Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Ερασιτεχνικό: Πλέον μιλάμε για “θαύμα”

Published

on

Λιγοστές έως μηδαμινές οι ελπίδες επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για φέτος και οι αιτίες… ποικίλουν

«Το τρένο για φέτος δεν…ξαναμπαίνει στις ράγες» αναφέρουν στη «Match» κύκλοι της ΕΠΣΑ, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και ότι η χρονιά ήδη θα πρέπει να θεωρείται χαμένη».

Που το στηρίζουν; Πρώτον, στο ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα έναρξη των αγώνων, τουλάχιστον στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ακόμα και με τις όποιες αλλαγές στις
προκηρύξεις, πάλι θα είναι πολύ δύσκολο να καταρτιστεί νέο πρόγραμμα, σε τρεις κατηγορίες με τόσες πολλές ομάδες στην καθεμία (Α’, Β’ Γ’ κατηγορία).

Και όσο φυσικά δεν δίνεται εντολή από την ΕΠΟ για να ξεκινήσουν εκ νέου οι προπονήσεις τον Ιανουάριο (ήδη βρισκόμαστε στην 11η ημέρα του μήνα), τόσο θα ψαλιδίζονται οι ελπίδες, για να έχουμε δράση τον Φεβρουάριο.

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε 1 μήνας καλής
προετοιμασίας ή τουλάχιστον 3 εβδομάδες, αφού παράλληλα ελλοχεύει και ο κίνδυνος τραυματισμών, μιας
και οι ποδοσφαιριστές απείχαν για μεγάλο διάστημα, επέστρεψαν με το πέρας του 1ου κύματος κορωνοϊού
και πάνω που είχαν βρει ρυθμό, ήρθε και η 2η καραντίνα, που τους έθεσε ξανά έξω από τα νερά τους.

Δεν «ψήνονται» οι παράγοντες!

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά που θα ζητούσε η Πολιτεία σε τυχόν επανέναρξη, στην τήρηση δηλαδή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που ζητά απαρέγκλιτα να γίνονται σε όλες τις αποστολές των ομάδων rapid test, πριν τους αγώνες.

Θα προσθέταμε εμείς, ότι… εδώ είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν άλλες ομάδες ανωτέρων κατηγοριών, θα μπορούσαν να βρουν τα χρήματα οι ομάδες στο εραστεχνικό ή τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών;

Άλλωστε, ήδη παράγοντες με τους οποίους η «Match» βρίσκεται σε επικοινωνία έχουν ξεκαθαρίσει ότι ούτε η πλευρά τους επιθυμεί την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, καθότι θεωρούν ότι η Πολιτεία δύσκολα θα δώσει επιχορηγήσεις ή τουλάχιστον θα καλύψει τα rapid test, για να μπορέσουν εκείνοι με την σειρά τους, να βάλουν τα υπόλοιπα έξοδα (διαιτησία, μετακινήσεις κλπ.) από την ήδη «ταλαιπωρημένη» τσέπη τους.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές ακόμα και τώρα εύχονται να αλλάξει το σκηνικό και έστω να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αφού για τους περισσότερους το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να ξεκινήσουν οι αγώνες και πάλι…

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

“Χτύπησαν” την πόρτα της Δόξας Παραλίας

Published

on

Πέραν της Νίκης Προαστίου και η Δόξα Παραλίας δέχθηκε κρούση από ομάδες της Γ΄ Εθνικής, οι οποίες επιδιώκουν να ενισχυθούν σε περίπτωση που υπάρξει επανέναρξη στο εν λόγω πρωτάθλημα, για να κλείσει η σεζόν.

Έτσι η διοίκηση «ενοχλήθηκε» για 6 ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι ανήκουν στο βασικό κορμό της ομάδας των Γεωργιτσόπουλου και Λαμπρόπουλου και αυτοί ήταν οι εξής:

Φιλοποίμην Βέρρας (πήγε στη Θύελλα), Ανδρέας Σπανός, Φίλιππος Λαζανάς, Ανδρέας Σοφούλης, Βαγγέλης Ντεμάι και Μάριος Σπυρόπουλος.

Φυσικά οι προαναφερθέντες μπορούν κάλλιστα να σταθούν σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής και μερικοί εξ΄ αυτών το έχουν αποδείξει, παίζοντας στην κατηγορία με θετική παρουσία.

Η διοίκηση δεν θα έλεγε «όχι» στο να ενεργοποιηθούν ποδοσφαιρικά οι παίκτες της με παραχώρηση στους ενδιαφερόμενους, αλλά δεδομένα δεν θα ήθελε να τους χάσει εντελώς και θα υπήρχε όρος στη συμφωνία με τις ομάδες, ο οποίος θα αφορούσε την αγωνιστική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΠΣΑ: «Να µην σκοτώσουµε τον ερασιτέχνη»

Published

on

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας βγήκε μπροστά και πήρε την απόφαση να διακόψει την φετινή σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού σεβάστηκε τις σκέψεις των ομάδων και των παραγόντων τους, μιας και η πλειονότητα δεν επιθυμούσε την επανέναρξη.

Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες, οπότε τα επαγγέλματα τους τίθενται δικαιολογημένα σε προτεραιότητα, ενώ το να πραγματοποιούνταν διπλές αγωνιστικές, για να βγει το πρόγραμμα, εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο, αφού ελλόχευαν τραυματισμοί, με την αποχή να είναι τεράστια.

Παράλληλα φημολογείται ότι η ΕΠΟ θα ζητήσει πρωταθλητή από την κάθε Ένωση και για αυτόν τον λόγο η «Match» ήρθε σε επαφή με μέλη του Δ.Σ. της δική μας ΕΠΣ, για να λάβει την εξής απάντηση:

«Αν η ΕΠΟ ζητήσει πρωταθλητή, εμείς δεν θα σκοτώσουμε τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Αποφασίσαμε την οριστική διακοπή και δεν θα ρισκάρουμε με την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ναι μεν είμαστε αντίθετοι στο να βγει πρωταθλητής μέσω κλήρωσης, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ, αν 2 ή περισσότερες ομάδες δηλώσουν την επιθυμία να λάβουν μέρος στην Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν.

Η κλήρωση θα είναι απλά μονόδρομος, μιας και δεν θα έχουμε άλλη λύση στα χέρια μας».

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Χωρίς προπονήσεις στην Γ’ Εθνική

Published

on

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται από την Πολιτεία και εν τέλει η νέα ΚΥΑ ανακοίνωσε προπονήσεις μόνο για τις ομάδες της Football League.

Πιο αναλυτικά:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων εξαιρουμένων των ακολούθων περιπτώσεων

Την λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στην Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών, στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης γυναικών στην ΑΣ κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στην Α1 κατηγορία χεφόσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football League, στo πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’ Εθνικής και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών

Continue Reading
Advertisement

Facebook