Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Ερασιτεχνικό (Γκάλοπ): «Σφυρίχτρες» σε άνοδο!

Published

on

Ελπιδοφόρα μηνύματα από δέκα ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που κρίνουν τα πεπραγμένα της διαιτησίας για φέτος και θεωρούν ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο

Η διαιτησία αποτελεί βασικό κομμάτι σε κάθε σπορ. Ναι μεν οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές και ο ρόλος των ρέφερι επιβάλλεται να περνάει απαρατήρητος, ωστόσο τα σφυρίγματα είναι μέρος του παιχνιδιού και καλώς ή κακώς το επηρεάζουν σημαντικά.

Άλλωστε πάντοτε κάποιος θα αδικείται και κάποιος θα ευνοείται, αλλά σε γενικές γραμμές και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ. Ιδίως στον ερασιτεχνικό χώρο που είναι πιο αγνός, σε σχέση με το «χάος» του επαγγελματικού επιπέδου, ο κάθε «άρχων» της εκάστοτε αναμέτρησης αναμφίβολα θα προσπαθήσει για το καλύτερο και το ιδανικό, που είναι φυσικά το 50-50.

Η «Match» ρώτησε 10 ποδοσφαιριστές από κάθε κατηγορία της δικής μας Ένωσης για το πώς κρίνουν την φετινή παρουσία των διαιτητών και κυρίως έθιξε ομάδες που είχαν υψηλούς στόχους, αλλά και κάποιες άλλες που θα έδιναν την μάχη τους για την παραμονή, οπότε είχαν το νου τους στην απόδοση δικαιοσύνης, μιας και οδεύαμε προς την τελική ευθεία των πρωταθλημάτων, πριν βέβαια «χτυπήσει» ο κορωνοϊός.

Το συμπέρασμα κρίνεται θετικό, ορισμένοι εξέφρασαν κάποια «χλιαρά» παράπονα, αλλά όπως και να έχει οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών είχαν «ζουμί» και μεγάλο ενδιαφέρον…

 * Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (Αετός Ρίου):

«Προσωπικά δεν ασχολούμαι με την διαιτησία, αφού το μοναδικό που ενδιαφέρει κάθε ποδοσφαιριστή είναι να βοηθήσει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη σε κάποια παιχνίδια και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεδομένα υπάρχουν αρκετά καλοί διαιτητές».

Σωτήρης Τσίφας (Αναγέννηση Πατρών):

«Η διαιτησία φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές έχει αρχίσει και αλλάζει επίπεδο. Υπάρχουν ορισμένοι αξιόλογοι διαιτητές, που κάνουν την διαφορά, όπως οι Φωκάς και Ανδριανός και φαίνεται ότι έχουν μέλλον, αν συνεχίσουν έτσι. Βέβαια και κάποιοι νέοι στον χώρο δεν τα πήγαν άσχημα. Απλά θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να βελτιωθούν στο να μπαίνουν στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, χωρίς να τον ειρωνεύονται ή να είναι αδιάφοροι σε κάποια ματς που δεν χαρακτηρίζονται ντέρμπι ή υψηλού βαθμού δυσκολίας».

Γιάννης Λαμπρόπουλος (Αστέρας Λεοντίου):

«Στα περισσότερα παιχνίδια η διαιτησία ήταν καλή, παρόλο που στην δική μας κατηγορία (Γ΄) έπαιζαν άπειρα παιδιά, μιας και θεωρείται χαμηλό το επίπεδο, σε σχέση με Β΄ και Α΄. Ωστόσο υπήρχαν και παιχνίδια όπου οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο και δεν υπήρχε ρυθμός και ηρεμία στις ομάδες. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε από την μεριά μας, να υπάρχει καλή συνεργασία, προκειμένου να αναδειχθούν και νέα παιδιά από τον χώρο της διαιτησίας».

Νάσος Αναγνώστου (Ατρόμητος Πατρών):

«Σε γενικές γραμμές υπήρξε μία μικρή βελτίωση. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια προς το καλύτερο και οι διαιτητές κοιτάζουν να μην αδικήσουν κάποια ομάδα. Αυτό βέβαια το ένιωσα ως παίκτης του Πάτραι.

Όταν πήγα στον Ατρόμητο τον Ιανουάριο, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Δυστυχώς η διαιτησία δεν στηρίζει την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, προσπαθώντας για την άνοδο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά ούτε να παίζουν εναντίον του σε κάποια ματς και σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Ανδρέας Νικολόπουλος (Δόξα Παραλίας):

«Εγώ ποτέ δεν στέκομαι στην διαιτησία. Άνθρωποι είναι άλλωστε και θα κάνουν λάθη, αυτό είναι αναπόφευκτο. Πάντως πιστεύω ότι το συμπέρασμα για φέτος ήταν θετικό και γενικά υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές στον Νομό μας, οι οποίοι αξίζουν και μακάρι να φτάσουν ακόμα και στην Α΄ Εθνική».

