Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερασιτεχνικό- Γκάλοπ: Οι ευνοημένοι και οι… ριγμένοι

Published

on

Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστική διακοπή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και 6 άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό πήραν θέση για την «επόμενη ημέρα»

Αυτό που περιμέναμε λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκε και η δράση σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν θα συνεχιστεί, οπότε η φετινή σεζόν διακόπτεται από την αγωνιστική πριν «χτυπήσει» ο κορωνοϊός.

Από εκεί και έπειτα, οι πρωτοπόροι κάθε κατηγορίας θα ανέλθουν σε μεγαλύτερη κατηγορία και υπάρχει πιθανότητα το ίδιο να ισχύσει και για τους δευτεραθλητές, ωστόσο οι ομάδες που θα έπαιζαν τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς, είτε μέσω των πλέι-οφ ανόδου, είτε μέσω των πλέι-άουτ παραμονής, δεδομένα έχουν τις δικές τους αντιρρήσεις.

Στο περασμένο φύλλο της η “Match» παρέθεσε την άποψη 12 προπονητών, που ήταν κοινή και υποδείκνυε ότι δεν πρέπει να παιχθεί ποδόσφαιρο μετά από τόση απραξία.

Αυτήν την φορά παίρνει τον σφυγμό της επικαιρότητας από άτομα που περικλείονται στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας, με προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες όλων των κατηγορίων, να θίγουν την απόφαση της ΕΠΟ και με τις γνώμες των 6 επιλεχθέντων να έχουν πολύ «ζουμί» και ενδιαφέρον.

* Οι απόψεις των ομάδων με αλφαβητική σειρά

  Βασίλης Βάλαρης (πρόεδρος Αετού Ρίου): «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της Αναγέννησης Ψαθοπύργου για την ανάδειξη  της ως  πρωταθλήτρια του ομίλου μας.

Όπως  είναι  λογικό κάθε απόφαση  που κρίνει  πρωταθλητές εκτός των γηπέδων,  είναι  άδικη  για όλους και κυρίως για τους  ποδοσφαιριστές  που είναι  ερασιτέχνες και θα  ήθελαν να δουν το αποτέλεσμα των κόπων  τους, που  είναι και η μόνη τους ανταμοιβή, να κρίνεται αφού ολοκληρωθεί  η προσπάθειά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν  σίγουρο ότι όποια απόφαση παρθεί και ενώ είχαν ολοκληρωθεί μόνο τα 2/3 της  σεζόν θα αδικούσε κάποιες ομάδες. Εμείς διεκδικούσαμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα, ήμασταν η  πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας τη στιγμή  της διακοπής, αφού μείναμε αήττητοι για 15 συνεχόμενες αγωνιστικές και η διαφορά των 6 βαθμών δεν ήταν τεράστια, ενώ το πρόγραμμα μέχρι τη λήξη  του πρωταθλήματος ήταν απολύτως  ευνοϊκό,  αφού  από τα 10 ματς που απέμεναν τα 7 θα τα δίναμε εντός έδρας.

Όμως τη δεδομένη στιγμή βιώνουμε πρωτοφανή γεγονότα, που απαιτούν πρωτόγνωρες  αποφάσεις. Θα περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις  για προβιβασμό και υποβιβασμό και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια.

Σημασία έχει μόνο η υγεία όλων και είναι  πολύ δύσκολο  να μιλάμε για ποδόσφαιρο  όταν γύρω μας χάνονται  χιλιάδες άνθρωποι, λόγω της πανδημίας. Ελπίζω και εύχομαι όλα να ξεπεραστούν σύντομα  και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς, εκεί που αγαπάμε, δηλαδή στα γήπεδα και στις ομάδες μας.»

