Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερασιτεχνικό- Γκάλοπ: Οι ευνοημένοι και οι… ριγμένοι

Published

on

Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστική διακοπή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και 6 άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό πήραν θέση για την «επόμενη ημέρα»

Αυτό που περιμέναμε λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκε και η δράση σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν θα συνεχιστεί, οπότε η φετινή σεζόν διακόπτεται από την αγωνιστική πριν «χτυπήσει» ο κορωνοϊός.

Από εκεί και έπειτα, οι πρωτοπόροι κάθε κατηγορίας θα ανέλθουν σε μεγαλύτερη κατηγορία και υπάρχει πιθανότητα το ίδιο να ισχύσει και για τους δευτεραθλητές, ωστόσο οι ομάδες που θα έπαιζαν τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς, είτε μέσω των πλέι-οφ ανόδου, είτε μέσω των πλέι-άουτ παραμονής, δεδομένα έχουν τις δικές τους αντιρρήσεις.

Στο περασμένο φύλλο της η “Match» παρέθεσε την άποψη 12 προπονητών, που ήταν κοινή και υποδείκνυε ότι δεν πρέπει να παιχθεί ποδόσφαιρο μετά από τόση απραξία.

Αυτήν την φορά παίρνει τον σφυγμό της επικαιρότητας από άτομα που περικλείονται στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας, με προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες όλων των κατηγορίων, να θίγουν την απόφαση της ΕΠΟ και με τις γνώμες των 6 επιλεχθέντων να έχουν πολύ «ζουμί» και ενδιαφέρον.

* Οι απόψεις των ομάδων με αλφαβητική σειρά

  Βασίλης Βάλαρης (πρόεδρος Αετού Ρίου): «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της Αναγέννησης Ψαθοπύργου για την ανάδειξη  της ως  πρωταθλήτρια του ομίλου μας.

Όπως  είναι  λογικό κάθε απόφαση  που κρίνει  πρωταθλητές εκτός των γηπέδων,  είναι  άδικη  για όλους και κυρίως για τους  ποδοσφαιριστές  που είναι  ερασιτέχνες και θα  ήθελαν να δουν το αποτέλεσμα των κόπων  τους, που  είναι και η μόνη τους ανταμοιβή, να κρίνεται αφού ολοκληρωθεί  η προσπάθειά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν  σίγουρο ότι όποια απόφαση παρθεί και ενώ είχαν ολοκληρωθεί μόνο τα 2/3 της  σεζόν θα αδικούσε κάποιες ομάδες. Εμείς διεκδικούσαμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα, ήμασταν η  πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας τη στιγμή  της διακοπής, αφού μείναμε αήττητοι για 15 συνεχόμενες αγωνιστικές και η διαφορά των 6 βαθμών δεν ήταν τεράστια, ενώ το πρόγραμμα μέχρι τη λήξη  του πρωταθλήματος ήταν απολύτως  ευνοϊκό,  αφού  από τα 10 ματς που απέμεναν τα 7 θα τα δίναμε εντός έδρας.

Όμως τη δεδομένη στιγμή βιώνουμε πρωτοφανή γεγονότα, που απαιτούν πρωτόγνωρες  αποφάσεις. Θα περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις  για προβιβασμό και υποβιβασμό και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια.

Σημασία έχει μόνο η υγεία όλων και είναι  πολύ δύσκολο  να μιλάμε για ποδόσφαιρο  όταν γύρω μας χάνονται  χιλιάδες άνθρωποι, λόγω της πανδημίας. Ελπίζω και εύχομαι όλα να ξεπεραστούν σύντομα  και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς, εκεί που αγαπάμε, δηλαδή στα γήπεδα και στις ομάδες μας.»

  Χρήστος Καραπίτσος (προπονητής Ατρόμητου Πατρών): «Θεωρώ ότι με την απόφαση αδικείται ο Ατρόμητος, αλλά και η Αχαϊκή και ο Πανμοβριακός. Γιατί από την αρχή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπήρχε κανονισμός που υποδείκνυε ότι ο πρωταθλητής θα έβγαινε μέσα από μπαράζ.

Θα μπορούσαν να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χωρίς θεατές, όπως και οι επαγγελματικές κατηγορίες. Έτσι φαίνεται ότι υποτιμάται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παρόλο που ορισμένες ομάδες έχουν χαλάσει αρκετά χρήματα και ορισμένοι ζουν μέσα από αυτό. Επίσης πάει στράφι η προσπάθεια ενός ολόκληρου χρόνου.

