Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Γιαννίκης: «Σοβαρή και δουλεμένη ομάδα η Παναχαϊκή»

Published

on

Τις καθιερωμένες δηλώσεις πριν την έναρξη της Superleague 2 και τον αγώνα με την Παναχαϊκή στην Αγυιά έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα, Αργύρης Γιαννίκης.

Ο κόουτς της ομάδας των Ιωαννίνων τόνισε πως κάθε θετικό ξεκίνημα, μπορεί να βοηθήσει για τη συνέχεια, ενώ προσπάθησε να δώσει και τη πρώτη εντύπωσή του για τους “κοκκινόμαυρους”.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του εν όψει πρεμιέρας: «Χαίρομαι που αρχίζει το πρωτάθλημα, γιατί ανυπομονώ να δω την ομάδα με τη φανέλα και να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε σε επίσημο παιχνίδι. Έχουμε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού και χαίρομαι που αρχίζει το πρωτάθλημα».

Για το πως υποδέχθηκαν οι παίκτες στα αποδυτήρια τις εξελίξεις με την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και ότι αυτό μπορεί να σταματήσει πάλι μετά: «Αυτό δεν άρεσε σε κανέναν να σταματήσει το πρωτάθλημα αργότερα. Όλοι δουλεύουμε για να υπάρχει μια ροή και συνέχεια σ’ αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Έχουμε βάσει προγραμματισμού τρία παιχνίδια σε 7-8 μέρες και αυτά κοιτάμε. Το τι θα γίνει μετά δεν είναι στο χέρι μας .Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα 3 παιχνίδια».

Για το πόσο σημαντικό είναι ένα θετικό ξεκίνημα στην ψυχολογία: «Κάθε θετικό ξεκίνημα βοηθάει, αλλά να ξέρουμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται το πρωτάθλημα. ‘Ο,τι και να γίνει έχουμε δρόμο μπροστά. Διάβασα ότι μιλάτε για μαραθώνιο, για εμένα είναι μια ορειβασία μπροστά. Μιλάτε συνήθως για μαραθώνιο, αλλά για ‘μενα είναι ορειβασία. Το πρωτάθλημα έχει 32 παιχνίδια, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει αν ξεκινήσουμε θετικά».

Για το ποιοι θα είναι απόντες: «Τραυματίες είναι ο Λάσα με τον χιαστό, ο Ελευθεριάδης με το κάταγμα και ο Ξύδας με το διάστρεμμα. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι».

Για την Παναχαϊκή και τι πληροφορίες έχει συλλέξει: «Παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, παίζει 4-3-3 και 4-3-2-1, αυτά τα συστήματα έχει παίξει στα φιλικά. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο με κάθετες μπαλιές, έχει κάθετες κινήσεις από τα πλάγια. Είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Για το αν έχει καταλήξει σε σύστημα για αγώνες εντός και εκτός έδρας: «Είχα πει ότι τα συστήματα δεν παίζουν τεράστιο ρόλο. Απλά με κάποια καλύπτεις έναν συγκεκριμένο χώρο και με κάποια άλλα κάποιον άλλο. Το σημαντικό είναι ο τρόπος παιχνιδιού που θα έχουμε, να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε αυτό που κάνουμε και αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση να τα βγάζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι τα σημαντικά και αυτά θέλω να δω ανεξαρτήτως συστήματος. Η ομάδα θα είναι προετοιμασμένη σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε και εγώ θέλω να δω αν έχουμε τα στοιχεία που διακρίνουμε στο παιχνίδι».

Για το αν θα υπάρχει κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα με τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών: «Είχαμε μια τεράστια προετοιμασία, είδαμε όλους τους παίκτες κάποιοι είχαν τις καλές τους στιγμές. Απλά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και κοιτάμε στην έναρξη να έχουμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα μαζί μας. Λογικό είναι σε μια προετοιμασία τεράστια να έχεις και μια περίοδο όχι τόσο καλή και θέλουμε να έχουμε μια φορμαρισμένη ομάδα βάσει τακτικού πλάνου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο παιχνίδι με την Παναχαΐκή. Αν υπάρχει κάποια έκπληξη δεν ξέρω, εμείς βλέπουμε κάθε μέρα τους παίκτες και για μας δεν θα θεωρηθεί τίποτα έκπληξη. Το ‘πιο φορμαρισμένη ομάδα’ βάση τακτικού πλάνου μας ενδιαφέρει».

