Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερασιτεχνικό (Γκάλοπ): Χλιαρή υποδοχή…

Published

on

Ο νέος σχεδιασμός με «28» μονομάχους στην Α΄ κατηγορία δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα παράγοντες, προπονητές και παίκτες, όπως αποτυπώνει η έρευνα της «Match»

 

Ο κύβος ερρίφθη για την Α’ κατηγορία που θα έχει περισσότερες ομάδες ενόψει της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται, με την ΕΠΣ Αχαΐας να μην υποβιβάζει καμία ομάδα, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν αδικίες, μιας και η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή της σεζόν που «έτρεχε» και έτσι δεν διεξήχθησαν πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Η «Match» επικοινώνησε με προπονητές και παίκτες (10 στο σύνολο) που θα καταπιαστούν με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και το κλίμα που εισέπραξε δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιώδες, αν και άπαντες έχουν την καλή διάθεση να κρατήσουν θετικά στοιχεία από το νέο εγχείρημα. Επίσης αυτό που παρατηρείται από το γκάλοπ είναι ότι ξενίζει ο διαχωρισμός των 2 ομίλων, αφού οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι το πρωτάθλημα καλό θα ήταν να επιστρέψει σε ενιαία μορφή, για να κερδίσει σε ποιότητα και ανταγωνισμό.

* Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Νίκος Διαμαντόπουλος (ποδοσφαιριστής Αναγέννησης Ψαθόπυργου):

«Πιστεύω ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, αφενός γιατί αυξήθηκαν οι ομάδες σε 14 ανά όμιλο και αφετέρου γιατί δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Όλες οι ομάδες θα μπορούν να παλέψουν για κάτι καλό και αυτό αυτόματα κάνει συναρπαστικό το προϊόν, πιστεύοντας ότι όλοι θέλουν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Σίγουρα δεν θα αρέσει σε όλες τις ομάδες η άποψη μου, αλλά θεωρώ ότι οι 28 ομάδες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα φανεί εμπράκτως. Υγεία να έχουμε και χωρίς τραυματισμούς, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Μάκης Κολαΐτης (ποδοσφαιριστής Αστέρα Τσουκαλεΐκων):

«Το επερχόμενο πρωτάθλημα κατά την γνώμη μου θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Σε όλους λείπει το ποδόσφαιρο. Από εμάς τους αθλητές μέχρι και τον κόσμο που παρακολουθεί τα πρωταθλήματα.

Από αγωνιστικής πλευράς ένα πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία με περισσότερες ομάδες σημαίνει πως θα είναι πιο ανταγωνιστικό και αυτό αρέσει σε όλους. Πάνω από όλα προέχει η υγεία και στη συνέχεια θα χαρούμε ξανά το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».

Νίκος Τσίμπιτσης (ποδοσφαιριστής Ατρόμητου Πατρών):

«Θεωρώ ότι οι 28 ομάδες είναι πολλές και θα επηρεάσουν το επίπεδο της Α΄ κατηγορίας. Βέβαια θα δοκιμαστούν οι αντοχές σε κάποια νεότερα παιδιά, όσον αφορά στο αν μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας, αλλά πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός θα πέσει, όπως έγινε και φέτος, που ήταν 24 οι ομάδες».

Νίκος Ορφανίδης (προπονητής Δία):

«Σίγουρα ο αριθμός 28 φαντάζει αρκετά μεγάλος για την Α΄ κατηγορία. Έτσι ίσως να υποβαθμίζεται η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα, αν και η ανταγωνιστικότητα μπορεί να εξασφαλιστεί αν η Ένωση σκεφτεί έναν κατάλληλο τρόπο διεξαγωγής πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Ο μεγάλος αριθμός ομάδων είναι όμως αναγκαίο κακό, ιδίως την ερχόμενη σεζόν που είναι ιδιαίτερη μετά τον κορωνοϊό. Πιστεύω ότι η ΕΠΣΑ καλώς έπραξε που δεν υποβίβασε κανένα σωματείο και υπάρχει εκπροσώπηση πολλών περιοχών της Αχαΐας που είναι ένας αρκετά μεγάλος Νομός.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε η ερχόμενη σεζόν να έχει παραπάνω ομάδες και το ποδόσφαιρο της ευρύτερης περιοχής πρέπει να εκμεταλλευτεί τα θετικά στοιχεία που θα προκύψουν».

Άγγελος Κίκινας (προπονητής Δόξας Νιφορεΐκων):

«Ο μεγάλος αριθμός ομάδων δημιουργεί πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Θα δούμε καλές ομάδες, μέτριες, κακές, αλλά και πολύ κακές, ενώ τα παιχνίδια που θα έχουν ενδιαφέρον και ποιότητα θα είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Ο κόσμος θα περιμένει τα πλέι-οφ για να παρακολουθήσει δυνατές αναμετρήσεις. Άρα ένα πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες θα ήταν καλύτερο, αφού θα πρέπει να είναι εξαιρετική κάποια ομάδα για να ανέβει και παρά πολύ καλές οι υπόλοιπες για να μην υποβιβαστούν».

