Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΕΟΕ: Επιβραβεύει τους μεταλλιούχους σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Published

on

Οικονομική επιβράβευση θα προσφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) στους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών εντός του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/9).

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται για τα μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, το ποσό των 8.000 ευρώ για το χρυσό, των 4.000 για το ασημένιο και των 2.000 για το χάλκινο.

Αναφορικά σε όσους ανέβηκαν ή θα ανεβούν στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών εντός του 2022 προβλέπεται το ποσό των 4.000 ευρώ για το χρυσό, των 2.000 ευρώ για το ασημένιο και των 1.000 ευρώ για το χάλκινο. Οικονομική επιβράβευση προβλέπεται και για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων με παρουσία σε βάθρο το έτος 2022.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε σχετικά: «Διανύουμε μία χρονιά με πολλές και σημαντικές επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά, τα κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σε δύσκολες συνθήκες.

Η ΕΟΕ αποφάσισε να τα επιβραβεύσει για όσα πέτυχαν και μας έκαναν υπερήφανους και για πρώτη φορά στην ιστορία θα χορηγήσει υποτροφίες για όσους ανέβηκαν στο βάθρο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των αθλητών για πρόκριση».

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρεται:

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και να ανταμείψει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μετάλλια εντός του 2022, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Οσον αφορά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όσοι ανέβηκαν στο βάθρο θα πάρουν ως υποτροφία για το χρυσό 8.000 ευρώ, για το ασημένιο 4.000 ευρώ και για το χάλκινο 2.000 ευρώ. Για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα δοθούν από την ΕΟΕ 4.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 2.000 ευρώ για το ασημένιο και 1.000 για το χάλκινο.

Στα ομαδικά αθλήματα, μέχρι 5 αθλητές θα δοθεί δύο φορές το αντίστοιχο ποσό του ατομικού, δια του αριθμού των αθλητών, μέχρι 8 αθλητές θα δοθεί το αντίστοιχο πόσο του ατομικού επί τρεις φορές, δια του αριθμού των αθλητών και σε περιπτώσεις 9 αθλητών και πάνω, το ποσό του ατομικού θα πολλαπλασιαστεί επί πέντε, δια του αριθμού των αθλητών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΟΕ παρέχει υποτροφίες σε διακριθέντες αθλητές στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κάτι που έγινε και πριν από λίγο καιρό και με τους μεταλλιούχους στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν».

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στις 16 Απριλίου ανάβει η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι 2024

Στις 16 Απριλίου του 2024 θα ανάψει η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Published

on

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου του 2024 σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού», που θα διεξαχθεί από 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Φλόγα θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Αγώνων, και θα παραμείνει στη χώρα μας για περίπου μία εβδομάδα, πριν από την τελετή παράδοσης στην Αθήνα και την αναχώρηση για τη Γαλλία, όπως τόνισε η συγκεκριμένη πηγή στο Reuters.

Σε μια παραδοσιακή τελετή στον χώρο που γίνονταν οι Αγώνες στην αρχαιότητα, μια ηθοποιός που υποδύεται μια ιέρεια ανάβει τη δάδα για κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων – Θερινών ή Χειμερινών- χρησιμοποιώντας ένα κοίλο κάτοπτρο, πριν περάσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο. Μετά από μια σύντομη εγχώρια λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Φλόγα στη συνέχεια παραδίδεται στην πόλη υποδοχής.

Η Φλόγα θα φτάσει δια θαλάσσης στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου με το σκάφος «Belem», μετά από 10ήμερο ταξίδι στη Μεσόγειο από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Μασσαλίας θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνήθως η Φλόγα μεταφέρεται με αεροπλάνο στην πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μασσαλία, η οποία ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., είναι η αφετηρία του γαλλικού σκέλους της λαμπαδηδρομίας που θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» σχεδιάζουν να «εγκαταστήσουν» την Ολυμπιακή φλόγα στον Πύργο του Άϊφελ, σύμφωνα με πηγές.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ν. Φιλόπουλος στη «Match»: «Δικαιωμένοι από τις επιλογές μας»

Η επόμενη ημέρα του ΝΟΠ στην Α1 Εθνική είναι πιο απαιτητική και ο Νίκος Φιλόπουλος μίλησε στη «Match» για το σχεδιασμό της

Published

on

Ο ΝΟΠ επέστρεψε στην Α1 Εθνική μετά από εκπληκτικές εμφανίσεις, ωστόσο σημαντικό ρόλο στην άνοδο έπαιξε και η διοίκηση του Ομίλου. Η επόμενη ημέρα είναι πιο απαιτητική και ο Νίκος Φιλόπουλος (στη φωτό μαζί με Κανελλόπουλο) μίλησε στη «Match» για το σχεδιασμό της:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με βασικό στόχο την παραμονή όπως αρμόζει στην πρώτη χρονιά. Ο βασικός κορμός θέλουμε να παραμείνει ο ίδιος ψάχνοντας ποιοτικές προσθήκες για να μας βοηθήσουν».

