Connect with us

ΠΟΛΟ

Γιάννης Παπάκος: Από τις Πατρινές πισίνες στους «θρύλους» της Ιταλίας

Published

on

Το πρωτάθλημα Ιταλίας ολοκληρώθηκε με την ανίκητη Προ Ρέκο να κατακτά τον τίτλο και την ιστορική Ποσίλιπο, να κατακτάει την 4η θέση κερδίζοντας το εισιτήριο για το EuroCup της επόμενης σεζόν, οφείλοντας πολλά σε έναν Πατρινό.

Ο φουνταριστός Γιάννης Παπάκος τόλμησε να κάνει το βήμα για το εξωτερικό και είδε την ομάδα του να φτάνει μέχρι το Final 6, με πρωταγωνιστή τον Πατρινό πολίστα.

Όσο για τον ίδιο τον Παπάκο μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για όσα έχει πετύχει σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και είναι δεδομένο ότι παρά τις δυσκολίες που έχει η διαμονή σε μια ξένη χώρα, τώρα μπορούν να κοιτάει πίσω και να χαμογελάει για την εμπειρία που έχει ζήσει.

 Who is who

Ο Γιάννης Παπάκος είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της νέας γενιάς του πατρινού πόλο και συνεχιστής της σπουδαίας φουρνιάς του 90’. Γεννημένος το 1995, είναι προϊόν των ακαδημιών της ΝΕΠ, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2016 φτάνοντας μέχρι την Α1 Εθνική.

Εκεί συνέχισε αφού μεταπήδησε στην άλλη πλευρά της πόλης και τον ΝΟΠ. Φόρεσε το σκουφάκι από τους «δαίμονες» για μία μόλις σεζόν όταν και ακολούθησε ο Απόλλων Σμύρνης και το μεγαλύτερο «πανεπιστήμιο» στη θέση του φουνταριστού από τον Γιώργο Αφρουδάκη.

Και τότε έφτασε η μεγάλη στιγμή στην καριέρα κάθε πολίστα. Το «τηλέφωνο» χτύπησε και στην άλλη άκρη ήταν ένας κολοσσός της Ευρωπαϊκής πισίνας.

Ο Πατρινός φουνταριστός δεν μπορούσε να αρνηθεί το κάλεσμα από την Posillipo και έγραψε ιστορία, όντας από τους ελάχιστους Έλληνες που βγήκαν στο εξωτερικό και μάλιστα για να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η εμπειρία της Ιταλίας

Η εφημερίδα «Match» επικοινώνησε με τον Γιάννη Παπάκο ο οποίος με μεγάλη χαρά μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία του.

«Φέτος είχα την τιμή και την τύχη να αγωνιστώ στις μια ποιο ιστορικές ομάδες του χώρου μας την Posillipo. Η εμπειρία του εξωτερικού και δη στην Νάπολη της Ιταλίας ήταν κάτι τρομερό και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο για εμένα. Θεωρώ πως η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων “διψά” για νέες εμπειρίες, νέες εικόνες, νέες κουλτούρες και νέες γλώσσες. Αυτό είχα την ευκαιρία να το ζήσω καθώς έμεινα στο εξωτερικό για περισσότερους από 9μηνες.

Σαν αθλητής μακριά από το σπίτι μου δεν είναι όλα ρόδινα, όμως οι συνθήκες που μου παρείχε η Posillipo ήταν άκρως επαγγελματικές και ιδανικές για να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό».

Χτυπάει το τηλέφωνο και είναι… η Posillipo

«Στην αρχή πραγματικά είχα μείνει έκπληκτος. Το να σε καλεί ένα τέτοιο κλαμπ αυτού του βεληνεκούς δεν είναι αστεία υπόθεση και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανος που αποτέλεσα κομμάτι της ιστορίας της, ειδικά μετά από μια τέτοια επιτυχημένη σεζόν.

Μιλάμε για μια ομάδα με 3 Champions League, 1 LenTrophy και 11 πρωταθλήματα Ιταλίας μεταξύ άλλων. Κι ας μην συζητήσουμε για τους αθλητές που έχει βγάλει στο παγκόσμιο στερέωμα. Άλλα και η οργάνωση του Ομίλου μαζί με τις εγκαταστάσεις της είναι αντάξια της ιστορίας της Posillipo».

