Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

ΕΛΟΤ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

Published

on

Συγκροτήθηκε σε σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό με ομόφωνη απόφαση και των 21 νέων μελών του.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος: Μιχάλης Φυσεντζίδης

Α` Αντιπρόεδρος: Χρήστος Παραλής

Β` Αντιπρόεδρος: Αναστασία Φωτάκη

Γ` Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Δ` Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Αδαμίδου

Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος Θωμαΐδης

Αν. Γραμματέας: Μαρία Παπαθανάση

Ταμίας: Γεράσιμος Καρανταγλής

Αν. Ταμίας: Απόστολος Παπαϊωάννου

Έφορος Υλικού: Κυριακή Παυλίδου

Μέλος: Βασίλειος Παναγιώτης Ζαχαράκης

Μέλος: Λυκούργος Κατάκης

Μέλος: Ευαγγελία Κολιονίκα

Μέλος: Ιωάννης-Διονύσιος Κοντογιάννης

Μέλος: Ευάγγελος Κουρεντζής

Μέλος: Λέανδρος Λεφάκης

Μέλος: Χρήστος Μανώλης

Μέλος: Μιχάλης Μουρούτσος

Μέλος: Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

Μέλος: Αθανάσιος Στρίγκας

Μέλος: Σταύρος Χρηστίδης

O νέος πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης, στο χαιρετισμό του προς το νέο ΔΣ, τόνισε: «Αφού πρώτα σας συγχαρώ για την εκλογή σας, θα ήθελα και να σας καλωσορίσω στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Καλούμαστε, σε μια δύσκολη εποχή για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού αθλητισμού, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι στα σωματεία μας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα επιβίωσης.

Είναι γεγονός, ότι η οικογένεια του ελληνικού ταεκβοντό, περιμένει πολλά από εμάς, και επιβάλλεται, να μην τους απογοητευσουμε, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πιέσουμε για την επαναλειτουργία του αθλήματός μας.

Ήδη, η πρότασή μας προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ήταν η άμεση επανεκκίνηση τουλάχιστον των Ακαδημιών, κάτι που εφόσον συμβεί άμεσα, θα μπορέσει να κλείσει κάποιες από τις πληγές που έχει δημιουργήσει η πανδημία στα σωματεία μας.

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση του αθλήματος, από τη στιγμή που η αθλητική ηγεσία δώσει το «πράσινο» φως.

Πριν αναφερθώ στις άμεσες προτεραιότητες του νέου ΔΣ, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον προκάτοχό μου, Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος επί πολλά χρόνια, οδήγησε το ελληνικό ταεκβοντό στα μονοπάτια των επιτυχιών και της λάμψης που βρίσκεται σήμερα.

Τον ευχαριστώ, όπως και όλους, όσοι είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στο προηγούμενο ΔΣ.

Ευχαριστώ και τους προέδρους της ΕΤΑΒΕ και της ΕΤΑΝΕ, Χρήστο Μανώλη και Γεράσιμο Καρανταγλή για την εξαιρετική συνεργασία.

Ζητούμενο του νέου Συμβουλίου, είναι να διαφυλάξει την ενότητα του χώρου,

αποβάλλοντας από τις τάξεις του, όλους εκείνους που θα διανοηθούν να προκαλέσουν τριβές ανάμεσα στα σωματεία και τους εκπροσώπους αυτών.

Κρατήστε χαμηλό προφίλ, δίνοντας ένταση μόνο στα σημεία εκείνα που αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Είναι τιμή για την οικογένεια του ελληνικού ταεκβοντό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του αθλητικού μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εκεί επιβάλλεται να διατηρηθεί.

Για να πετύχει όμως, χρειάζεται η συμβολή όλων. Και ειδικά εκείνων, που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων, δηλαδή το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αποφάσεις μας και στις ενέργειές μας.

Είμαι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, εφόσον ζητηθεί η βοήθειά μου σε οποιοδήποτε θέμα, έχει να κάνει με το άθλημα που υπηρετούμε.

Θέλω να συνεργαστούμε και να έχουμε κοινή πορεία, ώστε το άθλημα να μεγαλουργήσει.

Η σιωπή, που κάποιοι ειδικοί του αθλήματος κατά τη διάρκεια των εκλογών, έλεγαν ότι υπήρχε στο ελληνικό ταεκβοντό, είναι αποκύημα της φαντασίας τους.

Το ταεκβοντό μιλάει με έργα και σκληρή δουλειά.

Δεν είμαστε εδώ για να προβάλουμε τους εαυτούς μας, αλλά τη δουλειά μας.

