Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ
Γ΄Εθνική (3η): Ηττήθηκε στο ντέρμπι με ΚΑΟΚ η Παναχαϊκή, ιστορική νίκη της Γαλήνης (τα αποτελέσματα)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, με το πέρας της 3ης στροφής.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 3η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής κατηγορίας στον 1ο όμιλο, όπου λαμβάνουν μέρος οι ομάδες της ΕΣΚΑ-Η.
Η Παναχαϊκή δεν τα κατάφερε στο ντέρμπι με τον ΚΑΟ Κορίνθου και υπέστη την πρώτη αποτυχία της με 75-70, ενώ η Γαλήνη έγραψε…ιστορία, αφού πέρασε από το Άστρος και η νίκη επί του Πήγασου Θυρέας ήταν ιστορική, όντας η πρώτη στις Εθνικές κατηγορίες.
Ο Γλαύκος/Έσπερος συνέτριψε στην «Αποθήκη» την Καλαμάτα 80΄, ενώ ο Προμηθέας 2014 λύγισε στην έδρα της ΚΑΠ στην Αθήνα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Παναχαϊκή – ΚΑΟΚ 70-75
Πήγασος Θυρέας – Γαλήνη 69-78
Έσπερος/Γλαύκος – Καλαμάτα 80 79-43
ΚΑΠ – Προμηθέας 2014 78-64
Νήαρ Ηστ – Ερμιονίδα 85-57
Καλαμάτα – Δίων Κυπαρ. 77-72
Αναλυτικά η βαθμολογία: (σε 3 παιχνίδια)
1 Νήαρ Ηστ 6, 3 – 0
2 ΚΑΟΚ 6, 3 – 0
3 ΣΚ Καλαμάτα 6, 3 – 0
4 Παναχαϊκή 5, 2 – 1
_____________________________________
5 Δίων Κυπαρισσίας 5, 2 – 1
6 Γλαύκος Έσπερος 5, 2 – 1
7 ΚΑΠ 5, 2 – 1
8 Ερμιονίδα 3, 0 – 3
9 Γαλήνη 4, 1 – 2
10 Καλαμάτα 80 3, 0 – 3
11 Πήγασος Θυρέας 3, 0 – 3
12 Προμηθέας 2014 3, 0 – 3
* οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα μπουν στα Playoffs
** οι υπόλοιπες ομάδες θα μπουν στα Playouts
Η επόμενη αγωνιστική (30/10):
Παναχαϊκή – Πήγασος Θυρέας
Προμηθέας 2014 – Γλαύκος /Έσπερος
Ερμιονίδα – Γαλήνη
Δίων Κυπαρ.– Νήαρ Ηστ
ΚΑΟΚ – ΚΑΠ
Καλαμάτα 80 – ΣΚ Καλαμάτα 26/10

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Χαμηλοί τόνοι, σκληρή δουλειά στην Παναχαϊκή

Έχει ήδη… ξεχάσει ο Γιάννης Καλλίγας την πρωτιά της Παναχαϊκής στο πρόσφατο τουρνουά της Αχαγιάς ’82, ξέροντας ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.
Άλλωστε αυτή την περίοδο του μονταρίσματος της ομάδας τα αποτελέσματα δεν είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, αλλά τα πράγματα που θέλει να περάσει στην καθημερινή δουλειά.
Ο τεχνικός της Παναχαϊκής σ’ εκείνο που στοχεύει είναι η ομάδα να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που την περιμένει η δύσκολη έξοδος στο Αίγιο κόντρα στην Τέμενη.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Συνέχεια στα δυνατά φιλικά για την Παναχαϊκή
Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Καλλίγας μίλησε για τα παιχνίδια και την πορεία της προετοιμασίας.

Με προσήλωση πάντα στην καθημερινή προπονητική δουλειά, η Παναχαϊκή συνεχίζει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της National League 2.
Μετά τα δύο πολύ δυνατά ματς στο τουρνουά της Αχαγιάς ‘82, την Κυριακή (17/9) αντιμετώπισε εκ νέου τον υπολογίσιμο Προμηθέα 2014 στο Promitheas Park με τον Γιάννη Καλλίγα να έχει την ευκαιρία για νέες δοκιμές και πειραματισμούς.
Στη διάθεσή του έχει πάλι τους Μπαλή και Αργυρόπουλο, που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και το ερχόμενο Σάββατο 30 του μήνα υπάρχει το τεστ με αντίπαλο ομάδα της National League 1, τον Αίολο Αγυιάς.
Το διήμερο 30/9-1/10 υπάρχει η συμμετοχή στο τουρνουά της ΕΑΠ μαζί με τους οικοδεσπότες, την Αχαγιά ‘82 και την Απολλωνιάδα.
Καλλίγας: «Ενδιαφέροντα παιχνίδια»
Ο Γιάννης Καλλίγας έκανε ένα μικρό σχόλιο για το πρόσφατο τουρνουά της Αχαγιάς ‘82, στο οποίο η Παναχαϊκή με το απόλυτο των νικών πήρε την 1η θέση και χαρακτηριστικά επεσήμανε:
«Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία στο τουρνουά την ομάδα της Κ. Αχαΐας, έγιναν ενδιαφέροντα παιχνίδια σε αρκετά καλό επίπεδο. Δεδομένου της μικρής χρονικά προετοιμασίας των ομάδων, είδαμε χρήσιμα πράγματα και συνεχίζουμε».
Μίλτος Σπυρόπουλος
Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Ανακοινώνει Σέρβο γκαρντ ο Αστέρας Τέμενης ενόψει National League 2!

Έτοιμος για να κάνει μια ακόμη μεταγραφική κίνηση, ίσως την πιο σημαντική είναι ο νεοφώτιστος Αστέρας Τέμενης στην National League 2 που θα μετάσχει για πρώτη φορά.
Οι πληροφορίες της «Matchnews.gr» θέλουν να έχει συμφωνήσει με Σέρβο γκαρντ (2-3άρι) που αναμένεται άμεσα να έλθει στο Αίγιο και να τεθεί στη διάθεση του Άρη Ξενούλη.
Μίλτος Σπυρόπουλος