Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γήπεδο Προσφυγικών: Η απάντηση Αυγενάκη στην Αγγ.Τσιγκρή

Published

on

Για την ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου ποδοσφαιρικού γηπέδου των «Προσφυγικών» της Πάτρας, που ανήκει στην ΕΠΣ Αχαΐας από το 1984 και δεν λειτουργεί από το 2006, απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή, Άγγελου Τσιγκρή.

Συγκεκριμένα για το έργο «Ανακατασκευή συνθετικού Χλοοτάπητα Προσφυγικών Πάτρας», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε μεν στα τέλη Μαΐου του 2016, για την επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και την κατασκευή του δικτύου αποστράγγισης και άρδευσής του, με συμβατική προθεσμία περαίωσης 60 ημέρες (λήξη 23-07-2016), αλλά ως τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί!

Στα τέλη Ιουνίου 2016, λοιπόν, η Επιτροπή Χαρακτηρισμού Εδαφών και Παραλαβής Αφανών Εργασιών του έργου, που μετέβη στον τόπο του έργου παρουσία των επιβλεπόντων και του μελετητή, διαπίστωσε την ύπαρξη ακατάλληλου εδάφους περιορισμένης υδροπεραρότητας κι έτσι τον Σεπτέμβριο του 2016 το Τμήμα Μελετών πρότεινε την προσαρμογή της μελέτης, ώστε την απορροή των ομβρίων του γηπέδου να αναλαμβάνουν πλήρως τα προβλεπόμενα από την μελέτη επιφανειακά κανάλια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2017 εγκρίθηκε η εκτέλεση νέων εργασιών και η χορήγηση παράτασης με αναθεώρηση της προθεσμίας περαίωσης του έργου, διάρκειας 120 ημερών, από την ημερομηνία επανέναρξης (δυνατότητα συνέχισης) των εργασιών, η οποία ορίστηκε για τις 17/02/2017.

Ο Ανάδοχος, όμως, δεν εφάρμοσε το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε συμμορφώθηκε με τις εντολές επίσπευσης εργασιών και την 01/09/2017 κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτος και επιβλήθηκε εις βάρος του η κατάπτωση των εγγυήσεων καλής εκτέλεσης.

Κατόπιν, κλήθηκε να υποβάλλει την επιμέτρηση των εκτελεσμένων εργασιών προκειμένου να καταγραφούν οι χωματουργικές εργασίες που έγιναν από τον Ανάδοχο για την διαμόρφωση των κλίσεων του γηπέδου. Δεν ανταποκρίθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2018 συντάχθηκε από κλιμάκιο της ΓΓΑ (Τμήμα Εποπτείας και Κατασκευής Αθλητικών Έργων) έκθεση Αυτοψίας όπου αναφέρεται πως «διαπιστώθηκε ότι η στάθμη του εδάφους, όπως είχε διαμορφωθεί από τον ανάδοχο … δεν υπήρχε, ενώ ήταν προφανές ότι είχαν γίνει νέες χωματουργικές εργασίες που περιελάμβαναν απομάκρυνση χωμάτων … Από την ΕΠΣ Αχαΐας, …, ενημερωθήκαμε ότι ανέλαβαν την πρωτοβουλία της πλήρους απομάκρυνσης των ακατάλληλων αργιλωδών γαιών μέχρι την αποκάλυψη του υφιστάμενου αποστραγγιστικού».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η εκκαθάριση της εργολαβίας θα γίνει με την έγκριση από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία της τελικής επιμέτρησης των εργασιών που εκτελέστηκαν και την παραλαβή των εργασιών από Επιτροπή Παραλαβής.

Για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα, μετά τις χωματουργικές εργασίες εκσκαφών, φορτοεκφορτώσεων και μεταφοράς των προϊόντων εκσκαφών, που εκτελέστηκαν από την ΕΠΣ Αχαΐας στο γήπεδο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη μελέτη όπως προσαρμόστηκε. Απαιτείται τοπογραφική αποτύπωση και στη συνέχεια μελέτη από την οποία θα προκύψουν οι νέες χωματουργικές εργασίες που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου.

Επιπροσθέτως, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας ενημέρωσε την ΓΓΑ ότι προτίθεται να υλοποιήσει το έργο ανακατασκευής του συνθετικού χλοοτάπητα «με ίδια κεφάλαια».

SUPER LEAGUE 2

Πρώην παίκτης της Παναχαϊκής υπέγραψε στην Ηλιούπολη

Published

on

Μια εξαιρετική μεταγραφική κίνηση υλοποίησε η Ηλιούπολη.

Ο Μαρκ Ασίγκμπα ανακοινώθηκε από την ομάδα της Αθήνας και θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή στο φετινό πρωτάθλημα, όντας παίκτης των κοκκινόμαυρων στο παρελθόν με σταθερή παρουσία.