  Χρήστος Καραπίτσος (προπονητής Ατρόμητου Πατρών): «Θεωρώ ότι με την απόφαση αδικείται ο Ατρόμητος, αλλά και η Αχαϊκή και ο Πανμοβριακός. Γιατί από την αρχή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπήρχε κανονισμός που υποδείκνυε ότι ο πρωταθλητής θα έβγαινε μέσα από μπαράζ.

Θα μπορούσαν να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χωρίς θεατές, όπως και οι επαγγελματικές κατηγορίες. Έτσι φαίνεται ότι υποτιμάται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παρόλο που ορισμένες ομάδες έχουν χαλάσει αρκετά χρήματα και ορισμένοι ζουν μέσα από αυτό. Επίσης πάει στράφι η προσπάθεια ενός ολόκληρου χρόνου.

Κατανοούμε την δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα και ευχόμαστε όλοι να είμαστε υγιείς, αλλά θα έπρεπε να γίνουν τα μπαράζ, για να κυνηγήσει κάθε ομάδα τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν.»

  Σοφοκλής Παναγόπουλος (προπονητής Αχαιού Σαραβαλίου): «Πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι να παραμείνουν οι ομάδες ως έχουν. Διαβάζω για restart στο ερασιτεχνικό λόγω πανδημίας, αλλά δεν χρειάζεται να καταστραφεί κάτι για να το φτιάξεις, πάρα μόνο το βελτιώνεις με μεθοδικότητα.

Θεωρώ ότι οι ομάδες την καινούρια χρονιά θα είναι διαφορετικές, θα προσπαθήσουν να στηριχτούν σε νέα παιδιά, αλλά πιστεύω ότι σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο χρειάζονται κάποια παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, που θα είναι παράδειγμα για τους νέους.

Έτσι και αλλιώς οι εποχές έχουν αλλάξει και μία ομάδα για να έχει βάσεις θα πρέπει να κινείται σε πλάνο πενταετίας με συνέπεια στις υποδομές και όχι να αρκείται σε συνεχείς αλλαγές κάθε καλοκαίρι, με σκοπό να βρει την καλύτερη λύση.»

    Πέτρος Ταγαράς (ποδοσφαιριστής Ίκαρου Πετρωτού): «Από την στιγμή που πάρθηκε απόφαση για διακοπή, η κατάσταση δεδομένα αδικεί. Για παράδειγμα ο Ίκαρος έχασε την 2η θέση, που ενδέχεται να δώσει άνοδο, για 1 βαθμό.

Άποψη μου είναι ότι το πιο φρόνιμο θα ήταν να ακυρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, χωρίς ανόδους και υποβιβασμούς. Τουλάχιστον αν μπορούσαν να γίνουν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ προς τον Αύγουστο και αν οι συνθήκες το επέτρεπαν, για να πάλευε η κάθε ομάδα για αυτό που της αναλογούσε.

Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, κατ΄εμέ η ακύρωση θα ήταν ότι πιο δίκαιο σαν λύση.»

  Σπύρος Βουκελάτος (προπονητής Παναχαϊκού): «Η απόφαση είναι δίκαιη. Εμείς θέλαμε να παλέψουμε για την παραμονή, γιατί κάθε ομάδα πρέπει να αποδεικνύει τι αξίζει, αλλά πάνω από όλα μετράει η υγεία και τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια όλων.

Από εκεί και πέρα, η νέα σεζόν θα έχει δυσκολίες και η Πολιτεία επιβάλλεται να μεριμνήσει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όλοι όσοι το αγαπάμε και ασχολούμαστε με αυτό.»

   Ανδρέας Λόης (ποδοσφαιριστής Πυρσού): «Αρχικά να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορά τώρα το ποδοσφαιρικό κομμάτι θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τους κόπους μιας σεζόν. Ο Πυρσός θα ήθελε να γίνουν τα πλέι-οφ, έστω και τον Αύγουστο, για να επιδιώξουμε την άνοδο.

Αν οι συνθήκες δεν ευδοκιμούν την επανέναρξη, καλό θα ήταν να ανέβει η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου που είχε διαφορά στον όμιλο μας και με αναδιάρθρωση να ανέβουν και οι ομάδες που ήταν στην 5άδα.

