Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Εκθείασαν Προμηθέα! Αυτά ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των Play-off

Published

on

Οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Προμηθέα και ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο αμφιθέατρο της Ακρόπολης, αναφέρθηκαν στους δύο ημιτελικούς, ελπίζοντας ότι θα δούμε ωραίο μπάσκετ, χωρίς επεισόδια στα γήπεδα και μάλιστα οι περισσότεροι ευχήθηκαν στο τέλος, να κερδίσει ο καλύτερος.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης τόνισε: «Μετά από τρία χρόνια είμαστε πάλι στην τετράδα, είχαμε μια δύσκολη χρονιά θα έλεγα, ειδικά στην αρχή της. Κάναμε κάποιες ήττες, με τραυματισμούς. Δουλέψαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε στην ομάδα. Ήταν ένας στόχος, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Έχουμε μια δύσκολη σειρά μπροστά μας, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε: «Η ομάδα εξελίχθηκε στη διάρκεια της σεζόν, όταν καταφέραμε να βρούμε χημεία, επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό «κλείσιμο» στη σεζόν, που μας επέτρεψε να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όταν έχουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απέναντί μας, θα μπορούμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας».

Ο αθλητής του Προμηθέα Νίκος Γκίκας δήλωσε: «Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα».

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ’ Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν λακωνικός στην αρχική του τοποθέτηση: «Πάμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Εύχομα ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, πρόσθεσε: «Έχουμε μια σειρά ημιτελικών, με μία ομάδα (Προμηθέας Πάτρας) που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο της, πάρα πολύ ωραία και σωστά. Χρειάζονται τέτοιες ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ. Το κλειδί είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας και να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς που είχαμε. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι».

Σειρά πήρε ο Ίαν Βουγιούκας από τον Παναθηναϊκό: «Το 26-0 της κανονικής περιόδου είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν. Τα playoffs είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει. Η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολη. Με το καλό, αν προχωρήσουμε, θα βρούμε στους τελικούς μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Θα δώσουμε το 100% για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Τσάβι Πασκουάλ από την πλευρά των «πρασίνων» αστειεύτηκε και ξεκίνησε λέγοντας, ότι του χρόνου ελπίζει να μπορεί να μιλάει ελληνικά και τόνισε στη συνέχεια: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι, με αυτούς τους σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα, καλώς ή κακώς ένας κερδίζει και οι άλλοι χάνουν. Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς και κερδίζεις, κι άλλες προσπαθείς το ίδιο και δεν κερδίζεις κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω κι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά να χαρίσουν το καλύτερο δυνατό θέαμα για τον κόσμο. Όλοι οι θεατές να το χαρούν αυτό, παρακαλώ πολύ χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας. Αναφορικά με τη σειρά απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή με 11/12 στους τελευταίους αγώνες».

Κεφάλαιο Προμηθέας για όλους

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στον Προμηθέα λέγοντας: “Ο Προμηθέας είναι εδώ γιατί το αξίζει να βρίσκεται στα ημιτελικά. Παίζουν έξυπνο μπάσκετ και γίνονται καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Είμαι βέβαιος πως όλο αυτό έχει προέλθει μέσα από σοβαρή δουλειά των ανθρώπων του συλλόγου. Ο Προμηθέας μπορεί να γίνει το παράδειγμα και για άλλες ομάδες στο μέλλον”.

Για την Πατρινή ομάδα μίλησαν και οι άλλοι δυο προπονητές, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να λέει: “Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα αυτή που δημιουργεί και περνάει προς τα έξω ο Προμηθέας. Είναι ωραίο που μέσα από το μεράκι και τον ενθουσιασμό, την τεχνογνωσία δημιουργείται μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους αυτό”.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές των Πατρινών: “Πέρα από τη βιτρίνα που υπάρχει, είναι ένας σύλλογος που έχει μεγάλη και αξιολόγη πορεία στα τμήματα υποδομής. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα. Όσον αφορά στη σημασία της παρουσίας μια ομάδας της επαρχίας στα ημιτελικά, θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω περάσει από ομάδα της επαρχίας, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία, να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με πολυετή παρουσία στην Α1 και να μην γεμίζουν τα γήπεδα”

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

Ο Καουάν 7ος σκόρερ του Προμηθέα και το… «1000άρι» περιμένει

Published

on

Ο αρχηγός του Προμηθέα Άντονι Κάουαν δεν είχε μια παραγωγική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, με βάση τα δεδομένα του τόσο στη σεζόν, όσο και συνολικά την τριετία του στην Ελλάδα.