Ο στόπερ από την Γκάνα αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια στο κέντρο της άμυνας.

Η Ηλιούπολη αναδείχθηκε ισόπαλη στην πρεμιέρα, καθότι έφερε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην έδρα του Ολυμπιακού Β’.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Στη διάθεση του φίλαθλου κοινού τα εισιτήρια διαρκείας της Παναχαϊκής

Published

on

Προς πώληση έχουν τεθεί τα εισιτήρια διαρκείας της Παναχαϊκής και ο κόσμος της ομάδας έχει τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΣΉΜΕΡΑ Η ΔΙΆΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ ΔΙΑΡΚΕΊΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των Εισιτηρίων Διαρκείας
για τη σεζόν 2023-24.

Τα εισιτήρια διατίθενται από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κιτίου 1, ΠΑΤΡΑ τηλ. 261 022 2777 καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 20.00 το απόγευμα.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 περιλαμβάνουν:

• Όλους τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος Super League 2.

• Όλους τους εντός έδρας φιλικούς αγώνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΕΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

Κατηγορία Gold: 500 ευρώ (Θύρα Επισήμων – δερμάτινες πολυθρόνες)

Κατηγορία Family: 80 ευρώ (Θύρα Επισήμων & Σκεπαστή). Περιλαμβάνει γονείς και όλα τα ανήλικα μέλη μιας οικογένειας

Ατομικό Διαρκείας: 60 ευρώ (Θύρα επισήμων & Σκεπαστή)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται και η Κάρτα Μέλους αξίας 10 ευρώ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Κάθε κάρτα διαρκείας είναι προσωπική – ονομαστική και δεν μεταβιβάζεται.

Για την έκδοση κάρτας διαρκείας απαιτείται Αστυνομική Ταυτότητα, ΑΜΚΑ & ΑΦΜ.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι πρωταγωνιστές στην ισοπαλία της Καλλιθέας και το… φαλτσοσφύριγμα

Οι πρώτοι διακριθέντες στη χρονιά για τους «κοκκινόμαυρους» και η παραφωνία του «Ελ Πάσο».

Published

on

Αυτή ναι, ήταν Παναχαϊκή! Αλλαγμένοι εντυπωσιακά προς το καλύτερο, σε σχέση με τα φιλικά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, οι «κοκκινόμαυροι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», για την πρεμιέρα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

Τίποτα στην Καλλιθέα δεν θύμιζε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, τρεις εβδομάδες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, με τους… μάγκες του Φραντσιόζα να διαψεύδουν ακόμα και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές τους και να παίρνουν ένα αποτέλεσμα, που λίγοι περίμεναν και θα τους δώσει «φτερά» ενόψει της ομολογουμένως δύσκολης συνέχειας.

Τα κυριότερα σημεία και οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης του Σαββάτου ήταν οι εξής:

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Βλάχος

Η αναμέτρηση του «Ελ Πάσο» είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή, Ανδρέα Βλάχο. Ο άρχων της αναμέτρησης ήταν εκτός τόπου και χρόνου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στην αέρα! Ειδικά στο πρώτο μέρος τα περισσότερα σφυρίγματά του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από το μέρος των ανθρώπων της Παναχαϊκής. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ανύπαρκτο πέναλτι που δίνει στην Καλλιθέα και το καταφανέστατο που αρνείται στους «κοκκινόμαυρους», στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο «ιπτάμενος» Κολοβούρης

Κορυφαίος εντός αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να ήταν άλλος από τον Ανδρέα Κολοβούρη. Ο πορτιέρο της Παναχαϊκής και ένας από τους ελάχιστους που παρέμειναν από την περσινή ομάδα, ήταν ο «φύλακας άγγελος» στα καρέ των «κοκκινόμαυρων», με αποκορύφωμα την επέμβασή του στο πέναλτι του Ματίγια της Καλλιθέας, που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Εκτός αυτού όμως, έκανε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν «εκεί» όποτε χρειάστηκε και με την παρουσία του ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του, που κράτησε το «μηδέν».

Με άμυνα… γρανίτη

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την «εφτάρα» που δέχθηκε η Παναχαϊκή στο ίδιο γήπεδο για το φιλικό με την Καλλιθέα, η αμυντική συμπεριφορά των «κοκκινόμαυρων» θα έπαιζε τον πιο σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Κατά μόλις 2/5 αλλαγμένη, η οπισθοφυλακή της Παναχαϊκής έκανε τη διαφορά ώστε όχι μόνο να μην δεχθεί γκολ, αλλά μην απειληθεί και ιδιαίτερα. Κανένας από τους 4 δεν υστέρησε, αλλά το αμυντικό δίδυμο των Γκαντσιέρ και Μπαρέ (φωτό), μαζί με τον Νάστο μπροστά τους, ήταν καταλυτικοί για το αποτέλεσμα.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading
Advertisement

Facebook