Connect with us

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Γ.Μακρυκώστας: «Να γίνει η Παναχαϊκή ένας τεράστιος οργανισμός»

Published

on

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς το πλούσιο βιογραφικό του Γιώργου Μακρυκώστα για να καταλάβει τα γαλόνια που κουβαλάει στον χώρο του αθλήματος, απλά να τον ακούσει να μιλάει…

Ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ, αφιερώνοντας κάθε μέρα το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου του και που διακατέχεται από ένα όραμα οικουμενικό για το άθλημα ως σύνολο.

Ο Γιώργος Μακρυκώστας μίλησε στην «Match», αναφερόμενος στα σχέδια που έχει ώστε να θέσει και πάλι την Παναχαϊκή στην βιτρίνα του Γυναικείου βόλεϊ, στην κατάσταση και την νοοτροπία που επικρατεί στην Πάτρα αναφορικά με το άθλημα, στην στήριξη της κοκκινόμαυρης διοίκησης, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Η συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Είναι μεγάλη πρόκληση ο πάγκος της Παναχαϊκής, σωστά;

«Δεν το συζητώ, είναι. Στόχος μου από όταν βρέθηκα στο «τιμόνι» της Παναχαϊκής ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα από τα σπλάχνα της.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα 16 ατόμων, εκ των οποίων τα 9 αποτελούνται από κορασίδες-παγκορασίδες-νεανίδες και θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν τον βασικό μας κορμό.

Επιπλέον, φέτος ειδικά, δυναμώσαμε ακόμα πιο πολύ καθώς γίναμε πόλος έλξης και για άλλες εμπειρότερες αθλήτριες, όπως η Άννα Μαυροειδή, η Πένυ Μπακλέση, η Κατερίνα Παϊσίου και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η Μαριώτα Αγγελοπούλου.

Είναι αλήθεια, πως γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια στον σύλλογο όπου όλοι μας δουλεύουμε… non stop».

-Άρα το πρόσημο είναι θετικό για το πως πήγε ο φετινός σχεδιασμός…

«Για μένα το σημαντικότερο είναι πως η κατάσταση μέσα στην Παναχαϊκή είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα, υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι που αφορά τις ακαδημίες, τα αγωνιστικά, τα οποία ελέγχουμε εγώ με τον κόουτς Γεράνιο, όσον αφορά την εξέλιξη των παιδιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία που βεβαίως προκύπτει και από τις πολλές ώρες δουλειάς μέσα στο γήπεδο, που πάντα προϋποθέτει… μια μπάλα βόλεϊ.

Το ζήτημα είναι αυτή η προσπάθεια να πλαισιωθεί με διάρκεια και υπομονή. Εμείς, πρέπει να ξεκολλήσουμε από τον «βούρκο» των χαμηλών κατηγοριών, και αυτό θα γίνει μόνο με σωστές βάσεις».

-Υπάρχει ο παράγοντας άγχος ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα;

«Δουλεύουμε στην Παναχαϊκή και αυτό τα λέει όλα, ένα όνομα και μια φανέλα με τεράστια δυναμική, όπου και μια ήττα να κάνεις θα σε «πονέσει».

Η Παναχαϊκή δεν θέλει να χάνει ποτέ. Αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε θέλει χρόνο και υποστήριξη, όμως, είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί διαθέτουμε όλες τις προδιαγραφές να το πετύχουμε. Εγώ έχω το δικό μου όραμα για την Παναχαϊκή, να γίνει ένας τεράστιος ζωντανός οργανισμός για το Γυναικείο βόλεϊ.

Για να γίνει, όμως, αυτό, δεν αρκεί μονάχα η δική μας συμβολή, αλλά πρέπει να ανοίξουμε και τα μυαλά μας σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι η Πάτρα. Ίσως ένα πολύ σωστό παράδειγμα για να ακολουθήσουμε θα ήταν ο Προμηθέας».

-Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ομάδα στην βιτρίνα του πατρινού βόλεϊ δεν υπάρχει. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή για τους «κοκκινόμαυρους»;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο Απόλλωνας, αν δεν είχε μπει στη σκιά του μπάσκετ.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η Παναχαϊκή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα ανέδειξε μια αθλήτρια, την Ελένη Παγωμένου, που κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος στις κορασίδες.