Νίκος Ροδόπουλος (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου):

«Για εμένα η διαιτησία ήταν σε πολύ καλό επίπεδο φέτος. Νέοι διαιτητές αλλά και έμπειροι έδειξαν ότι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Λάθη σίγουρα θα γίνουν και πάντα θα γίνονται, αλλά η προσωπική φιλοσοφία μου, όπως και του Κεραυνού είναι να μην δυσκολεύουμε περαιτέρω το ήδη δύσκολο έργο που εκτελούν οι ρέφερι».

Φώντας Τραχάνης (Λέων Αλισσού):

«Σε γενικές γραμμές η διαιτησία παίρνει θετικό πρόσημο για φέτος. Παρόλα αυτά υπήρξαν παιχνίδια στα οποία η ομάδα μου αδικήθηκε και θεωρώ πως αυτό δεν έγινε σκοπίμως, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης έμπειρων διαιτητών στην Β΄ κατηγορία.

Γενικότερα όμως ο Λέων όλα αυτά τα χρόνια δέχεται επίθεση από την διαιτησία, λόγω της πάγιας τακτικής που ακολουθεί η ομάδα μας να μην ασχολείται με αυτήν και να μην βγάζει ανακοινώσεις. Και από την άλλη, κάποιες ομάδες που διαμαρτύρονταν συχνά, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μέσω γνωστών τους στην ΕΠΣ, έχαιραν αρκετής εύνοιας».

Νίκος Μάγκος (Πανιώνιος/Αχιλλέας):

«Φέτος η διαιτησία δεν έκανε μεγάλα λάθη και κυρίως δεν ήταν εσκεμμένα. Οι νέοι διαιτητές προσπάθησαν να μην αδικήσουν τις ομάδες και έκαναν σοβαρή προσπάθεια, ενώ οι έμπειροι ήταν πάρα πολύ καλοί, όπως οι Σαφαρίκας, Ανδριανός, Χρονάς, Παπαδόπουλος και Καλύβας. Έχουμε καλές «σφυρίχτρες» και μακάρι η Ένωση να βγάλει διαιτητές στις μεγάλες κατηγορίες, γιατί υπάρχει ταλέντο και προοπτική».

Αντώνης Χότζα (ΠΑΟΚ Πατρών):

«Γενικά σαν ΠΑΟΚ δεν είχαμε κάποιο σοβαρό θέμα με την διαιτησία, αν εξαιρέσουμε 3-4 παιχνίδια, που είναι και λογικό να γίνουν κάποια λάθη. Συμπερασματικά είτε οι νέοι του χώρου είτε οι πιο έμπειροι έκαναν καλή δουλειά και το πρόσημο κατ΄ εμέ είναι θετικό. Μακάρι να συνεχίσουν σε ανάλογο ρυθμό και την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Ανδρέας Παπαδόπουλος (Προοδευτική Πατρών):

«Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σαν Προοδευτική, εκτός από μικρές λεπτομέρειες με κάποιους νέους ρέφερι, οι οποίοι αδίκησαν και εμάς αλλά και τον αντίπαλο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από τα παιχνίδια θα «ψηθούν» και οι πιο άπειροι και θα στρώσουν, αφού δείχνουν να έχουν καλά στοιχεία».

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β’ Κατηγορία: Το πανόραμα και ο απόηχος των 2 ομίλων

Published

on

Ολοκληρώθηκε χθες η 27η πράξη στον 1ο όμιλο και η 28η αγωνιστική στον 2ο όμιλο στην ενδιαφέρουσα Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία της τρέχουσας σεζόν.

Δείτε αναλυτικά μέσω της εφημερίδας Match Αχαϊας (φύλλο 16/5) τι συνέβη το σαββατοκύριακο, αλλά και τις βαθμολογίες.

Α΄ όμιλος: Κρατάει την 2η θέση η Λακκόπετρα, ζωντανή η Αστραπή

Πέρασε και η 27η αγωνιστική και ο 1ος όμιλος της Β΄ κατηγορίας κρέμεται (χωρίς υπερβολές) από μία λεπτή κλωστή.

Ο Ατρόμητος Λάππα έχει «καθαρίσει» την 1η θέση και την άνοδο, ενώ κέρδισε τον Άτλαντα με 3-1 σε ένα επιθετικό και ανοικτό παιχνίδι. Ωστόσο και η 2η θέση παρέχει εισιτήριο ανόδου και εκεί διατηρεί τα ηνία ο Ίκαρος Λακκόπετρας, ο οποίος με σύμμαχο την έδρα του νίκησε τον φορμαρισμένο Φαραϊκό (4-2).

