Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Επιστολή – απάντηση Ελευθερόπουλου και Βενετίδη

Published

on

Από τον τέως προπονητή της Παναχαϊκής Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον Στέλιο Βενετίδη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Έπειτα από την πρόσφατη καταχρηστική και παράτυπη καταγγελία της σύμβασης μας με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΪΚΗ 1981, παρακολουθήσαμε μια σειρά από τοποθετήσεις του Προέδρου της ΠΑΕ, για τα γεγονότα αυτών των μηνών. Η ανακρίβεια των ανακοινώσεων του μας προκάλεσε αμηχανία και οργή και παρότι δεν το συνηθίζουμε και δεν το έχουμε πράξει ξανά στο παρελθόν, τώρα θεωρούμε ότι είναι ηθική υποχρέωση μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας από την παραποίηση της αλήθειας και την αυθαίρετη εκμετάλλευση των γεγονότων και να ενημερώσουμε τον κόσμο της Πάτρας, για την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, δημιουργήθηκε από το μηδέν μια ολοκαίνουργια ομάδα. Από τον περσινό κορμό κρατήθηκε, μόλις ένα ποδοσφαιρικό συμβόλαιο. Ταυτόχρονα υπήρξε από την πλευρά μας ιδιαίτερη προσοχή στο να μη ξεπεραστεί ο οριοθετημένος προϋπολογισμός των 650.000 ευρώ για το αγωνιστικό τμήμα (το μισό ποσό ακριβώς, από τον περσινό δεύτερο στη βαθμολογία της ίδιας κατηγορίας). Προκειμένου να προσελκύσουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, ικανούς για πρωταθλητισμό, χρειάστηκε να επιδείξουμε μεγάλη υπομονή καθώς οι αρχικές τους οικονομικές απαιτήσεις ήταν απαγορευτικές για τα δεδομένα που είχαμε ως προς την στελέχωση της ομάδας. Επίσης λόγω του ότι δεν υπήρχε κανένα προηγούμενο δείγμα γραφής στο χώρο του ποδοσφαίρου από τον πρόεδρο της ομάδας, χρειάστηκε η δική μας ποδοσφαιρική υπόληψη και το κύρος του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λουμπαρδέα ώστε να καμφθούν οι επιφυλάξεις των αθλητών και να πειστούν για την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

Στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας μας ζητήθηκε να αξιολογήσουμε 14 ποδοσφαιριστές, από ερασιτεχνικά σωματεία και νεαρούς αθλητές που ανήκαν στην ομάδα. Το πράξαμε και μάλιστα για τη δίκαιη αξιολόγηση χρειάστηκε να πραγματοποιήσουμε ειδικές προπονήσεις που διήρκησαν 2 εβδομάδες, ενώ οργανώσαμε και 4 φιλικά παιχνίδια σε 12 μέρες. Τελικά, κρατήσαμε 4 ποδοσφαιριστές εξ αυτών.

Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, όπου άρχισε να διαμορφώνεται και το αντιπροσωπευτικό έμψυχο δυναμικό μας, δώσαμε έμφαση στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Έχουμε  καταγεγραμμένα στοιχεία και στατιστικά που αποδεικνύονται  μέσω των διαθέσιμων προγραμμάτων GPS και δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας στον εβδομαδιαίο προπονητικό κύκλο, της τάξεως του 30%. Ο στόχος ήταν να φρεσκάρουμε την ομάδα 2 βδομάδες πριν την έναρξη και να έχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση τη κατάλληλη στιγμή που θεωρούσαμε ότι είναι οι αγώνες πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε το δέσιμο της ομάδας και την εκπαίδευση 2 διαφορετικών συστημάτων για να υπάρχει η δυνατότητα ευελιξίας ανάλογα τον αντίπαλο.

 

Παρότι τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια κατά το στάδιο της προετοιμασίας έχουν πολύ μικρή σημασία, γιατί ακριβώς η ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία, ωστόσο επισημαίνουμε ότι τα αντιμετωπίσαμε τα φιλικά αυτά με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και τα αποτελέσματα στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας ήταν: 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με 1 γκολ διαφορά και χαμένο πέναλτυ και στα δύο. Είναι αρκετά άβολο για εμάς να αναφερόμαστε στα αποτελέσματα των φιλικών αναμετρήσεων, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουμε ότι ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, που ήταν αυτοσκοπός για εκείνον, υπήρξε σχετικά ικανοποιητικός απολογισμός, δεδομένου ακριβώς ότι επρόκειτο για μία νεοσύστατη ομάδα.