 Κυριάκος Θούας (προπονητής Εθνικού Π./Πολύτεκνου):

«Πιστεύω ότι είναι λάθος στην Α΄ κατηγορία να υπάρχουν 2 όμιλοι και το πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι ενιαίο. Για εμένα θα προέκυπταν πολύ πιο δυνατές ομάδες και έτσι τα παιχνίδια θα ήταν ανταγωνιστικά από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Τώρα υπό αυτές τις συνθήκες η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει στον όμιλο της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Γιώργος Κατριμπούζας (ποδοσφαιριστής Ηρακλή Πατρών):

«Δεν είναι ότι καλύτερο ένα πρωτάθλημα στην Α΄ με 28 ομάδες. Για εμένα το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ήταν σε έναν όμιλο, όμως μακάρι να βγει κάτι καλό από τα νέα δεδομένα. Είδαμε επίσης ότι η υγεία είναι το παν, οπότε καλό θα ήταν εμείς οι ποδοσφαιριστές να δούμε το ποδόσφαιρο πιο πολύ σαν χόμπι, αλλά και οι παράγοντες να λάβουν βοήθεια από την Ένωση όσο γίνεται σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Αρκετές ομάδες θα έχουν προβλήματα, αν και ο Ηρακλής Πατρών έχει στο ρόστερ πολλά νεαρά υποσχόμενα παιδιά, που έχουν παρόν αλλά και μέλλον και στη νέα σεζόν θα προσπαθήσει ξανά για το καλύτερο».

Λεωνίδας Παπαχριστόπουλος (ποδοσφαιριστής Κεραυνού Αγίου Βασιλείου):

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δυνατό πρωτάθλημα, διότι με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες θεωρητικά οι καλοί παίκτες θα μοιραστούν κατά κάποιο τρόπο στις ομάδες και έτσι οι διαφορές θα είναι μικρές. Επίσης θεωρώ ότι καλό θα ήταν να γυρίσει η Α΄ κατηγορία σε έναν όμιλο με 16-18 ομάδες, οι οποίες θα είναι ανταγωνιστικές και αυτομάτως θα ανεβάσουν το ενδιαφέρον στο προϊόν, χωρίς να διαλέγονται παιχνίδια, ειδικά προς το τέλος, καθότι αυτό είναι άδικο για όλους».

Κριστιάν Γκέγκα (ποδοσφαιριστής Πανμοβριακού):

«Για εμένα το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί και φέτος είδαμε ότι σε κάθε όμιλο 3-4 ομάδες ήταν αυτές που ξεχώρισαν και οι υπόλοιπες ήταν πιο αδύναμες, οπότε χάνεται η ουσία, μιας και από τον 1ο Γύρο τα φαβορί έχουν αρκετό πλεονέκτημα.

Πέραν των πλέι-οφ που όντως έχουν ενδιαφέρον και αναμετρώνται δυνατές ομάδες, η κανονική διάρκεια δεν είναι τόσο ποιοτική. Θεωρώ ότι ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες και οι 4 πρώτες να παίζουν μπαράζ για τον τίτλο θα είχε ενδιαφέρον, με τον διαχωρισμό των 2 ομίλων να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Α΄ κατηγορία».

Αργύρης Παπαπέτρος (ποδοσφαιριστής Πάτρας 2005):

«Προσωπικά πιστεύω ότι το επερχόμενο πρωτάθλημα θα είναι χαμηλό σε επίπεδο και ποιότητα. Οι ομάδες θα είναι πολλές, τα οικονομικά δεδομένα θα είναι δύσκολα για τις διοικήσεις, λόγω κορΩνοϊού και θα υπάρξουν ομάδες με περιορισμένες δυνατότητες, οι οποίες δεν θα μπορούν να παλέψουν επί ίσοις όροις μέχρι το τέλος, άρα θα προκύψουν μεγάλες διαφορές και αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων».

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Published

on

Ο Άρης Πατρών έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε το νερό του πρωταθλητή. 

Αυτό δεν σημαίνει κάτι βέβαια. Έτσι είναι ο αθλητισμός και αυτή είναι η ομορφιά του. Η ιστορική ομάδα της Πλατείας Ελευθερίας διαθέτει διοικητική οργάνωση και ο πήχης έχει ανέβει ψηλά τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα είναι ομάδα με κόσμο, κάτι που συναντάμε σπάνια σε επίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να έχασε άλλη μία μάχη στο νήμα, αλλά τα όνειρα δεν σταματούν, έχοντας κάνει βήματα προς τα εμπρός σε αρκετούς τομείς. 

Γιάννης Γεωργακόπουλος 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτραι: Ευκαιρίες στο μέλλον της ομάδας

Published

on

Το Πάτραι είχε την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες του στα πλέι-οφ. 

Ιδίως στο τελευταίο παιχνίδι με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, όπου νίκησε με 4-2 το νεανικό στοιχείο ήταν έντονο. 

Ο Κώστας Κανελλόπουλος (γεννηθείς 2007) βρήκε δίχτυα, με τον Νίκο Λουμπαρδέα να χρησιμοποιεί επίσης τους Πιπεράκη (2005), Σουγλέρη (2005), Πρελορέντζο (2005), Δρουγούτη (2007) και Ανδρεόπουλου (2007). 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ν.Σκόνδρας στη «Match»: «Θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο»

Published

on

 Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Πατρών, Νεκτάριος Σκόνδρας, για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του (στη φωτό με την σύζυγο και την κόρη του μετά τη λήξη του ματς).  

Ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, σε δηλώσεις του στη «Match» παρουσιάστηκε απόλυτα προσγειωμένος, τόσο για την στέψη, όσο και για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική που ακολουθούν.  

«Παλέψαμε φέτος με όλες μας τις δυνάμεις και τα καταφέραμε, το ίδιο θα κάνουμε και στα μπαράζ ανόδου. Θα μπούμε στη διαδικασία με μισή ομάδα καθώς έχουμε 5 σοβαρούς τραυματισμούς παικτών, αλλά θα το πάμε μέχρι τέλους. Ο Ατρόμητος έχει μεγάλη ιστορία και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Θέλουμε διακαώς την άνοδο στη Γ’ Εθνική», ήταν τα λόγια του κ. Σκόνδρα. 

Continue Reading
Advertisement

Facebook