Για το αν υπάρχει καλή ψυχολογία εν όψει πρεμιέρας: «Πιστεύω ότι ανατρέψαμε κάποια πράγματα. Είχαμε έξι νίκες στα φιλικά παιχνίδια μετά από υποβιβασμό ομάδας που είχε αρνητική αύρα και ενέργεια και το ανατρέψαμε αυτό καταφέραμε να είμαστε δημιουργικοί και να έχουμε τα ηνία του παιχνιδιού στο χέρι μας να κοντρολάρουμε τη μπάλα και το χώρο, αυτά τα έδειξε η ομάδα. Βεβαίως στην προετοιμασία δεν τα δείχνεις όλα για 90′, γιατί υπάρχουν αλλαγές και κούραση και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε στα επίσημα παιχνίδια να υπάρχει η διάρκεια που θέλουμε. Πιστεύω ότι βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας που έδειξε η ομάδα θα έχουμε μια θετική ενέργεια και ψυχολογία».

Για τον αν έχει ξεφύγει η ομάδα από τη λογική του να βάζει ένα γκολ και να μένει ικανοποιημένη: «Πάντα θέλουμε να δημιουργούμε στο παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί και ενεργοί, όχι παθητικοί. Αν αυτό βγάζει πολλά γκολ είναι το καλύτερο. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ, δεν θέλουμε να δεχόμαστε απειλή, αλλά να απειλούμε συνεχώς τον αντίπαλο. Τα γκολ είναι ευπρόσδεκτα. Βάλαμε 17 στα φιλικά και από το κομμάτι το επιθετικό είμαι ευχαριστημένος. Θα μπορούσαμε και παραπάνω. Θέλουμε να έχουμε εξέλιξη και αυτό δεν σταματάει και θα υπάρχει μέχρι το τέλος της σεζόν».

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Super League 2 ο Σταμούλης

Published

on

Τί και αν ο Απόλλωνας Πόντου υποβιβάστηκε από την Super League 2;

Εντούτοις ο Χαράλαμπος Σταμούλης, άλλοτε εκπρόσωπος των «κοκκινόμαυρων» και Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής είναι πλέον ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (28/03).

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2 να εγκρίνει την πρόσληψή του Σταμούλη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η σχετική ενημέρωση:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκε η εξής απόφαση: Έγκριση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Super League 2».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Εμφατικό ξεκίνημα για Καλλιθέα και Ιωνικό

Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ του Νοτίου Ομίλου.

Published

on

Με… εκκωφαντικό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ του Νότιου Ομίλου της Super League 2 η Καλλιθέα, που επικράτησε 4-0 στην έδρα της Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική. Έτσι, ανέβηκε στους 27 βαθμούς με τη διαφορά της από τα δεύτερα Χανιά να αυξάνεται στο +5 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ιωνικό την προσεχή Κυριακή.

Μόλις στο 10′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και στο 16’ ο Ντεμέτριους διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 έκανε στο 40’ ο Μανθάτης και το τελικό σκορ έγραψε ο Τόρες στο 62’.

Ξαναμπήκε στο «κόλπο» ο Ιωνικός

Πρεμιέρα που τον κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή του στην Super League 1 πραγματοποίησε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με τρομερή εμφάνιση πάτησε τα Χανιά, με το εμφατικό 5-1 και μπήκε ιδανικά στα πλέι όφ της SL2.

Οι Νικαιώτες βρέθηκαν στο -1 από τους Κρητικούς και στο -6 από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, λίγο πριν το συναπάντημά τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκαν  με 2-0 στο 11’, με Σαλαζάρ και Σόουζα! Ο Οικονομίδης στο 43’ και ο Ντάουντα στο 52’ έδωσαν αέρα 4 τερμάτων, με τα Χανιά να μειώνουν στο 56’ με τον Νίλι. Το τελικό 5-1 έγραψε και πάλι ο Οικονομίδης, στο 83’.

Continue Reading
Advertisement

Facebook