Connect with us

ΠΟΛΟ

Φ. Γιαννόπουλος: “Στόχος μας τα πλέι οφ”

Published

on

Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να “χτίσει” την φετινή ΝΕΠ στην Α2 Κατηγορία Ανδρών και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα.

Η ΝΕΠ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τον Φώτη Γιαννόπουλο να διατηρεί χαμηλούς τους τόνους τονίζοντας ότι υπάρχει… δρόμος ακόμα.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα πρώτα “βήματα” των “δελφινιών”, μίλησε για τη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε ως Περιφερειακός Ομοσπονδιακός, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του συλλόγου.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Κόουτς, να ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα. Πόσο μεγάλη ικανοποίηση σας έδωσε η νίκη στο ντέρμπι με τον ΝΟΠ;

“Σίγουρα η νίκη μας απέναντι στο συντοπίτη πάντα μας δίνει ψυχολογική ώθηση, ενώ έπαιξε και τον ρόλο της βαθμολογικά, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να “χτίσουμε” πάνω στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, να διατηρήσουμε την καλή μας απόδοση και αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα για εμάς”.

-Με τις πρώτες 5 αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί, ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα φέτος;

“Σίγουρα Περιστέρι και ΑΕΚ βρίσκονται πιο μπροστά σε ποιότητα από τις υπόλοιπες ομάδες και οι υπόλοιποι έξι ουσιαστικά θα παλέψουμε για δυο θέσεις στα πλέι οφ όπου οι “μάχες” θα είναι επί ίσοις όροις.

Εμείς, πάντως από την πλευρά μας θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε βαθμούς από τον οποιοδήποτε”.

-Ο ρεαλιστικός στόχος της ΝΕΠ για φέτος ποιος είναι;

“Είμαστε μια ομάδα νεανική που επί της ουσίας φέτος αρχίζει να “χτίζεται” με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά. Το πρόβλημα που εντοπίζω και που σε αυτό τον τομέα χρειαζόμαστε βελτίωση είναι η ομοιογένεια. Ίσως τον Φλεβάρη να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι, αρκεί να μην μας στοιχίσει σε αγώνες όπως για παράδειγμα έγινε με την Τρίαινα Βούλας.

Θεωρώ ότι από την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα, εφικτός στόχος για εμάς θα ήταν τα πλέι οφ”.

-Το καλοκαίρι χτύπησε το τηλέφωνο και σου ζητήθηκε να αναλάβεις. Χρειάστηκες χρόνο ή ήταν μια εύκολη απόφαση;

“Ήθελα πολύ να αναλάβω και ήταν για εμένα, εκτός των άλλων, πρόκληση να δουλέψω και να εξελίξω ορισμένα παιδιά ώστε να τα ανεβάσω στην πρώτη ομάδα. Πίστευα ότι θα έχουμε άλλους 2-3 ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο λόγω υποχρεώσεων με τις σχολές τους δεν μπόρεσαν να μας ενισχύσουν.

Είχαμε ορισμένες ατυχίες και ως ομάδα της επαρχίας υπάρχουν πάντα δυσκολίες στο μεταγραφικό κομμάτι”.

-Πόσο θετικά λειτούργησε για τον σύλλογο η “διπλή” προσθήκη των Βικάτου και Λιμαράκη;

“Ήταν άκρως θετικό το γεγονός πως αυτά τα δυο εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά ήρθαν στη ΝΕΠ. Γνωρίζω πολύ καλά και τους δυο μιας και ήμουν ο πρώτος προπονητής τους στον ΝΟΠ. Έχουμε αρκετά καλή σχέση και χημεία μεταξύ μας και εκτιμώ πως αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές μετακινήσεις μεταξύ των δυο συλλόγων δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να συζητάμε για καιρό. Απλά αποδεχόμαστε ότι συμβαίνει και προχωράμε”.

-Ανέλαβες τον ρόλο του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Σε γεμίζει ευθύνη η τιμητική αυτή πρόταση;

“Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας το οποίο και προσπαθούσε τα τελευταία 2-3 χρόνια να υλοποιήσει. Εγκρίθηκε, ωστόσο, φέτος και λειτουργεί προς το παρών πιλοτικά.

Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε περιφερειακούς αγώνες ώστε να “φιλτραριστούν” τα παιδιά μέσα από παιχνίδια και όχι απλά να κάνουμε κλήσεις αυθαίρετες. Η αξιολόγηση δηλαδή να γίνει μέσα από την αγωνιστική τους εικόνα.

Ήδη έχω επισκεφτεί αρκετές πόλεις όπως το Ναύπλιο, την Καλαμάτα και τα Γιάννενα, και εκκρεμεί να πάω και στην Κέρκυρα και φυσικά παρακολουθώ τα πάντα όσον αφορά την Πάτρα.

Μετά από αυτές τις επισκέψεις και μετά από συνεννόηση με τον αντίστοιχο περιφερειακό προπονητή της Β. Ελλάδας θα προσπαθήσουμε να διεξαχθούν αυτοί οι αγώνες για να έχουμε σφαιρική εικόνα”.

-Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να δούμε τη ΝΕΠ μια μέρα ξανά στα μεγάλα “σαλόνια”;

“Πρέπει να το στοχεύσει και να το πιστέψει ο σύλλογος. Μετέπειτα να ακολουθηθεί ένας σωστός προγραμματισμός, να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι και να στελεχωθεί ποιοτικά το τεχνικό επιτελείο.

Η Πάτρα δυστυχώς έχει δείξει ότι όταν πάει να γίνει μια καλή προσπάθεια σταματάει, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. Θα ήθελα να είμαι εγώ προπονητής αν ποτέ η ΝΕΠ βρισκόταν ξανά στην Α1, με την προϋπόθεση ότι όλα θα ήταν σωστά δομημένα”.

