Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Φωτορεπορτάζ από το διασυλλογικό στίβου Κ16

Published

on

Αγωνιστική δράση δεν είχαμε μόνο στις «πισίνες» και το πόλο, αλλά και στον «βασιλιά» όλων των αθλημάτων, τον Στίβο!

Συγκεκριμένα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο έλαβε χώρα το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16, όπου είχαμε σπουδαίες «μάχες» σε κορίτσια και αγόρια στις ταχύτητες, στις ρίψεις, στα άλματα και στις σκυτάλες, με πολλές επιτυχίες για την Πάτρα και την Αχαΐα γενικότερα.

Αναλυτικά οι νικητές και οι επιδόσεις:

80μ.: Τιμοθέου (Αθηνόδωρος) 10,10, Νικολακόπουλος (Ολυμπιάδα) 6ος με 10,82, Κονταξής (Παναχαϊκή) 10ος με 11,19, Ζέρβας (Νίκη) 11ος με 11,53, Σαμικός (Φ.Λ. Αιγίου) 13ος με 11,80, Αντωνίου (Ολυμπιάδα) 14ος με 12,03, Καλέντζος (Νίκη) 15ος με 12,10. 150μ.: Παϊσιος (Νίκη) 18,38, Κωνσταντόπουλος (Πέλοπας) 18,65, Καρελας (Ολυμπιάδα) 18,89, Ιωαννίδης (Νίκη) 6ος με 19,98, Χριστοδούλου (Νίκη) 7ος με 20,38, Κατσαϊδώνης (Ολυμπιάδα) 10ος με 21,72.

1200μ.: Παπαηλίου (Πέλοπας) 3,27,63, Βλάχος (Πέλοπας) 3,28,03, Τσάμης (Πέλοπας) 3,28,22, Παράσχης (Ολυμπιάδα) 4ος με 3,29,12, Γιαννακόπουλος (Πέλοπας) 5ος με 3,30,35, Μαλαταράς (Ολυμπιάδα) 6ος με 3,33,81, Βελισσάρης (Ολυμπιάδα) 7ος με 3,36,44, Αλεξόπουλος (Έσπερος 2004) 9ος με 3,36,88, Μπιλιανός (Πέλοπας) 10ος με 3,38,01, Θεοδωρακόπουλος (Αθηνόδωρος) 13ος με 3,51,63, Βασιλείου (Αθηνόδωρος) 14ος με 4,00,44, Νούλιας (Αίολος) 16ος με 4,27,66, Μπιλιανός (Πέλοπας) 17ος με 4,32,60, Νιφόρας (Έσπερος 2004) 18ος με 4,36,49, Ασημακόπουλος (Ολυμπιάδα) 20ός με 5,04,43. 3.000μ.: Βαρβατσούλης (Πέλοπας) 10,07,09.

1.00μ. με Εμπ.: Λιάπης (ΑΕ Λεχαινών) 14,41, Δημητρίου (Αθηνόδωρος) 14,54. 5.000μ. βάδην: Κονιδάρης (Ολυμπιάδα) 27.34.20, Καυκαλιάς (Ολυμπιάδα) 31.43.93, Τσάβος (Ολυμπιάδα) 39.13.93.

Μήκος: Νόσατς (Κούρος) 5,75, Ρεντέσης (Κόροιβος) 5,49, Καϊσης (Πατραϊκή Ενωση) 7ος με 4,68, Μαρούλης ( Πατραϊκή Ενωση) 8ος με 4,50, Σταματογιαννης (Φ.Α. Αιγίου) 9ος με 4,02. Τετραπλούν: Γεωργίου (Αθηνόδωρος) 15,27, Σπαπετοράχης (Φ.Λ. Αιγίου) 14,46.  Ύψος: Ντιτίνος (Αρίων) 1,50.

Σφαιροβολία: Σκαπετοράχης (Φ.Λ. Αιγίου) 4ος με 12,60, Δημητρόπουλος (Πατραϊκή Ενωση) 6ος με 11,37, Ηλιόπουλος (Νίκη) 12ος με 8,84, Τσούρας (Νίκη) 13ος με 7,35, Κοντοχρήστος (Νίκη) 14ος με 6,92, Ρουφικτός (Νίκη) 15ος με 5,34. Ακοντισμός: Χρυσικός (Αρίων) 26,57.

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Παράδοση υλικού στον Ερυθρό Σταυρό

Published

on

Την 19-10-2020 στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου κατόπιν συνεννοήσεως η παράδοση υλικού για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού.

Η παράδοση έγινε από τον κ. Μπαλάση Νικόλαο Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. και τον κ. Τάκη Γεωργακόπουλο, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Ε.Σ. κατά την τέλεση αγώνων στίβου.

Ως γνωστόν ο Ερυθρός Σταυρός συνδράμει με προσωπικό του, τους αγώνες στίβου για την ασφάλεια και υγεία των αθλητών παράλληλα με την παρουσία ιατρού των αγώνων της Ε.Α.Σ.

Η κα. Δημοπούλου παρέλαβε το σχετικό υλικό και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Β.Π.

Κατά την παράδοση συζητήθηκε και η ανάγκη μελλοντικής εκτενέστερής συνεργασίας της Ε.Α.Σ. με την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ο δρομέας Τζανάκος και η δεύτερη θέση στον «Δόλιχο»

Published

on

Σε πελάγη ευτυχίας ο γιος, καμαρώνει ο μπαμπάς, αλλά και όλη η πόλη θαυμάζει την τεράστια αθλητική επιτυχία!