Κάποια στιγμή το «μπαμ» θα γίνει από κάπου και σίγουρα θα ήταν ευχής έργον να προέλθει από την Παναχαϊκή».

-Η κατάσταση στο βόλεϊ της Πάτρας σας προβληματίζει με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις;

«Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να βρίσκομαι στο Γυναικείο βόλεϊ, αλλά έχω υπάρξει και στο ανδρικό του κομμάτι, ως βοηθός προπονητή το 2004 στην ομάδα του Θησέα που αγωνιζόταν στην Α1 μαζί με τον Γιάννη Νικολάκη, ενώ και με την Ολυμπιάδα είχαμε φτάσει στις μικρές ηλικίες στις «8» καλύτερες ομάδες της χώρας, συνεπώς έχω την δική μου γνώμη.

Για μένα το αντρικό βόλεϊ της Πάτρας όπως θα έπρεπε να είναι δεν υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε όλες τις ηλικίες η Πελοπόννησος έχει 5-6 ομάδες μόνο. Πρέπει να γίνει ένα μεγάλο restart, όπως κάνει η Παναχαϊκή.

Όσον αφορά το Γυναικείο κομμάτι, έχει τεράστια δυναμική, όμως, τη δεδομένη στιγμή στον χώρο λείπουν οι υγιείς παράγοντες, και χρειάζεται όλοι να δουλέψουμε για το καλό του αθλήματος και όχι για τα προσωπικά μας οφέλη. Εμείς, ως Παναχαϊκή έχουμε και το γήπεδο μας, η οργάνωση σε όλα πάει όπως θα έπρεπε και «χτίζουμε» σιγά-σιγά τη δυναμική που θέλουμε».

-Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες της Παναχαϊκής, συνειδητοποιούν το εγχείρημα που εξελίσσεται;

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες παιδιών, εκείνα τα οποία θα έρθουν για μαζικό αθλητισμό και τα υπόλοιπα που θα καταλάβουν μέσα από το ίδιο το βόλεϊ ότι μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα από μια ηλικία και έπειτα.

Όσον αφορά τους γονείς, αυτό που προσπαθώ πάντα να τους λέω, είναι να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους. Όταν ένα παιδάκι θα γυρνάει σπίτι έχοντας παίξει, αθληθεί, κουραστεί και την επόμενη ημέρα θα ξυπνάει με ανυπομονησία για να έρθει η προπόνηση το μεσημέρι, τότε εμείς θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, θα του έχουμε δώσει κίνητρο. Όλοι οι γονείς θέλουν ωστόσο να είναι και προπονητές.

Έχει γίνει μια πανεπιστημιακή έρευνα, όπου οι γονείς ρωτήθηκαν τι θα ήθελαν να κάνουν, εκτός από την δουλειά που κάνουν ήδη και η απάντηση του 80% ήταν να είναι προπονητές! Παρόλα αυτά, πρέπει να τους εξηγούμε πως να παραμείνουν στον ρόλο τους».

-Είστε ευχαριστημένος από το πως έχει εξελιχθεί η προετοιμασία ως τώρα;

«Είμαστε μια χαρά, όλα βαίνουν όπως τα έχουμε σχεδιάσει και το σημαντικότερο είναι πως δεν έχουμε βγάλει τραυματισμούς. Η διοίκηση είναι πάντα στο πλευρό μας, ότι έχουμε ζητήσει μας το έχουν προσφέρει».

-Το δικό σας μήνυμα στον κόσμο της Παναχαϊκής ποιο είναι;

«Θέλω να πω στον κόσμο της Παναχαϊκής που αγαπάει πάρα πολύ αυτή την ομάδα, να έρθει να μας δει, να ευχαριστηθεί αγώνες, να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα, ακόμα και στα άσχημα αποτελέσματα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τον ανταμείψουμε».

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Άλλο ένα τρίποντο για τις γυναίκες της Παναχαϊκής

Οι γυναίκες της Παναχαϊκής πήραν καθαρή νίκη στην Καλαμάτα

Published

on

Η Παναχαϊκή αν και έχασε το πρώτο σετ στην Καλαμάτα από τον τοπικό Ακρίτα τελικά πήρε την καθαρή νίκη στη συνέχεια και μάλιστα εύκολα με 3-1 σετ, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΠ.

