Τα σετ (2-0): 7-5 {7-5}, 6-4.
ΤΕΝΙΣ
Έπεσε ηρωικά ο Τσιτσιπάς – Γράφει ιστορία ο Τζόκοβιτς (pics, vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς όμως ο Σέρβος φάνταζε ανίκητος και έφτασε με μεγαλειώδη εμφάνιση (3-0 σετ) στην κατάκτηση του 22ου Grand Slam της σπουδαίας καριέρας του.

Κατέθεσε την ψυχή του αλλά λύγισε από τον «Βασιλιά». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του Australian Open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως ο… ανίκητος Σέρβος προάσπισε την κλάση του και κατέκτησε αήττητος με 3-0 σετ τον 22ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του «ισοφαρίζοντας» τον Ράφα Ναδάλ.
#AusOpen: 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Roland-Garros: 🏆🏆
Wimbledon: 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
US Open: 🏆🏆🏆The moment @DjokerNole tied Nadal on 22 GRAND SLAMS!pic.twitter.com/CY95d1OuP1
— Tennis TV (@TennisTV) January 29, 2023
Άκρως ανταγωνιστικός στο δεύτερο και το τρίτο σετ ο Στέφανος που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και βρέθηκε πίσω με 2-0 στο tie break.
Δεν χάνει στην Αυστραλία ο Νόλε καθώς μετρά 41 πλέον διαδοχικές νίκες στη χώρα.
Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς άγγιξε την… τελειότητα. Με βαθιά σερβίς που υποχρέωναν τον Τσιτσιπά σε λάθη κατάφερε να πάρει εύκολα προβάδισμα κάνοντας μάλιστα το break στο 4ο game κάνοντας το 1-0 έπειτα από 36′ λεπτά.
Ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ, άλλαξε τελείως τακτική και προτίμησε να πάει σε ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού πιέζοντας τον Τζόκοβιτς στο πρώτο σερβίς με αποτέλεσμα οι δυο τους να πάνε χέρι-χέρι. Ωστόσο οι άσσοι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (4 στο δεύτερο σετ) και το 46% του Νόλε στις επιστροφές έφεραν το ματς στο 5-4 υπέρ του Στέφανου.
A double fault from Tsitsipas hands Djokovic the first break of this #AusOpen final 👀
Djokovic has dropped just three points in three service games 😳 pic.twitter.com/w7G7Y0dCYM
— Eurosport (@eurosport) January 29, 2023
Ο 35χρονος Τζόκοβιτς ωστόσο αντέδρασε και με θαυμάσιες επιστροφές οδήγησε το σετ στο tie break όπου και επικράτησε 7-6 κάνοντας το 2-0 καταρρακώνοντας ουσιαστικά την ψυχολογία του Στέφανου Τσιτσιπά.
It's nearly his again 🇷🇸@DjokerNole • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/aU4v2n2ocS
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023
Το τρίτο σετ ήταν εκείνο που έφερε και το πρώτο break του τελικού για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να βρει λύσεις στο σερβίς του Νόβακ Τζόκοβιτς. O Σέρβος με break point ισοφάρισε, όμως ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει, επενδύοντας στα drop shots που του χάρισαν στο τρίτο σετ, τέσσερις πόντους. Ο Νόλε έκανε συντήρηση δυνάμεων ρίχνοντας έτσι τα ποσοστά του στο πρώτο σερβίς με αποτέλεσμα ο Στέφανος να παραμένει μέχρι το τέλος στο παιχνίδι και να κυνηγά τον αντίπαλο του ρισκάροντας με οριακά χτυπήματα.
Αυτό ωστόσο μετατράπηκε σε «αχίλλειο πτέρνα» του Τσιτσιπά, αφού προέβη σε 14 αβίαστα λάθη στο τρίτο σετ με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει στο tie break την νίκη η οποία του απέφερε τον 10ο τίτλο στο Australian Open και 22ο Gran Slam της καριέρας του.

