Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαν’τ Σιπ: «Κανένας δεν είναι αποκλεισμένος από την Εθνική»

Published

on

Δηλώσεις εν όψει των αναμετρήσεων με Ιταλία και Βοσνία για τα προκριματικά του EURO 2020 παραχώρησε ο Ομποσπονδιακός τεχνικός μας, Τζον Φαν’τ Σιπ στη NOVA.

Ο Ολλανδός, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως δεν κλείνει οριστικά την πόρτα σε κανέναν από τους «παλιούς» που δεν κλήθηκαν (Σάμαρη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά), ενώ επισήμανε πως θέλει να διευρύνει την βάση της ομάδας για να δημιουργήσει έναν νέο κορμό εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Nations League.

Αναλυτικά παρακάτω:

-τα όσα είδε στα δύο πρώτα παιχνίδια στον πάγκο της Εθνικής: «Ήμασταν μόλις τρεις ημέρες μαζί πριν το ματς με την Φινλανδία και διαπίστωσα ότι αυτά που τους είπα προσπάθησαν να τα αφομοιώσουν και να προσαρμοστούν στη σκέψη μου. Όμως μιλάμε για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο ήταν πολύ καλό που είδα αυτή τη διάθεση ενώ παράλληλα είδα και μια αλλαγή ως προς τους νέους κανόνες που θέλαμε εμείς να περάσουμε. Φυσικά μας απογοήτευσαν τα αποτελέσματα. Όμως από εδώ και πέρα θα επικεντρωθούμε και σε άλλα πράγματα κι όχι μόνο στα αποτελέσματα».

-το αν εντοπίζει διαφορές στους παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Για να είμαι ειλικρινής, όταν συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί και οι παίκτες από το εξωτερικό και οι εγχώριοι, μπορώ να πω ότι το επίπεδο της προπόνησης των παιδιών από το εξωτερικό ίσως είναι πιο υψηλό. Αυτό φαίνεται. Ωστόσο όσοι παίζουν εντός συνόρων μοιάζουν πάντως πιο αποφασισμένοι και πιο πεινασμένοι για να πάρουν την ευκαιρία τους και ίσως για να αγωνιστούν σε κάποια ομάδα στο εξωτερικό».

-την απόφαση να μην καλέσει έμπειρους παίκτες: «Πρώτον είναι σημαντικό να κοιτάξω νέους παίκτες, άλλους παίκτες. Αυτό είναι το σκεπτικό. Μίλησα με τον Μανωλά και τον Σωκράτη και τους εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δε θα τους καλέσουμε στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Ξέρουμε τί μπορούν να κάνουν, ξέρουμε ότι παίζουν σε υψηλό επίπεδο και σε σπουδαίους συλλόγους, αλλά έχουμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας και άλλα τέσσερα παιχνίδια για να δω και άλλους ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν είναι αποκλεισμένος από την Εθνική. Απλά είναι μια νέα προσέγγιση, μια νέα νοοτροπία, ναν φρεσκάρω την ομάδα και θέλω να δω την ισορροπία μεταξύ νέων και παλιών με στόχο φυσικά να ανέβει το επίπεδο όλων. Επίσης θα δω ποιοι από τα νέα παιδιά μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους στην ομάδα».

-το αν χρειάζονται λίγο χρόνο εκτός ομάδα οι Μανωλάς-Παπασταθόπουλος: «Αυτό το δούμε στο μέλλον. Τώρα είναι σημαντικό να αφοσιωθούν στις ομάδες τους και να φτάσουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο κι εμείς θα δούμε κι άλλα νέα παιδιά, που θα έχουν ευκαιρία να δείξουν στους Έλληνες τι μπορούν να κάνουν και να αρπάξουν την ευκαιρία και με τα δύο χέρια. Οι υποψήφιοι για την ομάδα πρέπει να είναι περισσότεροι για να υπάρχει ανταγωνιστιμός και να ξέρουν ότι πρέπει να παλέψουν για μια θέση. Να παλεύουν για τη φανέλα, να έχουν ομαδικό πνεύμα και να έχουν καλή ενέργεια. Όλα αυτά είναι σημαντικά».