Τα σωματεία μας. Τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Τους ανθρώπους που εργάζονται στα σωματεία αυτά.

Η πόρτα μου, ήταν και παραμένει ανοιχτή σε όλους. Σε σχεδόν καθημερινή βάση βρίσκομαι στην ομοσπονδία για όλους όσοι  επιθυμούν να μου δώσουν ιδέες και να λύσουμε θέματα που τυχόν θα προκύψουν.

Το ελληνικό ταεκβοντό, μπορεί να άλλαξε πρόεδρο, δεν αλλάζει όμως ρότα. Μια επιτυχημένη συνταγή, δεν αλλάζει. Μόνο βελτιώνεται. Γιατί από το καλό, υπάρχει πάντα το καλύτερο.

Κι αυτό θα επιδιώξουμε τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια που διαρκεί η θητεία του συγκεκριμένου διοικητικού συμβουλίου.  Στο χέρι μας είναι, να κάνουμε το ελληνικό ταεκβοντό ακόμη μεγαλύτερο.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τον προκάτοχό μου, όπως θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ σε όλους εκείνους που δουλεύουν καθημερινά για το καλό του αθλήματος.

Από το προσωπικό της ΕΛΟΤ, μέχρι και τον μικρότερο σε ηλικία αθλητή που βρίσκεται σε ένα από τα εκατοντάδες σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας.

Να έχουμε όλοι μια καλή θητεία, με δημιουργικές αντιπαραθέσεις, και οργάνωση υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς.

Είμαστε μια οικογένεια και έτσι πρέπει να παραμείνουμε. Σιδεροκέφαλοι και καλή αρχή».

O τέως πρόεδρος της ΕΛΟΤ και νυν γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Νίκος Θωμαϊδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ τον Μιχάλη Φυσεντζίδη για τα καλά του λόγια, αλλά και για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και η οποία έχω τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω να πω και στον Χρήστο Μανώλη, για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και σε όλα τα μέλη του ΔΣ με τα οποία συνεργάστηκα από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της ομοσπονδίας όπως επίσης και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, πρέπει -από σήμερα κιόλας- να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά, δεδομένου ότι εδώ και σχεδόν 1.5 χρόνο, το ταεκβοντό, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, περνάει κρίση λόγω της πανδημίας.

Ο στόχος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ένας και μοναδικός: η στήριξη των σωματείων. Εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος, αφού τα σωματεία αποτελούν το εκκολαπτήριο των πρωταθλητών του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Δεν πρέπει να υπάρχει κενό στην «παραγωγή» αθλητών και αθλητριών, γιατί αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις γενικότερα στο ταεκβοντό. Γι` αυτό και πρέπει να πιέσουμε εκ νέου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για άμεση επανεκκίνηση, ειδικά των ακαδημιών, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες. Όλα τα σωματεία είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας. Ήδη, στο πλευρό μας για την υλοποίηση του πλάνου δημιουργίας κλιμακίων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας μας, βρίσκεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θεωρώ πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία τα προσεχή χρόνια.

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου, να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΟΤ, με το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία τα προσεχή χρόνια.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ και καλή επιτυχία στην προΟλυμπιακή ομάδα, στην προσπάθειά που κάνει για να κατακτήσει «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ως πρόεδρος της απελθούσας διοίκησης, μαζί με τα υπόλοιπα διοικητικά στελέχη της ΕΛΟΤ, δώσαμε αγώνα προκειμένου να τους εξασφαλίσουμε τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες λόγω πανδημίας.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται από τις 8 του μήνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας. Η παρουσία αυτών των αθλητών στην βουλγαρική πρωτεύουσα είναι πρωτίστως σημειολογική, αφού καλούνται να διεκδικήσουν διακρίσεις και μετάλλια με σχεδόν μηδέν προπόνηση τους τελευταίους 5-5.5 μήνες. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό, νιώθω όμως πως τους αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο που θα βρεθούν στα τατάμι και θ` αγωνιστούν για τη νίκη. Εύχομαι ο αγώνας τους απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που θα συναντήσουν, να στεφθεί από επιτυχία.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που ανήκουν στην οικογένειά του ελληνικού ταεκβοντό, μικροτερους και μεγαλύτερους και οι οποίοι έχουν όνειρο να βρεθούν στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Είμαστε υπεύθυνοι για τα όνειρά τους και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους».

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Δυναμική επιστροφή στα τερέν για τη ΔΥΝΑΜΗ!

