ΠΟΛΟ
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Η ώρα της μεγάλης μάχης για την Εθνική, με αντίπαλο την Ισπανία!

Ελλάδα και Ισπανία τίθενται αντιμέτωπες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, για μία θέση στην τετράδα του τουρνουά!
Ο μεγάλος προημιτελικός θα γίνει απόψε Τρίτη (6/9), στις 20.00 και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν τον Ιανουάριο του 2021 στο Ντέμπρετσεν, στο πλαίσιο των προκριματικών του World League, όταν η εθνική επικράτησε 12-11.
Σε μεγάλη διοργάνωση, συναντήθηκαν τελευταία φορά πάλι σε προημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2018 στη Βαρκελώνη, όπου η Ισπανία νίκησε 10-6.
Να σημειωθεί ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα παίξει στον ημιτελικό της Πέμπτης (8/9) με τον νικητή του αγώνα Ουγγαρία-Μαυροβούνιο, όπου οι Μαγυάροι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.
Το σημερινό (6/9) πρόγραμμα:
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11. 16:00 Ουγγαρία-Μαυροβούνιο
14. 17:30 Ιταλία-Γαλλία
13. 20:00 Ισπανία-ΕΛΛΑΔΑ
12. 21:30 Κροατία-Γεωργία

ΠΟΛΟ
Δεύτερη απώλεια βαθμών για τις γυναίκες της ΝΕΠ
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ντένια Κουρέτα φόρεσε το σκουφάκι της Γλυφάδας και αγωνίστηκε σαν αντίπαλος της ΝΕΠ

Η ΝΕΠ κατάφερε για ένα μόνο οκτάλεπτο να αντισταθεί στη Γλυφάδα από την οποία γνώρισε την ήττα με 15-7 πριν λίγη ώρα στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής των γυναικών.
Συγκεκριμένα τα κορίτσια του Σακκαλή έμειναν μέσα στο σκορ στην πρώτη περίοδο, όπου ήταν πίσω με 2-1, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν 6-1 και 7-3 στο ημίχρονο, με το παιχνίδι να λήγει με 15-7 υπέρ της Γλυφάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ντένια Κουρέτα φόρεσε το σκουφάκι της Γλυφάδας και αγωνίστηκε σαν αντίπαλος της ΝΕΠ στο μεγάλο πρωτάθλημα.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-5, 3-5, 1-3.
ΝΕΠ (Κώστας Σακκαλής): Ανδρ. Κοντάκου, Ανδρουτσέλη 1, Σνέλγκαρ 2, Δήμητρα Κοντάκου, Ευφροσύνη Τσιμάρα 1, Μπαλατσά 1, Ζαφειράκη, Μπινιάρη, Μοίραλη, Λιαπάκη 2, Τύχινα, Μαρία Κεπενού, Μπεκρή, Άρνα, Ζήκου.
ΓΛΥΦΑΔΑ I REPAIR (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Καρύτσα, Παναγιώτα Νίνου 4, Μουστακαρία 1, Αναστασία Λούδη, Γρηγοροπούλου 3, Ρουμελιώτη, Κανελλοπούλου, Φράνκι, Ο’Ράιλι 2, Φουντωτού 3, Πιοβάν 2, Κουρέτα, Τσιάρα, Κατσώνη, Σαλταμανίκα.
Αμαλία Λαλιώτη

Την πρώτη του ήττα με 17-6 από το Περιστέρι έκτος έδρας γνώρισε ο ΝΟΠ , για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής των ανδρών.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από την αρχή, κάτι που φάνηκε και στο ημίχρονο όπου η πατρινή ομάδα έχανε με 8-3, ενώ η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το ΝΟΠ να γνωρίζει την ήττα από το Περιστέρι με 17-6.
Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα των Πατρινών Ανδρέα και Χρήστου Μπιτσάκου αγωνίζεται στην Ευρώπη έχοντας εντελώς διαφορετικούς και πιο υψηλούς στόχους από την πατρινή.
Τα 8λεπτα: 4-2, 4-1, 5-1, 4-2.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Λούδης): Σέννης, Μπιτσάκος Χρ. 2, Παπαδημητρίου 2, Πρέκας 1, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς 3, Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος 1, Τοράκης, Μπιτσάκος Ανδ. 1, Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Μπιτσάκος Χ.
ΝΟΠ (Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης 1, Αγγελόπουλος 3, Κανελλόπουλος, Γεωργαράς, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς 1, Ανδρικόπουλος, Γκότσης, Κρεμανταλάς, Γαβαλάς, Βυθούλκας, Λαμπάτος, Μπετχαβάς.
* Επόμενος αγώνας για το ΝΟΠ την Τετάρτη (4/10 – 17:00) στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ομίλου όπου θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Αμαλία Λαλιώτη
ΠΟΛΟ
Δύσκολη αποστολή για το ΝΟΠ – Παίζει εκτός με το Περιστέρι
Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα με το Περιστέρι

Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα στις 4.30 το απόγευμα με το Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής πόλο των ανδρών.
Η πατρινή ομάδα έχει δύσκολο έργο κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο, ωστόσο θα διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί στο σημερινό αγώνα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Ντόσκα στο “Matchnews.gr” για το παιχνίδι με το Περιστέρι: «Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».
Αμαλία Λαλιώτη