Το πρωτάθλημα και οι συνθήκες

«Το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο μπροστά από το δικό μας και το τονίζω αυτό με κάθε σιγουριά. Υπάρχουν κανονισμοί από την ομοσπονδία που μπορούν να πηγαίνουν το άθλημα μόνο μπροστά και να το εξελίσσουν κάθε χρόνο.

Σκεφτείτε ότι παίξαμε το Ναπολιτάνικο ντέρμπι με την Kanotieri με περισσοτέρους από 1000 θεατές και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων καθόντουσαν ανάμεικτα δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Αυτό τα λέει όλα για την παιδεία που έχουν οι Ιταλοί αλλά και για το πόσο αγαπούν το πόλο».

 Ο ΝΟΠ και η… Εθνική

«Βεβαίως παρακολουθώ το τι συμβαίνει στο Πατραϊκό πόλο, αφού με πολλά από τα παιδιά έχουμε μεγαλώσει μαζί, μέσα και έξω από το νερό. Νομίζω για τον ΝΟΠ είναι μια πολύ επιτυχημένη χρόνια αφού μπήκε στα πλέι-οφ και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

Η Εθνική μας ομάδα περιμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσα στον Ιούλιο και έχει αποδείξει πως η διάκριση και το μετάλλιο είναι ο μόνος στόχος της. Ας τους ευχηθούμε να έχουν μια καλή προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς και καλή επιτυχία στα παιχνίδια».

 Σκληρή δουλειά…

Ο Γιάννης Παπάκος δεν έφτασε όμως εδώ μόνο με το ταλέντο του και σίγουρα όχι από τύχη. Η σκληρή δουλειά θα είναι πάντα οδηγός του και η εμπειρίες του μοναδικές. Ο περίγυρος του, του έδειξε το δρόμο και στάθηκε δίπλα του, αποτελώντας και τον πυλώνα μιας μεγάλης προσπάθειας για τον ταλαντούχο Πατρινό πολίστα.

«Εννοείται ότι έχω επαφές με πολλά από τα παιδιά που παίξαμε μαζί. Νομίζω χάρηκαν όσο χάρηκα και εγώ. Με ρωτούσαν συνεχώς πως πηγαίνω, πως τα βλέπω τα πράγματα εκεί και μάλιστα ήρθαν και πολλοί από τον χώρο μας στην Νάπολη να με επισκεφθούν.

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Για να καταφέρεις να πετύχεις, ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά. Ίσως τα αποτελέσματα να μην έρθουν γρήγορα άλλα εκεί είναι το σημείο που θα πρέπει να επιμένεις μέχρι να τα καταφέρεις. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, αλλά οτιδήποτε αποφασίσει να ασχοληθεί κάποιος στην ζωή του».

Η επόμενη μέρα…

Ο Γιάννης Παπάκος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ όπως τόνισε στην «Match», προτεραιότητα του μετά την φετινή εμπειρία, αποτελεί το εξωτερικό…

Ηλίας Μάτσας

 

ΠΟΛΟ

Πόλο: Ο ΝΟΠ έκανε στα πέναλτι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Α1 (pis)

Επικράτησε με 5-4 στην ψυχοφθόρο διαδικασία (10-10 κ.δ.) των Χανιών στο «Α. Πεπανός».

Published

on

Ο ΝΟΠ υποδέχθηκε τα Χανιά στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ της Α1 πόλο των ανδρών και κατάφερε σε ένα ματς… θρίλερ στο «Α. Πεπανός» να κάνει το 1-0 στις νίκες και θέλει άλλη μία για να συνεχίσει τη νέα χρονιά στην πρώτη κατηγορία.

