΟΑΚΑ, οι Ισραηλινοί έκαναν την περασμένη Τρίτη (23/4), το 3-0 απέναντι στους «πράσινους» την τρέχουσα σεζόν, αφού είχαν νικήσει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν εντός και εκτός στη regular season, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για μία αθλητική ομάδα που δεν ταιριάζει στο στιλ του Παναθηναϊκού, ικανή ακόμη και για τον τίτλο αν βρεθεί στη μέρα της. Για τον Παναθηναϊκό αυτή ήταν μόλις η πρώτη εντός έδρας ήττα στη Euroleague από τις 7 Δεκεμβρίου!

Την επομένη του 1-0 της Μακάμπι στα πλέι οφ, στον Παναθηναϊκό υπάρχει, εκτός από απογοήτευση και… οργή, η οποία αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ την Τετάρτη (24/4) και στην οποία γίνεται λόγος για «”καταδρομική επιχείρηση” βγαλμένη από τις αλήστου μνήμης “σφαγές” που έχουμε υποστεί επί ημερών του Τζόρντι Μπερτομέου». Ο Παναθηναϊκός ζήτησε «σεβασμό» ενόψει του Game 2, αλλά η αλήθεια είναι πως οι παίκτες χρειάζονται ηρεμία και «καθαρό» μυαλό για να μπουν αποφασισμένοι στο παρκέ, να κάνουν το 1-1 και να πάνε εν συνεχεία στο Βελιγράδι, με στόχο να πάρουν πίσω αυτό που τους ανηκε στο εναρκτήριο τζάμπολ των πλέι οφ… το πλεονέκτημα έδρας.

Για να κάνει το 1-1 ο Παναθηναϊκός, μπροστά στο φίλαθλο κοινό του που έχει κάνει sold out και στο Game 2, θα πρέπει αυτή τη φορά να μειώσει τα λάθη του, αφού είχε 12 έναντι 6 της ομάδας του Όντεντ Κάτας. Να μη… χάσει 10 βολές (είχε 16/26), να κυριαρχίσει στα επιθετικά ριμπάουντ (6 ο Παναθηναϊκός, 15 η Μακάμπι), ν’ ανεβάσει το ποσοστό του στα τρίποντα (9/26, 34,6%), ανάμεσα σε άλλα. Θα πρέπει να θυμίσουν… τους αληθινούς εαυτούς τους, και δη στην επίθεση, ο Κέντρικ Ναν (έμεινε στους 8 πόντους) και ο Ντίνος Μήτογλου (σημείωσε 9 πόντους). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε σημαντική δουλειά στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 9 ριμπάουντ (1 επιθετικό και 8 αμυντικά), αλλά με 0/4 τρίποντα και 3 πόντους στο σύνολο επιθετικά δεν βοήθησε την ομάδα του. Ο Ματίας Λεσόρ έκανε ό,τι μπορούσε (22π.), αλλά… μόνος του είχε χαμένες 7 βολές από τις 10 συνολικά των «πρασίνων». Ο Γάλλος σέντερ και ο αρχηγός των «πρασίνων», Κώστας Σλούκας (13ασ., 12π.) ήταν οι δύο παίκτες που «έπιασαν» υψηλή απόδοση στον πρώτη αγώνα πλέι οφ με τη Μακάμπι από τον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα, ο Εργκίν Αταμάν, θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον επιθετικό «οίστρο» των Μπόνζι Κόλσον (18π.), Λορένζο Μπράουν (16π. με 3/4 τρίποντα), Ουέιντ Μπάλντγουιν (15π., 7ασ.) και Τζος Νίμπο (12π., 8ρ).

