Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Έθεσαν στόχους… διαφωνώντας

Published

on

Χωρίς να απαντηθούν σημαντικά θέματα, αλλά με αντίστοιχα μεγάλης σημασίας να βγαίνουν στο προσκήνιο, ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή ενόψει της έναρξης της φετινής χρονιάς, στο ξενοδοχείο “Βυζαντινόν” το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Μπακαλάρος, ο τεχνικής διευθυντής της ομάδας, Κώστας Κατσουράνης και ο υπεύθυνος τύπου Σπύρος Μπουλής.

Αυτό που βγαίνει σαν κεντρικό συμπέρασμα, είναι η διάσταση απόψεων για τους στόχους της φετινής χρονιάς, με τον μεν πρόεδρο να βάζει ξεκάθαρα στόχο 1ης θέσης και τον Κατσουράνη να θέτει ως στόχο, να έχει η ομάδα καλύτερη παρουσία από πέρυσι. Επίσης, η παραδοχή οικονομικών προβλημάτων που έγινε για πρώτη φορά δημόσια, επιβεβαιώνει όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα, με την παρέμβαση του αντιπροέδρου Τάκη Λαμπρόπουλου ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε περισσότερους επιχειρηματίες ώστε να συμβάλλουν οικονομικά.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Κώστα Μπακαλάρο να κάνει ένα μικρό πρόλογο και να βάζει τα πρώτα στοιχεία στο τραπέζι:
«Καθυστερήσαμε την φετινή συνέντευξη τύπου, αφού καθυστέρησε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολες εποχές και μία δύσκολη χρονιά, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ομάδα, με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με το προπονητικό τιμ.  Για ακόμα μία χρονιά και παρά τις αντίξοες συνθήκες, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πλέον ο στόχος αλλάζει.  Από πέρυσι που ήταν “να κάνουμε ότι καλύτερο”, φέτος είναι “η πρώτη θέση και η άνοδος“. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τους φιλάθλους μας, που δεν μας στηρίζουν μόνο οικονομικά, αλλά και ΗΘΙΚΑ. “Ζητάμε και αξίζουμε την στήριξη τους“. Γι’ αυτό βάλαμε πιο φθηνές τιμές στα εισιτήρια διαρκείας. Η ομάδα δεν είναι ίδια χωρίς τον κόσμο. Κάνουμε μια προσπάθεια για την Πάτρα. Θέλουμε να αλλάξουμε τις Κυριακές, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Δεσμεύομαι εγώ προσωπικά και η διοίκηση να κάνουμε ότι καλύτερο».

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον Κώστα Κατσουράνη που με τις δηλώσεις του προβλημάτισε, όντας διαφορετικές:
«Από το 2016 που ήρθαμε θέσαμε 5ετες πλάνο. Γίνανε επενδύσεις, φτιάξαμε το 9Χ9, το βοηθητικό, αυξήσαμε 100% τις εγγραφές στα τμήματα μαζικού αθλητισμού και λειτουργούμε τις ακαδημίες μας σε επαγγελματικό επίπεδο, τις Κ16, Κ17 και Κ19, βγάλαμε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ιάσονα Σταυρόπουλο και παίρνουμε τις καλύτερες κριτικές σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια οι ακαδημίες θέλουν και γήπεδα για τα παιδιά, άρα και περισσότερες επενδύσεις. Έχουμε πάρει ήδη μία άνοδο, ενώ στην περσινή καταπληκτική, κατά τη γνώμη μου, χρονιά η ομάδα μάζεψε 73 βαθμούς (με 22 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες) που σε οποιοδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε ανέβει. Πολλά δεν λειτουργούν σωστά. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Άλλαξαν οι συνθήκες, απ’ όταν ξεκινήσαμε. Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις από τη Συμμαχία και το βάρος έπεσε στον πρόεδρο και τους εναπομείναντες Συμμάχους. Προσπαθούμε αν λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου λέει ότι δεν γίνεται να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο βασικός στόχος για μένα είναι “η ομάδα να κάνει μια ανάλογη πορεία με την περσινή και να παίξει κατά το δυνατό ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο“. Αξιολογήσαμε το υλικό της ομάδας βάσει της φιλοσοφίας, διώξαμε όσους δεν ταιριάζουν στο πλάνο, πήραμε νέους σε ηλικία παίκτες και δημιουργήσαμε μία ομάδα με περισσότερο βάθος και ποιότητα, που βέβαια μένει να φανεί στο γήπεδο. Η κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υπέρ μας, αλλά η ομάδα θα είναι και πάλι ανταγωνιστική. Πήραμε ξένους σε κομβικές θέσεις που χρειαζόμασταν ποιότητα».