Οι «δαίμονες» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι τις αρχές του τρίτου οχταλέπτου, κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με δύο γκολ διαφορά (10-8), ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, αλλά δεν πέτυχαν την πρώτη νίκη τελικά στην κανονική διάρκεια, μένοντας στο τελικό 10-10 και χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί επικράτησαν με επιμέρους σκορ 5-4 (με ήρωα τον Καζάκο (κεντ. φωτό) που απέκρουσε το τελευταίο των φιλοξενούμενων) και έστειλαν τη σειρά στα Χανιά, όπου αν πάρουν τη νίκη θα σφραγίσουν την παρουσία τους στην Α1 της νέας σεζόν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο παιχνίδι και πάλι στην Πάτρα.

Με πολυτιμότερο παίκτη τον τερματοφύλακά του Δημήτρη Καζάκο, που απέκρουσε το τελευταίο καθοριστικό πέναλτι, ο ΝΟ Πατρών νίκησε με συνολικό σκορ 15-14 τον ΝΟ Χανίων (κανονικός αγώνας 10-10, πέναλτι 5-4), στην ψυχοφθόρο διαδικασία στην οποία οδηγήθηκε ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας της σειράς των πλέι άουτ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο “Αντ. Πεπανός” της Πάτρας.

Έτσι ο ΝΟΠ προηγείται με 1-0 νίκες και έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25/4 στις 14:00 στα Χανιά. Αν χρειαστεί τρίτος θα γίνει το Σάββατο 27/4 στην Πάτρα. Στην κατηγορία παραμένει η ομάδα που θα φτάσει στις δύο νίκες και η ηττημένη υποβιβάζεται στην Α2.

Το ματς ήταν αμφίρροπο με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Οι Χανιώτες ισοφάρισαν τελευταίοι, 10-10, με τον Τσιατράκη, 22 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Στα πέναλτι οι Πατρινοί ευστόχησαν και στα πέντε, ενώ το πέμπτο του ΝΟ Χανίων, που εκτέλεσε ο Μητράκης, απέκρουσε ο Καζάκος.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 15-14 (κ.α. 10-10, πέν. 5-4)

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-3, 3-3, 4-4, πέν. 5-4.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 1, Κανελλόπουλος 1, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 3, Πασσάς 2, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 3,  Βικάτος 1, Γαβαλάς Ι. 1, Βυθούλκας, Γουίλσον 2, Μπετχαβάς 1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Βαγγέλης Βλαχάκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης 2, Αράκι, Παζαΐτης 1, Παππάς, Μπατάκης 2, Αποστολάκης 1, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουράσοφ 3, Τσιστράκης 4, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Ζουζούνης, Τζανακάκης.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

Published

on

Αύριο Σάββατο ο ΝΟΠ θα υποδεχθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” τα Χανιά  για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα των πλέι άουτ του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκα έχουν το πλεονέκτημα έδρα και θέλουν δύο νίκες για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί παρουσία τους στο μεγάλο πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Ανδρέας Κατσώνης. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Φίλιππος Αντίοχος.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 216 mins ago

Super League 2: Ο Διαγόρας κράτησε τον Ολυμπιακό Β’ τελευταίο και… σώθηκε

ΠΟΛΟ1 hour ago

Πόλο: Ο ΝΟΠ έκανε στα πέναλτι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Α1 (pis)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ6 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ7 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

SUPER LEAGUE 216 mins ago

Super League 2: Ο Διαγόρας κράτησε τον Ολυμπιακό Β’ τελευταίο και… σώθηκε

ΠΟΛΟ1 hour ago

Πόλο: Ο ΝΟΠ έκανε στα πέναλτι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Α1 (pis)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Α’ κατηγορία, πλέι-άουτ (7η): Στο βωμό της επιβίωσης

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ6 hours ago

Κύπελλο: Κεραυνός εναντίον Διαγόρα με φόντο τον τελικό

ΔΙΕΘΝΗ7 hours ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Νάτσο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναιγιάλειος: Αναζητά θετικό αποτέλεσμα στην Ραφήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Μεντιλίμπαρ: «Ευτυχώς ο Τζολάκης ήταν καταπληκτικός και γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τη μεγάλη πρόκριση»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

EuroLeague: Τα ζευγάρια και το αναλυτικό πρόγραμμα των playoffs

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

Facebook