-Για τα νέα παιδιά που έχει δει, για τους παίκτες που είχε στην προεπιλογή ή και πιθανόν άλλους που δεν έχει δει ακόμα γεγονός που ανοίγει την “δεξαμενή” της Εθνικής. «Αυτή τη στιγμή έχουμε αυξήσει το εύρος της δεξαμενής, κοιτάμε περισσότερους παίκτες και διευρύνουμε την λίστα μας και την δεξαμενή μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για να δούμε παίκτες από τη στιγμή που κάποια παιδιά δε ήταν στην αποστολή. Από την προεπιλογή κάποια παιδιά δεν ήρθαν, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δούμε κάποια παιχνίδια τους ακόμα. Θέλω να τους δω στα παιχνίδια».

-το λόγο που δεν κάλεσε τους Σάμαρη, Μήτρογλου και Τοροσίδη: «Ένας λόγος είναι ότι δεν έχουν πολλά παιχνίδια με τις ομάδες τους. Ο Τοροσίδης με τον οποίο είχα μιλήσει πριν τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, είχα ετοιμάσει έναν ειδικό ρόλο γι’ αυτόν μιας και δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Ήταν πολύ ξεκάθαρο και για εκείνον και για εμένα. Αν αυτά τα δύο παιχνίδια δεν πήγαιναν έτσι όπως τα θέλαμε η “κλήση” του στην ομάδα θα γινόταν πολύ δύσκολη, κυρίως επειδή δεν παίζει. Οκ έπαιξε ένα ματς στην Ευρώπη αλλά πρέπει να το κοιτάμε αυτό. Ο Μήτρογλου επίσης δεν παίζει. Έπαιξε πριν μερικές εβδομάδες τρεις φορές από δεκαπέντε λεπτά. Σαφέστατα είναι παίκτης που όταν ξεκινήσει να παίζει θα είναι στο μικροσκόπιό μας. Και ο Σάμαρης τον τελευταίο μήνα δεν παίζει σχεδόν καθόλου. Για τα τελευταία τρία παιδιά είναι διαφορετική η απόφαση σε σχέση με τους άλλους δύο. Ο Σωκράτης και ο Μανωλάς παίζουν οι άλλοι όχι. Και όλοι είναι μιας ηλικίας. Συνεπώς αυτοί οι πέντε είναι εκείνοι που αποφασίσαμε να μείνουν έκτος ώστε να δούμε κάποια άλλα παιδιά με στόχο το μέλλον και το πλάνο του Κατάρ».

-τις κλήσεις Λημνιού, Δώνη, Βρουσάι, Χατζηδιάκου: «Η ιδέα είναι να χτίσουμε κάτι. Αλλά για να χτίσεις κάτι δε μπορείς να το κάνεις μόνο με νέα παιδιά. Χρειάζεται και ισορροπία. Η Εθνική φαίνεται ότι χρειάζεται ενέργεια και νέους παίκτες. Όμως θέλει και ποιότητα. Ναι, πρέπει να προωθήσουμε νέα παιδιά, αλλά όχι μόνο επειδή είναι νέοι. Πρέπει να έχουν ένα επίπεδο και να έχουν πιθανότητες να “μεγαλώσουν”. Φυσικά όταν είναι μαζί μας αλλά και με τις ομάδες να παίζουν σε ένα υψηλό επίπεδο».

-το ρίσκο των επιλογών ενόψει Ιταλίας και Βοσνίας: «Δε νομίζω ότι υπάρχει ρίσκο. Είναι θέμα οράματος και πλάνου. Είμαστε εκτός EURO. Οπότε χρειαζόμαστε αυτά τα παιχνίδια ως πολύ καλά παιχνίδια για αυτή την αποστολή. Είναι παιχνίδια από τα οποία μπορούν να μάθουν και να πάρουν εμπειρίες όλοι μαζί. Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχει το ρίσκο της νίκης ή της ήττας. Όμως πείτε μου εσείς, τι έκαναν οι προηγούμενες ομάδες; Αποκλείστηκαν από όλες τις διοργανώσεις.Τώρα είναι η ώρα για αλλαγές, γιατί αν δεν κάνεις τώρα τις αλλαγές, τότε πότε θα κάνεις τις αλλαγές; Μπορούμε να κάνουμε πράγματα και σε δύο χρόνια να είμαστε ακόμα με τους ίδιους παίκτες οι οποίοι τα τέσσερα-πέντε τελευταία χρόνια δεν πήραν προκρίσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να χτίσουμε και για να χτίσεις πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά. Αυτή είναι η ευθύνη μας, να κάνουμε αυτές τις επιλογές. Γι’ αυτό μας προσέλαβε η Ομοσπονδία, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πάει στο Κατάρ. Και για να είμαι ξεκάθαρος, κανείς δεν είναι εκτός ομάδας. Μετά τα παιχνίδια που θα έχουμε παίξει, θα φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο θα πούμε, οκ αυτά τα παιδιάτα πήγαν καλά, κάποια άλλα όχι και τόσο. Πρέπει να φέρουμε δυο-τρεις παίκτες πίσω, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο με νέα ενέργεια με σωστή νοοτροπία και με παίκτες που θα έχουν την επιθυμία ναπαίξουν στην Εθνική ομάδα».

-το πρόβλημα της Εθνικής και αν το έχει εντοπίσει: «Νομίζω ότι υπήρχε θέματα αυτοπεποίθησης, και η ομάδα απέδιδε λιγότερο από αυτό που πραγματικά μπορούσε. Ίσως υπήρχαν προβλήματα από το παρελθόν. Δεν ξέρω ακριβώς, ίσως στην Ομοσπονδία, ίσως ανάμεσα στους παίκτες και την Ομοσπονδία ή ανάμεσα στους παίκτες. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε με το δικό μας τρόπο. Έχουμε τη δική μας ιδέα για το πως θα το πετύχουμε. Ελπίζουμε να δώσουμε καινούρια ενέργεια στην ομάδα. Πρέπει να βελτιωθεί και η αυτοπεποίθηση. Για να πετύχει το εγχείρημα χρειαζόμαστε υποστήριξη από όλους όσοι εμπλέκονται με την ομάδα. Υποστήριξη και δέσιμο ώστε να έρθει και πάλι η Εθνική ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Χρειαζόμαστε στήριξη και χρόνο. Αν δε μας δοθεί χρόνος τόε θα υπάρξει πρόβλημα».

-το αν υπήρχε πρόβλημα νοοτροπίας και πειθαρχίας: «Νομίζω ότι κάθε ομάδα χρειάζεται όραμα, κανόνες και πειθαρχία όπως ακριβώς και σε μια οικογένεια όπου πρέπει να δώσεις τη σωστή κατεύθυνση στα παιδιά σου. Έτσι και οι παίκτες μιας ομάδας χρειάζονται κατεύθυνση. Όλοι το έχουν ανάγκη στη ζωή τους. Χρειάζονται κανόνες. Ήση στην προηγούμενη αποστολή, τα πήγαμε καλά, είδα διάθεση από τα παιδιά να ακολουθήσουν τους κανόνες. Αυτό έχει να κάνει με τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. Τα άτομα πρέπει να προσαρμόζονται στην ομάδα. Μια μεγάλη ομάδα, μια καλή ομάδα δημιουργεί καλές μονάδες, δεν δημιουργούν οι καλές μονάδες μια καλή ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός μας πυλώνας. Οι παίκτες που έρχονται για τον εαυτό τους δε θα παίζουν στην ομάδα. Θα πρέπει να παίξει για την ομάδα και εφόσον παίξει για την ομάδα θα αναδειχθεί και ο ίδιος».