Συνήθως, στα πλέι οφ, το ένα παιχνίδι… δεν μοιάζει με το προηγούμενο και κάθε φορά αναδεικνύονται διαφορετικοί πρωταγωνιστές, διαφορετικοί συσχετισμοί. Όμως, το σίγουρο είναι πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να πιέσουν περισσότερο στην άμυνα την αντίπαλό της, να την κρατήσουν κοντά στους 80 πόντους ή ακόμη πιο κάτω, από τη στιγμή που οι παίκτες του Αταμάν σημειώνουν 81,7 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα στη διοργάνωση φέτος. Τι κι αν πέτυχαν 87 την Τρίτη… όταν δέχτηκαν 91; Σε ματς με… χαρακτήρα «τελικού», όπως είναι αυτά στα πλέι οφ της Euroleague, κάθε λεπτομέρεια, κάθε χαμένη μπάλα ή ριμπάουντ… μετρούν, αφού συχνά ο νικητής απέχει… λίγους πόντους από τον ηττημένο. Η άμυνα της Μακάμπι κινήθηκε στα επίπεδά της: Δέχεται 86,7 πόντους μέσο όρο και την Τρίτη (23/4) δέχτηκε 87 από τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα των «πρασίνων» όμως ήταν χειρότερη από αυτήν που ξέρει και μπορεί να παίξει η ομάδα του Αταμάν, αφού δέχεται 77,5 πόντους μ.ο. και την Τρίτη δέχτηκε 91!

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) προέκυψε πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα ιγμορίτιδας, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα από την πρώτη αναμέτρηση της σειράς. Η συμμετοχή του Ισπανού κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη για το Game 2. Στην προπόνηση της Τετάρτης (24/4) μετέβη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να εμψυχώσει τους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε στους παίκτες του Αταμάν πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα, κάτι που όλα τα μέλη της ομάδας έχουν αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Επιπλέον εξήγησε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, ενώ επανέλαβε ότι θα είναι δίπλα τους, όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος των «πρασίνων», ότι τους πιστεύει, ενώ τους ζήτησε τους να μείνουν προσηλωμένοι στον σημερινό «τελικό».

Στον αντίποδα, πλήρης θα είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού αν και τραυματίστηκε προς το τέλος του 1ου αγώνα ο Ουέιντ Μπάλντγουιν και αποσύρθηκε στον πάγκο, μετά το τέλος της αναμέτρησης οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό και θα είναι πανέτοιμος στο Game 2. Στην Μακάμπι, έκαναν, στο μεταξύ αίτημα στη σερβική αστυνομία να τους επιτραπεί να έχουν 1.000 αντί 300 φιλάθλους στο πλευρό τους, στη “Beograd Arena” στο Game 3, στις 30 Απριλίου (20:00). Ως γνωστόν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών στα εντός έδρας ματς της στη διοργάνωση φέτος, στο Βελιγράδι (αρχικά στo Aleksandar Nikolic Hall και εν συνεχεία στην Beograd Arena).

Διαιτητές της δεύτερης «μάχης» Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΟΑΚΑ, με… φόντο το φάιναλ φορ του Βερολίνου (24-26 Μαΐου) ορίστηκαν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία).

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη (25/4, 22:00), η Ρεάλ θέλει να κάνει το 2-0 απέναντι στη συμπατριώτισσα Μπασκόνια, μέσα στη Μαδρίτη… ιδανικά το ίδιο άνετα όπως έφτασε και στο 1-0 την περασμένη Τρίτη (23/4).

 

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

«Έφυγε» από τη ζωή στα 58 του χρόνια μετά από προβλήματα υγείας, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει

Published

on

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Κεραυνού Αιγίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη. Αναλυτικά:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Γ.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ , στο άκουσμα θανάτου του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ομάδας μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΓΑΡΗ , συνεδρίασε εκτάκτως 24/04/2024 και ομόφωνα αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα :

– Να ματαιωθούν όλες οι δραστηριότητες της ομάδας ( προπονήσεις –αγώνες ) την ΠΕΜΠΤΗ , ημέρα της εξόδιου ακολουθίας του.