-Έχεις μεγάλη εμπειρία και στο κομμάτι των Ακαδημιών. Βρίσκεται ο σύλλογος στο σωστό “μονοπάτι”;

“Θεωρώ ότι ο σύλλογος πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα, να βελτιωθεί. Εγώ, επειδή φέτος έχω αναλάβει τους Άνδρες και την ομάδα των Νέων, δεν έχω τόσο μεγάλη εικόνα, αλλά μαθαίνω ότι έχουν γίνει ορισμένες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ έχουν αρχίσει να έρχονται και περισσότερα παιδιά.

Από την δική μου “ματιά” αν θεωρώ ότι κάτι πρέπει να βελτιωθεί, είναι στο κομμάτι ότι μεταξύ των προπονητών και των τμημάτων χρειάζεται να υπάρχει μια κοινή “γλώσσα”.

Έτσι ώστε οι αθλητές να γνωρίζουν τις απαιτήσεις, πως πρέπει να δουλεύουν, και να μπορούν να προσαρμοστούν στα “θέλω” των προπονητών πιο εύκολα.

-Τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο της ΝΕΠ.

“Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει όμορφες γιορτές με υγεία και όσο για τους φιλάθλους μας τους ευχαριστώ για την στήριξή τους στην ομάδα, και θέλουμε αυτή να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ και να βλέπουμε ακόμα περισσότερους στις εξέδρες. Επίσης, οι γονείς να μας εμπιστεύονται όσο περισσότερο μπορούν”.

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Η κλήρωση στο πρωτάθλημα της Α1

Published

on

Πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, στο οποίο μετέχει και η ΝΕΠ.

Οι ΝΕΠ θα αντιμετωπίσει τους Βουλιαγμένη, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό, Εθνικό, ΝΟ Λάρισας, Πανιώνιο, ΑΕΚ και Νηρέα.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα στον α΄ γύρο έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/10): Βουλιαγμένη-ΝΕΠ, 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/10): ΝΕΠ-Ολυμπιακός, 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/10): Πανιώνιος-ΝΕΠ.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/10): ΝΕΠ-ΑΕΚ, 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/10): Νηρέας Χαλ.-ΝΕΠ, 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/11): ΝΕΠ-ΝΟ Λάρισας, 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/11): Εθνικός-ΝΕΠ, 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/11): Γλυφάδα-ΝΕΠ, 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11): ΝΕΠ-Ρέθυμνο.

Μετά την πραγματοποίηση της κλήρωσης, ο προπονητής της ΝΕΠ, Δημήτρης Μπιτσάκος προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Δεν υπάρχει καλή ή κακή κλήρωση, καθώς ούτως ή άλλως θα παίξουμε όλοι με όλους.

Αν θα έβρισκα, πάντως, κάτι θετικό στο φετινό μας πρόγραμμα, είναι ότι ξεκινάμε με δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους κι αυτό θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούμε για τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν».

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΟΠ: Έμφαση στις ανανεώσεις

Published

on

Ενίσχυση έχουμε και στον ΝΟΠ, ο οποίος θα βρεθεί μαζί με τη ΝΕΠ και την ερχόμενη σεζόν στην Α2 Εθνική βόλεϊ.

Η ομάδα του Βασίλη Λαμπάτου, ο οποίος μετά από μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο, έχει προχωρήσει σε κινήσεις με στοχευμένο προσανατολισμό και πιο συγκεκριμένα στη διατήρηση του βασικού κορμού και σε «ενέσεις» ποιότητας με προσθήκες που ακόμη δουλεύονται.

Αναλυτικά:

Ανανεώσεις: Πασσάς (περιφερειακός), Ανδρικόπουλος (περιφερειακός), Νεγκίζ (περιφερειακός), Β.Κανελλόπουλος (αρχηγός), Πολάτος (αμυντικός), Γκότσης (περιφερειακός), Κωνσταντακόπουλος (φουναριστός), Βαθούλκας (τερματοφύλακας.

Μεταγραφές: Καρβουτζής (φουνταριστός).

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: «Χτίζει» μεθοδικά νέο ρόστερ

Published

on

Αρκετά δραστήρια είναι όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΝΕΠ, η οποία θέλει να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στην Α2 Εθνική Ανδρών.

Τα «δελφίνια» αρχικά επισημοποίησαν την παραμονή του Φώτη Γιαννόπουλου στην τεχνική ηγεσία, και πλέον έχουν βάλει μπροστά τόσο τις ανανεώσεις όσο και τις προσθήκες.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων η ΝΕΠ κράτησε τον 21χρονο Βικάτο, τον 24χρονο Γ.Κανελλόπουλο, τον περιφερειακό Πίτσικα, τον τερματοφύλακα Λιβαθηνό, τον φουνταριστό Τραυλό, τον 18χρονο Γιαννακέα, τον περιφερειακό Καρύδη, τον κεντρικό Στροφύλλα και τους Γουργουλέτη, Σταυρόπουλο.

Στις μεταγραφές, γνωστοποίησε τη συμφωνία της με τον 19χρονο κεντρικό, Κρίκη, τις επιστροφές του τερματοφύλακα, Ορφανού, του περιφερειακού, Τουλγαρίδη, του φουνταριστού Σπανογιάννη, του 43χρονου Αντιόχου, αλλά και την απόκτηση του Σανιδά, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Οι Παπαδάτος και Μπρακατσέλος ήταν οι τελευταίες χρονικά προσθήκες.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.