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο λόγος για τον Δημοσθένη Τζανάκο ο οποίος τερμάτισε 2ος στον υπερ-μαραθώνιο αγώνα «ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από τους Δελφούς στο Ρίο, (111 χλμ. που ολοκλήρωσε σε χρόνο: 12 ωρών και 41 λεπτών και 09 δευτερολέπτων) κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο και χαρίζοντας διάκριση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο γιος του πρώην αντιδημάρχου της Πάτρας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα, η δική μας πόλη» Νίκου Τζανάκου, ολοκλήρωσε την πιο δύσκολη και επίπονη διαδρομή σκαρφαλώνοντας στην κορυφή ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές προερχόμενους από έξι διαφορετικές χώρες, που συμμετείχαν στους αγώνες.

«Η προετοιμασία ήταν το πιο δύσκολο μέρος. Γιατί ξεκίνησα από τον Ιανουάριο και έπρεπε να τρέχω 15 χιλιόμετρα την ημέρα, όχι σε άσφαλτο αλλά σε δύσβατες περιοχές και στο βουνό κυρίως», τονίζει ο πατρινός πρωταθλητής μιλώντας αποκλειστικά στην «Πολιτεία» και ευχαριστώντας τους φίλους του Σταύρο και Παντελή οι οποίοι έτρεξαν μαζί του δείχνοντάς του τα μυστικά της προετοιμασίας και στηρίζοντάς τον ψυχολογικά κι όχι μόνο.

Αλλά και στον πατέρα του, ο οποίος από την πλευρά του είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη, παρέχοντας κάθε 10 χιλιόμετρα κάθε απαραίτητη βοήθεια, από νερό, φαγητό και κάθε τι άλλο αναγκαίο για τον αθλητή γιο του.

Ζητώντας από τον Δημοσθένη να μας σχολιάσει την επιτυχία αυτή αρκέστηκε σε μια αυτονόητη φράση που σε κάνει να υποθέσεις το αστείρευτο συναίσθημα που πηγάζει από μέσα του: «Είναι κάτι που δε μπορώ να περιγράψω εύκολα. Είναι δύσκολο να μεταδώσεις αυτό που νιώθεις μετά την επιτυχία μιας τόσο δύσκολης προετοιμασίας», επεσήμανε.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η επόμενη στόχευση είναι το 2ο σκέλος του υπερ-μαραθωνίου, του χρόνου τέτοια εποχή, της διαδρομής από το Ρίο ως την Αρχαία Ολυμπία.

«Και αμέσως μετά, το 3ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, που είναι ολόκληρη η διαδρομή μαζί, από τους Δελφούς ως την Αρχαία Ολυμπία», λέει στην «Πολιτεία» ο πρωταθλητής ο οποίος ήδη έχει συμμετάσχει σε συνολικά πέντε μαραθωνίους. Και ο οποίος προσφάτως παρέλαβε το πτυχίο του ως Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ μιλά πέντε γλώσσες!

Ο δε αυτοδιοικητικός Νίκος Τζανάκος επισημαίνει την πιο αθέατη διάσταση του όλου αγώνα και της προσπάθειας του δικού του παιδιού αλλά και συνολικά όλων των συμμετεχόντων αθλητών.

Λέγοντας: «Δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα και το τρέξιμο. Είναι και το ότι οι αθλητές περνούν από ορεινές περιοχές, τρέχοντας ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, με όποιους κινδύνους μπορεί να διατρέχουν. Ακόμα και του πιο απλού, αυτού του να αποπροσανατολιστούν».

ΚΑΙ Η ΑΤΥΧΙΑ  ΜΕ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Η μέγιστη ατυχία των αθλητών ήταν όταν έφθασαν στο Αντίρριο, μετά από μια μακρά διαδρομή τους εν μέσω περάσματος του Ιανού!

«Σκεφθείτε ότι εγώ που ακολουθούσα με αυτοκίνητο αναγκάστηκα να σταματήσω στην άκρη ενώ οι αθλητές συνέχισαν να τρέχουν» μας λέει ο Νίκος Τζανάκος. Αλλά το ατυχές ήταν όταν έφθασαν στο Αντίρριο και λόγω καιρικών συνθηκών τους απαγόρευσαν να διασχίσουν και την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου αλλά τους υποχρέωσαν να τους μεταφέρουν με πούλμαν απέναντι (Ρίο).

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ντεντόπουλος: Τώρα θα μιλήσει η δικαιοσύνη

Published

on

Το δρόμο της δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει το θέμα της αποτρόπαιας πράξης βίας απέναντι στον αθλητή Κωνσταντίνο Ντεντόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στη «Match», ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης ο δράστης δεν παρουσιάστηκε στο αυτόφορο, με τις Αρχές να έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως και το… «κυνηγητό» να συνεχίζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντεντόπουλος έχει καταθέσει ήδη μήνυση.

Όσο για τα μέτρα προστασίας ο κ. Μπαλάσης ανέφερε πως: «Για την φύλαξη του Λαδόπουλου και του Παμπελοποννησιακού ευθύνη έχει κυρίως η Δημοτική Αρχή. Εμείς, απλώς προγραμματίζουμε πως θα κατανεμηθούν οι ώρες για τους αθλητές, για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός μεταξύ των τμημάτων.

Θέλουμε να συνεργαζόμαστε άψογα με τον Δήμο προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στις προπονήσεις των αθλητών και για την γενικότερη εξυπηρέτηση των σωματείων».

Το σεμινάριο περί… ταχυτήτων

Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (3/10) στην ΕΑΣ. ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου από τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Κ-18, Αποστόλη Αποστολόπουλο.

Κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν οι ταχύτητες, ενώ κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι προπονητές της Περιφέρειας, που ενημερώθηκαν και για τις εισόδους στο στάδιο και όποιες άλλες αλλαγές έχουν γίνει ελέω κορωνοϊού.

Στο τέλος μάλιστα του σεμιναρίου, υπήρξαν και ερωτοαπαντήσεις.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.