Σίγουρα όμως αν είναι να γίνουν τα μπαράζ ανόδου, επιβάλλεται να είναι όλα υπό έλεγχο, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού όπως είπα στην αρχή η υγεία είναι το παν και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος προπονητής στον Ηρακλή Πατρών

Published

on

Ο Νίκος Δεργούτης αποχώρησε και ο Νίκος Σιαφλάς τον διαδέχεται στον πάγκο.

Ο Ηρακλής Πατρών ανακοίνωσε πριν από λίγο τη νέα έλευση στην τεχνική ηγεσία του, συνεργαζομενος με τον Σιαφλα στο κομμάτι των υποδομών.

Πιο αναλυτικά:

“Καλωσορίζουμε τον νέο προπονητή της ανδρικής ομάδας Νίκο Σιαφλά.

Ήδη προπονητής στα τμήματα υποδομών μας, αναλαμβάνει και το ανδρικό τμήμα. Γνώστης της φιλοσοφίας μας, ενδέχεται μια άρτια συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Καλή αρχή κόουτς!”

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νικολακόπουλος: “Ευεργετική η συνεργασία με τον Ατρόμητο”

Published

on

Ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου μετά
την αναβάθμιση των αθλητικών
εγκαταστάσεων και την προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού αθλητικού πάρκου, αναβαθμίζει την Ακαδημία ποδοσφαίρου του.

Έτσι συμφώνησε με την ΠΑΕ Ατρόμητος, για να ενταχθεί στο δίκτυο των Ακαδημιών της ομάδας του Περιστερίου, η οποία υλοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό (28/7), με τον
πρόεδρο του Ατρόμητου Απόστολο Αποστόλου και τον αντίστοιχο του Κεραυνού Βασίλη Χρυσανθόπουλο να δίνουν τα χέρια.

Το παρόν έδωσε το μέλος της διοίκησης της πατρινής ομάδας, Ηρακλής Νικολακόπουλος, ο οποίος μίλησε στην «Match» για τα κέρδη της συγκεκριμένης συμφωνίας.

«Η συνεργασία μας με τον Ατρόμητο αποσκοπεί στο να λάβουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και υποστήριξη, με σκοπό να εκπαιδεύσουμε σωστά τους μικρούς αθλητές, σε
αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ουσιαστικά θα γίνει ποιοτική αναβάθμιση στον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας μας.

Θα γίνονται εργομετρικές εξετάσεις των
ποδοσφαιριστών, εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές μας και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα προς
τους γονείς.

Επίσης οι παίκτες του Κεραυνού
θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογούνται από τον Ατρόμητο και όποιος αξίζει θα κάνει το βήμα παραπάνω, ενώ ο κ.Αποστόλου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να αναλύσει στο κοινό του Κεραυνού το πλάνο της συνεργασίας της ομάδας με την
αντίστοιχη του Περιστερίου.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακόμα μία σημαντική προσθήκη στο Πάτραι

Published

on

Ο ΑΠΣ Πάτραι έφτασε τις 4 μεταγραφικές κινήσεις και συνεχίζει δυναμικά τον σχεδιασμό του.

Η ομάδα του Σταμάτη Σαρρή ενεταξε στο δυναμικό της τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό Νίκο Ιωάννου, που μετράει σεζόν σε Εθνικές κατηγορίες και στην Α’ κατηγορία του ερασιτεχνικού με γεμάτη παρουσία.

Φέτος αγωνίστηκε στην Αιγειρα/Ακράτα και τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε στην Α’ Ηλείας, αγωνιζόμενος στην Δόξα Μανωλαδας.

Ωστόσο υπέστη σοβαρό τραυματισμό και θέλει να κάνει δυνατό come back με το Πάτραι, δίνοντας λύσεις στα μετόπισθεν.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.