Connect with us

ΠΟΛΟ

Φ. Γιαννόπουλος: “Στόχος μας τα πλέι οφ”

Published

on

Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να “χτίσει” την φετινή ΝΕΠ στην Α2 Κατηγορία Ανδρών και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα.

Η ΝΕΠ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τον Φώτη Γιαννόπουλο να διατηρεί χαμηλούς τους τόνους τονίζοντας ότι υπάρχει… δρόμος ακόμα.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα πρώτα “βήματα” των “δελφινιών”, μίλησε για τη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε ως Περιφερειακός Ομοσπονδιακός, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του συλλόγου.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Κόουτς, να ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα. Πόσο μεγάλη ικανοποίηση σας έδωσε η νίκη στο ντέρμπι με τον ΝΟΠ;

“Σίγουρα η νίκη μας απέναντι στο συντοπίτη πάντα μας δίνει ψυχολογική ώθηση, ενώ έπαιξε και τον ρόλο της βαθμολογικά, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να “χτίσουμε” πάνω στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, να διατηρήσουμε την καλή μας απόδοση και αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα για εμάς”.

-Με τις πρώτες 5 αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί, ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα φέτος;

“Σίγουρα Περιστέρι και ΑΕΚ βρίσκονται πιο μπροστά σε ποιότητα από τις υπόλοιπες ομάδες και οι υπόλοιποι έξι ουσιαστικά θα παλέψουμε για δυο θέσεις στα πλέι οφ όπου οι “μάχες” θα είναι επί ίσοις όροις.

Εμείς, πάντως από την πλευρά μας θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε βαθμούς από τον οποιοδήποτε”.

-Ο ρεαλιστικός στόχος της ΝΕΠ για φέτος ποιος είναι;

“Είμαστε μια ομάδα νεανική που επί της ουσίας φέτος αρχίζει να “χτίζεται” με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά. Το πρόβλημα που εντοπίζω και που σε αυτό τον τομέα χρειαζόμαστε βελτίωση είναι η ομοιογένεια. Ίσως τον Φλεβάρη να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι, αρκεί να μην μας στοιχίσει σε αγώνες όπως για παράδειγμα έγινε με την Τρίαινα Βούλας.

Θεωρώ ότι από την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα, εφικτός στόχος για εμάς θα ήταν τα πλέι οφ”.

-Το καλοκαίρι χτύπησε το τηλέφωνο και σου ζητήθηκε να αναλάβεις. Χρειάστηκες χρόνο ή ήταν μια εύκολη απόφαση;

“Ήθελα πολύ να αναλάβω και ήταν για εμένα, εκτός των άλλων, πρόκληση να δουλέψω και να εξελίξω ορισμένα παιδιά ώστε να τα ανεβάσω στην πρώτη ομάδα. Πίστευα ότι θα έχουμε άλλους 2-3 ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο λόγω υποχρεώσεων με τις σχολές τους δεν μπόρεσαν να μας ενισχύσουν.

Είχαμε ορισμένες ατυχίες και ως ομάδα της επαρχίας υπάρχουν πάντα δυσκολίες στο μεταγραφικό κομμάτι”.

-Πόσο θετικά λειτούργησε για τον σύλλογο η “διπλή” προσθήκη των Βικάτου και Λιμαράκη;

“Ήταν άκρως θετικό το γεγονός πως αυτά τα δυο εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά ήρθαν στη ΝΕΠ. Γνωρίζω πολύ καλά και τους δυο μιας και ήμουν ο πρώτος προπονητής τους στον ΝΟΠ. Έχουμε αρκετά καλή σχέση και χημεία μεταξύ μας και εκτιμώ πως αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές μετακινήσεις μεταξύ των δυο συλλόγων δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να συζητάμε για καιρό. Απλά αποδεχόμαστε ότι συμβαίνει και προχωράμε”.

-Ανέλαβες τον ρόλο του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Σε γεμίζει ευθύνη η τιμητική αυτή πρόταση;

“Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας το οποίο και προσπαθούσε τα τελευταία 2-3 χρόνια να υλοποιήσει. Εγκρίθηκε, ωστόσο, φέτος και λειτουργεί προς το παρών πιλοτικά.

Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε περιφερειακούς αγώνες ώστε να “φιλτραριστούν” τα παιδιά μέσα από παιχνίδια και όχι απλά να κάνουμε κλήσεις αυθαίρετες. Η αξιολόγηση δηλαδή να γίνει μέσα από την αγωνιστική τους εικόνα.

Ήδη έχω επισκεφτεί αρκετές πόλεις όπως το Ναύπλιο, την Καλαμάτα και τα Γιάννενα, και εκκρεμεί να πάω και στην Κέρκυρα και φυσικά παρακολουθώ τα πάντα όσον αφορά την Πάτρα.

Μετά από αυτές τις επισκέψεις και μετά από συνεννόηση με τον αντίστοιχο περιφερειακό προπονητή της Β. Ελλάδας θα προσπαθήσουμε να διεξαχθούν αυτοί οι αγώνες για να έχουμε σφαιρική εικόνα”.

-Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να δούμε τη ΝΕΠ μια μέρα ξανά στα μεγάλα “σαλόνια”;

“Πρέπει να το στοχεύσει και να το πιστέψει ο σύλλογος. Μετέπειτα να ακολουθηθεί ένας σωστός προγραμματισμός, να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι και να στελεχωθεί ποιοτικά το τεχνικό επιτελείο.

Η Πάτρα δυστυχώς έχει δείξει ότι όταν πάει να γίνει μια καλή προσπάθεια σταματάει, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. Θα ήθελα να είμαι εγώ προπονητής αν ποτέ η ΝΕΠ βρισκόταν ξανά στην Α1, με την προϋπόθεση ότι όλα θα ήταν σωστά δομημένα”.

-Έχεις μεγάλη εμπειρία και στο κομμάτι των Ακαδημιών. Βρίσκεται ο σύλλογος στο σωστό “μονοπάτι”;

“Θεωρώ ότι ο σύλλογος πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα, να βελτιωθεί. Εγώ, επειδή φέτος έχω αναλάβει τους Άνδρες και την ομάδα των Νέων, δεν έχω τόσο μεγάλη εικόνα, αλλά μαθαίνω ότι έχουν γίνει ορισμένες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ έχουν αρχίσει να έρχονται και περισσότερα παιδιά.

Από την δική μου “ματιά” αν θεωρώ ότι κάτι πρέπει να βελτιωθεί, είναι στο κομμάτι ότι μεταξύ των προπονητών και των τμημάτων χρειάζεται να υπάρχει μια κοινή “γλώσσα”.

Έτσι ώστε οι αθλητές να γνωρίζουν τις απαιτήσεις, πως πρέπει να δουλεύουν, και να μπορούν να προσαρμοστούν στα “θέλω” των προπονητών πιο εύκολα.

-Τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο της ΝΕΠ.

“Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει όμορφες γιορτές με υγεία και όσο για τους φιλάθλους μας τους ευχαριστώ για την στήριξή τους στην ομάδα, και θέλουμε αυτή να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ και να βλέπουμε ακόμα περισσότερους στις εξέδρες. Επίσης, οι γονείς να μας εμπιστεύονται όσο περισσότερο μπορούν”.

ΠΟΛΟ

Θ. Κοντάκος στη «Match» : «Η σωστή -και μόνο- νοοτροπία φέρνει αποτελέσματα»

Published

on

Ως αθλητής, τίμησε στα μέγιστα τα «σκουφάκια» των ομάδων που φόρεσε, και ανέβασε το επίπεδο στην υδατοσφαίριση της Πάτρας όντας ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερς που έχουν περάσει από τις πισίνες.

Ο Θανάσης Κοντάκος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Θέλει να γράψει ιστορία και ως προπονητής, μεταφέροντας γνώσεις και εμπειρίες σε νεαρούς αθλητές ώστε εκείνοι κάποια στιγμή να σηκώσουν στις πλάτες τους το άθλημα στην Πάτρα.

Ο πρώην πολίστας, εργάζεται ως επικεφαλής των τμημάτων μίνι και προ-μίνι της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και το τμήμα των Παίδων.

Μάλιστα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Μίνι Παίδων (γεν. 2007 και μικρότεροι) που διήρκεσε τρεις μέρες (Παρασκευή 7/2-Κυριακή 9/2) στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», πήρε την σπουδαία πρόκριση για την β΄ προκριματική φάση που θα διεξαχθεί στις 3-5 Απριλίου.