Σε ότι αφορά την άνοδο τόνισε: «Φυσικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τις επιλογές μας, γιατί έχουν γίνει πολλά βήματα εδώ και χρόνια για να μπορέσει φέτος να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Φαίνεται η δουλειά μας από τα ηλικιακά πρωταθλήματα με τις τελικές φάσεις και τα μετάλλια που κατακτούν οι ομάδες μας, αλλά και από την παρουσία των αθλητών μας στις εθνικές ομάδες. Όλα αυτά είναι τα μεγάλα κέρδη μας, με το μεγαλύτερο να είναι ότι ο βασικός κορμός μας αποτελείται από αθλητές μας που είναι στην Πάτρα. Βασικό μας στόχος είναι να προσφέρουμε ένα καλό προπονητικό περιβάλλον και μία αξιόμαχη ομάδα για τους αθλητές μας».

Τέλος ο Νίκος Φιλόπουλος σχολίασε με νόημα: «Χρειαζόμαστε τους πατρινούς στις κερκίδες σίγουρα, αλλά χρειαζόμαστε και τους πατρινούς επιχειρηματίες να μας βοηθήσουν στη φετινή μας προσπάθεια».

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Θλίψη στο ΝΟΠ για τον θάνατο του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου

Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του υγρού στίβου στην Ελλάδα.

Published

on

Θλίψη έχει σκόρπισε στο ΝΟΠ το άκουσμα του θανάτου του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Όπως αναφέρει ο Πατρινός Όμιλος: “Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του υγρού στίβου στην Ελλάδα.

Αθλητής και πρωταθλητής με την ομάδα πόλο του ΝΟΠ, υπηρέτησε στην συνέχεια από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος, σε διάφορες υπηρεσιακές και διοικητικές θέσεις, υποστηρίζοντας ακατάπαυστα την ανάπτυξη της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα .

Ο ΝΟΠ και η Πάτρα αποχαιρετά ένα σπουδαίο άνθρωπο του αθλητισμού που η παρουσία του συνέβαλε στον αληθινό μύθο της πατρινής κολύμβησης και καταγράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΟΠ και του υγρού στίβου πανελλήνια.

Τιμή και Μνήμη στον Λάμπρο Κωνσταντόπουλο.

Χαίρε Πάτρα – Χαίρε ΝΟΠ

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο

Ποιος ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος;
Γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1931, στα Ψηλά Αλώνια. Γόνος μιας σπουδαίας πατρινής οικογένειας με πρωτοπόρα πολιτική δράση και σημαντική κοινωνική προσφορά και έργο (όπως το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα) .
(Από πρόσφατη συνέντευξη στον Ν.Χαραλαμπόπουλου)

«… Από 15 ετών βρίσκεται στον υγρό στίβο, αρχικά ως αθλητής, κολυμβητής του ιστορικού ΝΟΠ. Μάλιστα, αμέσως μετά τον πόλεμο αναδείχθηκε νικητής σε πανελλήνιους αγώνες, ως κολυμβητής στο πρόσθιο. Κατέκτησε μετάλλια ως παις και αργότερα ως έφηβος, στο αγώνισμα του προσθίου στο Ζάππειο κολυμβητήριο.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το πόλο, όπου αγωνίστηκε από το 1948 μέχρι το 1951 στον ΝΟΠ και στη συνέχεια σταμάτησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις 20 ετών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ένιωθα ότι είχα τις δυνατότητες να είμαι πρωταγωνιστής, δεν είμαι ο καλύτερος», και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με τα διοικητικά.

Έτσι, φτάνοντας στην Αθήνα το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται σε μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση της εποχής, την Εταιρεία Οδών και Οδοστρωμάτων. Ήταν από το 1951 κριτής, χρονομέτρης και επόπτης γραμμών στο πόλο, ενώ από το 1955 και έπειτα ήταν διαιτητής…

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο

… Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος είχε να θυμηθεί αρκετές ανέκδοτες ιστορίες. Αμέτρητες φωτογραφίες στο αρχείο του, για άλλες εποχές. Θυμάται τη δεκαετία του ’40 και του ’50 στην Πάτρα, τότε που ξεκινούσε την καριέρα ως αθλητής.

Αναφορικά με τον τρόπο που κολυμπούσαν τότε οι αθλητές στην Πάτρα, θυμάται «οι προπονήσεις μας γίνονταν στο λιμενοβραχίωνα της Αγίου Νικολάου. Υπήρχε μια πλωτή εξέδρα που χρησιμοποιούσαμε για την αφετηρία και τον τερματισμό στην κολύμβηση.Δεν θα ξεχάσω το 1952 όταν κάποια στιγμή ο Ανδρέας Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΝΟΠ χρειάστηκε τον Γιάννη Τούμπα, Ναύαρχο και μετέπειτα πρόεδρο της ΚΟΕ, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κάκιστων καιρικών συνθηκών και του αέρα κατά τη διάρκεια των αγώνων”.

Continue Reading
Advertisement

Facebook