-Στα παιχνίδια της αντρικής ομάδας , μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου, οι αθλητές να φέρουν πένθος στην φανέλα τους .

– Να κρατηθεί στο επόμενο παιχνίδι ενός λεπτού σιγή .

-Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία.

-Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του.

-Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ , και στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τεμένης .

-Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στο τοπικό , ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο  και να επιδοθεί στην οικογένειά του.

Η αθλητική οικογένεια του ΑΓΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ , εκφράζει τη βαθύτατη λύπη τους στους οικείους του για την απώλεια του. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΡΗΣ διετέλεσε Πρόεδρος του σωματείου μας τα τελευταία ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ,και Αντιπρόεδρος στην ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ( 2003-2013 ) . Ήταν πραγματικός ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, ΦΙΛΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ και πάνω απ΄όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ σ ΄ όλη την κοινωνία της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” .

Continue Reading
Advertisement
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ2 mins ago

Ξεχώρισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο πρώην πυγμάχος της Παναχαϊκής Διονύσης Ψυχογιός

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ31 mins ago

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Φιναλίστ με πρωτιά ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης της Ιταλίας

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Στην Πάτρα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε την διαδρομή που θα ακολουθήσει

ΠΟΛΟ2 hours ago

Η παραμονή του ΝΟΠ στην Α1 Εθνική περνάει από τα Χανιά

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Παρελθόν το Game 1 και θέλει το 1-1 με Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

ΧΑΝΤΜΠΟΛ3 hours ago

Στα κλιμάκια χάντμπολ αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας των Σπορ

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Μπάσκετ: Μεγάλη γιορτή για μαθητές δημοτικών σχολείων Πάτρας στο Promitheas Park

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Λάγαρης, πρόεδρος του Κεραυνού Αιγίου

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Ο Προμηθέας πρωταθλητής Εφήβων, νίκη γοήτρου του Κόροιβου Αμαλιάδας

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ14 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Μεγάλη πρόκριση για το Σοπωτό στο Κύπελλο επί του Κρόνου Πατρών

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Εκκίνηση στα πλέι-οφ και στα πλέι-άουτ την Κυριακή (28/4) με ματσάρες

NATIONAL LEAGUE 217 hours ago

National League 2: Ο ΑΣ Ιόνιος στο δρόμο της Αχαγιάς ’82 στα ημιτελικά των πλέι-οφ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Κεκλεισμένων των θυρών η αυλαία του Απόλλωνα κόντρα στο Λαύριο

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ21 hours ago

Ν.Χουσελάς: «Ομάδα – οικογένεια με μέταλλο»

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Κεραυνός Αιγίου: «Φίλος αληθινός, άνθρωπος αγαπητός» για την απώλεια του Γιώργου Λάγαρη

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ16 hours ago

Η Θύελλα Πατρών πήρε θέση στον τελικό (+pic)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ2 mins ago

Ξεχώρισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο πρώην πυγμάχος της Παναχαϊκής Διονύσης Ψυχογιός

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ31 mins ago

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Φιναλίστ με πρωτιά ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης της Ιταλίας

ΑΘΛΗΜΑΤΑ2 hours ago

Στην Πάτρα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε την διαδρομή που θα ακολουθήσει

ΠΟΛΟ2 hours ago

Η παραμονή του ΝΟΠ στην Α1 Εθνική περνάει από τα Χανιά

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Παρελθόν το Game 1 και θέλει το 1-1 με Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

ΧΑΝΤΜΠΟΛ3 hours ago

Στα κλιμάκια χάντμπολ αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας των Σπορ

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Το ψήφισμα του κεραυνού Αιγίου για τον θάνατο του Γιώργου Λάγαρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ζέκοφ, ο Πετράτος και τ’ άλλα παιδιά…

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Μπάσκετ: Μεγάλη γιορτή για μαθητές δημοτικών σχολείων Πάτρας στο Promitheas Park

Facebook