Connect with us

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έτσι “χωρίζει” η Α’ Κατηγορία της σεζόν 2018-19

Στο Σαραβάλι θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος του Ομίλου της Δυτικής Αχαΐας
Σε ένα σύστημα διεξαγωγής που υπήρχε πριν περίπου μια 20ετία επιστρέφουμε τη νέα χρονιά στην Α’ Κατηγορία, εκεί που οι ομάδες που συμμετέχουν, θα χωριστούν σε 2 Ομίλους με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και θα παλέψουν για τον τίτλο και την άνοδο υπό ένα άλλο πρίσμα, που στους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του ποδοσφαίρου θα θυμίσει παλιές εποχές.

Από τις 24 ομάδες λοιπόν, είναι σίγουρες όλες με μόνη εκκρεμότητα ποια ομάδα θα καταλάβει την 12η θέση του Ομίλου της Αιγιάλειας, με Άρη, Πάτρα 2005 και Πάτραι πιο πιθανούς να μεταφερθούν στο άλλο Όμιλο. Αυτές οι 3 ομάδες ή αν υπάρξει η οικειοθελής μεταφορά ομάδας από την Δυτική Αχαΐα -που θα λύσει τα χέρια της Ένωσης- θα είναι ο τελευταίος που θα ολοκληρώσει την… παρέα του Βορρά που αυτή τη στιγμή έχει 11 «παίκτες». Αν δεν υπάρξει η επιθυμία κάποιων εκ των 3 να αγωνιστούν στον συγκεκριμένο Όμιλο, βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι η διεύθυνση των καταστατικών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη η αλλαγή ομίλου στην ομάδα που θα χρειαστεί να καλύψει το κενό.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Στη πλευρά λοιπόν του Αιγίου, με κεντρικό γήπεδο της Πάτρας να είναι αυτό του Πανιώνιου/Αχιλλέα Αγυιάς, ξεχωρίζουν οι 4 ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο που φέτος τέθηκε ξανά σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια, με Αετό Πατρών, Δαβουρλή, Πανιώνιο/Αχιλλέα και Ζαβλάνι/Αίαντα να είναι οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτό, με κλειδάριθμο ώστε οι 2 εξ’ αυτών να παίζουν εκτός έδρας και οι 2 εντός.

Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, ο Νίκη Προαστίου που έχασε στις… καθυστερήσεις τα μπαράζ ανόδου θα υποδέχεται τους αντιπάλους στο γήπεδο της και… κατεβαίνοντας προς την Παραλία, το «Θ. Χρυσανθόπουλος» θα επιδιώξει να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές.

Γενικά η… ακτογραμμή θα ζήσει μεγάλες στιγμές, αφού Αναγέννηση Ψαθοπύργου, ΑΕ Δρέπανο θα είναι οι επόμενες στάσεις, πριν φτάσουμε στις Καμάρες όπου λογικά θα είναι η έδρα των ομάδας του Φοίνικα Σαλμενίκου που θα ενωθεί με αυτή της Ζήριας/ΤΑΔ ’93. Εκεί στην Άβυθο θα περιμένουν και τα φοβερά πιτσιρίκια της Θύελλας Αιγίου που ήταν εντυπωσιακά στα μπαράζ και τέλος στο Διακοπτό, η τοπική ομάδα, ολοκληρώνει τους 11 από τους 12 συμμετέχοντες της συγκεκριμένης ζώνηw.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ
Στην άλλη πλευρά του Νομού, δεσπόζει η μεγάλη Κυρία της Δυτικής Αχαΐας, η Αχαϊκή που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική. Ο… κάμπος θα είναι χωρίς δύναμη και μόνο ο Εθνικός Σαγεΐκων θα υπερασπιστεί την τιμή των πεδινών της Αχαγιάς, με τους «ορεινούς» να εκπροσωπούνται από τον Τριταιϊκό και όλους τους υπόλοιπους, στην αστική ζώνη της Πάτρας.