Ωστόσο σε κάθε φιλικό αγώνα που δεν νικούσαμε, ακολουθούσε ξέσπασμα από την πλευρά του Προέδρου της ομάδας, με την απαίτηση για απομάκρυνση κάποιου παίχτη που σύμφωνα με την προσωπική του κρίση, δεν είχε καλή απόδοση. Γίναμε μάρτυρες σωρείας προσβολών προς τους γηγενείς ποδοσφαιριστές και ακραίων χαρακτηρισμών προς τους αλλοδαπούς αθλητές μας. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές για εμάς -και για όσα πρεσβεύουμε- το να τις υπομένουμε και να τις διαχειριστούμε -, προκειμένου από τη μία να ηρεμήσουμε τον ίδιο και από την άλλη να  κρατήσουμε τον αθλητή μας, αλλά και την ομάδα συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο στόχο της. Αντίστοιχης δυσκολίας ήταν φυσικά η μόνιμη παρακολούθηση μας από τις συνδεδεμένες κάμερες που έχει στο προπονητικό γραφείο, τα αποδυτήρια των αθλητών, το γυμναστήριο, την αίθουσα φυσικοθεραπειών και συνεδριών και η καθημερινή αποστολή  φωτογραφιών στο κινητό, από τις κάμερες αυτές.

Η πρόσφατη αναφορά του για διαχωρισμό ποδοσφαιριστών από μεριάς μας, έχει να κάνει κυρίως με τη μη-διαρκή χρησιμοποίηση στους αγώνες του ποδοσφαιριστή/κουνιάδου του, στην ομάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον μη επαρκή αριθμό αθλητών στις θέσεις των μπακ μέχρι και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Τέλος να σταθούμε στην αναφορά του για το περιστατικό στον αγιασμό της ομάδας. Επέδειξε κατά την κρίση μας πολύ άσχημη συμπεριφορά, για το γεγονός ότι δεν χειροφιλήσαμε τον Ιερέα που  πραγματοποίησε τον αγιασμό. Θεωρούμε ότι η αληθινή πίστη είναι βαθιά εσωτερική και προσωπική υπόθεση. Το πως εκφράζεται, αποδεικνύεται με τη καθημερινή στάση ζωής του και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Αυτονόητο δε, πως όταν υπάρχουν στο στενό οικογενειακό μας κύκλο συγγενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουμε υποχρέωση να τους προστατέψουμε εν μέσω πανδημίας.

Προφανώς αυτή είναι «η διαφορά φιλοσοφίας» μας στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος, ως δήθεν αιτία της καταγγελίας της σύμβασης μας, ανακοινώνοντας μάλιστα και την πρόσληψη νέου προπονητή στην ομάδα, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα νόμιμα για τη λύση της σύμβασης μας.

Δυστυχώς, καθώς αποδεικνύεται, η απόφαση μας το να συνεργαστούμε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν ήταν η πλέον συνετή και θα τη χρεωθούμε επαγγελματικά αρκετά ακριβά.

Είναι το μέγεθος όμως της Παναχαϊκής αυτό που μας έκανε να αποδεχτούμε τη πρόταση, και δε μετανιώνουμε για την επιλογή μας.

Είναι γεγονός ότι νιώθουμε τυχεροί που υπηρετήσαμε μια ομάδα, με τόσους αφοσιωμένους οπαδούς με ανιδιοτελή κίνητρα, ένα εξαιρετικό σε διάθεση για σκληρή δουλειά σύνολο ποδοσφαιριστών  και έναν τεχνικό διευθυντή κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον οποίο η συνεργασία υπήρξε υποδειγματική. Η ομάδα ήταν και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Το πιστέψαμε από την αρχή, δουλέψαμε σκληρά για αυτό και δε φοβηθήκαμε να το διατυπώσουμε δημόσια όποτε ερωτηθήκαμε. Έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή στα γήπεδα και γνωρίζουμε πως το μοναδικό που θα μπορούσε να σταθεί  εμπόδιο στην επαναφορά της ομάδας στη πρώτη κατηγορία, είναι η απειρία, η αστάθεια και οι διαλυτικές τάσεις του προέδρου της.

Ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεραστούν και η ομάδα να κατακτήσει τη κορυφή.

Ελευθερόπουλος Δημήτριος

Βενετίδης Στέλιος

 

 

 

 

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Ρυθμίστηκαν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ

Published

on

Το… «νερό μπήκε στο αυλάκι» και το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή, τελειώνει οριστικά, ανάμεσα στους κ.κ. Σάκη Καλογερόπουλο και Γιώργο Μπάρλο.

