ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΕΣΚΑ-Η: Κληρώνει στο Κύπελλο με ομάδες από Α2 και Β κατηγορία
Την Τρίτη 25 Απριλίου θα τελεστεί η κλήρωση και θα αναδειχθούν οι πρώτες μάχες

Από την ΕΣΚΑ-Η ανακοινώνεται ότι η κλήρωση του Κυπέλλου 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 25/04 και ώρα 10.30 στα γραφεία της ένωσης.
Οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή την πρώτη φάση του Κυπέλλου είναι Α2 και Β’ Κατηγορίας που δήλωσαν συμμετοχή (οι ομάδες της Α1 θα μπουν στη συνέχεια στο θεσμό) και αναλυτικά έχουμε.
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ηρακλής Πύργου, Νέοι Γλαύκου, Βαρθολομιό, Διαγόρας, Σείριος, Ίφιτος Πύργου, Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ.
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕ Σκιλούντος, Αετός Π., Γαστούνη, Φοίνικας Αγυιάς, Σοπωτό και Αχαϊκός.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Η Αχαγιά ’82 νίκησε την Απολλωνιάδα, 1η θέση στο «Ν. Τζελετόπουλος»

Η Αχαγιά ’82 κατέκτησε την 1η θέση στο τουρνουά της ΕΑΠ στη μνήμη του Νίκου Τζελετόπουλου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία οργανωτικά και αγωνιστικά, επικρατώντας 93-72 της Απολλωνιάδας.
Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν το βασικό στοιχείο που έκρινε τον μεγάλο τελικό.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Ο Προμηθέας 2014 πήρε την 3η θέση στο τουρνουά του Αστέρα Τέμενης

Ο Προμηθέας 2014 ήταν ο νικητής του μικρού τελικού στο τουρνουά του Αστέρα Τέμενης καθώς πριν από λίγο επικράτησε του Γλαύκου Έσπερου με 65-56, έχοντας από την αρχή μέχρι το τέλος τον έλεγχο του σκορ.
Η ομάδα του Β. Σκροπολίθα αιφνιδίασε τον αντίπαλό της ξεφεύγοντας από την αρχή, έκλεισε το ημίχρονο με +15 (34-19) και χωρίς μεγάλα ζόρια πήρε τη φιλική νίκη και την 3η θέση στην τελική κατάταξη.
Τα 10λεπτα: 17-08, 34-19 (ημ.), 49-37, 65-56.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Σκροπολίθας): Πρέκας 11 (1), Χρονόπουλος 22 (1), Σοϊλεμετζίδης 17 (2), Παπαδόπουλος 3, Γιοβάς 1, Αδαμόπουλος 3, Χριστοφοράτος 2, Γοργότσης 6, Δενδής, Στέβοβιτς, Λιόλιος, Λαμπρογιώτας.
ΓΛΑΥΚΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ (Γκοργκόλης): Μπαρδάκας 18 (2), Ροκανάς 22 (3), Αργυρόπουλος 6, Πανόπουλος 8, Μπόγρης 2, Τζερμπατζίδης, Καραλής, Στάθης, Κουνάβης, Θωμόπουλος, Μαράντης, Σερέτης.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πέφτει η αυλαία στα τουρνουά ΕΑΠ και Αστέρα Τέμενης με τους τελικούς

Δεύτερη και τελευταία ημέρα σήμερα στα τουρνουά ΕΑΠ και Αστέρα Τέμενης με τη διεξαγωγή των μικρών και μεγάλων τελικών.
Σε αυτό της ΕΑΠ, στο μικρό τελικό (6μ.μ.) θα αναμετρηθούν η οικοδέσποινα ομώνυμη ομάδα του Φραγκισκάτου με την Παναχαϊκή, ενώ στις 8μ.μ. θα ξεκινήσει ο τελικός της πρωτιάς ανάμεσα στην Απολλωνιάδα και την Αχαγιά’82.
Στο αντίστοιχο τουρνουά της Τέμενης στο κλειστό του Αιγίου στις 5.30μ.μ. θα ξεκινήσει ο μικρός τελικός μεταξύ Προμηθέα 2014 και Γλαύκου Έσπερου, ενώ στις 8μ.μ. θα παίξουν στον μεγάλο τελικό Τέμενη και Αίολος Αγυιάς.
Μίλτος Σπυρόπουλος