Στα Ζαρουχλείκα, Αναγέννηση και Ατρόμητος θα δίνουν τους αγώνες τους, στο «Φ. Αραβαντινός» οι «κυανόλευκοι» της Θύελλας και «ταξιδεύοντας» προς τα Δυτικά, στην Οβρυά και το «DaLuz» θα βλέπουμε ΑΠΣ Πάτραι και Άρη (με μεγάλο ερωτηματικό τα Προσφυγικά και αν θα είναι σε αυτόν τον Όμιλο), ενώ στο Σαραβάλι ο Πήγασος, ο Δίας και η Πάτρα 2005 (ισχύει ότι και παραπάνω για Πάτραι-Άρη). Βγαίνοντας στην Παραλία, η έδρα της Δόξας θα είναι και πάλι ρυθμιστής, ενώ τα Βραχνέικα θα έχουν φέτος «νερατζούρι» εκπρόσωπο, τον Αστέρα Τσουκαλεΐκων…

———————————————————————————-

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Ομάδα Θέση Κατηγορία
Αετός Πατρών 2η Α’ ΕΠΣΑ
Νίκη Προαστείου 5η Α’ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Αγίου Β. 6η Α’ ΕΠΣΑ
Δαβουρλής K. ’92 10η Α’ ΕΠΣΑ
Θύελλα Γ.Σ. Αιγίου 14η Α’ ΕΠΣΑ
Πανιώνιος/Αχιλ Αγ. Πρωταθλητής Β2’ ΕΠΣΑ
Αναγέννηση Ψαθ. Πρωταθλητής Β3’ ΕΠΣΑ
Δήμος Διακοπτού 2ος Β3’ ΕΠΣΑ
ΑΕ Δρεπάνου 3ος Β3’ ΕΠΣΑ
Ζαβλάνι/Αίας 1ος Καλύτερος 4ος Β2’ ΕΠΣΑ
Φοίνικας Σαλμ. 2ος Καλύτερος 4ος Β3’ ΕΠΣΑ
* Η 12η ομάδα του ομίλου θα προκύψει τις επόμενες μέρες, είτε από ορισμό της ΕΠΣΑ, είτε από οικειοθελή δήλωση.

———————————————————————————-

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΥΤ. ΑΧΑΪΑΣ
Ομάδα Θέση Κατηγορία
Αχαϊκή Υποβιβασμός Γ’ Εθνική
Αναγέννηση Π. 3η Α’ ΕΠΣΑ
Θύελλα Πατρών 4η Α’ ΕΠΣΑ
Εθνικός Σαγεΐκων 7η Α’ ΕΠΣΑ
Ατρόμητος Πατρών 8η Α’ ΕΠΣΑ
Άρης Πατρών 9η Α’ ΕΠΣΑ
Δόξα Παραλίας 11η Α’ ΕΠΣΑ
Πήγασος Μπεγ. 12η Α’ ΕΠΣΑ
Τριταιϊκός Πρωταθλητής Β1’ ΕΠΣΑ
Δίας Σαραβαλίου 2ος Β1’ ΕΠΣΑ
Πάτρα 2005 2ος Β2’ ΕΠΣΑ
Αστέρας Τσουκ. 3ος Β1’ ΕΠΣΑ
ΑΠΣ Πάτραι 3ος Β2’ ΕΠΣΑ

(Από την έντυπη έκδοση της “Match Αχαΐας”)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χτίζουμε σιγά-σιγά κάτι πολύ καλό»

Ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια του Άρη στο πρωτάθλημα έκανε ο Γιάννης Σοφίλας, που μίλησε στην «Match» για την… εμπειρία του.

Αναλυτικά:

«Χρωστάω την εμφάνιση μου στον Θέμη τον Τζουραμάνη, που είναι ένας πολύ ταλαντούχος προπονητής τερματοφυλάκων και επέμεινε πολύ σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) να παίξω εγώ. Μάλλον θεώρησε ότι είμαι έτοιμος.

Γενικά έχουμε φτιάξει ένα καλό δίδυμο που περνάει καλά και προπονείται σκληρά».

Για το αν ο Άρης θα πάρει την άνοδο ή πιστεύει ότι ο Κεραυνός είναι καλύτερος είπε:

«Δεν πιστεύω ότι ο Κεραυνός είναι καλύτερος. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα που χτίζεται σιγά-σιγά για κάτι πολύ καλό. Παιχνίδι με παιχνίδι θα φανεί τι αξίζουμε να πάρουμε και θεωρώ είμαστε μέσα στους στόχους μας».

