ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Γι’ αυτό θα πάει Αλεξανδρούπολη η Παναχαϊκή

Παρά τα όσα διατυμπάνιζε ο Νίκος Ρουμελιώτης για μη συμμετοχή της Παναχαϊκής στο ματς της 17ης αγωνιστικής της Volleyleague στην Αλεξανδρούπολη με τον τοπικό Εθνικό, τα δεδομένα άλλαξαν.
Η πατρινή ομάδα γλίτωσε έτσι από μία “μαύρη” σελίδα η οποία βέβαια θα είχε πολλές συνέπειες σε βάρος της.
Αρχικά, ο Νίκος Ρουμελιώτης, μετά και τον ουσιαστικό υποβιβασμό της ομάδας που προκύπτει από την ήττα από τον Παναθηναϊκό (0-3), ενημέρωσε πάσα κατεύθυνση ότι η Παναχαϊκή δεν έχει λόγο να πληρώσει τα έξοδα μετακίνησης (πιθανότατα και διαμονής) στην Αλεξανδρούπολη ώστε απλά να κατέβει, να χάσει και να φύγει. Αποφάσισε λοιπόν να μην κατέβει η ομάδα και να χάσει το ματς στα χαρτιά.
Κάπου εκεί επενέβη η ΕΣΑΠ, της οποίας γενικός γραμματέας είναι ο team manager της Παναχαϊκής, Κώστας Παπασταθόπουλος, επομένως ήταν εύκολο να γίνουν γνωστές οι επιπτώσεις που θα υπάρχουν σε περίπτωση που δεν κατέβαινε η ΠΓΕ.
Αρχικά, το ματς ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (18/02, 16:30) με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3. Ενδεχόμενη λοιπόν απόσυρση της Παναχαϊκής από το παιχνίδι θα δημιουργούσε “τρύπα” στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, για το οποίο προβλέπονται ρήτρες που θα “φόρτωναν” την ΠΓΕ με πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
Εκτός αυτού, υπάρχει και το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ (θυμίζουμε ότι η πλήρης ονομασία του πρωταθλήματος είναι Volleyleague “Πάμε Στοίχημα”), το οποίο προβλέπει πρόσθετες ρήτρες, άρα κι άλλα χρήματα πρόστιμο.
Καθαρά αγωνιστικά, μιλάμε για άνευ αγώνος ήττα και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, κάτι που ποσώς ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή και μηδαμινή σημασία έχει.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα και με απλά μαθηματικά, τα χρήματα που θα ξοδέψει η ομάδα για να ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα καλείτο να πληρώσει σε περίπτωση που δεν πήγαινε στον Έβρο! Η αποστολή θα πάει αυθημερόν, θα παίξει και θα επιστρέψει αμέσως.
Από τη μεριά της βέβαια η ΕΣΑΠ προσπάθησε να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται και, δεδομένου κιόλας του καρναβαλιού, μετέφερε το παιχνίδι για αύριο Σάββατο (17/02, 16:30) χωρίς το ματς να είναι τηλεοπτικό. Τη θέση του πήρε το Παμβοχαϊκός-Παναθηναϊκός που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για αύριο.
Υπενθυμίζουμε μέσα σε όλα ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μία εβδομάδα καθυστέρηση, για να μπορέσει η Παναχαϊκή -με μερικές ομάδες ακόμη- να εξασφαλίσει χρήματα και άδεια συμμετοχής.
Μάριος Μάντζος

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Άρης Αγγελόπουλος: «Επιστρέφω σε γνώριμο περιβάλλον, όλοι μαζί για την εξέλιξη της Παναχαϊκής»

“Ύστερα από συζήτηση με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολο και μέλη της διοίκησης αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση που μου έκαναν.
Επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον, σε μια ομάδα που πριν λίγα χρόνια όλοι μας ζήσαμε ιστορικές και έντονες στιγμές.
Θα συνεχίσω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα από τον Ανδρέα Φαλιέρο με στόχο πάντα τα ατομικά και ομαδικά στάδια ανάπτυξης της ομάδας και φυσικά της αγωνιστικής απόδοσής της.
Πρέπει όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές, αθλήτριες, φίλαθλοι και όσοι γενικότερα είναι κοντά στην ομάδα να δουλέψουμε ποιοτικά και δυναμικά για τη σημαντική εξέλιξη της Παναχαϊκής.
Μια εξέλιξη που μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ της περιφέρειας».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
ΠΓΕ: Ενδελεχής ενημέρωση από τον Κ.Σβόλη για τον Covid-19 (pics)

Ο ιατρός καρδιολόγος και αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικης Παναχαϊκής, Κωνσταντίνος Σβόλης, παρευρέθηκε και στην ενημέρωση του τμήματος πετοσφαίρισης του συλλόγου.
Ο κ.Σβόλης μίλησε ενδελεχώς στα παιδιά των Ακαδημιών για τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια διαδικασία άκρως απαραίτητη που έχει καθιερωθεί από τους “κοκκινόμαυρους” έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη αντίληψη και το μικρότερο δυνατό ρίσκο για έκθεση στον ιό.
Άλλωστε, πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο ιατρό, ο οποίος έχει ειδική εμπειρία στο πως να κατευθύνει σωστά τους νέους αθλητές.
Η ενημέρωση και από το Panachaiki1891.gr
Ένα από τα βασικά κομμάτια της φιλοσοφίας της ΠΓΕ είναι η σωστή ενημέρωση τόσο σε ζητήματα αγωνιστικού περιεχομένου όσο και σε εξωαγωνιστικού.
Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μας, η χώρα μας βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας του κορωνοϊού, είναι υποχρέωση μας στα παιδιά μας και στους γονείς τους η καλύτερη δυνατή ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τους τρόπους προστασίας από τον ιό.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως και κατά τη διαδικασία αγιασμού της Πυγμαχίας πριν λίγες ημέρες, έτσι και στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον Covid-19 από τον ιατρό-καρδιολόγο και αντιπρόεδρο της Παναχαϊκής μας, Κο Κωνσταντίνο Σβόλη.
Ο κ.Σβόλης μίλησε ενδελεχώς στα παιδιά των Ακαδημιών μας για τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια διαδικασία άκρως απαραίτητη έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη αντίληψη και το μικρότερο δυνατό ρίσκο για έκθεση στον ιό.
Το “παρών” βεβαίως έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΓΕ, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, η Γενική Αρχηγός του τμήματος Πετοσφαίρισης, Αξιώτη-Γαρουφαλή Μαρία, ο τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, Σταύρος Γεράνιος, αλλά και οι προπονητές Λευτέρης Δρακόπουλος και Ηρώ Παπαδοπούλου.
ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Μετά το 1st Ojo Mix Open, έρχεται το 1st FootVolley Open στην Αγυιά

Ντεμπούτο στις δικές του διοργανώσεις τουρνουά έκανε το Patras Beach House της Μαριώτας Αγγελοπούλου, το οποίο φιλοξενείται στις Εγκαταστάσεις της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στην Αγυιά.
Ο εξαιρετικά διαμορφωμένος χώρος διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο (11-12 Ιουλίου), το τουρνουά 1st Ojo Mix Open, με τη συμμετοχή συνολικά 24 ομάδων.
Ωστόσο η δράση δεν σταματά εδώ.
Συγκεκριμένα, το προσεχές τριήμερο (Παρασκευή 17/7, Σάββατο 18/7 και Κυριακή 19/7) θα διεξαχθεί και τουρνουά, “1st FootVolley Open” στην Αγυιά.