Κατανοούμε την δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα και ευχόμαστε όλοι να είμαστε υγιείς, αλλά θα έπρεπε να γίνουν τα μπαράζ, για να κυνηγήσει κάθε ομάδα τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν.»

  Σοφοκλής Παναγόπουλος (προπονητής Αχαιού Σαραβαλίου): «Πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι να παραμείνουν οι ομάδες ως έχουν. Διαβάζω για restart στο ερασιτεχνικό λόγω πανδημίας, αλλά δεν χρειάζεται να καταστραφεί κάτι για να το φτιάξεις, πάρα μόνο το βελτιώνεις με μεθοδικότητα.

Θεωρώ ότι οι ομάδες την καινούρια χρονιά θα είναι διαφορετικές, θα προσπαθήσουν να στηριχτούν σε νέα παιδιά, αλλά πιστεύω ότι σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο χρειάζονται κάποια παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, που θα είναι παράδειγμα για τους νέους.

Έτσι και αλλιώς οι εποχές έχουν αλλάξει και μία ομάδα για να έχει βάσεις θα πρέπει να κινείται σε πλάνο πενταετίας με συνέπεια στις υποδομές και όχι να αρκείται σε συνεχείς αλλαγές κάθε καλοκαίρι, με σκοπό να βρει την καλύτερη λύση.»

    Πέτρος Ταγαράς (ποδοσφαιριστής Ίκαρου Πετρωτού): «Από την στιγμή που πάρθηκε απόφαση για διακοπή, η κατάσταση δεδομένα αδικεί. Για παράδειγμα ο Ίκαρος έχασε την 2η θέση, που ενδέχεται να δώσει άνοδο, για 1 βαθμό.

Άποψη μου είναι ότι το πιο φρόνιμο θα ήταν να ακυρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, χωρίς ανόδους και υποβιβασμούς. Τουλάχιστον αν μπορούσαν να γίνουν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ προς τον Αύγουστο και αν οι συνθήκες το επέτρεπαν, για να πάλευε η κάθε ομάδα για αυτό που της αναλογούσε.

Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, κατ΄εμέ η ακύρωση θα ήταν ότι πιο δίκαιο σαν λύση.»

  Σπύρος Βουκελάτος (προπονητής Παναχαϊκού): «Η απόφαση είναι δίκαιη. Εμείς θέλαμε να παλέψουμε για την παραμονή, γιατί κάθε ομάδα πρέπει να αποδεικνύει τι αξίζει, αλλά πάνω από όλα μετράει η υγεία και τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια όλων.

Από εκεί και πέρα, η νέα σεζόν θα έχει δυσκολίες και η Πολιτεία επιβάλλεται να μεριμνήσει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όλοι όσοι το αγαπάμε και ασχολούμαστε με αυτό.»

   Ανδρέας Λόης (ποδοσφαιριστής Πυρσού): «Αρχικά να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορά τώρα το ποδοσφαιρικό κομμάτι θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τους κόπους μιας σεζόν. Ο Πυρσός θα ήθελε να γίνουν τα πλέι-οφ, έστω και τον Αύγουστο, για να επιδιώξουμε την άνοδο.

Αν οι συνθήκες δεν ευδοκιμούν την επανέναρξη, καλό θα ήταν να ανέβει η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου που είχε διαφορά στον όμιλο μας και με αναδιάρθρωση να ανέβουν και οι ομάδες που ήταν στην 5άδα.

Σίγουρα όμως αν είναι να γίνουν τα μπαράζ ανόδου, επιβάλλεται να είναι όλα υπό έλεγχο, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού όπως είπα στην αρχή η υγεία είναι το παν και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θ. Λαζανάς: «Έπαιξε ρόλο η εμπειρία μας»

Published

on

Στη «Match» μίλησε ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο Αετός Πατρών-Νίκη Προαστείου.

Ο Θόδωρος Λαζανάς οδήγησε στη νίκη την ομάδα του Χάρη Ράντου και αναφέρθηκε στο ντέρμπι, αλλά και στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

Τα όσα ανέφερε:

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά καλές ομάδες, που θα παλέψουν για είσοδο στα πλέι-οφ.

Συνολικά είχαμε καλύτερη εικόνα και περισσότερες ευκαιρίες, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε ένα γκολ. Επίσης έπαιξε ρόλο ότι είχαμε περισσότερη εμπειρία, σε σχέση με την Νίκη, που δεδομένα είναι ένα ταλαντούχο σύνολο με ενέργεια στο παιχνίδι του.