Μιλώντας στην «Match» αναφέρθηκε στη μεθοδολογία και τον τρόπο σκέψης που θέλει να καλλιεργήσει στους πιτσιρικάδες του, εκφράζει τη γνώμη του στο τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει η υδατοσφαίρισή μας ψηλά, ενώ μίλησε και για ένα άσχημο σκηνικό που τον σημάδεψε.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Θανάση τη δεδομένη χρονική έχεις αναλάβει την τεχνική ηγεσία στους Παίδες της ΝΕΠ, αλλά και στα τμήματα προ μίνι και μίνι του συλλόγου. Ποια είναι η εικόνα σου για την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο και τις Ακαδημίες του;

«Από τον Σεπτέμβρη όταν και ανέλαβα τα τμήματα μίνι και προμίνι, ξεκινήσαμε μαθαίνοντας τα βασικά, και μέρα με τη μέρα δημιουργούμε σημαντική πρόοδο.

Όλα τα παιδιά μας δείχνουν ότι έχουν μεγάλη θέληση για μάθηση κι εκεί οφείλεται άλλωστε και η εξέλιξη τους. Όσον αφορά το παιδικό τμήμα, δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα που το ανέλαβα, ωστόσο αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι χρειαζόμαστε πολύ δουλειά».

-Αποδέχθηκες την πρόταση να αναλάβεις μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Αντίοχου. Πως αντέδρασες όταν έμαθες τα νέα και ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις για το γεγονός ότι πλέον αναλαμβάνεις;

«Όταν αποδέχθηκα την πρόταση να αναλάβω το παιδικό τμήμα το είδα σαν μια καινούργια πρόκληση διότι από το παιδικό τμήμα και προς τα πάνω γενικότερα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και στους άντρες, οπότε έχοντας προηγούμενη εμπειρία μου ήταν πιο οικείο, τόσο πρακτικά όσο και στο κομμάτι της φιλοσοφίας.

Η κυρίαρχη σκέψη μου από την ώρα που είπα το «ναι» είναι να γίνουμε ομάδα, δηλαδή να παίζει ο ένας για τον άλλον».

-Χθες (σ.σ. το περασμένο Σάββατο), καταφέρατε με τους πιτσιρικάδες σου να πάρετε την μεγάλη πρόκριση για την Β’ Φάση του Πανελληνίου ξεπερνώντας το «εμπόδιο» ομάδων όπως οι ΝΟ Καλαμάτας, ΝΟ Ναυπλίου, Άργης Καλαμάτας και ΝΟ Τριχωνίδας. Πως ζήσατε την εμπειρία;

«Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο ότι πήραμε την πρόκριση, αλλά και το ότι είδαμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε μέσω αυτής της διαδικασίας με τα επίσημα παιχνίδια.

Στο μεγαλύτερο διάστημα όλων των παιχνιδιών παίζαμε ο ένας για τον άλλον, και αυτό που θέλω να καταλάβουν τα παιδιά είναι ότι είναι ευκαιρία να «δέσουμε» ως ομάδα, να αποκτήσουμε ομοιογένεια.

Κρατάμε πολλά συνεπώς από αυτή την εμπειρία, και θα τα δώσουμε όλα και στην επόμενη φάση».

***Το ρόστερ της ΝΕΠ στο τουρνουά:  Σπύρος Παπαναστασόπουλος, Δημήτρης Ζαγκρέμπα, Κωνσταντίνος Φιλιππαίος, Αλέξανδρος Φιλιππαίος, Ανδρέας Τσίπης, Θοδωρής Τζίνης, Βασίλης Νικολόπουλος, Θανάσης Μουσας, Γιώργος Μπεκρής, Πάνος Μιχαλάτος, Νίκος Τζελετόπουλος, Κωνσταντίνος Σιλλα, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σπύρος Δημόπουλος, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μπαράκος, Μάριος Σαλπόγλου, Βασίλης Ζώτος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Νεοκλής Διαμαντόπουλος.

-Τι πιστεύεις ότι πρέπει να συμβεί από πλευράς συνθηκών ώστε η υδατοσφαίριση στην Πάτρα να γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο;

«Το ιδανικότερο θα ήταν να είναι σταθερά ζεστό το νερό στις πισίνες ώστε να μαθευτεί στο κόσμο αυτό και να φέρνει χωρίς φόβο τα παιδιά του στην πισίνα χειμώνα-καλοκαίρι.

