Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Επίσημα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων πυγμαχία και άρση βαρών!

Published

on

Η 139η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη στο Πεκίνο και η πρώτη είδηση που βγήκε είναι η επιβεβαίωση του προγράμματος των 28 αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με αυτό είναι οριστικό και επίσημο πως η Πυγμαχία βγαίνει εκτός του Ολυμπιακού προγράμματος για πρώτη φορά στην ιστορία!

Επίσης εκτός μένει και η Άρση Βαρών, μαζί με το Μοντέρνο Πένταθλο.

Στην θέση τους στους 34ους Ολυμπιακούς Αγώνες μπήκαν το σέρφινγκ, το σκέιμπορντινγκ και η αθλητική ορειβασία.

Να σημειωθεί ότι θα 28 αθλήματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ο τελικός αριθμός, καθώς θα πρέπει να προτείνουν και οι διοργανωτές τα αθλήματα που θέλουν να μπουν στα πρόγραμμα μεταξύ των οποίων είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται και τα esports ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή των μπέιζμπολ (άνδρες) / σόφτμπολ (γυναίκες).

Επίσης δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στο πρόγραμμα με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών τα τρία παραδοσιακά αθλήματα που κόπηκαν (άρση βαρών, πυγμαχία και μοντέρνο πένταθλο).

Προς το παρόν, το Παρίσι 2024 φαίνεται να είναι η τελευταία εμφάνιση για τα επόμενα 10 χρόνια στο Ολυμπιακών πρόγραμμα των τριών αθλημάτων που κόπηκαν.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

Η ΠΥΓΜΗ κατέκτησε εννέα μετάλλια στις ισάριθμες συμμετοχές που είχε στο Πανελλήνιο κύπελλο σούμο

Published

on

Η ΠΥΓΜΗ κατέκτησε εννέα μετάλλια στις ισάριθμες συμμετοχές που είχε στο Πανελλήνιο κύπελλο σούμο στο οποίο συμμετείχε ο πατρινός σύλλογος πριν από μερικές ημέρες. Πρώτες θέσεις είχαμε με τον Χ. Ραυτογιάννη, Χ. Παναγόπουλο, δεύτερη θέση είχαμε με τον Μ. Μιχαλόπουλο, Β. Τσιρικλό, Ευτ. Παπαδέλη και Χ. Δούβρη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Τ. Τραγουστής, Γ. Λαζανάς και Λ. Μιχαλόπουλος.

Η ΠΥΓΜΗ δίνει δυναμικό παρών και στο σούμο, όπως κάνει και στην πυγμαχία τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας αθλητές με υψηλή τεχνική, αθλητικό φρόνημα και έντονη μαχητικότητα.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

Published

on

Αύριο Σάββατο ο ΝΟΠ θα υποδεχθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” τα Χανιά  για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα των πλέι άουτ του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκα έχουν το πλεονέκτημα έδρα και θέλουν δύο νίκες για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί παρουσία τους στο μεγάλο πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Ανδρέας Κατσώνης. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Φίλιππος Αντίοχος.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

Published

on

Ολοκλήρωσαν την παρθενική τους συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στο τάε κβον ντο το Σάββατο το πρωί οι αθλήτριες του Α.Σ. Λέων Πένυ Ράπτη και Μαριλίνα Παυλοπούλου στην κατηγορία των -47 κιλών, στην οποία πήραν μέρος.

Σημαντική στιγμή των αγώνων εκτός από τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι δύο αθλήτριες, όταν η χρυσή Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αρετή Αθανασοπούλου και η ασημένια Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Τι ωραιότερο για τα κορίτσια του Γιώργου Σταυρόπουλου από το να αναγνωρίζουν την προσπάθειά τους, αθλήτριες που αποτελούν πρότυπα για τους μικρότερους αθλητές και αθλήτριες του τάε κβον ντο.

Continue Reading
Advertisement

Facebook