Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Αθλητικό Συνέδριο Δυτ. Ελλάδας

Published

on

Είναι η πρώτη δημόσια συζήτηση για την επίδραση της υγειονομικής κρίσης στον αθλητισμό.

Και οργανώνεται (διαδικτυακά) την επόμενη εβδομάδα στην Πάτρα απ’ την εφημερίδα «Match» Αχαΐας, με την σύμπραξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ξεκινά, λοιπόν, ένας ευρύς διάλογος για την συσχέτιση της πανδημίας με την αθλητική δραστηριότητα.

Σ’ όλες τις κλίμακες της. Απ’ την απλή, ερασιτεχνική, κατά μόνας άθληση, απ’ την άσκηση στο γυμναστήριο ή στην παραλία έως τον υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμό.

Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, αθλητές και διοικητικά στελέχη, (Κώστας Σλούκας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, Σάκης Βασιλειάδης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιάννης Γκούμας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Άγγελος Δανιήλ, Μιχάλης Κουρέτας κ.α.) «συναντώνται» σε μια συζήτηση και καταθέτουν γνώμη, προσωπική εμπειρία, ανησυχίες, προβληματισμούς κι ελπίδες για την επόμενη μέρα.

Με την επικουρία διακεκριμένων γιατρών που θα δώσουν κατευθύνσεις κι επιστημονική χροιά στα συμπεράσματα του 1ου Αθλητικού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κορωνοϊός, το είδαμε και στην Πάτρα, έφερε ανατροπές με διπλό πρόσημο. Απ’ την μια, η αναπόφευκτη και υποχρεωτική παύση κάθε οργανωμένης αθλητικής δραστηριότητας, κι απ’ την άλλη, το γεγονός ότι αναρίθμητοι πατρινοί έψαξαν στο βάθος της ντουλάπας τους φόρμες και αθλητικά παπούτσια και ξαναβγήκαν, σχεδόν μαζικά, στους κοινόχρηστους χώρους.

Η ιδέα του Συνεδρίου ανήκει στους εκδότες της «Match» και της «Πολιτείας» Γιάννη Ασκούνη και Ξαβέριου Καρούνια. Και ήδη, εδώ κι εβδομάδες, οι προετοιμασίες προοιωνίζονται ότι η διαδικτυακή συζήτηση θ’ αποτυπώσει -με τον πιο ακριβή τρόπο- την επόμενη μέρα στην εξίσωση αθλητισμός-κορωνοϊός.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μπήκε στο Μητρώο η Ολυμπιάδα!

Published

on

Ικανοποίηση επικράτησε στην Ολυμπιάδα την περασμένη εβδομάδα.

Οι «πορτοκαλί» κατάφεραν να εγγραφούν επιτυχώς Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τόσο στο Βόλεϊ όσο και σε Στίβο και μπάσκετ.

Αποτελεί δεδομένα μια δικαίωση για τους ιθύνοντες των Τμημάτων, οι οποίοι δούλευαν πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα για να παρουσιάσουν έναν άρτιο και οργανωμένο φάκελο που θα πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Diamond League: Οι ημερομηνίες της σειράς των αγώνων

Published

on

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 για τους αγώνες της σειράς Diamond League έγινε σήμερα γνωστό.

Η επιτυχημένη σειρά αγώνων ευελπιστεί να επιστρέψει στην κανονική της μορφή, με τη διεξαγωγή 13ων αγώνων που θα δίνουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Ζυρίχης.

Η αρχή θα γίνει στις 23 Μαΐου στο Ραμπάτ και η αυλαία θα πέσει στις 8-9 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα αγωνίσματα που θα συμπεριληφθούν στην καθεμία από τις διοργανώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

23/5 Ραμπάτ (Μαρόκο)
28/5 Ντόχα (Κατάρ)
4/6 Ρώμη (Ιταλία)
10/6 Οσλο (Νορβηγία)
4/7 Στοκχόλμη (Σουηδία)
9/7 Μονακό (Μονακό)
13/7 Λονδίνο (Μ. Βρετανία)
14/8 Σανγκάη (Κίνα)
21/8 Γιουυζίν (ΗΠΑ)
22/8 Κίνα
26/8 Λωζάνη (Ελβετία)
28/8 Παρίσι (Γαλλία)
3/9 Βρυξέλλες (Βέλγιο)
8-9/9 Ζυρίχη (Ελβετία)

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στο Αθλητικό Μητρώο ο Αίολος Αγυιάς

Published

on

Ο Αίολος Αγυιάς είναι και με τη βούλα, πλέον, εγγεγραμμένος στο Αθλητικό Μητρώο των σωματείων-μελών της γγΑ.

Ο Οργανισμός συμπεριλαμβάνεται και επίσημα στα αναγνωρισμένα σωματεία ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβησης και τοιχοσφαίρισης (σκουός).

Μάλιστα, στο τελευταίο άθλημα, ο Αίολος γίνεται μόλις το δεύτερο σωματείο που εγκρίνεται πανελλαδικά (είχε προηγηθεί μόνο ο Όμιλος Τοιχοσφαίρισης Θράκης).

Να σημειωθεί ότι ο Αίολος είχε υποβάλει τον πλήρη φάκελό του στη γγΑ από τις 23 Ιουνίου.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.