ΤΕΝΙΣ
Πάτησε τον Ζβέρεφ και προκρίθηκε στους «8» του Paris Masters ο Τσιτσιπάς!
Δεν χαμπάριασε από τον τραυματισμό του και επικρατώντας 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Τραυματίστηκε νωρίς στο παιχνίδι, αλλά δεν πτοήθηκε και καθάρισε τον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς (2-0 σετ)!
Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε εξαιρετικό τένις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όντας πολύ συγκεντρωμένος και ψύχραιμος, όταν χρειαζόταν, έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Paris Masters.
Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο. 15), ο οποίος επικράτησε νωρίτερα 2-1 σετ με ανατροπή του Ρόμαν Σαφιούλιν. Παράλληλα, με τη σημερινή του νίκη, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε και επίσημα την παρουσία του στα ATP Finals, τα οποία θα διεξαχθούν σε λίγες ημέρες στο Τορίνο!
Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού πήρε το πρώτο γκέιμ, έκανε αμέσως το μπρέικ για το 2-0! Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, πάτησε άσχημα στο court και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ.
Παρόλα αυτά, συνέχισε κανονικά και παρά το γεγονός πως δέχθηκε μπρέικ στο 8ο game, με τον Ζβέρεφ να κάνει το 5-4, ο Τσιτσιπάς έστειλε το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ. Εκεί, ήταν πιο ψύχραιμος από τον Γερμανό τενίστα και έφτασε στο 7-6 για το 1-0 στα σετ!
Με τον ίδιο τρόπο μπήκε και στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς, κάνοντας αμέσως το μπρέικ για το 1-0. Στη συνέχεια, το παιχνίδι κύλησε ήρεμα, με τους τενίστες να υπερασπίζονται πολύ εύκολα το σερβίς του. Στο 9ο game και με το σκορ στο 5-3, ο «Στεφ» πήγε να πάρει το παιχνίδι με νέο μπρέικ, με τον Ζβέρεφ να «σώζει» δύο break points και να μειώνει σε 5-4. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε άψογα στο επόμενο και έφτασε στο 6-4 και το 2-0 σετ, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη!
ΤΕΝΙΣ
Σίφουνας από τη Βιέννη ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Paris Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) συνέχισε την εξαιρετική πορεία που σημείωσε στο τουρνουά της Βιέννης, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, καθώς στην πρεμιέρα του στο Paris Masters επικράτησε 2-0 σετ του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο.
ΤΕΝΙΣ
Το πάλεψε, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε στους “32” του Shanghai Masters

Νωρίς σταμάτησε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο6) στο Shanghai Masters, καθώς πάλεψε, αλλά ο Ουγκό Ουμπέρ τον λύγισε (Νο34) παίρνοντας μία μεγάλη νίκη με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 5-7) και μαζί την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά, αφήνοντας εκτός τον Νο6.
Στον επόμενο γύρο ο Ουμπέρ θα αντιμετωπίσει τον Τζέι Τζέι Γουλφ (Νο51), που επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ νωρίτερα τη Δευτέρα (9/10) του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του Έλληνα τενίστα σε τέσσερις αναμετρήσεις κόντρα στον Ουμπέρ, με τις δύο από αυτές να είναι σε Masters 1000 (Παρίσι, Τορόντο), ενώ οι δυο τους συναντήθηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Γάλλο να παίρνει την πρόκριση.
Ο Γάλλος τενίστας ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας με το “καλημέρα” break και παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0. Ο Τσιτσιπάς το πάλεψε στο τρίτο game, έσβησε δύο break point, εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα και μείωσε σε 2-1.
Ο Ουμπέρ πίεσε τον Νο6 στον κόσμο, αλλά έκανε δύο αβίαστα λάθη στο 10ο game, δίνοντας στον Τσιτσιπά τέσσερις φορές την ευκαιρία να κάνει break και να ισοφαρίσει σε 5-5. Ωστόσο, ο Γάλλος πήρε το game και μαζί το πρώτο σετ, με 6-4.
Το 2ο σετ βρήκε τον Έλληνα πρωταθλητή εμφανώς βελτιωμένο, που απάντησε με δεύτερο love service game στο ματς, στη συνέχεια έκανε break στο 4o game και προηγήθηκε με 3-1.
Διεύρυνε το προβάδισμά του με τρίτο love service game, ενώ ξαναέκανε σε κομβικό σημείο, διαμορφώνοντας το 5-2. Αν και μείωσε ο Γάλλος σε 5-3, ο Τσιτσιπάς ο οποίος επέστρεψε στο δεύτερο σετ κι από τα 14 αβίαστα λάθη που είχε στο πρώτο έκανε μόλις 4, ενώ είχε και 100% κερδισμένους πόντους στο σερβίς του, ισοφάρισε σε 1-1 τον Ουμπέρ, με τους δύο τενίστες να λύνουν τις διαφορές τους στο 3ο σετ.
Εκεί σαν Deja Vu ο Έλληνας πρωταθλητής είδε τον Ουμπέρ να κάνει break στο 2ο game, όπως και στο πρώτο σετ, με τον Γάλλο στη συνέχει να διευρύνει σε 3-0. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με love service game και break, φέρνοντας το ματς σε απόλυτη ισορροπία, σε 4-4.
Το 3ο σετ ήταν εφιαλτικό, με τον Ουμπέρ να κάνει το 4-5 και τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει εκ νέου με love service game. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε τελικά στις λεπτομέρειες, με τον Γάλλο να παίρνει και το τρίτο σετ με 5-7.