Τέλος για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί και από τους 2 ομίλους για άνοδο, ο «κίπερ» του Άρη δήλωσε:

«Η Αχαϊκή έχει την εμπειρία σαν οργανισμός. Οι υπόλοιποι βασίζονται στην καλή τους αγωνιστική κατάσταση. Στα παιχνίδια των μπαράζ ανόδου δεν θα υπάρχουν φαβορί, όλα θα είναι ντέρμπι».

Διάβασε Περισσότερα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δίκαιο αποτέλεσμα, δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος»

Δηλώσεις στην “Match” παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Αχαϊκής Θανάσης Φραγκουλιάς μετά την εκτός έδρας νίκη με 3-1 κόντρα στην Αναγέννηση Πατρών για την 17η αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα αν και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα τέρματα!

Ειδικά στο β’ μέρος. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει το ματς και για τα δύο γκολ που πέτυχα φυσικά. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και η άνοδος. Η ομάδα βεβαίως θέλουμε να είναι στα πλέι-οφ και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά.

Εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι, ώστε να παίρνουμε την νίκη».

Διάβασε Περισσότερα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄κατηγορία: Νίκες για Πάτρα 2005 και Αετό Πατρών *Το πανόραμα της 17ης στροφής

Η Α.Ε. Πάτρα 2005 πανηγύρισε νίκης με πολύτιμη βαθμολογική σημασία, κερδίζοντας στο 90΄την Δόξα Χαλανδρίτσας με 3-2 για την 17η στροφή της Α΄ΕΠΣΑ κατηγορίας.

Η Θύελλα Πατρών «διέλυσε» την Δόξα Παραλίας με 7-1 και παρέμεινε στην κορυφή και στον 2ο όμιλο, ο Αετός Πατρών διεύρυνε το νικηφόρο σερί στις 2 επιτυχίες, περνώντας χωρίς απώλειες από την Αγυιά (2-0 τον Πανιώνιο/Αχιλλέα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

Α Όμιλος
Τριταιϊκός-Δίας 0-3 α.α.
Εθνικός-Ατρόμητος 0-0
Αναγέννηση-Αχαϊκή 1-3
Πήγασος-Αστέρας Τσουκαλεϊκων 1-2
Δόξα Παραλίας-Θύελλα Πατρών 1-7
Πάτρα 2005- Δόξα Χαλανδρίτσας 3-2

Β Όμιλος
Κεραυνός-Αναγέννηση Ψαθοπύργου 1-1
Νίκη Προαστίου-Φοίνικας/Ζήρια 3-1
Δαβουρλής-Ζαβλάνι/Αίας 0-0
Άρης Πατρών-Δρέπανο 1-0
Γήπεδο Ρίου, ΑΠΣ Πάτραι-Θύελλα Αιγίου 6-1
Πανιώνιος/Αχιλλέας-Αετός Πατρών 0-2

Οι Βαθμολογίες: (σε 17 παιχνίδια)

Α΄ΟΜΙΛΟΣ
1 Θύελλα Πατρών 48
2 Ατρόμητος Πατρών 45
3 Αχαϊκή 38
4 Δόξα Παραλίας 32
——————————–
5 Πάτρα 2005 24
6 Δίας 21
7 Αστέρας Τσουκαλ. 21
8 Δόξα Χαλανδρίτσας 20
9 Πήγασος Μπεγ. 19
10 Αναγέννηση Πατρών 16
11 Εθνικός Σαγείκων 7
—————————————–
12 Τριταιϊκός (έχει παραιτηθεί)

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
1 Κεραυνός Αγίου Βασιλείου 43
2 Άρης Πατρών 37 *
3 Αετός Πατρών 36
4 Πάτραι 32 *
——————————
5 Θύελλα Αιγίου 26 *
6 Νίκη Προαστ. 24
7 Φοίνικας Ζήριας 18
8 Δαβουρλής 17
9 Αναγέννηση Ψαθόπ. 16
10 Δρέπανο 16
11 Ζαβλάνι/Αίας 12
———————————-
12 Πανιώνιος/Αχιλλέας 5 *

Οι ομάδες Με * έχουν παιχνίδι λιγότερο

 

Eπιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.