Τα σετ: 25-23, 15-25, 12-25, 10-25.

Παναχαϊκή (Α. Αγγελόπουλος): Κατσή, Καραμούντζου, Πατακοπούλου, Παπαϊωάννου, Σπυροπούλου, Χαιρετάκη λίμπερο Χρυσανθακόπουλου, Σκαμπαρδώνη, Μάταλα, Σ. Μίντζα, Στ. Μίντζα, Μπεκίρι, Βασιλακοπούλου (λίμπερο).

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Δυνατά φιλικά για τις γυναίκες της Παναχαϊκής

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής έδωσε δύο φιλικά τις προηγούμενες ημέρες

Published

on

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής έδωσε δύο φιλικά τις προηγούμενες ημέρες το ένα με τον Απόλλωνα στην Περιβόλα όπου ήταν ισόπαλο 2-2 σετ και το άλλο με τον Ερυθρό Αστέρα που επικράτησε με 3-0 σετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Άρης Αγγελόπουλος και στα δύο φιλικά είχε στη διάθεσή του τις εξής αθλήτριες: Παπαϊωάννου, Παπαδοπούλου, Σπυροπούλου, Μοτση, Καρατάσιου, Τσακουμη, Δόβρου, Τούφα, Καραμουντζου, Μάταλα, Πατακοπούλου, Σιμιγιάτου, Χρυσανθακόπουλου και Κατσή.

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Άρης Αγγελόπουλος: «Επιστρέφω σε γνώριμο περιβάλλον, όλοι μαζί για την εξέλιξη της Παναχαϊκής»

Published

on

“Ύστερα από συζήτηση με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολο και μέλη της διοίκησης αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση που μου έκαναν.

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον, σε μια ομάδα που πριν λίγα χρόνια όλοι μας ζήσαμε ιστορικές και έντονες στιγμές.

Θα συνεχίσω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα από τον Ανδρέα Φαλιέρο με στόχο πάντα τα ατομικά και ομαδικά στάδια ανάπτυξης της ομάδας και φυσικά της αγωνιστικής απόδοσής της.

Πρέπει όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές, αθλήτριες, φίλαθλοι και όσοι γενικότερα είναι κοντά στην ομάδα να δουλέψουμε ποιοτικά και δυναμικά για τη σημαντική εξέλιξη της Παναχαϊκής.

Μια εξέλιξη που μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ της περιφέρειας».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Παλαίμαχοι Παναχαϊκής και Α.Ε.Καλαβρύτων στην Αγυιά – Όμορφες αθλητικές στιγμές από τους θρύλους

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Με Τεντόγλου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλων: Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ5 hours ago

Κολύμβηση: Με την Νόρα Δράκου η αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Αποσύρεται από το ποδόσφαιρο ο Ρανιέρι, ένας μύθος των πάγκων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Παναθηναϊκός – Άρης: Τελικός… τελευταίας ευκαιρίας για την Ευρώπη το Κύπελλο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Τελικός Conference League: Έτσι θα εμφανιστεί η Φιορεντίνα κόντρα στον Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Στην Ερασιτεχνική οι πρωταθλητές της Κ19

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Κάλεσε Πανιώνιο και Ηρακλή η ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στο Final Four

ΔΙΕΘΝΗ8 hours ago

Τόνι Κρόος: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ4 hours ago

Παλαίμαχοι Παναχαϊκής και Α.Ε.Καλαβρύτων στην Αγυιά – Όμορφες αθλητικές στιγμές από τους θρύλους

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Με Τεντόγλου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλων: Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ5 hours ago

Κολύμβηση: Με την Νόρα Δράκου η αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Αποσύρεται από το ποδόσφαιρο ο Ρανιέρι, ένας μύθος των πάγκων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Παναθηναϊκός – Άρης: Τελικός… τελευταίας ευκαιρίας για την Ευρώπη το Κύπελλο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Τελικός Conference League: Έτσι θα εμφανιστεί η Φιορεντίνα κόντρα στον Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Στην Ερασιτεχνική οι πρωταθλητές της Κ19

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Κάλεσε Πανιώνιο και Ηρακλή η ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στο Final Four

ΔΙΕΘΝΗ8 hours ago

Τόνι Κρόος: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση

Facebook