Κάπου εκεί παρενέβη ο Τάκης Λαμπρόπουλος, που όπως τόνισε εκ μέρους της Παναχαϊκής Συμμαχίας, δίνοντας απαντήσεις και διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα, καλώντας παράλληλα του Πατρινούς επιχειρηματίες να βοηθήσουν:
«Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις, κυρίως ανθρώπων που δεν έχουν άμεση σχέση με την Παναχαϊκή και το ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνω, ότι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όσοι έμειναν είναι κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και κάνουν το καλύτερο δυνατό, χωρίς να αφήνουν χρέη και υποχρεώσεις. Είμαστε όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και πασχίζουμε μαζί με τις δουλείες να κάνουμε το καλύτερο για την Παναχαϊκή. Ποσοτικά έχουμε μείνει λιγότεροι αλλά η ομάδα θα μπορούσε να σταθεί και με λιγότερα άτομα.  Ας κάνει ο καθένας την προσπάθεια του, Είναι χρέος όλων μας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Όσοι έφυγαν να αναπληρωθούν από ανθρώπους της πόλης. Με 5.000 ευρώ ως ελάχιστη συμμετοχή 50 Πατρινών επιχειρηματιών θα μπορούσαν να μαζευτούν 250.000 ευρώ που θα κάλυπταν όλες μας τις τρύπες».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου…

Για το θέμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό απάντησε ο Κώστας Μπακαλάρος: «Είναι απόφαση της ΕΠΟ, μετά από επιστολή της αστυνομίας. Έχουμε δηλώσει ότι έχουμε έδρα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια απάντηση. ». Όσο για το αν ήθελαν στην Πατρινή ΠΑΕ αρχικά να παίξουνε στο Παμπελοποννησιακό, δεν απάντησε ουσιαστικά, κάνοντας πάλι αναφορά στην δήλωση πως έδρα της ομάδας είναι η Αγυιά.

Σε ερώτηση για το οικονομικό πλάνο και την διχογνωμία περί στόχων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: «Υπάρχουν οικονομικές πιέσεις, αλλά οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους, η Εφορία, το ΙΚΑ επίσης στην ώρα τους. Πιεζόμαστε αλλά είμαστε ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΙ. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες». Κάπου εκεί ζητήθηκε και η άποψη του Κώστα Κατσουράνη που δήλωσε:
«Βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη του να οριοθετήσω σαν στόχο την άνοδο, όταν μετά από δύο χρόνια και κάτι, η ομάδα δεν έχει καν το δικό της γυμναστήριο να γυμνάζονται οι παίχτες. Όλοι θέλουν φέτος να είναι στην 8αδα γιατί θα εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα για τα επόμενα δύο χρόνια».

Όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα που έθεσε ο Τάκης Λαμπρόπουλος, σε σχετική ερώτηση αυτός απάντησε: «Έξω από την Συμμαχία δημιουργούνται εντυπώσεις από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πέρυσι την 1η χρονιά σαν ΠΑΕ, χρειάστηκαν 300χιλ.€ με το καλημέρα. Φέτος ήδη κάναμε μια συνάντηση τον Ιούλιο και δεσμευτήκαμε να καλύψουμε από τα έσοδα το σύνολο της χρονιάς. Υπάρχει μικρή ασυνέπεια. Πέρυσι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε ανοίξει μύτη. Κρίνετε εσείς αν ένα χρέος 4.000€ στα ΚΤΕΛ είναι σημαντικό. Εγώ σας λέω ότι στο τέλος της χρονιάς, θα έχουμε κέρδος».

Σε ερώτηση για τις φήμες διεκδίκησης της Δημαρχίας από τον Κώστα Μπακαλάρο και αποχώρηση από την Παναχαϊκή, ο πρόεδρος της ομάδας δεν απάντησε. «Είμαστε εδώ μόνο για θέματα της Παναχαϊκής», αρκέστηκε να πει.