Περιορίστηκε στους πέντε πόντους και έτσι δεν έφτασε στο milestone των 1.000 στη Stoiximan Basket League, αφού έμεινε τρεις πόντους μακριά από αυτό.

Ο Αμερικανός ωστόσο, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των σκόρερ του Προμηθέα στη Basket League και είναι πλέον 7ος. Έφτασε τους 619 και ξεπέρασε τον Λάνγκστον Χολ που είχε 616 στην τριετία 2017-20.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Λίγο πριν ριχτεί στη μάχη των playoffs της EuroLeague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τον Προμηθέα για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League και επικράτησε με 80-69 για να βελτιώσει το ρεκόρ του σε 23-3 (13-1 εντός και 10-2 εκτός έδρας), μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες.

Στο 15-10 έπεσαν οι Πατρινοί (10-3 εντός και 5-7 εκτός έδρας), που έχουν πάντως κλειδώσει θέση στην πρώτη τετράδα ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο που έχει να κρατήσει από αυτό το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι η επιστροφή του Φιλίπ Πετρούσεβ στη δράση. Ο Σέρβος φόρουορντ αγωνίστηκε για 21’08” και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού μέτρησε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Καλή εμφάνιση και από τον Μόουζες Ράιτ με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο παίκτης που έμεινε εκτός εξάδας ξένων, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που παρατάχθηκαν στο παιχνίδι με 9 παίκτες (σσ. χωρίς τους Χρυσικόπουλο, Πλώτα και Μπαζίνα, λόγω στομαχικών διαταραχών), ξεχώρισε ο Τζορτζ Πάπας με 14 πόντους από 4/6 τρίποντα και ο Χάντερ Χέιλ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη.

15-29 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου, 44-16 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-8 οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας, 10-11 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 44-29 οι πόντοι των αναπληρωματικών.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Προμηθέα (1/8 τρίποντα) στην πρώτη περίοδο για να χτίσει ένα διψήφιο προβάδισμα (20-9, 10′). Κάποια μαζεμένα λάθη των ερυθρολεύκων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, επέτρεψαν στους Πατρινούς να φέρουν το ματς στα ίσια (33-33, 16’30”), όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλύτερα το πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με μία διαφορά 8 πόντων (44-36, 20′).

Η επιθετική παραγωγή του Προμηθέα έπεσε ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεφεύγει με 18 πόντους (62-44, 30′) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Βρίσκοντας πέντε τρίποντα μέχρι το 34′, εκ των οποίων τα τρία δια χειρός Τζορτζ Πάπας, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλησίασε σε 68-59, ενώ με τρεις βολές του Κρις Κόφι η απόσταση μειώθηκε ακόμα περισσότερο (68-62, 36′).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-9, 44-36, 62-44, 80-69.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Κάναν 6 (2) , Φαλ 10 (4 ριμπάουντ) , Παπανικολάου (6 ριμπάουντ) , Πίτερς 17 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη) , Γουίλιαμς-Γκος 5 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Ράιτ 21 (5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Λαρεντζάκης 6 (2/6 τρίποντα, 3 λάθη) , Μήτρου-Λονγκ 6 (1/1 τρίποντο, 4 λάθη) , Πετρούσεβ 6 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/37 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 15/17 βολές, 40 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 11 επιθετικά), 25 ασίστ, 21 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 12/25 δίποντα, 11/34 τρίποντα, 12/17 βολές, 25 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 7 επιθετικά), 15 ασίστ, 12 λάθη, 13 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top-6 της Basket League. Θυμίζουμε ότι για τον Προμηθέα εκκρεμεί και το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Χωρίς άγχος ο Προμηθέας, με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους μάχης στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού για να βρει 12 πόντους, είναι όμως εξαιρετικά άστοχος από την περιφέρεια (5/18 τρίποντα). Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι πήραν 24 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΕΡΟΥΣ

Ολυμπιακός: 14/21 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/4 βολές, 21 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ

Προμηθέας: 7/14 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 7/11 βολές, 14 ριμπάουντ (8 αμυντικά – 6 επιθετικά), 6 ασίστ, 3 λάθη, 5 κλεψίματα

Continue Reading
Advertisement

Facebook