Τώρα τελευταία γίνεται μια προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση που ελπίζω να κρατήσει. Όσο τα παιδιά μένουν στη πισίνα αυξάνονται και οι πιθανότητες να βγουν περισσότεροι καλοί αθλητές.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα βάθος παικτών οι οποίοι θα απαρτίζουν ένα δυναμικό σύνολο, όπου οι ομάδες θα στηριχτούν για να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις που θα τους δώσουν το εισιτήριο προς τις μεγάλες επιτυχίες».

-Ακολουθείς την προπονητική σου καριέρα με αφοσίωση και μεράκι. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς από τον ρόλο του παίκτη σε εκείνου του τεχνικού;

«Πριν επτά χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη προπονητική και συγκεκριμένα με το Γυναικείο τμήμα της ΝΕΠ. Θεωρώ, ότι προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα διότι τα κορίτσια από τη φύση τους είναι γενικότερα πιο ώριμα από τα αγόρια οπότε δημιουργήθηκε και σχετικά γρήγορα η σωστή νοοτροπία της ομάδας.

Από μικρό παιδί σκεφτόμουν τη προπονητική. Μου άρεσε και μου αρέσει, οπότε είναι κι αυτός ένας λόγος της γρήγορης προσαρμογής μου».

-Θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα θετικό και ένα αρνητικό γεγονός που σημάδεψε την πολυετή καριέρα σου στο άθλημα.

«Στα θετικά, σίγουρα το πρώτο πανελλήνιο μετάλλιο που κατέκτησα με τους μίνι παίδες του ΝΟΠ. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο και απέδειξα για ακόμα μια φορά στον εαυτό μου ότι με την επιμονή στην προσπάθεια κερδίζεις.

Στα αρνητικά, θα αναφέρω κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα δω σε αγώνα πόλο παιδιών ηλικίας Κ13. Γονείς να βρίζονται σαν να είναι… χούλιγκανς! Ήταν εξαιρετικά άσχημο το θέαμα».

-Μια συμβουλή που θα έδινες τόσο στα νεαρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πόλο όσο και στους γονείς τους.

«Στα παιδιά τα οποία θα ήθελαν να ασχοληθούν με το πόλο θα ήθελα να τους πω ότι με καλή συνεργασία και δουλειά θα ανταμειφθούν.

Όσον αφορά τους γονείς, θα ήθελα απλώς να απολαμβάνουν το ταξίδι του παιδιού τους στον αθλητισμό και να το στηρίζουν πάντα με υγιείς τρόπους γιατί σαφώς και ο αθλητισμός έχει τις δυσκολίες του».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Δ.Μπιτσάκος: «Πήραμε αυτό που θέλαμε, δουλεύει αρκετά η Τιτζερίνα»

Published

on

Στη σημασία της νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά και την προσαρμογή της Αμερικανίδας παίκτριας, Κάθριν Τιτζερίνα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μπιτσάκος.

Ο τεχνικός της ΝΕΠ δήλωσε τα παρακάτω στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Στο β΄ ημίχρονο διορθώσαμε την άμυνά μας κι αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Πήραμε αυτό που θέλουμε και, πλέον, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στην γ΄ φάση».

«Παρά τον μικρό χρόνο που έχει στην Πάτρα, προσπαθεί καθημερινά στην προπόνηση και εντάσσεται σχετικά γρήγορα. Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα θα είναι ακόμη πιο έτοιμη να μας βοηθήσει».

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

Φ.Γιαννόπουλος: “Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση η νίκη”

Published

on

Στην Καλαμάτα με τον τοπικό Ναυτικό Ομιλο, αγωνίζεται την Κυριακή η ΝΕΠ (14.00) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής (πρώτης του β΄ γύρου) της α΄ φάσης του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. με διαιτητές τους Κουρέτα και Μπουδραμή.

Δηλώσεις εν όψει της σημαντικής αναμέτρησης παραχώρησε ο ο προπονητής της ΝΕΠ, Φώτης Γιαννόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Πάντα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι δύσκολα.

Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε.

Ενδεχόμενη νίκη θα είναι μεγάλη ανάσα και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την επίτευξη του στόχου μας, που είναι να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ».

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.