Είναι μία νίκη που τονώνει την ψυχολογία μας ενόψει της απαιτητικής και δύσκολης συνέχειας, μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα.

Το πάθος και η ομοιογένεια που δείξαμε, σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, θα μας δώσουν ώθηση για την συνέχεια».

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκόρερ (Α΄ Κατηγ.): Γκάτσης, Δημητρακόπουλος και Γραμματικόπουλος στα…ψηλά!

Published

on

Με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στην Α΄ΕΠΣΑ κατηγορία συνεχίζουν να ξεχωρίζουν οι Βαγγέλης Γκάτσης και Γιώργος Γραμματικόπουλος, ενώ στον πίνακα των γκολτζήδων ανέβηκε αισθητά και ο Αυγερινός Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας χατ τρικ στο 5-1 του Πάτραι κόντρα στην Αναγέννηση Πατρών.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ της Α΄Κατηγορίας:

8 γκολ: Γκάτσης (Θύελλα Π.)

6 γκολ: Γραμματικόπουλος (Πανμοβριακός), Δημητρακόπουλος (Πάτραι)

5 γκολ: Γαβριήλ (Ίκαρος Πετρ.), Ζησιμόπουλος (Δίας), Λαζανάς (Αχαϊκή)

4 γκολ: Δ.Παναγιωτόπουλος (Δίας), Σουγλέρης (Πάτρα 2005), Καραΐνδρος (Θύελλα Αιγίου),

3 γκολ: Λιβάνης (Λιμνοχώρι), Οικονομόπουλος (Πανμοβριακός), Μπουρλάκης (Αχαϊκή), Αποσκίτης (Πήγασος), Κ. Κωνσταντινίδης (Θύελλα Πατρών), Αναγνώστου (Ατρόμητος Π.), Ντόμας (Κεραυνός), Σπανός (Κεραυνός), Διαμαντόπουλος (Νίκη Προαστείου), Ξύδης (Αιγείρα/Ακράτα),

 

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εικόνες της «Match» από τη νίκη του Άρη Πατρών στο ντέρμπι με τον Πήγασο

Published

on

Στη μάχη του «Α.Κάνιστρας», ο Άρης Πατρών υπέταξε τον σκληροτράχηλο Πήγασο Μπεγουλακίου με 3-1 και το παιχνίδι παρακολούθησαν 800 άτομα, δίνοντας ζωή στις κερκίδες του γηπέδου, που έσφυζε από παλμό.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και η νίκη της ομάδας του Θανάση Παπουτσή κρίθηκε στο νήμα.

Ο Άρης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-1, ενώ στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Αποσκίτης αστόχησε σε πέναλτι (απόκρουση Χάχαλη) και στέρησε από τους «βυσσινί» την ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Μία φάση που ήταν άκρως κομβική, για να γείρει η πλάστιγγα προς το μέρος των γηπεδούχων, που μετά από λίγο με εύστοχο πέναλτι του «γερόλυκου» Λυμπέρη, κλείδωσαν το τρίποντο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την σπουδαία αναμέτρηση

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Ανδραβίδα πέρασε «αλώβητη» από την ΕΑΠ, τεράστια νίκη Γαλήνης επί του Προμηθέα 2014 (πανόραμα αγωνιστικής – φωτό)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Οι κραυγές απ’ το γκολ του Δαβουρλή «ηκούσθησαν ως την πλατείαν Όλγας»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ22 hours ago

Την απόκτηση του Γκρίφιν ανακοίνωσε ο Απόλλων Πατρών

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ24 hours ago

Εικόνες της «Match» από τη νίκη του Άρη Πατρών στο ντέρμπι με τον Πήγασο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ8 hours ago

Παναχαϊκή: Τι ισχύει για τα εισιτήρια με Παναιτωλικό

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ7 hours ago

Θ. Λαζανάς: «Έπαιξε ρόλο η εμπειρία μας»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

Σκόρερ (Α΄ Κατηγ.): Γκάτσης, Δημητρακόπουλος και Γραμματικόπουλος στα…ψηλά!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Ανακοίνωση – υπενθύμιση Παναχαϊκής: Δωρεάν είσοδος για τις γυναίκες στο ματς Κυπέλλου με Παναιτωλικό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ9 hours ago

Προμηθέας- Γκραν Κανάρια (απόψε-19:30): Με στόχο να σπάσει το…ρόδι

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Μια… ανάσα από την προεδρία του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.