Και τούτο γιατί, υπήρξε προχθές τηλεφωνική επικοινωνία του νομικού συμβούλου Κώστα Κρεμμύδα, με τον τέως πρόεδρο της «κοκκινόμαυρης» ομάδας, όπου ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες διαδικασίες, που αφορούν τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι έτοιμα και ο φάκελος της μεταβίβασης θα είναι πλήρης κι έτσι με τη σειρά τους, όλα θα σταλούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), όπου αφού προηγηθεί η μεταβίβαση των ιδρυτικών μετοχών της Συμμαχίας στον Σάκη Καλογερόπουλο, έπειτα οι μετοχές θα βρεθούν οριστικά στα χέρια του Γιώργου Μπάρλου και ύστερα από την όλη αυτή διαδικασία, ο τωρινός πρόεδρος, θα είναι και ο μεγαλομέτοχος της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ.

Έτσι μετά από αυτή τη διαδικασία, θα χορηγηθεί και το πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Παναχαϊκή για το νέο πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Τάσος Αγγελόπουλος

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

«Καυτός» Δεκέμβριος για Παναχαϊκή

Published

on

«Καυτός» θεωρείται ο μήνας Δεκέμβριος, για την ΠΑΕ Παναχαϊκή, καθώς στο πρώτο δεκαήμερο, κρίνεται η… τύχη της σε πολλά επίπεδα, αφού έχει να διεκπεραιώσει κρίσιμα ζητήματα που την αφορούν.

Η αρχή γίνεται με τις προσφυγές παικτών όπως του Πέταρ Ορλάντιτς, στον οποίο πρέπει να καταβληθούν άμεσα 26.000 ευρώ, διότι εάν δε δοθούν, τότε αυξάνονται οι τόκοι και το ποσό αυτόματα.

Από την άλλη, υπάρχει αφενός η έφεση, που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Φροξιλιάς, κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπου του επιδικάστηκαν 309 ευρώ η οποία και θα συζητηθεί στις 7/12 και αφετέρου η έφεση, που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Παναχαϊκή, κατά του Λευτέρη Ιντζόγλου όπου πρωτόδικα του έχει επιδικαστεί το ποσό των 22.000 ευρώ.

Αντίθετα η «κοκκινόμαυρη» ομάδα, δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Σάββα Σιατραβάνη, στον οποίο και θα καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ. Όμως τα χρέη δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Στον τέως παίκτη της Δημήτρη Κοτσώνη, θα καταβάλλει το ποσό των 23.000 ευρώ, ενώ τέλος τηρούνται από την ΠΑΕ οι μηνιαίες δόσεις στον Αλέξανδρο Μπιτσάκο στον οποίο έχουν καταβληθεί οι δυο από τις έξι.

Τάσος Αγγελόπουλος

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Κρίσιμες συναντήσεις στην Superleague 2, ζητά άμεσο ξεκίνημα η Παναχαϊκή

Published

on

Τη δική τους ύστατη προσπάθεια, θα κάνουν αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Superleague 2 που θα πραγματοποιηθεί, οι πρόεδροι των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να πείσουν τους πάντες, προκειμένου να αρχίσουν οι αγώνες κάποια στιγμή.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν «στεγνώσει» οικονομικά και συνάμα έχει αρχίσει έντονη πλέον «μουρμούρα» με πρώτους από όλους τους ποδοσφαιριστές, καθώς άπαντες κάνουν λόγο ακόμη και για θέμα επιβίωσης.

Και δεν έχουν άδικο, καθώς επίσημα, έχουν να πιάσουν μπάλα κοντά τους δέκα μήνες, ενώ ήδη η προετοιμασία διήρκησε -μέχρι την ώρα του lockdown- κοντά στους τέσσερις μήνες.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, θα συζητήσουν το πώς θα κινηθούν, απέναντι στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, παρουσία και του προέδρου της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδα Λεουτσάκου, θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα, να συζητήσουν και το θέμα που αφορά την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, αυτό δηλαδή με την ΕΡΤ.

Την επόμενη μέρα, μεθαύριο Τετάρτη, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων παρουσία προφανώς όλων, θα συζητήσουν την πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, από την πλευρά της, αφενός στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, θα προτείνει την έναρξη του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατόν, ενώ η θέση της θα είναι ίδια και απέναντι στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο πριν συζητήσουν το όποιο ενδεχόμενο έναρξης του φετινού πρωταθλήματος, θα ζητήσουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ, να «ανάψει πράσινο φως» για επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις, έτσι ώστε όταν και εφόσον δοθεί η εκκίνηση, όλοι να είναι έτοιμοι για «δράση».

Επιμέλεια: Τάσος Αγγελόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.