Published

on

Η ώρα της επιστροφής στα αγωνιστικά τερέν έφτασε για τη Δύναμη Πατρών!

Δυο μόλις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των αθλητικών συλλόγων, και η αποστολή της Δύναμης βρίσκεται ήδη στη Σόφια της Βουλγαρίας ώστε να συμμετάσχει στην πρώτη διοργάνωση της μετά- Covid  εποχής και μάλιστα εκτός συνόρων.

Τρείς αθλητές θα διαγωνιστούν στο διπλό πρωτάθλημα 3rd WTE  Multi European Games Juniors και στο 3rd WTE Multi European Games Seniors επιπέδου G1 από τα οποία θα προκύψουν οι αθλητές που θα προκριθούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21.

Η αποστολή αποτελείται από τους Παπακωνσταντίνου Σταμάτη -68kg, Αγγελοπούλου Κατερίνα -46kg και Παπακωνσταντίνου Γλυκερία -57kg.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Τάε Κβο Ντο: Σε «φουλ» ρυθμούς η Δύναμη Πατρών

Published

on

Κανονικά από την 1/6 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η Δύναμη Πατρών με την οικογένεια Σταύρακα να υποδέχεται και πάλι τους μικρούς αθλητές της.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών σύμφωνα με πληροφορίες της «Match» έχει επιστρέψει στην ακαδημία ταε κβο ντο, με τους ανθρώπους του συλλόγου να έχουν τρέξει εδώ και καιρό όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, υπάρχουν τρία τμήματα που ακολουθούν τις ασκήσεις τους σε δυο αίθουσες με 20 παιδιά σύνολο.

Οι ώρες είναι: 18.00-19.00, 19.15-20.15 και 20.30- 21.30 από Δευτέρα ως και Παρασκευή καθημερινά. Όσο για τις ηλικίες, ξεκινούν από 4 ετών και φθάνουν τα 22-23 έτη που είναι το αγωνιστικό τμήμα.

Επιπλέον, η Δύναμη Πατρών θα συμμετέχει σε αγώνες 10-16 Ιουνίου στη Βουλγαρία, όπου θα λάβουν μέρος τρεις αθλητές της. Πρόκειται για τους Παπακωνσταντίνου Σταμάτη (Εφήβων, -68 kg), Αγγελοπούλου Κατερίνα (Γυναικών, -46 kg) και Παπακωνσταντίνου Γλυκερία (Γυναικών, -53 kg).

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Μάριος Καπερώνης στη «Match»: «Ξαναπήραμε ζωή!»

Published

on

Οι μαχητικοί σύλλογοι έχουν βάλει μπρος τις «μηχανές», μετά την πολύμηνη αποχή εξαιτίας του lockdown στη χώρα και ένας απ’αυτούς είναι και η ΑΜΥΝΑ Πατρών.

Ο επικεφαλής προπονητής του συλλόγου πυγμαχίας, Μάριος Καπερώνης μίλησε στη «Match» για τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα, κάνοντας ειδική αναφορά στην προσέλευση των αθλητών, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που ακολουθεί στις προπονήσεις.

«Ξεκινήσαμε θεωρώ καλά, τα παιδιά μαζεύτηκαν και πάλι και αυτό μας προκαλεί μόνο χαρά. Μπήκαμε σε ροή, ξαναπήραμε ζωή και φάνηκε πως και στους αθλητές μας τους έλλειψε αρκετά!

Κρατάμε τις αρχές μας, ακολουθούμε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχουμε καθημερινό πρόγραμμα από τις 18.00-22.30, με ηλικιακές κατηγορίες έως και 18 ετών και αφήνοντας 15 λεπτά χρονική απόσταση σε κάθε τμήμα, ώστε να μη συναντιούνται».

Συνεχίζοντας ο Μάριος Καπερώνης υπογράμμισε: «Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ακόμα δεν κάνουμε ασκήσεις με επαφή, καθώς δεν επιτρέπεται, ωστόσο δίνω μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση, διότι χρειάζεται να δημιουργήσουμε αντοχή και εκτιμώ πως σε 4-6 εβδομάδες θα έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και πάλι, πριν αρχίσουμε να βελτιώνουμε την τεχνική κατάρτιση».

Πρόεδρος ο Μαριόλης Ο Χάρης Μαριόλης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν με το σύστημα ΖΕΥΣ.

Ο Μαριόλης συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία και πλέον η ελληνική πυγμαχία γυρίζει σελίδα. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος αφού δεν κατέβηκε η παράταξη του πατρινού Σωτήρη Καμπέρου.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook