Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Football League: Η «ακτινογραφία» της 6ης αγωνιστικής

Published

on

Ενώ Βέροια και Καβάλα επέστρεψαν στις νίκες, ο Πανσερραϊκός πέτυχε το αποτέλεσμα της αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο, αφού γκρέμισε τον Ολυμπιακό Βόλου από την κορυφή, όπου έμεινε για λίγες μέρες.

Ο όμιλος είχε αρκετά γκολ και θέαμα.

Έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και στο Νότιο όμιλο είχαμε νέα εναλλαγή στην κορυφή, όπου πέρασε και πάλι ο Ιάλυσος, ενώ στο Βόρειο η μέρα ήταν χορταστική από γκολ. Έχουν μπει μέχρι τώρα 67 στο Βόρειο όμιλο και 44 στο Νότιο. Επίσης οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 67 και οι φιλοξενούμενοι 44.

Επιστροφή στις νίκες

Η Βέροια μετά από την ήττα της από τον Πανσερραϊκό επικράτησε του Θεσπρωτού. Δέχτηκε μόλις το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει το απόλυτο στην έδρα της με τέσσερις νίκες.

Εντυπωσιακή ήταν η νίκη της Καβάλας, που έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν με πέντε γκολ σε ένα αγώνα, μάλιστα έβαλε στην ΑΕ Ποντίων τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο. Είχε να πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τις 13 Μαρτίου 2019, στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Η ερχόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Καβάλα και τη Βέροια, που θα φέρει σίγουρα ανακατατάξεις.

Στο Βόλο ο Πανσερραϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη με το τρίτο γκολ του Τόμας Πράντο στα τρία τελευταία παιχνίδια. Μάλιστα είχε προηγηθεί η νίκη επί της Βέροιας, με αποτέλεσμα ο Πανσερραϊκός να δείχνει ότι θα κινηθεί ψηλά στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του, μετά από τη Βέροια, δείχνοντας επιθετική δυσκολία, αφού έχει πετύχει έξι γκολ, με τα τρία από αυτά στην Κοζάνη.

Ο Πιερικός νίκησε την Τρίγλια, που ήταν για τέσσερα παιχνίδια αήττητη και δείχνει καλύτερη από πέρσι σε αποτελέσματα.

Ο Αλμωπός Αριδαίας πέτυχε την πρώτη του νίκη με το ευρύ 4-1 επί του Απόλλωνα Πόντου. Η ομάδα της Καλαμαριάς προηγήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να παλέψει ως το τέλος όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι παραμένει στην τελευταία θέση με ένα βαθμό, μαζί με την ΑΕ Ποντίων.

Και πάλι δεν υπήρξε ισόπαλο αποτέλεσμα στον όμιλο, έτσι σε 30 αγώνες μέχρι τώρα, οι ισοπαλίες είναι μόλις πέντε και στις τρεις από αυτές εμπλέκεται η Τρίγλια.

Ο Ιάλυσος πάλι στην κορυφή

Μετά το σοκ του Ασπροπύργου, ο Ιάλυσος επέστρεψε στις νίκες επί της δυσκολοκατάβλητης Επισκοπής. Ένα αποτέλεσμα που τον έφερε στην κορυφή και πάλι, καθώς η Καλαμάτα είχε την πρώτη απώλεια στην έδρα της. Το γκολ πέτυχε ο κάποτε διεθνής με τις Ελπίδες, Αλμπέρτος Ρούσσος, που τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έμεινε στο 0-0 με τη Νίκη Βόλου, κρατώντας για έκτο παιχνίδι το “μηδέν” στην άμυνα. Η Νίκη Βόλου πήρε την τρίτη ισοπαλία της εκτός έδρας με τον Ηλία Πολίμο να φτάνει τους 100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του, στην πόλη που γεννήθηκε, την Καλαμάτα.

Τρίτη πέρασε η άλλη αήττητη ομάδα του ομίλου η Ρόδος. Μάλιστα έκανε τη δεύτερη νίκη της στη σειρά, με γκολ του Βασίλη Μπαξεβάνου στο τέλος του αγώνα με το Αιγάλεω. Το προηγούμενο γκολ στην καριέρα του Μπαξεβάνου ήταν με τη φανέλα του Αιγάλεω, νικητήριο και εκείνο, σε βάρος του Ιάλυσου τότε! Στο παιχνίδι αυτό ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος έφτασε τα 200 παιχνίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Έχει 39 στη Super League, 88 στην Β’ Κατηγορία και 73 στην Γ’.

Η Καλλιθέα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας και αυτή, στη Σκάλα Λακωνίας επί του Αστέρα Βλαχιώτη με δύο γκολ του Ματθαίου Μαρουκάκη, που έφτασε τα πέντε, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στον όμιλο.

Πρώτη εκτός έδρας επιτυχία για τον Ασπρόπυργο, που πήρε 0-0 στη Νάξο από την ομάδα της Σαντορίνης 2020. Η ομάδα του Νίκου Παντελή είναι μια από τις τρεις που έφτασαν τις τέσσερις ισοπαλίες, Ρόδος και Νίκη Βόλου οι άλλες.

Οι ισοπαλίες είναι υπερδιπλάσιες στο Νότιο όμιλο, 12 έναντι των πέντε στο Βόρειο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για 5η φορά στους “4” ευρωπαϊκής διοργάνωσης ελληνική ομάδα

Published

on

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενερμπαχτσέ τον έστειλε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά της ιστορίας των “ερυθρόλευκων” σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Πρώτος σε συμμετοχές (3) στα ημιτελικά είναι ο Παναθηναϊκός. Για πρώτη φορά με τον Ερυθρό Αστέρα και την επική πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ (1970/71) με αντίπαλο τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Φυσικά αξέχαστη μένει η νίκη στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ τη σεζόν 1995/1996, με τον “Αίαντα” να κερδίζει δίκαια στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στερώντας από τον Παναθηναϊκό τη συμμετοχή στον τελικό. Οι “πράσινοι” τα είχαν καταφέρει και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1984/85) αλλά η Λίβερπουλ νίκησε 4-0 στο Άνφιλντ (ακυρώθηκε αδικα γκολ του Ρότσα) και 1-0 στο ΟΑΚΑ. 

Η ΑΕΚ είχε καταγράψει εξαιρετικη πορεία τη σεζόν 1976/77. Η Ένωση έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού, αλλά η Γιουβέντους ήταν υψηλό εμπόδιο και με δύο νίκες (4-1 στο Τορίνο, 1-0 στο Νίκος Γκούμας) πήγε στον τελικό και κατέκτησε μάλιστα το τρόπαιο. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

Published

on

Οι Μάικλ Μούλντερ και Ίντι Μπόονεν αποτελούν “ξένο σώμα” στις τάξεις της Παναχαϊκής. 

Όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ της Match ο Ολλανδός αμυντικός είχε παραγκωνιστεί, αφού δεν είχε βοηθήσει αγωνιστικά και το ίδιο συμβαίνει και με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό. 

Σήμερα δεν προπονήθηκαν και έχουν τεθεί εκτός αποστολής για το ματς της Κυριακής (21/4) με τον Γιούχτα στην Κρήτη. Δύσκολα θα τους δούμε ξανά σε αποστολή των “κοκκινόμαυρων” μέχρι το φινάλε της σεζόν. 

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Διπλή πατρινή εκπροσώπηση σε Ηράκλειο και Λάρισα

Published

on

Δύο Αχαιοί διαιτητές θα διευθύνουν αναμετρήσεις των δύο μεγάλων κατηγοριών αυτό το Σάββατο (20/4). 

Ο Κώστας Ανδριανός θα διαιτητεύσει το κρίσιμο ματς για την παραμονή ανάμεσα σε ΟΦΗ και Βόλο στο Ηράκλειο, που αφορά τα πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ 1. 

Στην Σούπερ Λιγκ 2 θα δώσει το παρόν ο Αλέξανδρος Φωκάς, ο οποίος θα βρίσκεται στο Λάρισα-Νίκη Βόλου στο AEL FC Arena. Βοηθοί του θα είναι οι επίσης πατρινοί Σπήλιος Οικονόμου και Μιχάλης Κακαφώνης. 

Η αναμέτρηση αφορά τα πλέι-οφ του ομίλου του Βορρά της Σούπερ Λιγκ 2. 

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ23 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΑΘΛΗΜΑΤΑ24 hours ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΜΠΑΣΚΕΤ19 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

Α2 ΕΣΚΑΗ5 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΠΟΛΟ17 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 hours ago

Παναθηναϊκός: «Πληρώνει τα 4 εκατ. ευρώ για Ακαϊντίν»

Facebook