Ο Αστέρας Μιντιλογλίου πέρασε αλώβητος από την Χαλανδρίτσα και νίκησε με 4-3 τον καλοδουλεμένο Πείρο Ισώματος, σε ένα ματς γεμάτο σασπένς και πολλά γκολ. Επομένως η ομάδα του Θόδωρου Λαμπρόπουλου παραμένει σε απόσταση μίας νίκης από την Λακκόπετρα και απομένουν 3 στροφές πριν το κλείσιμο της αυλαίας.

Χαμός για την… επιβίωση

Περιβόλα και Αστραπή Ψαροφαϊου ήταν κερδισμένοι, με τον Πυρσό να παίρνει άκοπα το τρίποντο, λόγω Καμινίων. Ιδίως οι «πράσινοι» λύγισαν με ανατροπή το Σταροχώρι, ενώ η «Μπάρτσα» συνέτριψε την Δάφνη Πατρών, η οποία πλέον έχει ζοριστεί αισθητά.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Γαλήνη επικράτησε του Ολυμπιακού Πατρών με 4-3 και μάλιστα ανέτρεψε τα δεδομένα, αφού έχανε με 3-0.

Ο Αχαϊκός πήρε τρεις βαθμούς χωρίς να ιδρώσει και διατηρείται στην 4η θέση και στο -6 από την άνοδο.

 

Β΄ όμιλος: Δρέπανο στα «σαλόνια», από κοντά ο Απόλλων Εγλυκάδας

Η 28η αγωνιστική σήμανε την άνοδο του Δρέπανου στην Α΄ κατηγορία, 2 στροφές πριν το φινάλε της σεζόν και ενώ η ομάδα του Χρήστου Λάιου έχει να δώσει μόνο το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας (ρεπό στην τελευταία στροφή).

Μάλιστα η άνοδος «κλείδωσε» σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, αφού οι «μπλε» συνέτριψαν τον Αχιλλέα Καμαρών με 5-0 και δικαίως κέρδισαν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου.

Από κοντά

ο Απόλλωνας

Ο Απόλλων Εγλυκάδας έκανε το καθήκον του απέναντι στην Αυτόνομη και κατέχει τα ηνία στην 2η θέση, όπως και την άνοδο.

Ακολουθεί το ντέρμπι με το Δρέπανο και εκεί θα κριθεί και ο τίτλος, θυμίζοντας ότι το Δρέπανο προπορεύεται με 3 βαθμούς και το ματς του Α΄ Γύρου είχε λήξει 1-1.

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας ήθελε γκέλα του Δρέπανου στις Καμάρες, αλλά δεν έγινε το «χατίρι» του, με τον ίδιο να περνάει με 4-3 από την έδρα του Αστέρα Τέμενης, σε ένα θεαματικό ματς, που ήλεγχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του

ΑΕ Αιγίου και Φοίνικας Ζήριας μοιράστηκαν τον πόντο το Σάββατο στο γήπεδο του Πλαστήρα σε ένα παιχνίδι δίχως γκολ, ενώ Αργυρά και Απόλλων Αιγίου αναδείχθηκαν μεν ισόπαλοι, αλλά το παιχνίδι είχε 4 γκολ (2-2). Ισοπαλία είχαμε και στο Φλόγα Ροδιάς-Άβυθος (1-1), ενώ ο ΠΑΟΚ Πάτρας ήταν καταιγιστικός απέναντι στους Πετεινούς (4-0).

Ρεπό αυτήν την εβδομάδα είχε το Ζαβλάνι.

 

Το αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ  (27η)

Περιβόλα-Σταροχώρι 2-1

Αστραπή Ψαροφαΐου-Δάφνη Πατρών 4-0

Ατρόμητος Λάππα-Άτλας 3-1

Ίκαρος Λακκόπετρας-Φαραικός 4-2

Πείρος Ισώματος-Αστέρας Μιντιλογλίου  3-4

Ολυμπιακός Πατρών-Γαλήνη 3-4

Πυρσός- Καμίνια 3-0 α.α.