Στο τέλος, σχετικά με το τι έχει και τι δεν έχει η Παναχαϊκή για την άνοδο σε σχέση με τις άλλες διεκδικήτριες, οι δύο άνδρες απάντησαν:
Κώστας Κατσουράνης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Γκρινιάζουμε γιατί θέλουμε να κάνουμε μεγάλη την Παναχαϊκή. Η Συμμαχία είναι κοντά στην ομάδα, μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν. Αυτοί οι άνθρωποι μας έδωσαν όραμα. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση. ο πρόεδρος σπαταλάει πολλές ώρες. Στόχος παραμένει η ανάδειξη ποδοσφαιριστών που θα επανδρώσουν την αντρική ομάδα και θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να ξέρετε ο καλός προπονητής πάει στις υποδομές. Φέτος είναι κρίσιμη χρονιά. Πρέπει να αλλάξει κουλτούρα ο κόσμος».

Κώστας Μπακαλάρος: «Η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί ή να ζηλέψει κάτι, σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην κατηγορία. Από τα νόμιμα, εμείς δουλεύουμε μόνο νόμιμα και αποτελούμε την εξαίρεση. Παίρνουμε κάθε χρόνο πιστοποιητικό συμμετοχής και είμαστε τυπικοί σε όλα μας, να μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν κάποια χρόνια. Είναι πολύ σημαντική η χρονιά και πρέπει να βγει, καθώς θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την περσινή χρονιά. Έπρεπε να έχουμε πάρει την άνοδο», ενώ κλείνοντας δήλωσε πως έχουν γίνει συμφωνίες με χορηγούς και σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί και ο βασικός υποστηρικτής της ΠΑΕ.

Του Βαγγέλη Μιχάλη

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Πλέι οφ: Με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ

Published

on

Μπορεί τα πράγματα στα πλέι άουτ να είναι οριακά και όλοι να είναι υποψήφιοι για υποβιβασμό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και τα γκρουπ της ανόδου. Εξ ορισμού άλλωστε είναι διαφορετικό να παίζουν 6 για να σωθούν 3 και άλλο να μπαίνουν 5 στη «μάχη» για να ανεβεί ένας.

Η Καλλιθέα μπορεί να είδε το νέο σύστημα, που ανάγκασε τους πάντες να μπουν με τους μισούς βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική (ήττα στην Καλαμάτα) να ψαλιδίζει στο ελάχιστο τη διαφορά της από τη 2η θέση, αλλά παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στη Super League 1.

Όχι μόνο γιατί ήταν πρώτη αλλά κυρίως γιατί ήταν η καλύτερη όλων στην κανονική διάρκεια.

Τα Χανιά πρωτίστως και η Καλαμάτα με τον Ιωνικό αποτελούν τους βασικούς διώκτες της, με την Ηλιούπολη να έχει το ρόλο του ρυθμιστή.

 

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας σε πλέι οφ και πλέι άουτ

Μόνο το Παναχαϊκή – Γιούχτας στα πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου.

Published

on

Η Super League 2ετοιμάζεται για την πρεμιέρα σε πλέι οφ και πλέι άουτ, με το πρόγραμμα για τα πρώτα παιχνίδια και στα δύο μίνι πρωταθλήματα να γίνεται πλέον γνωστό.

Όπως έκανε γνωστό η Super League 2, η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ για την άνοδο στη Super League 1, αλλά και των play out για τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα ξεκινήσουν την Κυριακή 24 Μαρτίου.

H ανακοίνωση της Super League 2

«Σας κοινοποιούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής Play Off και 1ης αγωνιστικής Play Out του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.03.2024 (15:00 / Action 24)

ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, Ιωνικός – Χανιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.03.2024 (15:00 / Action 24)

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη – Athens Kallithea

Ρεπό: Καλαμάτα

PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.03.2024 (15:00 / sl2.muvi.com)

ΑΓΙΑΣ, Παναχαϊκή – Γιούχτας

Οι αγώνες ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ & ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β΄ της 1ης αγωνιστικής PLAY OUT αναβάλλονται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ σε αγώνες Ελληνικών Εθνικών ομάδων (Άρθρο 22 παρ.β ΚΑΠ ) και θα ορισθούν με νεότερο έγγραφο της διοργανώτριας».

Continue Reading
Advertisement
Α2 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Πρόκριση στα ημιτελικά για Διαγόρα σε ματς θρίλερ

BASKET LEAGUE18 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Αντώνης Νικοπολίδης: «Αντί για την κριτική ας επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση και την στήριξη»

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

ΕΠΟ-Πογέτ: «Όλα δείχνουν διαζύγιο»

Facebook