-τον τρόπο επιλογής παικτών από τον Ρεχάγκελ: «Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε παίκτες από λίγες ομάδες τότε θα είχαμε μια υπερομάδα. Ωστόσο εμείς πρέπει να διαλέγουμε από πολλές ομάδες. Πλέον δεν πάιζουν τοσοι πολλοί Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Για παράδειγμα βλεόυμε τρεις-τέσσερις Έλληνες παίκτες στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Από τον Ολυμπιακό έχουν κληθεί ήδη αυτοί οι παίκτες ή είναι στην προεπιλογή. Αλλά έχετε δίκιο, αν ανατρέξω στην παλιά Εθνική Ολλαανδίας, υπήρχαν παίκτες του Άγιαξ, της Φέγενορντ και της Αϊντχόφεν. Μετά αυτοί οι παίκτες έφυγαν αλλά η δομή της Εθνικής προερχόταν από αυτές τις τρεις ομάδες. Και είναι σωστό αυτό που λέτε. Οι παίκτες γνωρίζονταν, είχαν κοινές ιδέες, αλλά στο σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό».

-την φιλοσοφία που θέλει να περάσει τελικά: «Θέλω να παίξουμε ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο που αρέσει σε μένα. Αυτό βασίζεται στην κατοχή της μπάλας. Ωστόσο θα πρέπει αυτό να προσαρμοστεί και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της χώρας. Διαφωνώ με αυτό που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα έχει αμυντική νοοτροπία. Συμφωνώ σε ένα μέρος μόνο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τα τελευταία τριάντα-σαράντα χρόνια. Οι Ιταλοί για παράδειγμα είχαν το κατενάτσιο αλλά πλέον έχουν αλλάξει ριζικά. Παίζουν ποδοσφαιρο κατοχής και επίθεσης κρατώντας μια αμυντική ταυτότητα μέσα σε αυτό. Αν δείτε οι Άγγλοι δεν παίζουν πια μόνο με σέντρες. Παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής και αμύνονται παράλληλα. Προσαρμόστηκαν. Αλλάζει το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που νικούν, παίζουν αυτό το είδος ποδοσφαίρου. Παράγουν ποδόσφαιρο αλλά ξέρουν και να αμύνονται. Είναι ένα στιλ. Η φιλοσοφία μου λοιπόν είναι να φέρω αυτά τα δύο πράγματα σε ένα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής εκ φύσεως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα αλλά αυτό είναι και θέμα αυτοπεποίθησης. Πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούν να το κάνουν, επιτρέπεται να παίξουν ελεύθερα. Πρέπει όμως παράλληλα όταν χάνουν τη μπάλα να αμύνονται όλοι μαζί».

-το πότε πιστεύει ότι η δουλειά του θα φανεί: «Είναι μια διαρκής διεργασία, ένα πλάνο το οποίο πρέπει να μεγαλώσει. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε με το Nations League και μετά με τα προκριματικά του Μουντιάλ για το Κατάρ. Μετά από δύο χρόνια θα μπορεί να πει κάποιος αν υπάρχει πραγματική βελτίωση, μια ανταγωνιστική ομάδα η οποία έχει μέλλον. Τώρα είμαστε στην αρχή. Οπότε η κριτική είναι εύκολη μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες, αλλά δεν είναι πραγματική, δεν είναι δίκαιη. Οπότε καταλαβαίνω τον Ρανιέρι και γι’ αυτό είπα ότι θέλουμε χρόνο και στήριξη».

-το πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα: «Ήταν περισσότερο η πρόκληση του να διαχειριστώ μια νέα κατάσταση και ταυτόχρονα να χτίσεις κάτι για το μέλλον».

-το πώς περνά το χρόνο του στην Αθήνα, αφού μένει πλέον εδώ: «Τώρα υπάρχει αρκετή δουλειά γιατί βλέπω διαρκώς παιχνίδια και παίκτες. Πήγα στην Ακρόπολη η οποία μου άρεσε πάρα πολύ, πήγα και στην Πλάκα, όπως όλοι οι τουρίστες στην αρχή (γέλια). Μένω σε αυτή την περιοχή και μου αρέσει να κάω τις βόλτες μου εδώ, ενώ σε επτά εβδομάδες έπαιξα και μία φορά γκολφ. Πιο πολύ εγώ και η γυναίκα μου απολαμβάνουμε τον ελληνικό τρόπο ζωής και πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ αυτό».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

Published

on

Τίτλους… τέλους στην προσπάθεια της Φίτεσε να γλιτώσει έναν ατιμωτικό υποβιβασμό, τον πρώτο της μετά από 35 χρόνια σερί παρουσίας στην Eredivisie έβαλε την Παρασκευή (19/4) η ανεξάρτητη επιτροπή αδειοδότησης της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (KNVB), που επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών στην ομάδα του Άρνεμ για σωρεία παραβάσεων.

Η «Φίτε» που ήταν ούτως ή άλλως στην τελευταία θέση του εφετινού πρωταθλήματος Ολλανδίας με 17 βαθμούς, έπεσε πλέον στο… -1, μετά από 30 αγωνιστικές στην Eredivisie.

Ο ολλανδικός σύλλογος τιμωρήθηκε, καθώς λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του, δεν πληρούσε επίμονα τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ανέφερε η KNVB σε ανακοίνωσή της.

Η Φίτεσε ανέφερε επίσης ότι δεν θα ασκήσει έφεση καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τρέχουσα άδεια της, την οποία θα λάβει κανονικά για την επόμενη σεζόν, εφόσον τιμωρήθηκε με την αφαίρεση 18 βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Άρνεμ:

«Η Φίτεσε έλαβε σήμερα αφαίρεση 18 βαθμών από την επιτροπή αδειοδότησης της KNVB επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Με αυτή τη βαθμολογική ποινή, η ομάδα μας υποβιβάστηκε και επίσημα. Η Φίτεσε δεν θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας και θα αρπάξει την ευκαιρία να διατηρήσει την άδεια της.

Μια ποινή βαθμών… κρεμόταν πάνω από τον σύλλογο εδώ και καιρό. Αφού είχε προηγουμένως λάβει πρόστιμο 100.000 ευρώ -για παράλειψη δήλωσης διακοπής της τραπεζικής σχέσης από τη Revolut- μια τέτοια τιμωρία φαινόταν αναπόφευκτη. Άλλωστε, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να καλύψει ορισμένες προϋποθέσεις αδειοδότησης.

Για παράδειγμα, η Φίτεσε δεν υπέβαλε σωστά τα εξαμηνιαία στοιχεία, ενήργησε λανθασμένα σε σχέση με την ING Bank και το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος και η έκθεση Wladimiroff δεν ήταν σε θέση να αποδείξει εάν υπάρχουν ή όχι διασυνδέσεις μεταξύ της Φίτεσε και του Ρομάν Αμπράμοβιτς».

Απ’ την πλευρά του ο προσωρινός γενικός διευθυντής του κλαμπ, Έντβιν Ρέιντιες τόνισε πως: «Αν και αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τα πάντα και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη Φίτεσε, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, και θέλω πραγματικά να το καταστήσω σαφές σε όλους, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με την ευκαιρία που μας προσφέρεται να διατηρήσουμε την άδειά μας. Αυτό κρέμονταν επίσης από μια κλωστή.

Ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα στην απάντηση της Επιτροπής Αδειοδότησης ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη νέα κατεύθυνση του συλλόγου. Εμμένουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε με αυτό. Το είπα και πριν: Η Φίτεσε δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξαφανιστεί»

Η Φίτεσε προβιβάστηκε στην Eredivisie το 1989 αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα. Το μοναδικό σημαντικό τρόπαιό της ήρθε το 2017 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον τελικό του Youth League ο Ολυμπιακός!

Published

on

Το θαύμα συνεχίζεται! Στον τελικό του Youth League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 στα πέναλτι της Ναντ στον ημιτελικό της Νιόν. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 0-0 και στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ακόμα μία πρόκριση από την «άσπρη βούλα» όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, εναντίον της Ίντερ και της Λανς.

Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό το 1971 που προκρίνεται σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA και τη Δευτέρα (22/4, 19:00) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την Πόρτο ή τη Μίλαν που αγωνίζονται αργότερα.

Δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Ναντ στο πρώτο ημίχρονο με τον Σίνα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στην προβολή του Μαφουμπί στο 17΄, ενώ στο 38΄ ο Ντιγκάρ… κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά, σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο από την εστία! Ενδιάμεσα, στο 34΄, ο Μπάμπης Κωστούλας είχε βρεθεί σε θέση βολής μετά από κόντρες, αλλά το αριστερό σουτ εξουδετέρωσε ο Μαμπόν. Στις καθυστερήσεις (45+1΄) ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα. Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 67΄ ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα. Έτσι, με σκορ 3-1 ο «Θρύλος» συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Διαιτητής: Τσιορκίρκα (Ρουμανία)

Κίτρινες: Κ. Κωστούλας, Μπ. Κωστούλας, Δάμα – Ασουμανί, Λε Ρου, Σοβέν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

ΝΑΝΤ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)

* Παρών στο Centre Sportif de Colovray της Νιόν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς η Ελλάδα παίρνει πέντε εισιτήρια του χρόνου στην Ευρώπη

Η μάχη του πρωταθλήματος και ο τελικός στην OPAP Arena

Published

on

Ιστορικό ήταν το βράδυ της 18ης Απριλίου για τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι με 3-2 και για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εν προκειμένω του Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον έχουν μπροστά τους το εμπόδιο της Άστον Βίλα στα ημιτελικά. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Μπέρμιγχαμ στις 2 Μαΐου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες απέχουν δύο βήματα από τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου και έναν ακόμα από το τρόπαιο.

Η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου πέρα από τη δόξα που μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό (συν τα κέρδη από οικονομικής πλευράς), του αποφέρει και κέρδη ως προς το ευρωπαϊκό του μέλλον τη νέα χρονιά. Η Ελλάδα μπορεί φυσικά να κερδίσει έξτρα εισιτήριο, στο πιο άσχημο για τον Ολυμπιακό σενάριο ως προς τη μάχη του τίτλου.

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι δύο δρόμοι του Ολυμπιακού

Η Ελλάδα για την επόμενη σεζόν έχει εξασφαλισμένα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος στα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στο Conference League.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός τερματίσει τουλάχιστον δεύτερος στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εισιτήριο για το Conference League θα πάρει και ο τέταρτος του πρωταθλήματος, με τον Άρη (ο έταιρος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το πρωτάθλημα, έχει μπροστά του και τον δρόμο του Conference League για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League θα έχει μια εξασφαλισμένη θέση στο League Stage (μιας και πλέον μιλάμε για πρωτάθλημα και όχι για ομίλους) του Europa League.

Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν… νταμπλ (κατακτήσουν πρωτάθλημα και Conference League) τότε θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους εξής δρόμους. Ο πρώτος είναι να εγκαταλείψουν την απευθείας θέση στο League Stage του Europa League και να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League.

Ο δεύτερος είναι να μη συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League και να επιλέξουν τον δρόμο του Europa League. Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση στο Champions League, καθώς δεν θα “μεταβιβαστεί” σε άλλη ελληνική ομάδα το εισιτήριο που θα έχει ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει μόνο το Conference League, τότε αυτομάτως παίρνει μια θέση στο Europa League.

Η κατάκτηση του Conference League τον σώζει από τον κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου
Παρά την εξαιρετική πορεία που έχει στο Conference League, στην Ελλάδα είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αυτό θα συμβεί αν οι Πειραιώτες τερματίσουν τέταρτοι στο πρωτάθλημα (τη θέση που είναι αυτή τη στιγμή) και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson κόντρα στον Παναθηναϊκού.

Ωστόσο μέσω της κατάκτησης του Conference League εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και προστίθεται κι αυτός στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη σε αυτό το σενάριο, με τον πρωταθλητή στο Champions League (έναν εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), τον Κυπελλούχο Άρη στο Europa League και τους άλλους δύο (μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) στο Conference League.

Σε αυτό το σενάριο λοιπόν η Ελλάδα κερδίζει έξτρα εισιτήριο. Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Conference League, αλλά να μείνει εκτός Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Facebook