Λέων Αλισσού- Αχαϊκός  0-3 α.α.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ  (28η)

Α.Ε. Αιγίου-Φοίνικας/Ζήριας 0-0

Πετεινοί-Π.Α.Ο.Κ. Πάτρας 0-4

Αχιλλέας Καμαρών- Δρέπανο  0-5

Αστέρας Τέμενης-Πανιώνιος/Αχιλλέας  3-4

Φλόγα Ρόδιας-Άβυθος  1-1

Αργυρά Πατρών-Απόλλων Συνοικισμού 2-2

Αυτόνομη Π.Ο.-Απόλλων Εγλυκάδος  0-7

 

Οι Βαθμολογίες:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ  (σε 27 ματς)

1 Ατρόμητος Λάππα 73 (99-24)

2  Ικαρος Λακ. 59 (61-26)

————————————

3 Αστέρας Μιντ. 56 (66-19)

4 Αχαϊκός 53(53-28)

5 Σταροχώρι 47 (53-38)

6 Πείρος Ισώματος 44 (53-42)

7 Γαλήνη 42 (43-36)

8) Φαραϊκός 39  (56-52)

9 Άτλας 39  (51-48)

10 Περιβόλα 35 (41-49)

——————————————

11 Πυρσός Π. 35  (35-39)

12  Αστραπή Ψαρ. 32  (36-41)

13  Δάφνη Π. 30 (42-55)

14 Ολυμπιακός Π. 19 (30-75)

15 Καμίνια 9

* Τα Καμίνια αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

 

Β ΟΜΙΛΟΣ (σε 28 ματς)

1 Δρέπανο 67 (81-20)

2 Απόλλων Εγλ. 64  (76-20)

————————————

3 Πανιώνιος Αχιλ. 60 (80-30)

4  Αχιλλέας Καμ. 53  (56-38)

5   ΑΕ Αιγίου 35  (55-43)

6   Ζαβλάνι 35  (48-38)

7  Φοίνικας Ζήρ. 35   (44-44)

8 Αστήρ Τέμενης 34 (45-52)

9 Αργυρά Π. 33  (40-36)

10 Φλόγα Ρόδιας 33  (41-51)

———————————-

11 ΠΑΟΚ Πατρών 28  (37-48)

12 Πετεινοί 27 (43-61)

13 Απόλλων Συν. 26   (32-59)

14 Άβυθος Αιγ. 25 (31-42)

15 Αυτόνομη 3 (12-141)

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αετός Ρίου: Αποχώρησε με την Αστυνομία

Published

on

Ο Αετός Ρίου πήρε μεγάλη νίκη στη δύσκολη έδρα της Δόξας Νιφορεΐκων, η οποία στηρίζεται φέτος στη δυναμική του «σπιτιού» της, χάρη σε γκολ του Κατσιούρα στο 77΄ και έτσι πέτυχε σπουδαία νίκη στην 9η στροφή των πλέι-άουτ της Α΄κατηγορίας.

Ωστόσο στο φινάλε προκλήθηκε ένταση, καθότι οι γηπεδούχοι ισχυρίζονται ότι ο Βασίλης Λάγιος τους προκάλεσε και έτσι επήλθε γενική σύρραξη.

Αποτέλεσμα της έντασης που δημιουργήθηκε ήταν οι φιλοξενούμενοι να παραμείνουν στα αποδυτήρια του γηπέδου, με τις Αστυνομικές Αρχές να καταφτάνουν στο σημείο, για να οδηγήσουν τον Αετό στο πούλμαν, προκειμένου να επιστρέψει στη βάση του.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα μας. Ήταν πραγματικό σοκ» ήταν το σχόλιο του προέδρου Βασίλη Βάλαρη στη «Match», μετά το τέλος του ντέρμπι.

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σταμάτης Σαρρής: «Νίκη με Πανγυθεατικό»

Published

on

Ο προπονητής του Πάτραι, Σταμάτης Σαρρής, έκρινε δίκαιο το αποτέλεσμα με τον Πανθουριακό, θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Παράλληλα σχολιάζοντας το ερχόμενο ματς με τον Πανγυθεατικό στα Προσφυγικά (22/5) θεωρεί ότι αν έρθει η νίκη, η ομάδα του θα πλησιάσει κατά πολύ την άνοδο και κρίνει τη νίκη ως μονόδρομο.

Τα όσα ανέφερε στη «Match»:

«Περιμέναμε δυνατό το παιχνίδι. Δεχθήκαμε πίεση, αλλά είχαμε προετοιμαστεί και κλείσαμε τους χώρους, δεχόμενοι ένα όμορφο γκολ από μακρινό σουτ. Στη συνέχεια πήραμε τα ηνία, υπολογίζοντας ότι ο Πανθουριακός είχε παίξει και την Τετάρτη και ισοφαρίσαμε άμεσα, κάτι που ήταν ‘κλειδί’ για την έκβαση του αποτελέσματος.

Θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι η ισοπαλία είναι δίκαιη. Το παιχνίδι στην έδρα μας με τον Πανγυθεατικό είναι σημαντικό, αφού με νίκη θα πλησιάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας. Πάμε για τη νίκη και θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.